Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2011 20:31 - Най-новият американски бизнес- износ на революции. Автор: july26
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1743 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 14.02.2011 21:57


Преди време СССР беше силно порицаван от Запада и САЩ за т.нар. износ на революция. Ставаше дума за Куба, Никарагуа и на още места по света. После СССР беше порицаван също и за войната в Афганистан, за поддръжката на Северен Виетнам и Северна Корея.Това било износ на революция на места където нямало условия за това и изкуствената намеса на СССР водела до ...

Тия дни се случват едни странни революции в арабския свят, Египет даже вече има президент в оставка. За натиск от страна на САЩ и дума не може да става, разбира се. Само дето всяка година дава военна помощ от над милиард долара и икономическа за   по 200- 300 милиона. Иначе, разбира се,  САЩ нямат нищо общо. Както обикновено... нямат общо и с маневрите в Южна Корея по границата със Северна Корея, нищо общо с влизанетона НАТО в Афганистан...и т.н., и т.н.

В същото време четем за рекордни продажби на американско оръжие по света, в пъти в сравнение с други години. Една икономика, която не разполага с никакви други ресурси и резерви освен в оръжейния бизнес опитва да се съживява за пореден път на гърба на останалия свят. Нещо ново ли казвам или правя неверни изводи? Съмнявам се...нищо ново не се случва и Америка се опитва да излезе на сцената отново с използвани преди методи на политически натиск и продажба на военна техника, респективно запазване на политическо влияние и технологична зависимост. Само че срещу кого  този път ще бъдат насочвани въпросните оръжия ? СССР не съществува, Китай (за сега) не го интересува да заеме ролята на "световен полицай", която САЩ държат да запазят... Срещу кого ще са насочени всичките тези оръжия? Какви са тези смешни революции, които се случват в Арабския свят? До какво ще доведе смяната на тези режими? Ами, най- вероятно, до нови режими с хора, верни на своите съюзници от Щатите, - такава е логиката, иначе няма никакъв смисъл. Песента за "демокрации от западен тип" не е ли попреминала хитовия си период, а и това не е ли термин синоним на "износ на революция"?
                 И не става ли нещо подобно и у нас чрез "създаването на политически удобни нови партии", какво е ГЕРБ, ако не точно това всъщност? Удобни обаче на кого, на хората гласуващи за въпросните нови партии или за вдъхновителите на подобни процеси навсякъде по света?
                Отвратен съм последните години от ставащото и в България, и къде ли не. Тоталната подмяна на ценности и представянето на едни факти в коренно различна светлина дотолкова принизи стойността на думата "Демокрация", че отдавна вече не вярвам да има каквато и да било стойност някъде и за някого тази дума по света. Накъде точно е тръгнал този днешния свят и по каква причина отдавна не съм наясно. 
Всичко е една агония на едни стари системи и прийоми на действия които в един момент неминуемо ще доведат до колапс на цялата тази система, всъщност - и на системата в целия днешен свят. 
Изказвам се доста крайно, но казвам каквото виждам и мисля, както съм правил винаги. Не мога да си затварям очите или да опитвам да не виждам  и тълкувам факти, които заслепяват просто. Само че... какво от това..?



Гласувай:
1



1. анонимен - И моите очи започнаха да се отварят ...
16.02.2011 12:20
И моите очи започнаха да се отварят за тези неща...но какво можем да направим?Българите намаляват,затъпяват...скоро ще бъдем "бананова република"...трябва глас който да ни събуди,силен глас!...но всеки вик бива заглушен,или му се смеят...умните бягат,но къде да избягаш?Вече в целия свят се наблюдава подобно убийство на ума и душата,просто тялото там е добре нахранено!Помните ли първата част на филма "матрицата"....събудете се хора!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317163
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031