Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2011 20:21 - Хенри Форд: ВЛАСТТА НА ЕВРЕЙСКИТЕ ПАРИ – ОТ АЛФА ДО ОМЕГА
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2381 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.02.2011 18:06


Главният източник на болестите на нашата нация се оказва влиянието на евреите и макар това още преди години да е станало ясно на хората с остър ум, днес вече става очевидно и за най-ненаблюдателните.

"В разделението между гоите и нас, в  способността да мислим и съобразяваме, трябва да се вижда ясно печатът на нашето извисяване като Избран народ, т.е. по-висши човешки същества, за разлика от гоите, които имат само инстинктивно, животинско мислене. Те наблюдават, но не успяват да предвиждат и не могат да изобретяват нищо друго, освен, може би, материални неща. От това става ясно, че самата Природа ни е удостоила предварително да управляваме и водим света”. 
- Четиринадесети протокол

ВЛАСТТА НА ЕВРЕЙСКИТЕ ПАРИ – ОТ АЛФА ДО ОМЕГА

Човечеството е поумняло достатъчно, за да изучава и обсъжда онези форми на физическа нездравост, над които доскоро беше хвърлило воала на срама и тайнствеността, обаче политическата хигиена съвсем не напредва. Главният източник на заболявания в тялото на нашата нация се оказва влиянието на евреите и макар това да е станало ясно на хората с остър ум още преди години, днес вече става очевидно и за най-ненаблюдателните. Но докато обикновеното влияние подкопава устоите на живота на масата от хора, други влияния, от по-висше естество, действат върху правителството.

Еврейският проблем на Съединените щати е в основни линии проблем на градовете; големите градове са районите, от които произхождат почти всички заболявания на нацията. Характерно за евреите е да се събират на големи групи, но не където има много свободна земя или изобилие от суровини, а където обитават големи маси от хора. Този факт заслужава отбелязване, когато гоите биват обвинявани, че ги дискриминирали; на практика, евреите се тълпят в голямо количество, именно, на такива места и сред онези хора, от които се оплакват, че не ги искали!

Най-често даваното обяснение на този факт е това: природната заложба на евреина е да се препитава от хората; не от земята, не и от производството на материални блага, а от самите хора. Нека други орат земята, евреинът, ако може, ще живее на гърба на орача. Нека други развиват производството и занаятите, евреинът ще експлоатира плодовете на техния труд.

Ето в кое се състои неговият гений. Ако този гений бъде обявен за паразитен, терминът ще бъде оправдан до голяма степен.

В никой друг град из Съединените щати не може да бъде изучен еврейският проблем с такъв успех, както в Ню Йорк.

Там има повече евреи, отколкото където и да било другаде по света; вероятно всеки десети евреин живее в този град. В Ню Йорк и от Ню Йорк евреите упражняват повече власт, отколкото някога някъде са постигали през християнската ера, ако не броим днешна Русия. Еврейската революция в Русия беше управлявана от Ню Йорк. Еврейското правителство на болшевиките бе транспортирано почти в компактен вид от (квартал) Ийст Сайд.
Магазинерството – от огромните универсални магазини до най-малките будки – на практика е монополизирано от евреите. Професиите в правораздавателната сфера се практикуват главно от евреи. Като се почне от новинарските агенции, които разпределят новините за различните периодични печатни издания, през самите вестници, които ги отпечатват, та чак до вестникарските будки, които разпространяват четивата за нацията, както контролът, така и собствеността, в повечето случаи се упражнява от евреите. На “Уол Стрийт” еврейското присъствие е осезаемо и в количествен аспект, и като сила, както може да се очаква от една раса, която от най-древни времена е играла важна роля във финансовите операции по света.

МЕТОДЪТ НА РОТШИЛД

Висшите финанси за първ път засегнаха Съединените щати чрез рода Ротшилд. В действителност, може да се каже, че Щатите създадоха ротшилдовите богатства. Както често се случва в примерите за еврейско забогатяване, нещата тръгват от войните. Първите 20 милиона долара, които Ротшилдови разиграха, бяха парите, платени на хесенските войници да се бият срещу американските колонии.

След тази непряка връзка с американските дела, Ротшилдови винаги са вземали участие в паричните афери на страната, макар и винаги чрез агенти. Нито един от синовете на Ротшилд не е счел за необходимо да се установи сам в новообразуваните Съединени щати. Анселм остава във Франкфурт, Соломон избира Виена, Натан-Майер отива в Лондон, Чарлз се установява в Неапол, а Джеймз представлява фамилията в Париж.

Петимата стават военните господари на Европа за цяло поколение и повече, а династията им бива продължена от наследниците.

Властта на Ротшилдови, позната от онези времена, толкова е разширила своя обхват сред държавните финанси, благодарение на включването на други банкерски фамилии, че днес вече не говорим за едно семейство евреи, а за цяла раса. Затова се казва “интернационални еврейски финанси”, а основните фигури в тях биват наричани “интернационалните еврейски банкери”. Голяма част от булото на тайнственост, помогнало толкова много за установяването на ротшилдовата власт, вече е махната; финансирането на военни действия днес носи етикета “кървави пари” и така ще остане завинаги, а загадъчната  магия около крупните сделки между правителства и отделни банкери, чрез които тези "индивиди" постигат контрол над несметни богатства и се превръщат в истински господари на народите, до голяма степен бе разгадана и фактите разкрити.

Оказва се, че Ротшилдовият метод все още действа. Това се вижда от факта, че еврейските институции се сдружават с техните чисто расови институции във всички чужди държави.

Както един виден икономист се изказа, “светът на висшите финанси е предимно еврейски свят, заради отсъствиетио на национални или патриотични илюзии у еврейските банкери”.
(А всъщност, не "заради отсъствието", а заради наличието на световен еврейски национален център, който от край време е подчинил еврейството на своя свърх силов и свърх жесток диктат, и както сами пишат в тайните си протоколи:
"Докато проповядваме либерализъм на гоите, ние държим нашите кадри в абсолютно подчинение"! - Григор Симов)

За интернационалните еврейски банкери периодите между войната и мира между нациите се разглеждат просто като "изменения на световните финансови пазари”; и както често движението на стоките се извършва с оглед на пазарната стратегия, така понякога международните отношения биват засягани от нечии чисто финансови интереси.

Известно е, че Първата световна война бива отлагана няколко пъти по волята на интернационалните банкери. Ако бе започнала по-рано, нямаше да включи онези държави, които те са искали на всяка цена да участват. Ето защо, господарите на златото, световните господари, бяха принудени няколко пъти да проверяват военния ентусиазъм, който тяхната собствена пропаганда подхранваше. Еврейската преса твърди без основание, че уж било открито писмо от Ротшилд, датирано от 1911 г., в което той настоявал Кайзерът да не започва война. Това обаче не се повтори през 1914 г.

Изобщо не стои въпросът дали интернационалните еврейски финанси са замесени в проблемите на войните и революциите – досега това не е било отричано, по отношение на миналото, а то важи и в настоящето. Съюзът, създаден срещу Наполеон, например, беше еврейски. Когато императорът завладява Холандия, щабквартирата им е преместена във Франкфурт на Майн. Удивително е колко много от интернационалните еврейски банкери произхождат от Франкфурт – Ротшилдови, Шифови и Шпеерови, ако се ограничим да споменем само няколко.
Еврейското влияние върху германските финанси излезе на яве, през време на войната 1914–1918 г. То се стовари с всичката насоченост и сила на огромен клин, сякаш предварително приготвен. На света няма по-силен расов контраст от този между чистите германци и чистите семити; затова нямаше хармония между тях в Германия и макар еврейското влияние да бе станало мощно из страната, то не бе добито без съпротива. Обаче еврейската сила стана първостепенен фактор в революцията, последвала войната.

Такава революция изобщо не би се случила, ако те не бяха я натрапили. Главните насоки на еврейското влияние, разрушило германския ред, могат да бъдат определени като три:

1) духът на болшевизма, маскиран като “германски социализъм”;

2) еврейската собственост и контрол над пресата;

3) еврейският контрол над храните и доставките на индустриални машини за страната.

Имаше и още една, четвърта, на “по-високо равнище”, но тези три действаха пряко върху германския народ. Завинаги ще се помни, че германският крах във войната се дължеше пряко на глада и недостига на материални ресурси, а също и на смута в индустрията. Още през втората година от войната, германските евреи проповядваха, че падането на Германия било необходимо, за да се издигне пролетариатът. Щровел декларира: “Открито признавам, че пълната победа на Германия не е в интерес на социалдемократите”. А също: “След една извоювана победа за Германия, възходът на пролетариата би бил невъзможен”.

Революцията е израз на еврейското желание за власт. Партиите са само инструменти в плана на евреите относно вземането на властта.

Така наречената “диктатура на пролетариата” е на практика диктатура на евреите.

Войната от 1914–1918 г. доведе до едно положение, чийто анализ хвърля светлина върху интернационалния характер на еврейските финанси. През годините на американски неутралитет имаше възможност да се наблюдава степента на обвързаност на някои хора в международен план, а също и степента, до която обикновената национална лоялност бе подчинена на интернационалния финансов бизнес. Войната създаде насила коалиция от нееврейски капитал от едната страна на барикадата, под формата на противостояние срещу някои еврейски капитали, които имаха желание да участват и от двете страни. Старият ротшилдов принцип “не слагай всичките си яйца в една кошница” става съвсем явен, когато бива транспониран по отношение на националното и интернационалното. Еврейските банкери се отнасяха към политическите партии еднакво – залагаха едновременно на тях, така че да не загубят, независимо от това коя ще надделее.
(Всъщност, еврейските заеми за двете страни, целят предизвикване и ожесточаване на войната; увеличаване до максимум на живите и материалните загуби, и увеличаване финансовата задлъжнялост, и от двете страни.
А кой ще победи, те са решили предварително! - Г.С.) 

По този начин еврейските финанси никога не са губили война. Бидейки едновременно и от двете страни, винаги са печелещата страна, а така също са в състояние да “покрият” загубите на изгубилата страна. Ето защо имаше такова колосално струпване на евреи по време на Мирната конференция във Версай.

Обаче всичките форми на еврейско превъзходство биват преследвани от една странна фаталност. Тъкмо когато най-горният камък в градежа на еврейския триумф е готов да бъде поставен, нещо се случва и цялата структура рухва. Толкова често се е случвало в еврейската история, че самите евреи са принудени да търсят обяснение. В много случаи “антисемитизмът” предлага готово оправдание, но не винаги. В наши дни, когато светлината, идеща от огъня на войната, освети толкова неща, останали допреди скрити в сянка, пробуждането на света и изострянето на вниманието му бива наречено “антисемитизъм”, а едно популярно обяснение, че “след всяка война, евреинът ставал жертвен агнец”, се превръща в любопитно признание, което кара всички други народи да си зададат въпроса “защо"?




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316612
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031