Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2011 09:32 - Румъния - Чаушеску, Ирак, Косово, Египет... Либия: в масовите гробове се погребва истината! Автор: dokumentalni
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4398 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 28.02.2011 09:38


Марко Сантопадре, Радио „Отворен град”

„...Вчера получихме допълнителни потвърждения за манифестациите в събота и неделя...  били са кърваво потушени от полицията и военните.” (Кориере делла сера) и още: „...Източници на вътрешната опозиция описват жестоки репресии и над 300 жертви...” (Ла Република).

В последните дни съобщенията за масови убийства, за бомбардировки върху манифестиращи и безпомощни цивилни, за възможно използване на химически оръжия върху населението, изправило се срещу режима на Кадафи, за ужасяващи убийства на лекари и ранени по болниците, за стотици бежанци, бягащи от битките и убийствата, се изсипват върху западното обществено мнение.

Да се върнем към горните цитати: те не се отнасят за ставащото в Либия, а за това, което се случваше – според международните медии – в Тимишуара и Арад по време на въстанията срещу Чаушеску през 1989 г. Епизодът, който най-силно се отрази на италианското и западното обществено мнение, бе „клането в Тимишуара” на коледа 1989 г. Дни наред се говореше за един истински геноцид, излял се върху безпомощните цивилни, оказали се в ръцете на жестоката милиция на режима в румънския град, и снимките на „хилядите” жертви, погребани в един „масов гроб” няколко пъти обиколиха света, превръщайки се в символ на ставащото в една от източноевропейските страни, която се опитва да се освободи от омразния комунизъм от съветски тип. В един момент се появи и едно видео, показващо първите открити тела с явни белези от „ужасяващите мъчения”, всички трупове бяха със зле зашит разрез от корема до гръкляна...

Описаното клане от Коледа 1989 г. в Тимишуара, „безспорно истинско” според телевизиите и вестниците в целия свят, доказано от „подробни доказателства” и снимки в изобилие, само след няколко седмици бе опровергано и се превърна  в една от най-отвратителните измами в историята на журналистиката. Показаните трупове се оказват 13 и всичките умрели от естествена смърт. Белезите от мъченията всъщност са резултата от аутопсии, извършени от съдебен лекар. Никакви кланета, никакви масови гробове. На 24 януари 1990 г. една немска телевизия и Франс прес изкарват наяве измамата: „Три лекара от Тимишуара твърдят, че труповете на хора, умрели от естествена смърт, са били иззети от Института по съдебна медицина и болницата, за да бъдат изложени пред тв. камерите като жертви на Секуритате.”

Но международната индустрия на лъжите не се отказва, след като вече е вкусила лекотата, с която е възможно някои прес агенции и някои фоторепортери да тръгнат от нищо, без никакви доказателства и данни, и да създадат факти, мобилизирайки и насочвайки общественото мнение. И така да доставят на правителствата на силните страни – Вашингтон и Европейската общност – повод, да могат да предприемат хуманни бомбардировки, превантивни нашествия, демократични окупации.
Парадоксално е, че цензурата, пропагандния стил на новините и дилетантството, типични за медиите в страната, в която се цели дезинформацията, подпомагат усещането за надеждност на преувеличенията и измислиците, създадени от професионалния талант на международната индустрия на лъжата.

Федерико Поволери пише в една статия, посветена на механизмите на дезинформацията: „Нещата, които трябва да се вземат под внимание в тази история, са едновременно важни и почти невероятни:

1) Способността да се достигне напълно дезинформация на международно ниво

2) Безкритичното възприемане от страна на общественото мнение на новини, на които липсват достоверни и сигурни източници

3) Невероятната способност новината да проникне и да се разрастне безгранично чрез легенди и фалшиви изявления, които я подкрепят.

4) Явно е, че една манипулирана информация може да преобрази и даже да замести реалността.”

Успешният опит, направен за Румъния, наистина се прилага отново, в най-добрия стил, в други части на планетата, където жаждата за петрол и територии за завладяване (а всъщност - за Глобализъм и световно юдейско правителство!! Г.С.) първо налагат санкции и после налагат военни интервенции.

Спомняте ли си оръжията за масово поразяване на Саддам Хюсеин и вестниците, разказващи за покупко-продажбата на радиоактивни материали с една малка и неизвестна държава в Африка, която всъщност никога не се е състояла? Прочути журналисти твърдяха, че в окупирания Кувейт иракските войници, служещи на Саддам, убиваха новородените в инкубаторите...

Преди това фабриките за масови лъжи отлично се справи със задачата да оправдае бомбардировките над Сърбия и инвазията на провинцията Косово. Започна се с щателни описания на поредица масови убийства,  безбройни бежанци, изнасилвания на жените- албанки, унищожени села. Тъй като общественото мнение остана за дълго хладно спрямо идеята за военна пехотна инвазия, се започна с разказите за милиони бежанци с опасносност за живота, за безапелационни геноциди, за етническа чистка. След приключването на инвазията следователски отряди на ФБР и испанската полиция заминават за Косово в търсене на масовите гробове, в които са погребани десетките хиляди цивилни косоварци. Не ги намират, но за сметка на това откриват десетки затворнически лагери и стаи за мъчения, набързо създадени от „освободителите” АОК, превърнали се междувременно в новите владетели на провинцията, отнета от Белград. (Препоръчвам ви статията „Измамата с масовите гробове в Косово. Оглушителното мълчание на „хуманитарните” нашественици на Косово” на Джон Пилджър б.а.)

Изглежда, че опроверженията и доказателствата за манипулацията на общественото мнение от страна на индустрията на войната, не помагат много. Днес пред това, което се случва в Триполи, действащият механизъм е същият и мнението на обществото – преди всичко на най-чувствителните към хуманитарни тематики и ориентирани „наляво” – изглежда, че приемат различните „информации”, предлагани от медиите без да си задават особени въпроси върху тяхната истинност. За много от тях фактът, че повечето новини започват с „изглежда, че...”, „говори се, че...”, „свидетели, желаещи да останат анонимни, твърдят, че...” не е от особено значение. Емоционалният механизъм надделява и за западните правителства става много лесно да оправдаят представянето на военните си операции като уж целящи да защитят нечие население, докато всъщност целят да завладеят територии.
Парадоксално е, че често наивни (или понякога платени) Неправителствени организации и граждански асоциации, изискват правителствата да се намесят възможно по-скоро, чрез санкции или военна намеса срещу режимите, отговорни за „геноцидите”.

В случая с Либия въоръжените до зъби и добре организирани милиции се описват като „беззащитни манифестиращи”; не съществуват стотици бежанци, опитващи се да напуснат страната и въпреки това тези твърдения продължават да се излъчват от италианските и чуждите медии; броят на жертвите – който явно включва и правителствените – расте хиперболични без да има каквото и да било доказателство, и за да обяснят липсата на купчини трупове по улиците, както твърдяха през последните дни някои „свидетели” през фейсбук и туитър, някои ежедневници днес заявиха, че наемните убийци изхвърлят от самолети жертвите в пустинята... Но първите пропуквания в механизма на масовото създаване на лъжи за войните, започват да се показват. И това става не само в алтернативните медии или в най-критичните спрямо доминиращия механизъм.

Днес „Ил Манифесто” отпечата следната новина: „След нашето изрично запитване, получихме официално опровержение от Международния наказателен съд, че г-н Сайед Ал Шанука или Ел-Хади Шалоуф не са нито служители, нито отговорни органи в Международния наказателен съд. Става дума за тежък случай на дезинформация, тъй като  тези индивиди разпространиха чрез телевизията Ал Арабия новината за 10 хиляди жертви и 50 хиляди ранени.” Опровержението, по невероятно стечение на обстоятелствата, бе направено от представители на Радикалната партия, които са сред първите, призоваващи за решителна намеса на Европа срещу Кадафи... Как е възможно никой от Раи-нюз, която представи в продължение на 2 дни във всички свои новинарски емисии този брой жертви, да не се е заел да провери истинността им? Но ето че е възможно...

И върху така раздухваните самолетни бомбардировки върху цивилните в Триполи и Бенгази, на няколко пъти опровергавани от пристигащите от Либия италианци в последните дни и от множество свидетели – този път с име и фамилия – даже официалният кореспондент на „Ла Република” се изказа скептично. Освен това в един от ежедневниците днес  кореспондентът в Триполи Салваторе Нигро пише: „Един либиец (...), поглеждайки снимките от масовите гробове, където били заравяни жертвите, каза: „Това не е масов гроб, а едно от гробищата в Триполи до брега на морето, виждат се и старите гробове.” И вече е ясно: във войната срещу Кадафи е пълно с новини, разпространявани без контрол, повтаряни и превърнати в реални факти”...

Когато казваме тези неща, не желаем по никакъв начин да отречем тежката ситуация в Триполи: в Либия се извършват жестоки боеве между две фракции на управленската класа в една племенна система, която революцията на Кадафи, влошила се след години лична и семейна диктатура, не успя да подкопае. Както често се случва в районите с граждански войни, цивилните са първите, които заплащат цената на насилието. Проблемът е да не действаме, както се казва в тези случаи, за „царя на Прусия”, одобрявайки военната и неоколониалната интервенция срещу либийския народ – представяйки я като хуманитарна операция – която би била точно обратното на надеждите за свобода, демокрация и социална справедливост, които оживяват във въстанията на народите и работниците в цяла Северна Африка и арабския полуостров.

(1)   Базирайки се на сълзливия разказ на 15-годишното кувейтстко момиче Найира, в последствие бе разкрита абсолютната несъстоятелност на твърденията й. Тук можете да видите 60-минутното предаване на PBS с доказателствения материал. http://www.youtube.com/watch?v=e_JfqkEXdAg (бел. прев.)

(2)  
http://www.johnpilger.com/articles/reminders-of-kosov
       
 
http://www.antiwar.com/orig/pilger.php?articleid=4136
       
http://www.labournet.net/balkans/9911/pilger.html  бел.прев.

(3) Става дума за следното видео, доказана измама. Това е гробище в Триполи, където в показаният момент се извършват нормални погребения.
http://www.youtube.com/watch?v=qCuMbrD9bx8 бел.прев.

Източник: www.radiocittaperta.it
.........

Потърсете (истинската народност на) авторите на снимките и на внушенията, и сами ще се убедите, кои търсят и намират поводи за санкции, интервенции и окупации.  И кои са истинските подстрекатели и износители на революции, със скрити задни, злодейски цели! Г.С.




Гласувай:
3



1. zaw12929 - Става дума за тежък случай на дез...
28.02.2011 12:23
Става дума за тежък случай на дезинформация, - от управниците
цитирай
2. grigorsimov - А кои и какви са управниците?
28.02.2011 15:27
И съвсем не само нашите, но в целия свят. А по-важното е - чии са "свободните" и "независими" медии?
– И медиите, и капиталите, и "интернационалните" корпорациии, и идеологиите, и "демократничните", и не чак толкова демократични партии, – всичките те имат един единствен, лукав, господар, изобразяван символично, с окото на върха на пирамидата, от еднодоларовата банкнота.
Името му е "Легион", понеже те са много, но са базпрекословни слуги на княза на този свят - дявола!
И както е казал още преди 150 години Достоевски:
– "Какво ще стане нататък, знаят евреите: наближава тяхното царство, тяхната абсолютна власт! Наближава крайната победа на злото, пред което ще се премахнат чувствата за човеколюбие, жаждата за истина, християнските ценности, националната и расовата гордост на европейските народи. Наближава материализмът, сляпата животинска жажда за лично материално обезпечаване, жаждата за лично трупане на пари, с помощта на всички средства; това ще се приема за висша цел, като нещо разумно, като свобода – вместо християнските идеи за спасение, с помощта на моралното братско единство на хората".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311930
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031