Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2011 22:55 - ЧУДНИ ИЗЦЕЛЕНИЯ. Заглавие от книга втора за отец Арсений
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3496 Коментари: 0 Гласове:
4



Сега ще ви разкажа за едно истинско чудо, което стана по молитвите на о. Арсений. Внучката на Марина Петровна - Таня, се разболя, когато беше на 25 години: в областта на стомаха и черния и дроб се появиха болки. Направиха и изследвания, рентгенова снимка, гастроскопия и откриха тумор. Решиха да я оперират, за да отстранят част от стомаха. Настаниха Таня в най добрата хирургична клиника, която завеждаше Юлия, отвориха корема и, и откриха тумор на стомаха, засегнал задстомашаната жлеза, и разсейки дори по черния дроб. Беше безсмислено да се прави операция, зашиха болната и нищо не и казаха.
Всички роднини изпаднаха в безисходна скърб - Таня имаше момиченце на три години. Мъжът и Евгени, който беше по-голям от Таня с 8 години, просто се побърка - той безумно обичаше жена си. Аз и Марина, с която бяхме приятелки още от двадесетте години, отидохме при отец Арсений, Таня беше негова духовна дъщеря от 1959 г. Тя беше човек с мек характер, безотказно помагаше на всички нуждаещи се и винаги гледаше да помогне на човека, да го утеши, да каже ободряваща дума в трудна минута, да го подкрепи с каквото може. На мен винаги ми се струваше, че Господ е положил върху нея Своя печат на благост и съвършенство. Пристигнахме и разказахме всичко на о. Арсений. Всички духовни чада за него бяха равни, но за Таня той особено се грижеше.

– Утре заминаваме при нея. Господи! Господи! Каква скърб!

Пътуването на о. Арсений до Москва винаги предизвикваше безпокойство и тревога у нашите (от тайната християнска община) лекари, и у Надежда Петровна. Всички се страхуваха за неговото Здраве, но той твърдо каза:

– Заминавам!

Пристигнахме направо в апартамента на Марина, бабата на Таня. Болната лежеше и мъчително стенеше. Когато влезе в стаята, о. Арсений прочете няколко молитви, благослови Таня и, за учудване на всички събрали се, каза:

Таня, Таня! Толкова си млада, а си се разболяла от рак! Отворили са те и са те зашили; но Господ е милостив, ще му се молим да стори милост, ще се молим и на Пресвета Богородица за помощ.

Поиска да запалим кандилницата пред иконите, сложи патрахил, застана на колене до леглото и ни помоли да излезем. Цели четири часа той не излезе от стаята, изповяда Таня, направи и маслосвет и я причасти. Отец Арсений живя там три дни, като всеки ден по няколко часа се молеше край леглото на болната, а после – и заедно с нас – за здравето на Татяна. На четвъртия ден си тръгна обратно за Ростов.

Измина месец и половина, Таня отдавна вече беше на крака. Изследваха я няколко пъти – туморите бяха изчезнали, като спомен от рака остана само шевът на корема и. Лекарите, които изследваха Таня, учудено разперваха ръце и не разбираха какво е станало. А беше станало чудо по молитвите на о. Арсений към Бога и към Пресвета Богородица – истинско Божие чудо.

Имаше много такива изцеления, но ще спомена само още два примера. Съпругът на Алевтина, Кирил Петрович, в миналото страстен пушач, при прегледа на флуорограф, който беше задължителен в неговото предприятие, разбрал, че на левия му бял дроб са открили тумор. Въпросът за операцията се усложняваше от факта, че Кирил Петрович бил 55 годишен, сърцето му работело много зле, имал аритмия, сърдечна изхемия и в миналото бил прекарал масиран инфаркт. На консилиума лекарите решили да не правят операция, тъй като вероятността да умре на операционната маса била стопроцентова. Кирил Петрович узнал всичко, но спокойно се отнесъл към случилото се. Като разбрал, че не може да оздравее, отишъл при о. Арсений, на изповед. Последният му рекъл:

 Господ е милостив, всичко ще се размине, останете два дена и ще молим Господа и Пресвета Богородица да ви помилват и изцелят.

Два дни се събирахме и се молехме почти непрекъснато, а о. Арсений и Кирил се молеха дори нощем. Разбира се, Кирил се изповяда и над него бе извършен маслосвет.

Когато после той отишъл на изследване, при онколозите в диспансера, те били поразени от това, че туморът напълно се е разсеял и не могли да си обяснят случилото се. А то беше чудо, станало по молитвите на праведника и разбираемо само за вярващи хора.

Третото изцеление стана с дъщерята на Мария Фьодоровна – Евгения. Когато тя беше на 30 години, диабетът и рязко се изостри. Дори най-новите препарати не и помагаха, инсулинът също не успяваше да намали кръвната захар. Евгения започна бързо да ослепява и все повече слабееше. Лекарите и предрекоха скорошна смърт. Помня как се събрахме в стаята на о. Арсений и той помоли всички да се молят за Евгения. Самият той застана на колене и се моли със сълзи на очи, без да се изправя, повече от три часа. Много рядко се случваше о. Арсений да плаче, а тогава, докато четеше молитвите, буквално се обливаше в сълзи и дори от време на време не можеше да произнася думите. В този ден при него пристигна о. Андрей и също коленопреклонно започна да умолява Пресвета Богородица за изцеление на Божията рабиня Евгения.

Минаха два месеца, зрението на болната се възвърна, кръвната захар спадна до нормалното ниво, Евгения напълно оздравя и след две години, без никакви усложнения, роди напълно здрав син. Отец Арсений я измоли от Господа и от Пресвета Богородица.

Мога да разкажа още няколко случая на чудесни изцеления по молитвите на о. Арсений, които говорят за неговата голяма духовна сила, за дадената му от Господа благодат. Господ бе дарувал на о. Арсений тази сила заради дългия му молитвен подвиг и заради любовта му към хората.

...................



 

Пояснение от автора на блога:

Отец Арсений е преживял много години в изселваня из Сибир и други затънтени краища на СССР, а от 1940, до 1958 г. преживял 18 години в истинските лагери на смъртта - т.н. лагери със специален режим, предназначени за изтребление на осъдени на смърт и на други неудобни на властта лагеристи. За затворените в тези лагери не се давали никакви сведения на близките им, и е била забранена всякаква кореспонденция, и към тях са се отнасяли, като към скорошни мъртъвци.

Двете книги със спомени за о. Арсений ще са много интересни и важни за всеки вярващ християнин и за всеки интересуващ се за християнската вяра. Можете да ги намерите при църквата на Старокалендарната Православна Църква, в София, на ул. Бъкстон.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314257
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031