Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2010 20:03 - Chris Hedges: Американската империя може да рухне във всеки един момент
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4481 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Военната и икономическа империя на Америка  може да рухне във всеки един момент, но да се предскаже точния ден, седмица или месец на  евентуалната и смърт не е възможно, смята бившият военен кореспондент на „Ню Йорк Таймс“, пред Raw Story.

image

Chris Hedges

„Кога и как – това е опасно да се предскаже, тъй като винаги има по някой  фактор, който може да ви зашемети и който не сте очаквали“, – казва  лауреатът на  Пулицър, журналистът Крис Хеджис в ексклузивно интервю.

„Ситуацията не изглежда много добре. Но след това, как точно ще се обърне и кога  ще приключи, според опита за осветляване на  разрушаващите се общества   е невъзможно да се каже „.

Той обяснява, че е научил този урок по време на събитията, разгръщащи се около него през есента на 1989 година. Тогава членовете на опозицията, които се противопоставиха на съветската империя му казали,  че пътуванията през Берлинската стена, която разделяше Източна от Западна Германия, ще бъдат разрешени след една година.

„А в рамките на няколко часа   стената вече не съществуваше“ – казва той.

Хеджис е един от онези 131 активисти, арестувани вчера по време на кампания за гражданско неподчинение в непосредствена близост до Белия дом, в момента когато Обама представяше нов доклад за напредъка в афганистанската война.

Пред  Raw Story в сряда вечер  той каза, че симптомите на кризата в САЩ са очевидни и оприличи   движението на САЩ през Афганистан с посоката на Съветска Русия.

„Ние губим войната в Афганистан, по същия начин, по който я загуби Червената армия“ – каза той. „Това е точно същата конфигурация, когато контролираме градските центрове, където живее 20% от населението. В останалата част на страната, където живеят 80% от афганистанците, всичко е в ръцете на талибаните  или има съпротива „.

„Чужденците не ходят по улиците на Кабул заради страх от отвличане, а  и журналисти често срещат официални представители на талибаните в Кабул, защото целият държавен апарат е напълно уязвим и корумпиран“ – казва той.

„Корпоративен държавен преврат в забавен кадър“

Хеджис казва, че той е участвал в протестите и е предположил, че ще бъде арестуван защото той е срещу корпоративната власт, която е обхванала цялата страна.

„Ние живеем в корпоративена преврат на забавен кадър“ – каза той. „Нашата системата за  просвета е немощна. Нашата инфраструктура ръждясва и се разрушава. Ако не започнем физическа съпротива, те ще бетонират неофеодализма  в страната. “

„Ако мислим, че Обама е лош, вижте следващите две години, тъй като тези корпоративни сили се отказаха от него“ – предупреди Хеджис.

Хеджис, който е автор на книгата „Смъртта на либералната класа“, заяви че неговата визия за Америка се заключава в това, че тя трябва да има функционираща социална демокрация, която е много различна от нихилизма на корпоративната държава.

„На американските работници постоянно им казват, че трябва да се конкурират с труд на затворниците в Китай“ – каза той.
„Именно в тази посока се движим, и всички стълбове на либералната управляваща класа са съучастници в това.“

„Exclusive: US empire could collapse at any time, Pulitzer winner tells Raw Story“

http://30dumi.pozicii.net/2010/12/chris-hedges-amerikanskata-imperiya-mozhe-da-ruhne-vav-vseki-edin-moment/


Чрез блога на:

http://eklisiast.blog.bg/politika/2010/12/19/chris-hedges-amerikanskata-imperiia-moje-da-ruhne-vyv-vseki-.653580




Гласувай:
6



1. andrei - И Руската империя
19.12.2010 20:33
е в същото положение.Дай боже и двете да рухнат,та светът да си отдъхне най-сетне!
цитирай
2. tomcat - Америка е рухнала отдавна, като ...
19.12.2010 22:14
Америка е рухнала отдавна ,като държава и нация,но ще продължи да съществува още,като криминален синдикат тероризиращ човечеството!
цитирай
3. zaw12929 - Нямам думи, що за злобари сме!
20.12.2010 01:42
Има да чакаш, докато рухне руската империя, За американската- агония, а след това- не гадая, зло никому не желая.
Българската империя е рухнала, а ние се правим на принцове, а в същност сме ратаите е само на Европа и всичко, заради високомерието ни.
цитирай
4. genadi2000 - Чудесата на чифутската глобализация!
20.12.2010 03:02
„На американските работници постоянно им казват, че трябва да се конкурират с труд на затворниците в Китай“
цитирай
5. анонимен - Обречени сме
21.12.2010 02:58
Каквото и да стане ние ще сме пак долу, а те горе.Нима мислите,че ще изоставят награбеното с поколения?
До като системата ражда паразитизъм,печата пари и ни заглажа ума с политиката си нещата ще са си все така и ако отвреме на време се случва "извънредно събитие"то е,за да ни отвлече вниманието и го насочи в друга посока.Живота е театър наистина и ние пак ще си останем само зритело-избирателил
цитирай
6. grigorsimov - Ако Америка рухне това не значи че ние ще цъфнем
21.12.2010 19:41
Но значи, че и народите на САЩ ще минат през мелницата на някакъв вид тоталитаризъм или "фантастичен деспотизъм", както се изразяват господарите на света - юдомасоните. Паразитното племе ще унищожи поредната гостоприема страна, и никак няма да пострада от краха на поредната своя жертва.
Да, наистина има данни, че САЩ са нарочени за поредния унищожителен античовешки експеримент, а унищожителите ще преместят леговището си, най-вероятно в Китай, ако и Англия бъде сериозно засегната.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312541
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031