Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2010 11:57 - Марихуаната - митове и реалност. Част втора Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3300 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 16.12.2010 12:11


В първата статия за обявяването на марихуаната за незаконна, Дъг се аргументира, че растението "марихуана" е обявено извън закона като опасен наркотик не заради вреди на ума и тялото, а заради интересите на големия бизнес с петрол и петролни продукти. Представителите му нямат интерес от природни решения на проблемите и скриват истината за конопа, и целенасочено създават "напастта марихуана". Според него конопът се е използвал и може да се използва за ИНДУСТРИАЛНИ цели, спасявайки дърветата, спестявайки замърсявания и унищожение на природната среда...
 
"Толкова много хора ми писаха и казаха, че забраната на конопа е "лудост". Правителствата, без съмнение, знаят потенциала на тази трева. Те знаят, че канабисът може да реши енергийните проблеми; знаят, че биологично-разградими пластмаси може да се произвеждат от коноп; те осъзнават, че светът ще бъде по-безопасен и по-чист, ако е пълен с качествени конопени продукти... само ако правителствата дадат зелена светлина на индустриализацията на конопа. Управляващите са наясно и с МЕДИЦИНСКИТЕ ползи от канабиса. Що се отнася до дрехите, хартията и пластмасите - те могат да станат супер издържливи, да не говорим за хранителните продукти, изготвени на базата на марихуаната.
 
 E-mail-ите, породени от първата статия, питаха в голямата си част - ЗАЩО?

Вместо да индустриализират конопа и да спасят света... правителствата го забраниха. Създадоха чудовище от този безценен подарък на света (ако нямаме враг - те ще ни създадат...). Те трябваше да променят света, тъй като светът никога нямаше да се обърне срещу канабиса. От хиляди години, чак до древните египтяни, конопът е използван за благото на човешката раса.

Дали сме дорасли достатъчно, за да видим воала, с който са покрити нашите очи? Не можем повече да си позволим да бъдем мълчаливи и покорни агнета. Трбябва да говорим силно и да разпространяваме истината. Какво можем да направим? Споделяйте информацията, събудете хората за истинските факти и за потисканото знание по отношение на конопа. В крайна сметка, когато нагласата към конопа се промени, светът ще се промени към по-добро и ние ще спечелим.

 
Голяма част от тези email отговори бяха под формата на лични истории. Тези "показания" отговарят на въпроса - "Помага ли или вреди конопът?". Нито авторът, нито всички писма могат да задоволят критика. Има и анти-конопени фанатици, атакуващи с реторика от всяка реклама на кампания против наркотиците в САЩ. В действителност едно от 100 писма са с позиция срещу тази на автора. За всеки един, който ми се нахвърляше и ме наричаше с имена (последните бяха основно от млади хора) имаше над 100 администратори, преподаватели, някои учени, активисти и други хора, които споделяха техните позитивни лични истории с мен. Много твърдяха, че стандартните медицински процедури и докторите са се провалили при тяхното лечение. Единственото облекчение от болестта им е бил конопът. Тук имате възможност да надникнете в някои от най-добрите и позитивни email-и от последните две години. Те са анонимни и с леки редакции, но са истински, с отбелязана датата на получаване.
 
20.06.2005 - Получих диагноза AVM - Артеро-венозни нарушения (Arterio Venous Malformation) - болест на нервната система, която предизвиква припадъци. На втората ми среща с моя невро-хирург минахме през листа с наркотиците, които ползвах по това време (марихуана). В този момент той ме погледна със закачлив поглед и каза - "не съм ви го казал аз: това в действителност ще понижи кръвното ви налагяне и ще се отрази положително на епилепсията".
 
23.06.2005 - Имах курс в колежа по употреба на наркотици, продавани на улицата, не фармацевтични такива. Научих, че в определени времена марихуаната е била легална и е била предписвана от медици и отпускана от аптекари за най-различни здравни проблеми - високо кръвно налягане, безсъние, глаукома, астма и др. Казаха ни, че правителството е решило да въведе данък от $25 на лекари, които я изписват и $35 такса за аптекарите, които я продават. В знак на протест и двете групи спират да се занимават с марихуана. В отговор президентът Харимън включва марихуаната към наркотиците в закона за наркотиците през 1914 (Narcotic Act 1914), наречен още Законът на Харимън. Конопът е вкаран като наркотик от клас 4, което означава, че няма негова медицинска употреба, а той дори не е наркотик никой няма доказателства, че е вреден по какъвто и да е начин. По време на курса ни показаха снимки, направени в началото на 20 век, на деца, пушещи трева... която, както ни казаха, можели да си купят за 5 цента от всяка аптека, напълно легално.
 
18.06.2005 - Не споменавате най-важната причина, поради която има непрекъсната битка срещу легализирането на марихуаната, защото тя наистина се използва, за да лекува болни хора успешно и без странични ефекти - нещо, което фармацевтичната индустрия не е постигнала с цялата си купчина от скъпи патентовани боклуци, които наричат лекарства. Те не искат да изгубят хватката, в която стискат милиарди долари, които биха изчезнали, ако могат да бъдат заместени с билка, която всеки може да отглежда в задния си двор.
 
18.06.2005 - Пуша канабис от 1962 година и сега съм на 83. Иска ми се да бях почнал като тинейджър. Най-добри пожелания.
 
18.06.2005 - Изпитвам голямо уважение към канабиса, тъй като съм го ползвал с медицински цели за наряване на гръбначния стълб отпреди няколко години. Всичко друго се проваляше и докторите ми даваха наркотични вещества, за да облекчат болката, а те не работеха и се мъчех в ужасни болки дори дрогиран. Канабисът беше единствения облекчител на болката, който проработи. Правил съм известни проучвания и знам, че канабисът е листван като наркотично вещество. Той трябва да бъде премахнат от списъка, в който САЩ са го поставили редом до опиума, хероина, кокаина и който, дори само заради това, е абсолютно смехотворен и фалшив.Мисля, че ако се свали от списъка и бъдат предоставени доказателства пред властите и различните организации, че не е наркотик, бихме имали напредък с това чудесно полезно растение. Ако не беше конопът, нямаше да съм излекуван сега. Лекарската организация в САЩ е най-лошата, най-ужасната от всички, тъй като окуражават лекарите да предписват лекарства, които водят до отслабване на тялото Да, това е конспирация, още от самото начало, фактът, че корпорациите не искат конопът да бъде отглеждан. Ако позволят това - дърводобивната индустрия ще изчезне. Живея в южен Орегон и това е най-голямата индустрия в региона.
 
19.06.2005 - Аз съм 41-годишна жертва на циститна фиброза (Cystic Fibrosis), генетична болест, която убива хората около 32-годишната им възраст. Имам най-лошия тип генетична мутация и въпреки това все още съм жив за удивление на доктора ми. Причината? Може би КАНАБИСЪТ! Използвам го умерено, 2-3 пъти на седмица, обикновено го ям, а ползата от него е много голяма. Циститната фиброза убива хората чрез пневмония. Един от ефектите на конопа е, че изсушава  слузните секрети и по този начин убива бактериите чрез глад. Дори по-полезно свойство на конопа е неговото антиоксидантно действие, което не позволява на тъканите да деградират. Друга характеристика на циститната фиброза е унищожаването на храносмилателната система, особено панкреаса, стомаха, жлъчката и дебелите черва. Това убива апетита. Често ям заради свещения канабис. Той ме предпазва от загубата на твърде много тегло и ми помага да се боря с постоянната белодробна инфекция. Ако моят доктор знаеше истината, със сигурност би започнал да добива коноп.
 
20.06.2005 - Аз съм ветеран-инвалид, който е прекарал 17 години, взимайки лекарствата, предписвани от службата по ветераните. Преместих се в Аризона и Шаман от индианците Пима ми даде "билка", която да ползвам, за да понижи кръвното ми налягане. В рамките на 3 седмици то се понижи от 210/146 на 130/70. Очевидно, спрях да приемам правителствените лекарства и участвам в интересното хоби да отглеждам билкови лекове за болестите на човечеството! Между другото, просто за да не мислите, че съм наркоман - служил съм 8 години в USAF, 2 години в полицията на Палм Бийч и след това 17 години като парамедик. Имам магистратура по теология от Университета Уеслейн в Индиана. Благодаря, че публикувахте ИСТИНАТА.
 
23.06.2005 - Аз имам биполярно разстройство (редуващи се манийни и депресивни епизоди) и когато пуша (марихуана) съм много по-добре, отколкото когато взимам лекарства. Също така имам фибромиалгия и когато изпитвам болка, грабвам моя верен приятел Коза. Помага ми да функционирам и да ям. Ако го нямаше, щях да съм мъртъв преди много години. Има дни, когато едва успявам да сляза по стълбите, заради болките в ставите. Също така страдам от страшни мигрени, когато не мога да си отворя очите, тъй като съм чувствителен към светлина. Бил съм на много наркотици, от викодин до оксицотин и всички те не могат да се мерят с проклетия канабис. Само в Америка биха направили от растение, толкова полезно за човечеството, най-опасния "наркотик" на земята. Ако не се напуша, ще изпитвам адски болки и никога няма да мога да ходя, за да изляза да прибера пощата. Годеницата ми се сърди когато не мога да работя, но тя знае, че не мога да го променя. Искам да работя. Искам да нося хляба в къщата, но физически не мога да остана прав повече от няколко секунди, преди да усетя, че припадам от болката. Бях при много доктори и им казах, че конопа ми е помогна... всички те казаха, че тъй като живея в Охайо, те не могат да направят нищо за мен, освен наркотици... но не ми е позволено да пуша канабис... това е идиотско, по моята книга.
 
31.07.2005 - Не знам дали си мислил за това преди, но след цялото проучване, което съм направил, според мен Джон Ф. Кенеди е убит заради конопа. Той е известен като потребител на марихуана заради болката в гърба му. Той уволнява Анслингър в първите дни след като стъпва в длъжност и е било известно, че се кани да легализира конопа през втория си мандат. Той никога не започва този втори мандат. Може би можеш да проучиш малко и от твоята гледна точка, за да видим какво може да излезе в подкрепа на моята теория. Има логика, не мислиш ли? Продължавай да образоваш хората малко по-малко... това е единствения ни шанс.
 
18.11.05 - Основната причина, поради която нефтените гиганти не искат никой да знае е, че "най-непродуктивните" нефтени полета (например о-в Дерик в Луизиана) се оказва, че мистериозно се изпълват отново след затварянето им и спирането на експлоатацията им. Това е поради факта, че голяма част от нефта не е с биотичен, а с абиотичен произход. Кората на планетата произвежда милиарди нови галони суров петрол годишно и по този начин запълва изпомпените полета почти във всички случаи. Ето защо Саудитска Арабия току-що удвои изчислените количества за нейните резерви за следващите 10 години. Кладенците продължават да се пълнят отново благодарение на планетарните механизми. Нефтът с биотичен произход е отхвърлена теория. Никога не е имало достатъчно биомаса в който и да е праисторически период, за да се получи количеството петрол, което сме употребили до момента на планетата.
 
07.01.2006 - Най-важните здравни ползи идват от пушенето (или консумирането по друг начин) на материал от растението коноп/канабис, съдържащ високи нива на активните съставки (THC и други). Колкото е по-високо нивото, толкова е по-ползотворно. Това е силно ефективно лекарство, без странични ефекти, което се отказва на хора в отчаяна нужда от него заради една торба с лъжи!
 
10.12.2006 - Конопът е непреработен и естествен, противно на останалите медикаменти. Ям семе на канабис дори конопено олио и съм изпитал ползите от тях още преди да планирам да изследвам този въпрос.
 
10.12.2006 - Може би като дойде време да се пенсионирам ще мога да пуша коноп необезпокоявано, без да се страхувам от полицията или от моето правителство. Друг път изглежда безнадеждно, но отказвам да повярвам, че парите са най-силните във Вселената... трябва да има някакво място за истината.
 
 16.12.2006 - Аз съм терапевт-рехабилитатор, работещ за държавен център за лечение. Ако трябваше да говоря по тези въпроси, едва ли щях да подкрепя тези над мен.
 
02.02.2007 - Като многогодишен потребител на марихуана с медицински цели, мога да заявя най-отговорно, че не бих бил жив без нея. Не помня цели 2 години от живота си, докато бях на морфин. Сега живея пълноценен и активен живот, движа бизнес и отглеждам семейство. Дали е твърде късно за промяна на мнението? Надявам се, че не, тъй като конопът има толкова много да предложи.
 
Горните коментари са само част от най-добрите сред стотиците отговори. Моята статия беше далеч от перфектна. Да пишеш за конопа, да отговаряш на имейли и целият този опит с Интернет ме научи, че има всякакви хора. Не можеш да удовлетвориш всички. Това, което беше "брилиантно" за едни, беше презирано от други. Хората мислят че знаят истината, но истината е, че те знаят само това, което са били програмирани да мислят. Много малко хора правят независими изследвания. Това е твърде много работа - те предпочитат да стоят облегнати, гледайки телевизия и да оставят другите да мислят вместо тях. Те не подлагат на тест това, което им се поднася. Но, ако те изследват другите възможности, извън нормата... ако мечтаеха за различен свят... ако разгледаха идеята, че ние сме били лъгани от нашите лидери... може би ще научим малко и ще се доближим повече до свободата, която заслужаваме. Една по-чиста, по-безопасна планета - това ще се случи. Може и да не е скоро, но ще се случи скоро.
 
Посветено на V for Vendetta и всички онези, които имат куража да променят светя към по-добро!"
 
Това беше втората статия на Дъг Ърчи за марихуаната. Предполагам, че е повдигнала доста въпросителни и коментари, които можете да споделите тук под статията. А ако желаете да се свържете с автора можете да го направите на
dugko@surfside.net.
 
Оригиналната статия можете да прочетете
тук.Тагове:   марихуана,   канабис,


Гласувай:
11. grigorsimov - Копирам коментара си от предишната публикация за конопа:
16.12.2010 12:08
Забраната на конопа не е само заради нефтената мафия (а мафията е една - юдейска)
Главната цел е била,, а и сега е, да се лишат хората от основен поминък и от независимостта която са имали, като свободни и независими стопани, задоволяващи самостоятелно почти всички свои битови нужди, от които конопът (или - ГР'СНИЦЕТЕ, както се наричаха в трънско) бяха важна и незаменима суровина.
И всичко е с цел, човекът да е безимотен и зависим за всичко, от един - единствен световен монопол, криещ се зад множество различни имена, които имитират конкуренция. Затова са и тези "вериги" от огромни магазини - супермаркети, които, хем унищожават поминъка на безброй дребни местни търговци, хем ключът за снадбяването на хората с храни и всякакви други продоволствия е в едни злодейски ръце.
Никак не е случайно, че в инструкция на КГБ, след края на Втората световна война, освен много други сатанински заповеди, се нарежда: "при строежи на жилищни сгради да не се предвиждат помещения за съхраняване на хранителни запаси - мазета и килери. Но по-важното е, че инструкцията на КГБ, съвсем не е руска, нито пък властта в СССР е била, а и сега не е, руска, но е била, и е, еврейска. И не само там, а навсякъде.
Ако се съмнявате, вижте какво е писал Страбон, за началото на първи век сл. Христа: "Няма място на земята, където да не ДОМИНИРАТ евреите"!
цитирай
2. анонимен - Във Франция е най-големият прои...
16.12.2010 12:27
Във Франция е най-големият производител на изолации от коноп.. Пак някъде в Европа един литър олио от коноп струва 40€, има сгради от варо-конопен бетон.. В София има тениски от коноп..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 25871241
Постинги: 4069
Коментари: 7185
Гласове: 8094
Архив
Календар
«  Май, 2023  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031