Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 18:50 - Династията Ротшилд инсценира революциите в Сев. Африка - Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2867 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ротшилдови инсценират революции в Тунис и Египет за унищожаване на безлихвените ислямски банки и на развиващите се пазари в Северна Африка
През 2007-2008 г., Freedom House [финансиран от Сорос и Middle Eastern Partnership Initiative (MEPI)] въведе програма "Новото поколение адвокати", субсидирана от MEPI,  програма за подпомагане на млади активисти на организациите за гражданското общество, които работят за "мирна" политическа промяна в Близкия изток и Северна Африка, инициаторите на кампанията Тунис "Адвокати срещу корупцията (от интернет страницата на Freedom House). Група "от журналисти, юристи и други активисти, които се застъпват за демократични реформи се срещнаха с държавния секретар Кондолиза Райс, по време на пътуване до Вашингтон за Международния ден на човешките права на 10-ти 12 2008. През май 2009 г. в САЩ секретарят Хилъри Клинтън се срещна с група дисиденти, активисти. "Фрийдъм Хаус" заяви тогава в своя интернет сайт, че групата е посетила и длъжностни лица от правителството на САЩ, членове на Конгреса, на медиите и мозъчни тръстове ... След завръщането си в Египет, другарите получили малки грантове за прилагане на тези модерни инициативи, като агитират за защита на политическите реформи чрез Facebook и SMS-кореспонденция. "

Още от сайта на "Фрийдъм Хаус": "От 27 февруари до 13 март [2010],"Фрийдъм Хаус" е домакин във Вашингтон на двуседмичен тур, за 11 блогъри от Близкия Изток и Северна Африка, за проучване на новите средства на медиите, ".

През 2010 г.  Институт "Отворено общество" (Open Society Institute)" " на Сорос, откри грант за безвъзмездна помощ под названието "Може ли Twitter да доведе до демокрация? Перспективи за социални медии в Африка ", охарактезирани в сайта OSI, като " ... Етиопия и Египет бяха във фокуса на програмата за научни изследвания до момента, финансирането от Институт "Отворено общество" ще разшири проекта, включително за Уганда, Зимбабве, Тунис, Еритрея и Руанда ... Надявам се, че това ще допринесе за разбирането на новите медии в Африка и връзката им с демократизацията. Също така се предполага, че проучванията ще бъдат използвани като изходен материал за бъдещи изследвания. "

image

Facebook и Twitter бяха първичните инструменти за организирането на революциите в Египет: «Активисти от движения Kifaya (Стига) – обединение на противниците на режима, – и младежкото движения «6 април», организирали протестите във Facebook и Twitter

На страниците на Foreign Policy Journal, от 19-ти Януари, , 2011 год, д-р  DK Болтън, пише: «NED [Националната фондация за демокрация] и Сорос работят едновременно, за едни и същи режими и използват една и съща технология ... Най-малко 10 от 22-NED директори са и членове на плутократическия мозъчен тръст на Съвета по външни отношения (Съвета по външни отношения се явява американската сестра на Ротшилдовият Кралски институт за международни отношения във Великобритания: и двете заедно са средства за плутократически (юдейски) контрол, криейки се зад една сива маска за да не ги видят).

По-долу е извадка от безвъзмездните средства предоставени от NED сайта, за последната година, в обзора за 2009 година.

В Тунис, акцентът беше поставен върху обучението на млади активисти:

Фарумът Ал Джахед за свобода на мисълта - 131 000 $. Потенциалът за растеж и изграждане на демократична култура на младите активисти в Тунис.


Научно-образователият център на Мохамед Али - 33 500 долара. Формиране в централната част на Тунис на млади активисти с лидерски качества и организационни умения за насърчаване на тяхното участие в обществения живот. Центърът ще провежда четиридневни интензивни обучителни програми за ръководене и организационни способности на централната група от 10 млади тунезийци: за гражданско участие, ще се обучават 50 активисти от двата пола на възраст от 20 до 40 години за лидерство и пълномощия за вземане на решения: ще работят заедно с обучени активисти, чрез 50 посещения в съответните организации на тяхното местоположение.

Асоциация за подпомагане на образованието (APES), $ 27 000. Увеличаване на правата на учителите от средните училища в насърчаването на демократичните и граждански ценности в образованието. Асоциацията организира курсове за преквалификация на 10 университетски преподаватели и училищни ръководители и провеждане на тридневен семинар по развитие на потенциала на 120 учители от гимназията ...


Цитираните, по-горе организации и структури са били получатели на текущи NED субсидии в Тунис.  
Следният списък от предишни години показва, че:

2008 г. - Ал Джахед форум за свобода на мисълта е получил $ 57 000 за обучение на тунезийски активисти: за изследвания и образователен център, Мохамед Али е получил $ 37 800; арабският институт Civitas в Тунис - 43 000 $ за обучение на учители в "граждански ценности" и Центъра за международно частно предприемачество - 163 205 $ за въвеждане на ученията за частната инициатива сред тунизийски бизнесмени, която да отразява реалистичните цели на NED в промоцията на "демокрацията и ценностите на гражданското общество": Глобализация (Болтън, 2011 г.).

2007 г. - Форумът Ал Джахед получава $ 45 000 за развитие на тунезийските активисти, арабският институт за правата на човека е получил $ 43.900, Центърът за международно частно предприемачество - 175.818 $, Мохамед Али Център - $ 38.500; мароканската организация за правата на човека - 60 000 $ за "В подкрепа на групата на младите юристи, споделящи  съграждането наа промяна. "


В Египет, броят на безвъзмездните средства от NED се е удвои през 2009г. до 33 демократични проекти на стойност 1,4 милиона долара, а фокусът е изместен от насърчаване на частния бизнес, към обучаване на млади активисти за защита на човешките права. Ще бъде интересно да разгледаме субсидиите за 2010 година, ако NED ги публикува!
Данните за безвъзмездни средства за 2009 г., са взети от сайта на NED:

Египетски съюз за либерална младеж (EULY) - $ 33,300 за разширяване на обхвата на новите медии сред младите активисти за насърчаване на демократичните идеи и ценности. В EULY ще се обучават 60 активисти сред младите хора, за създаване на филми за разпространение на тези идеи и ценности. Европейският съюз ще изготви общо четири двумесечен семинар в Кайро, за преподаване на политически знания и технически умения на младите участници в НПО.

Андалуският институт за изследване на толерантността и ненасилието (AITAS) 48 900 щатски долара за подобряване на знанията на младите хора в египетския парламент и подобряване на практиката на местни активисти за новите технологии като инструменти за контрол. AITAS ще проведе поредица от симпозиуми за 200 студенти за повишаване на осведомеността им относно работата на парламента и да ги представи за наблюдение от неговите комисии. AITAS също така да покани млади активисти от Близкия Изток и Северна Африка на 8-месечен стаж за трансфер на опита в използването на такива техники за мониторинг, който се основава на използването на World Wide Web.

Обединителен център за диалог и развитие (BTRD) - $ 25 000 за насърчаване на изразяване на младите хора и включването им в обсъждането на обществените проблеми чрез новите медии. BTRD ще обучава млади хора на възраст от 16 до 26 години за използване на новите и традиционните медии да съобщават проблемите на обществото. BRTD също така ще създаде уеб сайт за видео по темата за човешките права и кампании за новите медии в Египет.


Египетският демократически институт (ЕДИ) - 48 900 щатски долара за насърчаване на участието на обществеността чрез по-голяма отчетност и прозрачност на парламента и на разширени възможности на законодателната власт. EDI ще прави тримесечни доклади за наблюдение и ще провежда работни срещи за обсъждане на резултатите от парламентарните дейности и подготовка на предложения за законодателство, въведено от Народната асамблея. EDI ще наблюдава, събира и документира данни за корупция в Кайро и Александрия.

Адвокатите на Съюза на демократичните и правни изследвания (LUDLS) 20 000 долара в подкрепа на свободата на сдружаване с цел подобряване на уменията на младите активисти, мир и себеизразяване в рамките на закона. LUDLS ще обучава 250 млади активисти на практиката на мирни събрания и въпроси чрез обществен дебат.


"Ръце за общото развитие" - 19 200 $ за участието на младите хора от Миня (област в Египет ) в гражданското участие и насърчаване на младежки инициативи и доброволчески дейности. "Нашите ръце" ще проведе два публични срещи за местните младежи да обсъдят въпроси, и за определяне на млади лидери, които биха били полезни с допълнителни курсове на обучение. Участниците ще пуснат кратък филм за участието на младите хора в политиката, както и разработване и прилагане на планове за действие за преодоляването на предизвикателствата пред младите хора от провинцията. "Ръцете"  ще даде възможност на младите хора да научат опита на Mиня и да влезе в мрежата от активисти и неправителствени организации в Кайро.

"Младежки форум" - 19 000 $ за разширяване и поддържане на мрежа от млади активисти в кампосите на египетските университети и насърчаване на участието на студентите в изборите за студентски съвети и гражданската ангажираност на територията на колежа ...


NED и Сорос изсипват милиони долари в Северна Африка за обучение на учители, адвокати, журналисти и младежки активисти в демокрация. През 2009 г. те са се увеличили повече от два пъти. Защо едва сега решиха да разрушават цялата 30-годишна история на подпомагане на тези диктатори? Причината е бързо развиващите се икономики на Северна Африка. Това е в съответствие с усилията на Бен Али от Тунис, да направи финансов център в Северна Африка и да насърчава развитието на ислямското банкиране.
...........

предишната част четете

 

ТУК
Гласувай:
4Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 26279058
Постинги: 4185
Коментари: 7433
Гласове: 8165
Архив
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930