Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2010 19:22 - Смъртта на свободния Интернет? (продължение) Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове:
2Първото заседание по Телеком пакета ще се състои тази вечер в 21.30 часа. На него 27 члена на Европейския парламент и 27 представители на СЕ ще решават съдбата на Интернет в Европа. Те ще преценят дали да преработят или да оставят непокътнати тежките мерки срещу неутралитета на Интернет, гласувани на второ четене от Парламента под натиска на AT&T. Специалните пратеници и представители на шведското председателство засега се противопоставят на идеята. Европейските граждани имат едва няколко часа да настояват пред своите представители в ЕП да защитят напредъка и конкурентоспособността на Европа, както и основните права на гражданите й.

image
 Да действаме сега, за да спасим неутралитета на Интернет!    от Богомил Шопов
Откриващата среща от Помирителната фаза по Телеком пакета ще събере 27 члена от делегацията на Европейския парламент и 27 представителя на съответните министерства от страните-членки в понеделник, 28-ми септември в 21.30 часа. По време на процеса ще бъде разгледана цялата регулаторна рамка на Интернет в Европа. На първата среща, членовете на комитета ще вземат решения за жизненоважния обхват на преговорите. От тези решения ще зависи съдбата на Интернет-неутралитета в Европа.

Засега специалният пратеник Траутман и министърът, отговарящ за шведското председателство Оса Торстенсон изразиха желанието си да работят само по „поправка 138″, която Съвета иска да премахне.

Поправка 138 гласи, че ограничаването на основни права и свободи като достъп до Интернет трябва да подлежи на предварителна съдебна заповед.
Това би означавало приемане на тежките мерки, които ще позволят на операторите да „убият“ неутралитета на Интернет, за да могат да поемат цялостния контрол върху него.

Чл. 20.1.б и 21.3.б от Директивата за универсални услуги, допускат „условия, ограничаващи достъпа до и/или използването на услуги и приложения“.
В такъв случай, мерките, позволяващи ограничаване на достъпа до Интернет услуги и приложения, гласувани на второ четене под натиска на AT&T ще се превърнат в действащ европейски закон.

„Траутман и Торстенсон се опитват да накарат всички да повярват, че неутралитета на Интернет трябва да се разглежда отделно, след Телеком пакета, но това е просто едно лошо извинение. Те знаят, че Интернет-неутралитетът е вече заложен в Телеком пакета, защото измененията на AT&T позволяват на операторите да го унищожават, за да могат да контролират мрежата. Те трябва да признаят този факт и да направят най-доброто за конкурентоспособността на Европа и фундаменталните права на гражданите й, на всяка цена. Интернет е много по-важен за бъдещето на обществата ни, отколкото ефективността на законодателния процес в ЕС“, заяви Джереми Цимерман, говорител на френската група за защита на гражданските права La Quadrature du Net.

Гражданите на всички страни-членки разполагаме с едва няколко часа, за да се свържам с представителите на делегацията на ЕП в помирителния комитет.
За съжаление в този комитет няма представители на България, поради факта, че сред тях няма подготвени и изявили желание депутати, което е повече от жалко.

Аргументите могат да се намерят в, писмото тук , също и в отвореното писмо, подписано от повече от 70 неправителствени организации от 15 страни-членки (вкл. Интернет общество, CCC, Репортери без граници и по-големите обединения на потребители) в меморандум от 2 страници или пълното досие от 22 страници за неутралитета на Интернет.

Помирителният процес трябва да остави място за ясна законодателна заявка, която да потвърди, че фундаменталните принципи на един недискриминиран Интернет са с по-висок приоритет от краткотрайното удобство на отделни интереси и бизнес модели. Много е важно гражданите, които обичат Интернет да се обединят и да действат заедно точно сега. Трябва да използваме тази уникална възможност да помогнем на европейските законодатели да избегнат непоправима грешка

digital rights
Източник: Богомил Шопов Оригинална статия
http://svobodnaplaneta.com/story/6957
 
Free Press Presents:
Save the Internet


The SaveTheInternet.com coalition is two million everyday people who have banded together with thousands of non-profit organizations, businesses and bloggers to protect Internet freedom. learn more »

Accept No Substitute for Real Net Neutrality  

 

Name:

Email:

Street address:

City:

State: Alabama Alaska Arizona Arkansas California Colorado Connecticut Delaware Florida Georgia Hawaii Idaho Illinois Indiana Iowa Kansas Kentucky Louisiana Maine Maryland Massachusetts Michigan Minnesota Mississippi Missouri Montana Nebraska Nevada New Hampshire New Jersey New Mexico New York North Carolina North Dakota Ohio Oklahoma Oregon Pennsylvania Rhode Island South Carolina South Dakota Tennessee Texas Utah Vermont Virginia Washington Washington, D.C. West Virginia Wisconsin Wyoming

ZIP:

 

Comment:

Dear Commissioners Copps and Clyburn (CC Chairman Julius Genachowski),  

Chairman Genachowski’s proposed open Internet rules don’t meet any acceptable standard of real Net Neutrality. Unless they’re changed significantly, we urge you not to support them when you vote on Dec. 21.

First, the rules need to extend full Net Neutrality protections to both wired and wireless Internet users.

Second, they must have stronger language to prohibit “paid prioritization” schemes, which give phone and cable companies the power to pick winners and losers on the Intern

Third, they must close massive loopholes for “specialized services” that allow industry to discriminate unfairly online.

Finally, they must ensure that Net Neutrality rests on a secure legal foundation that can withstand a court challenge.

Please

 
Гласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15649356
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юни, 2022  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930