Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2011 13:41 - ХЕНРИ ФОРД - 'ИНТЕРНАЦИОНАЛНИТЕ ЕВРЕИ': най-наболелият световен проблем. ПРЕДГОВОР
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2200 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 10.02.2011 15:19


Защо трябва да се изследва еврейският въпрос?

Затова, защото този въпрос съществува и появата му в Америка трябва да доведе до неговото разрешаване. Отлагането на разрешаването му води до развитие на съпътстващи го отрицателни странични явления, свързани с еврейския въпросв други страни.
Еврейският въпрос съществува в Съединените щати отдавна. Самите евреи знаят това, макар че на местните жители въпросът не им е съвсем ясен. От време на време той се изостря дотолкова, че биха могли да се очакват тежки последици. Вече има достатъчно признаци, че нещата отиват към една остра криза.
Еврейският въпрос засяга не само всеизвестни факти от живота, като: еврейското господство във финансите и търговията, завземането на политическата власт, монополизиронето на всички жизненонеобходими неща и влиянието им върху американската преса, граничещо с произвол. Той засяга целия културен живот и по този начин се превръща във въпрос на живот и смърт за самия американски дух. Еврейският въпрос засяга и Южна Америка и в това отношение става страшен тумор за общоамериканските отношения. Той има най-тясна връзка с катастрофалните явления, които са резултат от умишлено  организирания  безпорядък, за да се държат народите в постоянна тревожност.
Въпросът не е от вчера. Напротив, корените му са в далечното минало, а продължителността на неговото съществуване вече е породила в наше време редица програми за неговото разрешаване, които, от своя страна, трябва да спомогнат за разрешаването му в бъдеще.

Хенри Форд.

Тази книга се явява нещо като предварителен опит за изследване на еврейския въпрос. Тя си поставя за цел да даде възможност на интересуващите се от проблема читатели да се запознаят с данните, публикувани в “Диърборн Индепендънт” до октомври 1920 година. Търсенето на това периодично издание бе толкова голямо, че запасите от него, също както и сборникът, съдържащ първите девет статии, се оказаха скоро изчерпани.
Изследването обаче ще продължи, докато цялата работа не бъде завършена. Да се запознае населението с фактите – ето основният мотив на тоя труд. От само себе си е ясно, че на книгата ще се приписват и други мотиви. Но предразсъдъците и враждебността не са достатъчни, за да се обясни произхода и, и начина на поднасяне на сведенията. Ако в нея има задни мисли, то те несъмнено ще се проявят в хода на самото изложение. Читателят е длъжен, както се надяваме, да признае, че подходът и тонът в това изследване са основани върху факти и са в  съответствие с тях.
Световното еврейство има свои съучастници, явяващи
се съзнателни врагове на всичко онова, което ние възприемаме като англосаксонска култура, и те в действителност са по-многобройни, отколкото това изглежда в очите на лекомислената маса от хора, която защитава всичко, каквото върши еврейството, понеже така и е било внушавано – че всичко, което се върши от
   еврейството, понеже така и е било внушавано – че всичко, което се върши от еврейските водачи, е прекрасно. От друга страна, тези статии са освободени от мъглявите настроения на любовта към всеки ближен и благодушието, което не без умисъл се поощрява от еврейска страна. Ние привеждаме фактите такива, каквито са, а това обстоятелство трябва да бъде за нас достатъчна защита срещу упреци в предубеждение и омраза.
Този труд не изчерпва целия проблем. Но той ще накара читателя да направи крачка напред. Така в бъдеще следващите изследвания, които ще обнародваме, с имената и данните, посочени в настоящото, ще могат да се откроят още по-ярко.

 

Октомври, 1920 г. Хенри Форд 




Гласувай:
1



1. grigorsimov - Ползвам изданието на ЖАРАВА 2002. превод Галин Йорданов
10.02.2011 14:38
Отдавна съм копирал книгата и за сега не мога да посоча адреса и името на издателя, но вероятно е ГЕОРГИ ИФАНДИЕВ, понеже уводът към това издание е негов!
.......
Ето и адреса, от който копирам и публикувам части от книгата на Хенри Форд:
http://star05.net/e-books/obshtestveni.nauki/conspiracy.ufo/henri.ford-internacinalnite.evrei.pdf
цитирай
2. анонимен - Благодаря за линка, г-н Симов, т...
13.03.2011 15:15
Благодаря за линка, г-н Симов, тъкмо щях да питам за него. Добре е, че и Ифандиев не спи след като го свалиха от ефир - вече му купих и прочетох 2 книги, които е превел след свалянето му. Знаете ли дали ги има пълните изследвания на Хенри Форд? В интернет има цял сайт за тях, но там ги няма в пълния им вид.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28364182
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930