Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2011 21:07 - Да спрем Европейската директива която на практика забранява традиционните билкови лекарствени продукти
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2897 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Директивата за Традиционни Билкови Лекарствени Продукти (ДТБЛП) е представена като обслужваща европейските граждани и като лесна и проста за приложение. Изследвайки обаче отблизо методите за прилагането й, на практика се вижда, че реално ефектът би бил изключителното накърняване на правата на личността да придобива и използва по свой избор средствата и начините за лечение.

Директивата е в полза на гражданите, доколкото държавните агенции могат да съветват, използвайки определена форма на запитване към тях, относно ефикасността и сигурността на продукти с широка и свободна употреба. Тази информация обаче може да не адресира нуждите на отделни лица и предполага съществуването само на една система, предоставяща точна и полезна информация. Това е равносилно на допускането на само една религия като единствено приемлив източник на истината.

Финансовите разходи и процедурите, които се изискват от Директивата за билковите продукти, като цяло са непосилни  за дребните производители, които са основните доставчици на билкови продукти. Това осигурява нелоялно предимство на "мултинационалните компании", като категорично ограничава достъпа на индивида - по отношение на качество и на подбор на билковите лекарствени продукти.

С приемането на ДТБЛП Европейският съюз накърни и сериозно ограничи неписаните права на всяко човешко същество да избира и да има достъп до евтините начини за лечение. Това е опасно узурпиране на гражданските права, предполагащо, че индивидът не е способен да взема правилни решения относно здравето си. Самоопределянето по отношение на здравните въпроси трябва да се третира като неотменимо гражданско право, а ДТБЛП го нарушава.

Прочетете това, за да видите "лудостта", която вече се упражнява от Европейската комисия и да разберете, че можете да помогнете, като подпишете тази петиция.

Имайте предвид, че Европейският съюз изисква валидни адреси и рождени дати. Ако не включите адреса и рождената си дата, подписът ви може да не бъде преброен. Всяка подадена информация ще бъде третирана конфиденциално. Адресите и рождените дати не са публично видими. Можете да изберете да запазите скрито и името си.

Всички подпписи са добре дошли, но тези, за които липсва задължителната информация, може да не бъдат финално преброени, както няма да бъдат зачетени и подписите на не-европейците. Въпреки това, всеки подпис в подкрепата на тази кауза е добре дошъл.

Запазете правото си да ползвате лекарствените билки!


Петиция:

Ние се обръщаме към Европейската комисия да спре Директивата за Традиционни Билкови Лекарствени Продукти (ДТБЛП), Директива 2004/24/ЕС, с която се цели да се премахне достъпът до голямото болшинство билкови лекарствени продукти, считано от 30 април 2011 година.

ДТБЛП нарушава правата на самоопределение на всеки европейски гражданин по отношение на грижата за своето здраве. Тя отива твърде далече отвъд границите на разумния контрол над опасни продукти, навлизайки в територията на принудата чрез ограничаване възможностите за лечение на здравните проблеми.

Достъпът на хората до билкови продукти, които традиционно са се използвали свободно, трябва да продължи безпроблемно.

Подпишете петицията.

.................

Публикувано от Хайди Стивънсън
на 12 октомври 2010




Гласувай:
4



1. grigorsimov - Т.н. "мултинационални компании" всъщност са само и единствено - еврейски.
09.01.2011 21:16
И то, не на отделни евреи, а на Световния "еврейски Кагал"!
Същото е и с банките, и със "застрахователните" компании, и с "медиите", и с какво ли не. Всичко това, вкл. "политиката" и "култирата", са монополизирани, с цел, тотален контрол и тотално робство, замаскирани с безброй благовидни термини и закони.
цитирай
2. анонимен - kaliptus
09.01.2011 21:42
добре си го цитирал,
но също пишеш за евреи, а не назоваваш нещата с имената им, които са: международна финансова олигархия и подчинените им индустриални комплекси включително фармакологични ?
ти насъскваш по този начин срещу евреи, които имат толково общо с един евреин-милиардер колкото и един българин, живеещ от социални помощи.
това което искаш да кажеш е (предполагам), че винаги анонимната финансова международна олигархия по чиято свирка играят и правителствата, изповядва "религията" на свръх-човеци.
ами кажи го, няма нужда да завесваш евреи.

шалом
цитирай
3. grigorsimov - В коментира ми е казано достатъчно
10.01.2011 00:12
вкл. за банките и банкерите, и за "мултинационалните" компании, вкл. фармацевтичните. И никъде не казвам, че всички евреи са банкери и милиардери, нито че всички евреи са сатанисти, каквито са самоналожилите се световни господари - шепа евреи, чиито жертви са - първо евреите, и после - всички други народи. Защото в еврейския Талмуд пише: "Който не се подчини на равина, заслужава смърт"! И това съвсем не са празни приказки от стари времена, а е жива реалност, в която няма никакво място за демокрация и човешки права - за евреите, а още по-малко, за "гоите".
цитирай
4. анонимен - петиция
13.01.2011 19:43
Има петиция против поредната европейска глупост.
цитирай
5. анонимен - Да спрем Европейската директива за традиционните билкови лекарствени продукти
27.01.2011 04:29
Да спрем Европейската директива за традиционните билкови лекарствени продукти

http://gaia-health.com/articles301/000315-bulgarian.shtml
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28354595
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930