Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2010 22:00 - Криза. Как се прави това? или - Защо демокрацията никога няма да победи в целия свят? Николай Стариков
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4160 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 20.11.2010 22:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Страшно неприятна играчка са парите, защото всекиму са нужни. И на борците за свобода, и на правозащитниците, и на журналистите. И даже на съдиите и адвокатите. Този тъжен факт нарушава идилията.
Видиш, да речем, на телевизора благовиден политолог или охранен борец за нашите права. Говори хубаво, убедително. Напада всичко лошо, и хвали горещо всичко хубаво. А в главата ти се заформя предателският въпрос: Къде получава заплатата си този толкова достоен човек? Не е ли обусловен неговият патос и изобличителна сила, от баналната нужда, да получи презрените парични знаци? И веднага помърква ореолът на бореца, и изчезва нимбът около главата му. "Парите не поправят несправедливостите на природата, а ги задълбочават", казал някога писателят Леонид Андреев.

И наистина, парите развалят всичко...
Колко леко и приятно е да живееш в разбираем свят, в който всичко е разпределено по квадратчета, и всичко е сдъвкана до състояние на кашица. Има в този свят сили на доброто, и това е западът. Има даже цяла империя на доброто – САЩ. И тази добра и изключително загрижена за човешките права в целия свят, страна, има много страни - приятели. Всички те са възпитани, политически коректни и от всичко, най-много обичат, всички хора на земята да живеят в мир, задоволеност и щастие.

И затова, тези, които не желаят да живеят в мир, задоволеност и щастие, империята на доброто и нейните приятели, се налага да ги бомбардират. Но само, за да станат и те добри и да живеят в мир, задоволеност и щастие.

В разбираемия свят всичко е ясно и просто. Не трябва да мислиш, не трябва да анализираш. Но как отличаваме лошите, от добрите?

За да не възникват усложнения, лошите ще ги покажат по независимата от никого телевизия, и ще ги назоват - лоши. За тях ще разкажат свободните вестници, непринадлежащите на никого, радиостанции и от никого не финансираните лъскави списания. За западния жител не е проблем да разбере кои са лошите. Всичко ще му покажат, всичко ще му обяснят. И хубави критерии са измислили: В лошите държави няма демокрация. Или е малко, или е недостатъчна. И веднага става ясен отговора, кой организира всичкото лошо, което се случва по земята. Те, лошите държава подготвят и вършат всичко лошо. Те други задачи и проблеми нямат, освен да мислят, как да попречат на свободния и щастлив свят да живее в топлина и уют.
Но когато тези ясни обяснения започнат да не подхождат на съвременните реалности, тогава, като по команда, в телевизиите и вестниците се появяват нови думи - щампи. Например – "оста на злото".

Какво значи, и кой е измислил този термин? Нищо не е ясно, и то не само на автора на тази книга, но и на маститите политици. Както на руските, така и на западните (което е крайно чудно). Т.е. и на самите тези, които активно употребяват тези термини. Тези, които са ги измислили и пуснали в употреба.

На 27 юни 2007 г. в ефира на радио "Ехото на Москва", разговаряха, ген.секът на НАТО, Яап де Хопс Схефер и членът на съвета за безопасност на Русия, и председател на съвета на федерацията, Сергей Миронов. Говорят за проблемите на Косово, за разширението на НАТО, за разполагането на ПРО в Европа, и за предложението на Путин за съвместно ползване на намиращата се в Азърбейджан, Габалинска РЛС.

Яп де Хопс Схефер: – Единственото ни разногласие, е това, че ние считаме, че заплахата произлиза от страните, от "остта на злото", които могат да разработят ядрена технология, ракетна технология...

С. Миронов: А кой определя, коя страна е от оста на злото, и коя не е? Можете ли да ми кажете?

Яп де Хооп Схефер: Има страни, срещу които тази заплаха е насочена, и това, че вие предлагате да ползваме Габалинската РЛС, струва ми се, говори, че вие също считате тази заплаха, за заплаха...

Явно диалогът не върви. Все едно разговарят сляп и глух. Миронов задава на Схефер конкретни въпроси, а отговор няма. Бяга от отговора главата на НАТО...

Защо не отговаря на този прост въпрос, генсекът на НАТО? А въпросът е ключов. Как определяте кои са враговете, как забелязвате заплахата, госин главен секретар?...

Защо не отговаря ли? Защото и самият той не знае отговора. Няма как да каже: Ние с нашите приятели ги определяме. Посочваме тези, които не ни харесват, понеже не искат да играят по нашата свирка. Няма как и да каже "не знам", защото нашите политици тогава няма да се плашат от тези (мними) ракети.

Затова, от страниците на западните вестници, от екраните на телевизорите им, продължава да звучи старата песен, на нов глас. За лошите злодеи, които пречат ли пречат. А щом е така, трябва да ги бомбардираме и бомбардираме, докато лошите злодеи, по чудесен начин, не се превърнат в добри, демократични феи. И когато, и в последната лоша страна победи добрата демокрация, тогава човечеството го чака златният век...

Демокрацията неизбежно ще победи в целия свят. Това е любимият рефрен от омръзналата ни песен. Пеят я от всички екрани, от всички страници. Пеят я, и хорово, и солово. Даже без да се замислят над очевидната истина, че всичките 6 - 7 милиарда население на земята, просто физически не могат да живеят според височайшите стандарти на съвременния западен потребител. Планетата няма да издържи, няма ресурси в такива количества, та всички хора на земята, на всеки три години да си сменят колата, и на всеки три месеца - джиесема.

И какво излиза? Демокрацията ще победи навсякъде, но да живеят хората еднакво добре навсякъде, няма да се получи! И тогава за всички ще стане ясно, че общественият строй има малко отношение към жизнения стандарт. Всички ще имат демокрация, но добър живот ще имат само тези, които контролират находищата на нефт и газ, и другите приридни ресурси (и най-вече, тези, които печатат парите). И това може да се забележи още сега. Има много демократични държави, които се считат за такива от целия свят, но са разположени в Африка, Латинска америка и Азия. И те, или нямат полезни изкопаеми, или полезните им изкопаеми се контролират от други държави. И затова жителите на такива страни не влизат в т.н. "златен милиард". Значи, демокрация уж има, но процъфтяването все не настъпва. Но докато тези примери са единични, може да не се забелязват, или да се обясняват с трудностите, поради борбата с "оста на злото".

А когато навсякъде ще е демокрация, лъжата, да се приравнява стандартът на живот, с броя на политическите партии, ще стане очевидна за целия свят.

Вече десетилетия, орди политолози и платени борци за чужди свободи, твърдяха пред стотици милиони хора, че друг път към процъфтяване, освен победа на демокрацията, няма. И ето тя победи, но добре живеят пак в САЩ, Англия и Япония, а лошо в Мозамбик, Виетнам и Колумбия. Какво да кажем тогава? С какво да обясним тази странност?

Ако вие сте политик от световен мащаб, ще кажете ли прилежно, че "царят е гол" (макар и добре да знаете, че е така)?  Ще го извеждате ли на улицата? Не, но ще кажете: Негово величество е много зает и неможе сега да излезе пред вас. Той е много добър, бори се за демокрация и няма време.


Изводът е очевиден, че демокрацията не може да победи в целия свят. И нещо повече – демокрацията в никакъв случай не трябва да побеждава в целия свят!


Защото ще стане ясно, че демокрацията съвсем не е цел на САЩ и на приятелите им, а е средство за осигуряване на безметежното съществуване, за сметка на останалия свят.
За запада няма нищо по-лошо от това, демокрацията да победи в целия свят.
Затова той, който толкова радее за нея, ще направи всичко, та това никога да не се случи. За да има винаги "тъмни сили" с които да се обясняват "временните" трудности в прехода на цялото човечество, към всеобща демокрация.


"Движението е всичко, целта е нищо". Вечното движение към демокрация осигурява вечно доминиране над планетата, на англосаксонците (и господарите им - юдеите) и техните помагачи. То им дава вечно висок стандарт на живот... (за сметка на всички нас). 
..........................................................

със съкращения, от Автор: pachangel

Превод от руски: Григор Симов
Гласувай:
31. balkanec - Чудесен материал
20.11.2010 22:12
Поздравления за добрия превод.
В оригиналния блог демократите са гласували с минус, навярно само защото е на руски :)))
цитирай
2. анонимен - Положението вместо да се влоши- ...
20.11.2010 23:02
Положението вместо да се влоши- направо си Еба Майката....
Боят настаааанаааа
тупкат сърца ни....-
ееето ги ииидааат наште душмани!...
цитирай
3. анонимен - нико
21.11.2010 09:12
Тероризма е новият шлагер на запада за да оправдаят нападателните си и окупационни действия по света. За каква демокрация се говори,когато САЩ говорят, че имат интереси по цялото земно кълбо. И от къде на къде те и подкрепящите ги държави -папагали,ще определят кой ще има и кой няма да има ядрено оръжие ? Каква е тази демокрация когато ще ти се месят в държавата и личните работи ?
цитирай
4. анонимен - една българка
22.11.2010 10:52
Уважаеми,Григор Симов,ако ми позволите да допълня. Ще се позова на думите на Владика Николаи Риорих---;.....Съзнанието преди вси4ко трябва да дорастне до демокрацията.Тогава ще бъде възможно да се разсъждава на тема демокрация....;Аз мисля ,4е вси4ки ние,независимо,какъв пост заемаме във обществения и полити4еския живот, трябва да се постараем и потрудим първо за разширяване на нашето съзнание, и после ,когато това се слу4и със всеки 4овек на планетата ,6те доиде и Демокрацията.Това не е пожелание --това е нетърпящо отлагане ------ДЕИСТВИЕ
цитирай
5. анонимен - ОТЛИЧНИ ДУМИ ...ОТ "ЕДНА БЪЛГАРКА"--№4!!!
27.11.2010 12:07
НЯМА СМИСЪЛ ОТ КОМЕНТАРИИ....!
ПЕРФЕКТНО, КАЗАНО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15665145
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031