Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2010 13:57 - Най- голямата новина на WikiLeaks: Банките задружно отказват да обслужват набелязани фирми и граждани! Автор: ribarev
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4551 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 20.12.2010 13:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако хлебарят откаже да Ви продаде хляб, месарят – месо и в плод зеленчука не Ви дадат да си купите плодове, въпреки че предлагате пари в замяна, какво става тогава? Ако в един, в друг, във всички магазини Ви откажат?... Става лошо, можете да умрете от глад.

      А какъв е еквивалента на това за фирмите и организациите?

      Фирмите не се нуждаят от хляб и салам, те се нуждаят от пари за да съществуват, за да могат да купуват стоки с тях и да ги продават с печалба, да се разплащат със служителите си. Ако някой може забрани да се дават пари на дадена фирма, то този някой може да заличи последната от лицето на земята.

      Но възможно ли е това?

      Какво стана миналата седмица – VISA, MASTERCARD, Moneybookers, PayPal и Amazon отказаха да приемат пари (дарения) за WikiLeaks.

      Хората вече не могат просто да щракнат на сайта на WikiLeaks и да преведат някаква сума защото тази услуга за WikiLeaks не се поддържа банките и институциите за електронни разплащания. Те отказаха тази функционалност и достъпа до такъв вид услуги. Дори не позволяват и банкови преводи към WikiLeaks.

      Факта, че електронните и банковите разплащания (пазаруване по Интернет, прехвърляне на пари, дори внасяне на такса в Съда или плащане на данъците) навлизат все повече в бита на хората (в САЩ 96% от парите са в електронен вид и само 4% са напечатани на хартия) означава, че вече банките могат да определят коя фирма ще съществува и коя не – просто като забранят внасянето на пари по сметките на фирмата или като откажат да открият разплащателна сметка на фирмата при тях. Фирма със забранен достъп до тези парични услуги няма да може да купува или продава стоки,  най- малкото става абсолютно неконкурентноспособна и бързо ще бъде изместена от пазара. Това дава на банките една огромна власт върху всяка една фирма в света, ако разбира се банките се разберат помежду си и действат заедно.

      Такова споразумение не е само теоретична възможност – ТЕ ВЕЧЕ ГО ПРАВЯТ! Случаят с блокирането на преводите към WikiLeaks е първият в света, доказващ такова съглашение и такъв начин на действие. И това само по себе си е най- голямата новина, която WikiLeaks донесе на света – новината за новия световен ред, при който банките по свое усмотрение ще позволяват на дадена фирма да съществува или не.
(А всичко това се отнася и за обикновените граждани, които вече ще са напълно зависими от злата воля на звяра - Антихрист! 
За да се изпълни предсказаното в Откровение на св. Йоан, където в Глава 15, пише:
...
16. И той ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, 
17. та никой да не може, мито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му,
18. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестотин шейсет и шест. 

      20.12.2010г.




Гласувай:
8



1. анонимен - Малка поправка- горния цитат е от ...
21.12.2010 11:29
Малка поправка- горния цитат е от глава 13, а не 15.
цитирай
2. kocil - Новият Световен Ред -
22.12.2010 14:42
в пълната си сила! А банките отдавна диктуват модата, особено на запад и най-вече отвъд Голямата вода. Няма да споменавам кой контролира банковия сектор в Щатите, всеки ги знае предполагам. След като дори Федерал Резерв Банк, БНБ-то им демек, е частна банка. Който не знае как се правят парите и как се дават кредити с лихва - да гледа едно филмче - Zeitgeist.
цитирай
3. анонимен - ...
23.12.2010 11:14
Ми тя и "нашата" БНБ е малко частна. Не е за успокоение това.
Във връзка с белега, или името на звяра - http://www.ivanstamenov.com/2010/10/2310/, който вече е факт. При нас така, а на Запад с виртуални пари, кредитни карти и т.н
цитирай
4. анонимен - :D
26.12.2010 12:28
Malko ste se oburkali ako si mislite 4e Julian e nqkakvo si edva li revilicioner4e koeto se bori za otkrita informaciq za vsi4ki toi e otnovo poredniq proklamator na koito vsqko deistvie e predvaritelno zamisleno i podgotveno i s opredelena cel ot nasheto "Priqtel4e" Soros ,da tova e Fenomena Julian Assange edin slujitel i ni6to pove4e a tova s kakva cel se izvur6va vsi4ko tova 6te vi ostavq da potursite mejdu redovete na [protokolite
цитирай
5. ribarev - Избери си живот, за да го живееш
16.02.2011 21:00
За мен конкретния случай е разбираем - всеки би спрял, ако има възможност, човека който му вади на бял свят кирливите ризи.
Притеснява ме обаче възможността това "изключение" да стане правило. И за сега не намирам законова разпоредба, която да спре подобно поведение на банките.
Лично мен, като източник на заплаха в библейския смисъл ме притеснява повече едно обединение на капитала и на комунистите, защото последните са доказано способни да бият печати по телата на хората. А описаното в Откровението на св. Йоан ще се сбъдне, дори и да не може да кажем отсега точно как и кога, и поради това единствения изход и надежда е да бъдем (ние, нашите роднини, нашите любими хора, близки и приятели) записани в книгата на живота на Божия Агнец. Библията дава отговор на въпроса как и при какви условия може да стане това.
И тогава (а и докато имаме тази цел - Божието царство) може да се опитаме да помогнем (според силите и способностите с които ни дарил Господ) на нашите ближни, за да не се поклонят на звяра и образа му.
Бог да Ви благослови и да Ви опази!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311930
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031