Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2011 20:13 - 1914г: Трудолюбието на българите е пословично; Бедността в България е просто непозната! от Момчил Попов
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2724 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 04.02.2011 20:19


„Българинът е истински син на земята… Пестелив и сдържан, българинът не притежава лекомислената веселост на румънеца, бурната приветливост на сърбина, или мечтателния непрактичен идеализъм на руснака. Той по-скоро прилича на шотландец от равнината и носи многото си възхитителни качества зад външност, зад която малцина имат щастието да проникнат… Оставете българина и черногореца на парче пустееща земя, и българинът ще я превърне в градина, докато черногорецът ще продължава да гледа.” (У. Милър, 1907 г.)

= = =
"Колкото повече човек опознава българите от Македония, толкова повече се възхищава…Просвещението сред българите не намалява племенния инстинкт за саможертва, дори сякаш го подсилва. Албанецът се отказа от религията си, за да добие правото да носи оръжие. Българинът от Македония пази религията, завещана му от вековете, превива врат под ежедневния труд, придобил е търпението на роба, за да запази добродетелите на мъченика.” (Х. Брейлсфорд – английски публицист, 1906 г.)

= = =
"По никакъв начин не бих искал да подценявам българския селянин... Той е силен, трудолюбив, здрав, миролюбив и почтен, издръжливостта и упоритостта му нямат равни на себе си. Българският селянин освен това е грамотен, патриотично настроен и готов да учи… .В страната няма нито богаташи, нито просяци, а селяните почти нямат нужди, които да не могат да задоволят сами…Хората консумират храна и алкохол умерено. Няма хазартни игри… В никоя балканска страна няма такава религиозна свобода както в България… Трудолюбието им е пословично. Издръжливостта им е забележителна. Бедността, в смисъла, в който думата се използва в Европа и Америка, в България е просто непозната…”
(У. Монро – автор на първата история на България на английски език. Вж. Bulgaria and Her People. Washington, 1914.)

= = =
"Това бяха забележителни хора. Селяни с чиста кръв, незасегнати от никакви морални болести, с храброст и издръжливост, заради които се прочуха в цяла Европа, с качества на духа и тялото, които са уникални по света.” /Н. Бъкстон за българите по време на Първата световна война/.
image

Мебелно-столарско ателие, София, 1930-те

= = =
"Българските мъже от всички класи могат да служат за пример на мъжете от повечето европейски нации.” /С-К. Стобарт, 1913 г./

image

Участник в Първата световна война, Пернишко, 1920-те
= = =
Това, което този  способен и енергичен народ (българите) създаде в областта на науката, изкуството и народното стопанство, е удивително. (проф. Николае Йорга – румънски историк. Из реч в румънския парламент, 1930 г.)

= = =
"Вашата страна е с голяма духовна култура, високите нравствени качества на вашия народ му позволяват да се надява на едно по-добро бъдеще.” (граф Д"Адикс. Интервю пред в. "Зора”, 1933 г.)

image

Жени в празнични носии, Пернишко, 1920-те

= = =
"С преминаването на българската граница при Свиленград като че ли навлязохме в една приказна страна. След запустелите, буренясали и безлюдни полета на турска Тракия, нам се стори, че навлизаме в един истински Ханаан. Докъдето ни стигне окото се виждаха отлично подредени ниви, китни градини, дървета, безбройни стада, спретнати и здрави селяни, които разпръснати из полята, работеха с песни. За мен, който идвах от Азия, това бе първото ми най-хубаво впечатление от Европа. Вие сте чудесна страна и народ с блестящо бъдеще.” (Из разговора на немски професор с писателя Стилиян Чилингиров, публикуван в 1938 г.)

= = =
"Страната ви е същински земен рай. Където и да се обърне човек, вижда хубави нивя и градини. Особено впечатление ни прави трудолюбието на вашия народ. Вие вече сте ни задминали в лозарството. 1937 г. ние сме изнесли 4 млн. кг. грозде, а вие – 29 млн. (из разговор на гръцки учител със Ст. Чилингиров, 1938 г.)

Източник: http://forum.boinaslava.net Фотографии : Фамилен архив 

Източник: http://izsofia.blogspot.com/2010/06/1914.html
..................................

И един адрес с хиляди стари снимки:  www.lostbulgaria.com/Гласувай:
31. grigorsimov - А защо днес сме пред прага на пълно унищожение?!
04.02.2011 20:41
"С преминаването на българската граница при Свиленград като че ли навлязохме в една приказна страна. След запустелите, буренясали и безлюдни полета на турска Тракия, нам се стори, че навлизаме в един истински Ханаан. Докъдето ни стигне окото се виждаха отлично подредени ниви, китни градини, дървета, безбройни стада, спретнати и здрави селяни, които разпръснати из полята, работеха с песни. За мен, който идвах от Азия, това бе първото ми най-хубаво впечатление от Европа. Вие сте чудесна страна и народ с блестящо бъдеще.”

– А защо днес сме пред прага на пълното ни унищожение?!
– Защото в юдейския Талмуд - най святата юдейска книга - освен стотиците други човеконенавистнически заповеди, има и такава заповед:
"Най добрият от гоите (неевреите) трябва да бъде убит!"
А тази заповед се отнася и за най-добрия народ – българския!

И как така, днес мнозинството българи са почти съгласни с лукавите обвинения към нас - българите? – Ето какво пише в тайните протоколи на ционските старейшини:
"Ние винаги трябва да се стремим да унизяваме гоите, макар и обвиненията ни да не почиват на никаква обективна основа. И на края така да ги унизим, както само нашето гениално племе умее"!

И за съжаление, всичко записано в плановете на тези - демони на злото - се осъществява пред очите ни.
..........................

Вижте и публикацията ми: "На кой господ се кланят евреите" -
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/02/16/neka-ne-si-zatvariame-ochite-zashtoto-istinata-shte-ni-sydi.494808,
...............
Не без основание се усъмних и проверих дали се отваря посочения от мен адрес! Оказа се, че макар и да съм го публикувал поне 5 пъти в блога си, този текст не се отваря. Затова веднага го публикувам за пореден път, не само заради този коментар и тази публикация, но поради изключителната му важност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15665241
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031