Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2011 16:29 - Хенри Форд: ВЪВЕДЕНИЕ В ЕВРЕЙСКИТЕ ПРОТОКОЛИ
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2464 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.02.2011 16:36


"Засега, докато стане възможно и безопасно да дадем отговорните държавни постове на наши братя евреи, ние ще ги поверяваме в ръцете на хора, чието минало и качества са такива, че да съществува пропаст между тях самите и населението".

"Когато станем управляващи, ще смятаме всички останали религии, освен нашата, за нежелани, като ще възхваляваме само един бог, с когото нашата съдба ни е свързала в качеството ни на Избран народ, и от когото нашето бъдеще е било превърнато в бъдеще на света. По тази причина трябва да премахнем всички други религии. Ако в процеса на осъществяване на това се появят съвременни атеисти, това няма да влезе в разрез с нашите цели”. 
- от протокол 14.

"Една световна коалиция от гои би могла да се справи временно с нас, но ние сме се защитили срещу това посредством корените на омразата между тях, които са толкова дълбоки, че не биха могли да бъдат изтръгнати. Ние създадохме антагонизъм между личните и националните интереси на гоите чрез събуждане на религиозна и расова ненавист, която подхранваме в душите им от двадесет века”. 
- от протокол 5
 

ВЪВЕДЕНИЕ В ЕВРЕЙСКИТЕ ПРОТОКОЛИ

Документите, познати като “Протоколи на Ционските мъдреци”, са 24.

Тези Протоколи привлякоха голямо внимание в Европа, и станаха повод за мощна буря от мнения в Англия, обаче в Съединените щати тяхното обсъждане бе твърде ограничено.

Кой първи е нарекъл тези документи “Ционските мъдреци” не се знае. Би било възможно да се абстрахира човек от какъвто и да е намек за еврейско авторство, обаче Протоколите ще продължат да представляват главните точки от най-изчерпателната програма за световно подчиняване, която изобщо някога е ставала обществено достояние.

Но да елиминираме идеята за еврейския им произход би означавало да създадем определени противоречия, каквито в настоящата им форма не съществуват. Целта на плана, разкрит в Протоколите, е да бъде подкопана всяка власт, с оглед да бъде установена нова власт, под формата на автокрация ("фантастичен деспотизъм"). Такъв един план не би могъл да произлиза от страна на управляващата класа, която вече притежава власт, а би могъл да има анархистки произход. Обаче анархистите не приемат автокрацията като форма на управление, което е заветната цел в Протоколите. За автори биха могли да бъдат взети и група френски подривни елементи, каквито са съществували по време на Френската революция и са имали за водач добилият позорна слава Орлеански дук, но това пък означава да създадем противоречие между факта, че тези елементи отдавна ги няма, а програмата, обявена в Протоколите, се осъществява неотстъпно, не само във Франция, но и из цяла Европа, а особено в Съединените щати.

В тяхната съвременна форма, която може да се приеме за първоначална, няма противоречия. Затова еврейското им авторство изглежда съвсем обосновано, от гледна точка на същността на провеждания план.

Ако тези документи бяха фалшификати, както твърдят еврейските апологети, еврейският им произход нямаше да е толкова явен и антисемитските им цели щяха веднага да бъдат разкрити. Обаче във всичките Протоколи само два пъти се използва терминът “евреин”...
Никъде из документите не остава и следа от съмнение относно хората, срещу които е насочен планът. Най-напред той не е насочен срещу Капитала като такъв. Твърде точни са формулировките, дадени относно социалния състав на аристокрацията, Капитала и правителството с оглед изпълнението на плана. Той е насочен срещу хората по света, носещи името “гои”. Честото споменаване на това понятие разкрива истинската цел на документите. Повечето от подривните типове “либерални” планове са насочени към вербовка на хората с цел да бъдат доведени до объркване в умовете и по този начин манипулирани. Народните движения от “либерален” тип биват насърчавани; всякакви деградивни схващания по отношение на религията, икономиката, политиката и обществения живот биват посявани и грижливо напоявани, с оглед да бъде дезинтегрирана обществената солидарност и оттам да бъде прокаран един краен план, без обаче да бъде забелязана истинската му същност, преди  хората да са се приобщили вече към него, когато – или ако,– се разкрие заблудата в техните схващания.

Формата на изказ в Протоколите не е “Ние, евреите, ще на правим това и това”, а “гоите ще бъдат накарани да мислят еди как си и да извършат еди-какво си”. С изключение на няколко примера от заключителните Протокли, единственият отчетливо използван расов термин е “гои”.

РАСОВИ РАЗДЕЛЕНИЯ

За нагледност: първата бележка от този вид се явява в Първия протокол по следния начин:

“Най-ценните качества на хората – честност и прямота – се

И после:

“Върху руините на наследствената аристокрация на гоите ние издигнахме аристокрацията на нашата образована класа, а над всичко аристокрацията на парите. Ние създадохме основите на тази нова аристокрация върху основата на богатствата, които контролираме, и с помощта на науката, създадена от нашите мъдри мъже.”

И пак :

“Ние ще увеличаваме заплатите, което обаче няма да облагодетелства работниците, понеже в същото време ще вдигаме цените на жизненонеобходимите стоки, симулирайки, че това се дължи на застой в земеделието и животновъдството. Ние също така изкусно и всеобхватно ще саботираме производството, насаждайки сред работниците анархистични идеи и насърчавайки ги да употребяват алкохол, като междувремемнно ще вземаме мерки да изгоним всички интелектуални източници на неверниците (гоите) от страната”.

(Какъвто и да е фалшификатор с антисемитска злонамереност би могъл да напише това, по всяко време през последните пет години, но тези думи са били отпечатани не по-късно от 1905 година, след което в 1906 копие бива съхранено в Британския музей, а доста години преди това същите думи са се предавали из Русия.)

Горното становище продължава така:

“За да не забележат гоите преждевременно истинското положение, ние ще го маскираме, посредством престореното усилие, че то е в служба на работническата класа и ще предложим велики икономически принципи, за които ще бъде проведена активна 

Тези цитати ще илюстрират стила на Протоколите чрез позоваване върху участващите страни. Използва се “ние”, за пишещите ги, и “гои”, за онези, относно които са били написани.

Ето какво се казва съвсем ясно в Протокол 14:

“В това разделение между гоите и нас, по отношение способността да мислим и съобразяваме, трябва да се вижда ясно печатът на нашето извисяване като Избран народ, т.е. по-висши човешки същества, за разлика от гоите, които имат само инстинктивно, животинско мислене. Те наблюдават, но не успяват да предвиждат и не могат да изобретяват нищо друго, освен, може би, материални неща. От това става ясно, че самата Природа ни е удостоила предварително да управляваме и водим света”.

Такъв, разбира се, е бил еврейският метод за деление на човечеството от най-древни времена. Светът представлява за тях само евреи и гои. Всичко, което не е еврейско, иде от гоите.

Употребата на думата “евреин” може да бъде илюстрирана чрез следващия откъс:

“Засега, докато стане възможно и безопасно да дадем отговорните държавни постове на наши братя евреи, ние ще ги поверяваме в ръцете на хора, чието минало и качества са такива, че да съществува пропаст между тях самите и населението”.

Тази именно практика е позната като “използване на фронт от гои” и се прилага широко днес във финансовите среди, с оглед да бъдат прикрити свидетелствата за еврейския контрол. Колко е било постигнато досега, откакто тези думи са били написани, се вижда от партийната конференция в Сан Франсиско, когато името на съдията Брандис бе предложено за учстие в президентските избори. Разумно е да се очаква, че общественото съзнание ще бъде все по-добре запознато с идеята за “еврейската заетост” по отношение на най-високите постове в правителството, а това е просто къса крачка към настоящата степен на влияние, което евреите упражняват. Няма такава функция на американската президентска институция, в която те вече тайно да не са проникнали и при това в значителна степен. Действителното заемане на съответния пост не е необходимо, за укрепването на тяхната сила, а за да се осъществят определени цели, които са много близки да плановете, отразени в Протоколите.

Друго важно нещо, което четящият Протоколите ще забележи, е, че в тези документи напълно отсъства какъвто и да е убеждаващ или призивен тон. Те, следователно, не са някаква пропаганда. Нито представляват усилие да се стимулира амбицията и активността на онези, към които са отправени. Те са хладни и сурови като официални документи и “сухи” като статистически таблици. В тях липсват каквито и да било призиви от сорта на “Нека се надигнем, братя!” Липсва всякаква истерия от типа “Долу гоите!” Тези протоколи, ако наистина са съставени  от евреи и предназначени за тях, или пък ако наистина съдържат различни принципи от еврейската Световна програма, със сигурност не са били създадени да се ползват от някои “луди глави”, а са прецизно синтезирани за отлично подготвени и изпитани представители от висшите “посветени” кръгове.

явяват задължително като пороци в политиката, понеже тези качества детронират по-сигурно и по-безотказно, отколкото най-силния враг. Тези качества са присъщи на гоите, и ние определено не бива да се ръководим от тях.”пропаганда чрез нашите икономически теории”.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28371676
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930