Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2011 20:35 - Групата на Иван Драшков в ДАНС е извършила преврат в държавата. Стефан Гамизов. Автор: doraapostolova500
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3297 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 03.03.2011 20:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В момента се вихри страшно интригантство по висшите политически етажи. Крайният резултат ще бъде още по-голям хаос и затъване на цялото общество. Ако в най-кратко време Борисов не овладее изпълнителната власт и не започне да я упражнява, той ще стане марионетка на тези хора, за които говорим, и ще отпадне необходимостта те да го свалят от власт, ще са постигнали целите си по друг начин. Но може пък премиерът да събере сили и въпросните хора да отидат на съд заради тежкото престъпление, което са извършили, а именно въвеждане в заблуждение на съдебен орган.

 

 

- Преди две седмици в „Сеизмограф” заявихте, че се прави опит за вътрешен преврат срещу премиера Бойко Борисов, и се обърнахте към него да не подава оставка, а да намери начин да се справи със ситуацията...

- В това интервю първата ми грижа далеч не беше благополучието на Борисов. Исках да помогна на обществото да разбере какво се случва, да излезе от съществуващата, за съжаление, във властовите центрове на държавата конспирация. Безспорно в момента е налице един заглъхващ неуспял опит за дворцов преврат. И сега всички, замесени в него, се опитват да си намерят мястото в променената ситуация. В цялата история има различни сюжетни линии, които трябва да се разглеждат отделно. Най-маловажното за обществения интерес сега е какво са си говорили Борисов и останалите участници в записаните разговори. Първото, което трябва да получи не само отговор, но и наказание от гледна точка на закона, е как е възможно 21 години след началото на демократичните промени у нас да се потвърждава едно от най-големите подозрения на българите, а именно, че Държавна сигурност отново съществува...

- Имате предвид, че съществува политическа полиция?

Не, ако имаше просто политическа полиция, тя щеше да е унищожила всички доказателства за действия, които биха компрометирали управляващите. А това не е така. Затова говоря за съществуването на скрита власт в държавата, която очевидно с огромна лекота може да пренареди живота на всеки български гражданин. Защото щом някой може да организира пренареждане на политическия ред в България с участието на министър-председателя, който по Конституция е най-силният човек в държавата, то този някой всъщност може да прави каквото си поиска.

- Кой е той?

- Става дума за група от хора, които представляват скритата власт. Основна съставна част на тази група са няколко лица от бившата Национална служба „Сигурност” (НСС), сега Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), събрани около настоящия заместник-председател на ДАНС Иван Драшков. Те извършват абсолютно всички елементи от това, което е извършвала бившата ДС: подслушват всеки, когото пожелаят; не се съобразяват с никакви законови разпоредби; организират и контролират организираната престъпност в България; създават и поддържат стройна система за производство на компрометиращи материали, които впоследствие използват, за да манипулират политическия и икономическия живот и съдебната система в страната, както и суверенните взаимоотношения между България и нейните партньори. Всичко това говори, че конституционният ред в България е суспендиран от тази група и е заменен с нещо друго. Резултатът е логичен с оглед на факта, че през последните 21 години беше отстранена само фасадата на комунистическия режим, а изпълнителите на зловещата му политика бяха оставени и съответно не понесоха никакво наказание. Това, което виждам днес в България, ми прилича на една, слава Богу, неслучила се следвоенна Германия, в която не е имало процес на денацификация и Гьоринг е собственик на „Луфтханза”, а Гьобелс – на Це Де Еф.

- Дайте примери за това, което прави групата на Драшков.

- Ще дам един-единствен прост пример, който ми се струва достатъчен: четете справката, изготвена за мен от тези хора. Има я в интернет. Лъжите в нея много лесно се установяват дори само с едно влизане в Гугъл. Това обаче, което ще ви изненада, е изводът от мое проучване, че 80% от документите, изготвени от тази група в ДАНС, които пристигат в българската прокуратура, са точно толкова лъжливи. Затова казвам, че справката за мен е достатъчен пример – само я четете и си мислете, че 80% от материалите, които ДАНС предава на прокуратурата, приличат на нея, т.е. съдържат неверни и измислени факти. В определен смисъл въпросните хора са новатори. Те са създали по забележителен начин една система за прикриване на престъпления, използвайки класифицирането на информация: за да могат да прикрият от обществото икономически престъпления, те ги засекретяват като информация, свързана с националната сигурност. Така вие, като журналист, или който и да било друг гражданин, като попадне на някакви следи за извършено престъпление, няма как да разследва или да оповести някакви факти, защото ще наруши закона. Неслучайно споменах и за манипулирането на суверенните отношения на България с останалите държави, членки на НАТО и ЕС. Там нещата са още по-страшни, защото в лицето на ДАНС българските служби за сигурност са легитимният партньор на съответните чужди служби, и когато те напишат, т.е. излъжат, за някого персонално, че е въвлечен в престъпни дейности, въпросният човек рискува да му бъде унищожен буквално животът.

- Сериозни обвинения отправяте към ДАНС. До момента обаче парламентарните комисии, които контролират дейността на ДАНС, не са обявили нито едно закононарушение, извършено от агенцията.

- Нека видим кой контролира ДАНС. Гледах миналата седмица медийните изяви на г-н Явор Нотев като председател на подкомисията за контрол на СРС в парламента. И се учудих как нито един журналист не го попита той не се ли чувства в конфликт на интереси, проверявайки дейността на агенцията на Иван Драшков, след като е бил адвокат на неговия брат Петър Драшков по делото за закупения с фалшифицирания подпис на Бойко Борисов общински имот. Такава е картинката в България. И двете комисии в парламента за контрол на ДАНС и на СРС-ата бяха създадени, за да не упражняват истински контрол. Видяхте колко манипулации се направиха, за да бъдат ръководени те от хора, които няма да позволят наистина да се контролира дейността на агенцията. Ще го кажа направо. За мен връзката между ръководството на „Атака” и върхушката на амфетаминовата мафия у нас е доказана.

- Как е доказана?

- Чрез интернет. Препоръчвам на всички да разгледат на какви сватби гостува лидерът на „Атака” Волен Сидеров. За мен това е доказателство. Не са ми нужни СРС, за да разбера един човек какъв е. В крайна сметка прилагането на СРС е крайното средство за набавяне на доказателства в цивилизования свят.

- За чии сватби говорите?

- Например за сватбата на Тихомир Чернев, брат на бившия началник на Софийско градско управление на МВР Чавдар Чернев. Снимките от сватбата са в интернет. И какво се получава на практика: ДАНС е контролирана от партия, очевидно структурирана да я обслужва, и от адвоката на брата на Драшков, който фактически управлява агенцията. Е, за какъв контрол можем да говорим! Ако имаше повече достойнство и смелост да се разкрият и политиците, които сега са действащи агенти на ДАНС, щяхме да разберем колко е невъзможно в българския парламент да се осъществява каквото и да било, ако не е одобрено от въпросната група. По този начин ДАНС си е осигурила пълен контрол върху политическия живот.

- Затова вие твърдите, че всъщност ДАНС управлява държавата?

- Казах ви, тя е извършила преврат в държавата, намерила е начин да суспендира Конституцията, да обезсмисли ходенето на изборите, да измисли ефективен метод за фалшифициране на изборите, като най-новото постижение е системата за фалшифициране на протоколи.

- Познавате ли бившия служител на ДАНС Росен Миленов, който декларира, че записите от разговорите на премиера и останалите представители на властта не са манипулирани откъм съдържание?

- Да. Миналата седмица в понеделник той се свърза с нас и помоли за подкрепа, защото се страхува за живота си.

- Можете ли да му осигурите защита?

- Откровено казано, е извън възможностите ни да го опазим от тези зловещи хора.

- С него имате сходни виждания за това, което се случва в ДАНС – по различен начин говорите едно и също.

- Той поиска среща с Гражданската лига, на която присъстваха много хора, включително известен социолог, чието име ще премълча. След 4-часовия разговор въпросният социолог почти се разплака от това, което чу, а пък впоследствие в „Канал 3” се появи материал какъв лош човек съм аз.

- Защо Росен Миленов се чувства заплашен? Все пак той беше изслушан в парламента, даде показания и в Националната следствена служба...

- След първия разговор имахме още няколко срещи. Естествено, той много се пазеше да не издаде някаква класифицирана информация, съответно и ние се пазехме да не чуем такава, тъй като не искаме да даваме повод т.нар. отсрещна страна, която смятаме за престъпна, да се възползва от закона и да ни репресира. Но мнението на всичките в управителния съвет на лигата е, че Росен Миленов е дълбоко почтен и честен човек, махнал се от една система, която му е давала два избора: благоденствие чрез вършене на престъпления или смазване. И на нас ни разказа същите неща, които сподели и в „Сеизмограф”. На въпроса защо е дошъл при нас, той отговори, че предвид опита, натрупан в работата си, е успял да прецени кой какъв е в България и е решил, че само от нас може да получи подкрепа. Това нас много ни притесни, защото си дадохме сметка, че от момента, в който той се свързва с нас, всичките ни телефони ще бъдат подслушвани и ще ни следят. Че хора като Румен Петков, Драшков, Цветлин Йовчев и цялата тяхна шайка ще започнат да произвеждат интриги, конспирации, за да може тази ситуация да обслужи мръсните им цели.

- Какво ни очаква?

- Съвсем скоро всички много ще загазим. Нито вие, нито аз можем да си говорим с министър-председателя и да го убеждаваме в нашите доводи. А Цветанов – възлов герой в историята, Драшков и Йовчев вече са напълнили изпълнителната власт с компромати, за да отклонят вниманието от себе си. Абсолютно сигурен съм, че на главата на Борисов вече са стоварени поне 5 версии, според които гореспоменатите лица са абсолютно невинни, а цялата работа е организирана едва ли не от марсианци.

- Споменахте Румен Петков, а в „Сеизмограф” казахте, че той в един ресторант...

- ... е организирал това, което се случи. Това е моето вътрешно убеждение.

- Не може да е само вътрешно убеждение, какво знаете?

- Казвам ви, че е въпрос на вътрешно убеждение. Все пак не може с въпросните хора да се срещне директно президентът Първанов. Просто не е възможно.

- Според вас президентът стои в дъното на провалилия се сценарий?

- Да. Питахте ме какво ни очаква. В момента се вихри страшно интригантство по висшите политически етажи. Крайният резултат ще бъде още по-голям хаос и затъване на цялото общество. Ако в най-кратко време Борисов не овладее изпълнителната власт и не започне да я упражнява, той ще стане марионетка на тези хора, за които говорим, и ще отпадне необходимостта те да го свалят от власт, ще са постигнали целите си по друг начин. Но може пък премиерът да събере сили и въпросните хора да отидат на съд заради тежкото престъпление, което са извършили, а именно въвеждане в заблуждение на съдебен орган. Свидетелските показания в националното следствие би трябвало да доведат до съдебен процес срещу тях. Ако това не се случи, ще имаме ръководители на службите за сигурност и вътрешен министър, за които всички ще знаем, че са извършили тежко престъпление, но продължават да си стоят на постовете. Това е много разрушително не само за демокрацията, разрушително е за идеята за обществен ред. Това ще означава, че в България никога няма да има нито един справедлив съдебен процес, защото в съдебната зала по което и да било дело винаги ще има съмнение по въпроса за веществените доказателства, винаги ще има съмнение дали те не са манипулирани или не са скрити част от тях. Защото вътрешният министър носи основната отговорност по изготвянето на веществените доказателствени средства.

- А как оценявате дотук позицията на прокуратурата?

- До момента прокуратурата реагира както трябва на всичко, което чухме, защото обществото изисква от нея реакции въз основа на липсващи доказателства. Когато тя събере достатъчно доказателства и информация не от вестниците, а от свидетели, тогава ще видим каква ще й е реакцията и ще я коментираме. Ако въпреки всичко прокуратурата и след свидетелските показания не реагира, ще можем да кажем, че общественият ред в България е суспендиран, и няма да има вече смисъл да си говорим за демокрация, върховенство на закона, избори, свобода на слово. Ще трябва да приемем, че живеем в диктатура, и толкова. Това са ми очакванията като гражданин, искам да имам яснота в каква държава живеем. Яснотата винаги е за предпочитане пред лъжите. Положителното нещо, ако се установи, че живеем в диктатура, е, че ще можем да търсим легитимни мирни начини на съпротива и че групата около Драшков вече няма да минава за част от един демократичен ред, т.е. ще се намалят възможностите й за легитимация навън.

 

Интервю на Мария Дерменджиева

http://www.glasove.com  

  



Тагове:   преврат,   ДАНС,   борисов,   Драшков,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. grigorsimov - Молба към читателите, от Григор Симов
03.03.2011 20:45
От около месец има проблеми с публикациите ми в блог.бг. и с достъпа до моя блог. Затова ще съм благодарен за информации относно забелязани от вас нередности - чрез коментар или по друг начин!
цитирай
2. razkazvachka - може би е заради часа, но много лесно намерих блога ви и влязох в него -
04.03.2011 00:15
обикновено сутрин се натрупват едновременно много опити за влизане, а тогава, явно и преглеждат нещата админите:))))
цитирай
3. konstant7 - !
04.03.2011 02:40
Поглеждам в блога късно вечер или след това ,тогава няма проблем ,спокойно е !
цитирай
4. nikikm - Не мога да забравя!
04.03.2011 15:18
Като приемам,че много от нещата казани от Гамизов са такива и ежедневният политически живот ги потвърждава,не може да не ми направи впечатление следното и цитирам:
*„Най-маловажното за обществения интерес сега е какво са си говорили Борисов и останалите участници в записаните разговори.”
Изобщо не е маловажно,а най-важно!Това е пореден опит да се отклони общественото внимание от съдържанието на разговорите.
*„Не, ако имаше просто политическа полиция, тя щеше да е унищожила всички доказателства за действия, които биха компрометирали управляващите. А това не е така.”
Всъщност отрича наличието на политическа полиция,” А това не е така.”
*”Става дума за група от хора, които представляват скритата власт. Основна съставна част на тази група са няколко лица от бившата Национална служба „Сигурност” (НСС), сега Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), събрани около настоящия заместник-председател на ДАНС Иван Драшков.”
С насочване на вниманието към група лица и вътрешна опозиция,се обезличава факта,че те всички са слуги и изпълняват заповеди отвън.Не беше толкова отдавна,когато висш служител на ДАНС,заяви,че не иска да служи в система командвана от вън-цитирам по памет.
*”Това е много разрушително не само за демокрацията..”
Това е легитимация на безправието наречено демокрация у нас.
*”и че групата около Драшков вече няма да минава за част от един демократичен ред, т.е. ще се намалят възможностите й за легитимация навън.”
Отново същото позоваване за демокрация и фалшива представа за позитивно въздействие отвън за ставащото у нас.Имам впредвид дълбокото си убеждение,че нищо у нас не става току-така,без знанието и съгласието на сили вън от България.Другото е буря в чаша вода,вътрешно да се боричкат,колкото си искат,победителите ще изпълняват все същата програма.
Може и да бъда обвинен в дребнаавост,но 21 години ни заблуждават личности,които говорят истината..докато дойдат нва власт.А кой е Стефан Гамизов и откъде се пръкна и завладя медийно пространство?...Аз само помня едно от първите му изказвания-че българският народ е вреден сам за себе си и за негово добро е да изчезне!На мен това ми е достатъчно и не мога да забравя!
цитирай
5. grigorsimov - На nikikm: напълно сте прав!
04.03.2011 15:53
"Отново същото позоваване за демокрация и фалшива представа за позитивно въздействие отвън за ставащото у нас.Имам впредвид дълбокото си убеждение,че нищо у нас не става току-така,без знанието и съгласието на сили вън от България.Другото е буря в чаша вода,вътрешно да се боричкат,колкото си искат,победителите ще изпълняват все същата програма.
Може и да бъда обвинен в дребнаавост,но 21 години ни заблуждават личности,които говорят истината..докато дойдат нва власт.А кой е Стефан Гамизов и откъде се пръкна и завладя медийно пространство?...Аз само помня едно от първите му изказвания-че българският народ е вреден сам за себе си и за негово добро е да изчезне!На мен това ми е достатъчно и не мога да забравя!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28347796
Постинги: 4298
Коментари: 7556
Гласове: 8246
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930