Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2011 22:31 - 'Канализирането' на обществените недоволства от задкулисните манипулатори. Живата книга на монах Атанасий. чрез блога на Автор: evreite
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2945 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 04.01.2011 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
(Описаната руска политическа картинка важи с пълна сила и за България)
Че генерал Ачалов е подал заявка за провеждане митинг на десантчиците, узнах отдавна и се зарадвах. Но вчера прочетох в интернет, че към това добро начинание са се присламчили Квачков и Екишев, представяйки се за главни организатори, и ми стана тъжно на сърцето, в предчувствие за голяма беда. И за да не се повторят събитията от 93-та г. когато руснаци тръгнаха на заколение, водени от провокаторите Руцки и Хасбулат, аз просто съм задължен да разкажа на всички руски хора за нашия разговор с Квачков, от преди две години, макар че за това вече писах в коментарите, в Живата Книга. На първо място, тази публикация трябва да прочетат десантчиците, понеже тях се опитват да ги оглавят вълци, преоблечени в "православно-патриотични" кожи.


Пиша за тези неща с молитва пред Светите икони и за всяка дума ще отговарям пред Бога.

Господи, благослови!В терминологията на политолозите има такова понятие: - канализация на обществените процеси. С цел да се установи пълен контрол над обществото и да се управлява то, при всякакви смени на политическите насоки (вектори), истинските му властелини, скрити от любопитни очи, предполагайки възможните обществени настроения и стремежи, предварително бетонират подходящ канал, като създават партия или обществено движение, и подготвят нужните лидери. И всичко това се прави "за удобството" на електората, или - народа... Така на електората не се налага нищо да създава и да регистрира. – Всичко предварително е приготвено и за електората остава само да се влее под знамената и да тръгне след новия "спасител" на нацията (новата измамна надежда на лъгания, ограбван и планомерно унищожаван народ).
Това се отнася и за опозиционните партии. Та в случай на сваляне, на поредния провален или разобличен режим или управляваща партия, и вземането властта от опозицията, задкулисните манипулатори на общественото съзнание, винаги да си остават на власт.
Те подготвят лидерите на опозицията, години предварително, и ги крият, както комарджията крие козовете в ръкава си. Но на опозиционния лидер следва да се придаде и имидж на репресиран от предишната власт - "страдалец за народа и за правдата". А за да минава и за "Нелсън Мандела", е добре и да е минал през затвора или ареста. Знаейки това, аз вече отдавна предполагах, че когато руският народ накрая се умори от лъжите и зажелае силна ръка, за тази роля на "народен вожд" готвят Квачков.

За да се изчисли това, не се изискваше много труд, понеже работата на спец. службите, осигуряващи тази операция, беше достатъчно недодялана...
Странното "покушение срещу Чубайс" веднага предизвика в мен множество въпроси. Разработчиците на спец-операцията от ГРУ не можаха да прострелят с калашник бронираната лимузина, а за такава провалена "операция" в миналото биха ги предали на трибунал. (Как добре го каза адвокатът за десантчика, обвинен в неуспешно покушение: – "Обвинението към моя клиент, в неизпълнение на поставената задача, е клевета срещу нашите доблестни Въздушно-десантни войски!")
Е, ако Квачков не е стрелял по него, както твърдят адвокатите, за какво тогава става въпрос? И кое тогава му дава право да се представя за национален герой и лидер?
Недоумение предизвикваше и самото му съседство по вила, с Чубайс. Мисля, че всеки здравомислещ човек разбира, че такива хора, като Чубайс, случайни съседи нямат.
И самата му история, прекомерната му политическа активност, съмнителното обкържение, подсилваха лошите предположения за него.
Странна беше и предизборната му кампания. Какво значи в съвременна Русия, да регистрираш за кандидат депутат - бивш затворник, затворен за покушение срещу Чубайс(!), когато в същото време отказват на хора с кристална репутация?!
А прослувутото му Опълчение?
Опълчение се наричат въоръжени народни чети, и мобилизацията му предполага незабавно раздаване на оръжие в ръцете на населението. В противен случай, това си е уловка за наивните руски доброволци, за да бъдат заведени на отчет (от спец.службите!).
Но даже и такива несъответствия в неговата "легенда" не заостряха вниманието на лековерните руснаци. И не дай Боже, на вълната протеста, той да стане новият "спасител на нацията" и поредният елцинов "наследник".
Този сюжет не е толкова сюрреалистичен, както може да изглежда от пръв поглед, ако се вземе под внимание съседството на Квачков с вилата на Чубайс, където въпросът за поставянето на трона, на подполковника се е и решавал.
Но понеже животът ме научи, спешни изводи в никакъв случай да не правя за човек, и преди да го погледна в очите, да не съдя, – оставих всичките мои недоумения, на Господа, знаейки, че ако е такава волята му, Той ще ми уреди и среща с Квачков.
Така и стана. По време на поредното ми пристигане в Москва, година-две след като в разговор с един мой познат - бивш десантчик, стана дума за Квачков, той обеща да ми уреди среща с него.
Като пристигнах в дома му, там бяха, освен Квачков и жена му, още неколко човека, сред които, както впоследствие се изясни по снимките, беше и Екишев. (Но никого от присъстващите, Квачков, незнам защо, не представи. Но според физиономиите им, всичките до един бяха евреи.)
Веднага се почувства някакво напрежение, което не спадна, както обикновено се случва, около масата, около която веднага седнахме. На нас въобще не ни обръщаха внимание, и с показна сериозност обсъждаха някакви свои важни дела. Чувстваше се, че тук играят "щаба на Смолни" от 17-година, с което се стараеха да предизвикат впечатлението ни. (Квачков задочно познаваше мен и негативното ми отношение към най-близките му съратници - семейство Миронови.)
Всичко това изглеждаше странно, понеже ние бяхме поканени на запознаване и разговор, а масата, по всичко изглеждаше, бе подредена специално за нас, а нас, като че съвсем ни забравиха. Аз мълчах, чакайки кога ще ме заговорят. Накрая Квачков ме попита:
– Е, с какво се занимавате вие там на Атон?
– Суета, – отвърнах, – строеж.
И веднага се впусна: "Все строите!.. Златни куполи!.." – и така неколко минути "разобличения" в този дух.
През цялото време седех, мълчейки, докато не чух: А Патриархът ви, въобще, е педерас!"
– Стой, – казах, – нима е вярно? Вие, човек от спецслужбите, не говорите току така, без да имате доказателства. Къде са те?
– Какви доказателстав. Нима и така не му личи?
Но ти момче, – казах, – съвсем му отпусна края. А ако на мен ми се стори, че ти приличаш на педал, мога ли да казвам това на всички, подред. Как смееш тези свои мисли за Светейшия Патриарх да произнасщх на глас, без да имаш никакви доказателства?
След което имахме остър разговор, ид за да го продължим, минахме в отделна стая. В резултат, нервите на Квачков не издържаха, и той каза буквално следващата фраза:
– Нищо, ще дойдем на власт и на всички улични лампи вие поповете ще висите.
– Ето, че Господ показа истинското ти лице – отговорих.
След което казах на наизлезлите от кухнята, поради нашия гърмогласен разговор, негови еврейски съратници, кои са те... Изразих и съчувствие на смутената жена на Квачков (единствената рускиня, сред тях, ако не греша), и я посъветвах, заради спасението на душата и, да оставя Квачков и да бяга от този (еврейски) кагал...
Йорданските опълченци и самият им предводител, не очаквали такова нещо, стоеха мълчейки.
След което, ние с моя спътник, се облякохме и си тръгнахме. Вярно, докато завързвах обувките си, напрягах ума си, с какво ще се браня, ако насъскат кавказката овчарка.
И чак след като затворихме вратата зад себе си, иззад нея се чу пискливия квачков вик: "Поп - конски лоб"! ("Поп-толоконный лоб!").
Искаше ми се да ритна по вратата, но видях слизащата по стълбите жена, се въздържах. Нали съм монах, все пак...
Ето такъв беше нашият "православно-патриотичен" разговор.
И на къде ще поведе руския народ, този "вожд", по-нататък съдете сами. А че нас "поповете" ще ни прекарат през ешафорда, това вече зная... Руснаци, бъдете бдителни!

  2 ноември 2010 г.

http://m-athanasios.livejournal.com/12063.html
........

превод от руски
Гласувай:
31. balkan1 - КАЛЕНДАРА
02.01.2011 10:09
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА - 2011 - ВОЛ - в цикъл ОГЪН по Българския календар
Четете за календара -
balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831
и помагайте да го разпостраняваме че няма кой.
цитирай
2. анонимен - Терджиман Кырымлы, г. Симферополь, Украина
02.01.2011 23:43
"Но никого от присъстващите, Квачков, незнам защо, не представи."
И не надо было наведываться вам в гостинную, в междусобойчик этот интимный, в кабинет надо было. А так-- непротокольная беседа, о чём разговор!
Знаете вы, знаете, что Квачков-- неформал, принял вас, как годится диссидентствующей публике 1960-80 гг, НА КУХНЕ. Непротокольно! И недостойно.
цитирай
3. pagan - Допълнение към терминологията
03.01.2011 13:59
Чувал съм "идиома" "канализация на обществените процеси" като "организация на ентусиазЪма, както и "основаване на традиции", "самозадоволяване на потребностите", "комисия по самоконтрола", и си мисля, че трябва да се издаде речник, (политико- български), който да пояснява на неосведомените, за какво става дума, защото зад "парадоксалната" наглед реч, се крие обикновена наглост, безскрупулност и безпардонност на политическата класа! Нещо като в една книга на Пиер Данинос.
цитирай
4. grigorsimov - Извинявам се за една досадна грешка, която току що поправих.
04.01.2011 18:26
Поради бързане при превода, Вместо Квачков, не едно ключово място в текста, бях написал Крючков!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15665013
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031