Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2011 13:28 - Най-богатата корпорация в света... за която най-вероятно не сте и чували. Автор: zelas
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2886 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 11.02.2011 15:40


В списъка за най-богати фирми във света от 2009 виждаме на първо място Уол-Март, с $408.214 милиарда годишни приходи. На второ се нарежда Ексон Мобил, с $301.5 милиарда. На трето Шел, с $278.188 милиарда. На четвъто е БП (BP) с $246.138 милиарда. Голдман Сакс, която постоянно е сочена като най-големият вампир, е на 174 място със скромните $45.173 милиарда.

Като оставим настрана, че три от първите четири са петролни компании, а първата е храм за зомбита, защо не виждаме най-богата фирма в този списък? Докато хората по света дискутират и се възмущават от машинациите на Федералния резерв, "Голдман Сакс" и други подобни, малцина са забелязали един друг основен играч в тази пародия, наречена "Световна криза".


Коя е тази секретна корпорация?

Това е малко известната дъщерна фирма на Федералният Резерв, наречена Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) или "Cede and Co."

Не е секретна, но просто хората не знаят нищо за нея, въпреки, че те съвсем прилежно са си публикували годишния доклад, в който можем да видим колко богата е тази корпорация. Оказва се, че това дружество притежава 23 000 милиарда долара в активи, и има 917 000 милиарда долара, само като част от сделките през 2002 г. . Това е трилиони, хиляди хиляди милиони - 23,000,000,000,000 долара в активи.

Не ми вярвате, ето го годишният им
отчет.

Трилиони, квадрилиони, бонбони, макарони, къде му е края на тоз бяс!?
И как така тези станаха толкова богати, с предприемачество и здрав труд, с иновации и зачитане на човешкия ресурс ли?
Да видим.

Ами не точно. Не и защото имат хубав уебсайт или че дават добри съвети за спестяване на пари на клиентите си. По-скоро то е, защото те като че ли имат монопол върху това, което правят. Накратко, обработват по-голямата част от всички сделки в САЩ, както и за много други страни. А - и това е реално най-интересната част - 99% от всички запаси в САЩ изглежда са законно притежавани от тях.

И защо този мега-монополист е така добре скрит от общественото внимание? Оказва се, че е част от Федералния резерв на САЩ. Голямата изненада, няма що! Пак до хралупата на дявола стигна следата.

Истинската причината, поради която обществеността не знае за DTCC е, че те са банка депозитор за институционални и брокерски фирми САМО. Обработват всички техни сделки. Джим МакНеф (Jim McNeff) от казва: "Не е необходимо за обществото да знаят за нас ... Федералния резерв просто изисква от нас, обработваме всички сделки".

Казано по нашенски, далавери на тъмно, само за наши хора от най-висок калибър. Наште смешковци са като лилипути в сравнение с тези гиганти на най-силния човешки бяс, парите.


Кой кого притежава?

Стойността на общия размер на богатството на семейство Ротшилд е около 500 трилиона долара. И какво от това? Цялата планета се предполага, че е "собственост" на много малък процент от хора.
Е, и?


Кой им го даде това право? Дядо Господ? Да ама не, този номер не минава вече дядо попе! Хората имат интернет.

Може ли някой наистина да "притежава" нещо или някого? Не, защото собствеността е само една идея (илюзия). Подобно на времето тя е относителна. Животът в това тяло е само временен. Както е казал народа, колкото и да трупаш, не можеш да го вземеш с тебе в гроба. А илюзия, че някой може да "живее вечно" е родила не една или две религиозни доктрини, за поддържане на илюзията за собствеността.

Истината е , че ако някой ни притежава то е, защото сме му позволили.


Въпреки това ...

Това би било добре, ако беше само въпрос на възприятие. Живеем на една красива планета с много красиви хора, но и под въздействието на една масова психоза наречена "система на свободен пазар" ръководена от малка група психопати. Проблемът е, че тези ултра-собственическа клика от мръсници наричен "световен елит" налагат своята система от вярвания върху нас. Или ще играем по свирката, или биваме отрязани. Тогава,

Къде е спасението?

В човешкият живот има само една собственост, която може да му даде някаква независимост и свобода - ЗЕМЯТА. Природата ни е дарила със райска земя, която се преражда в четири прекрасни сезона и освен това сега е пустееща и сравнително евтина. Вместо това сме се завряли в големи градове, цял живот живеем на вересия и едвам успяваме едно дете да отгледаме. Това живот ли е, кажете ми? Ако продължаваме така обричаме себе си, семействата си и бъдещето на страната си на гибел.

А когато човек е независим за храната си и покрива над главата, тези господа психопати от DTCC и другите по-малки пионки в системата, та чак до наш Бойко, нямат власт над него.

Какво чакаме, животът си лети?

Преди стотина години, животът буквално е кипял в българското село. Семейство е било с четири деца най-малко. Хората са работили от сутрин до здрач, но са знаели защо. В кратките часове на отмора не са спирали, ами кръшни хора са извивали и безкрайни надпявания са се носили от ехото надолу по дерето. От къде е идвала тази енергия за живот? От земята, от майката Земела. Можем пак да живеем свободно, можем, ако се върнем при нея. Тя ни чака.


Спасението е на село - най-богата корпорация на света!





Гласувай:
3



1. анонимен - ?
17.02.2011 19:49
Живот на село не е начина. Има само един начин и той е наречен свободна енергия която обаче се укрива умишлено именно от тези хора поради горепосочените причини за съжаление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311759
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031