Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 23:44 - Добрите работодатели и 'мързеливите' китайски работници... Автор: dokumentalni
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4922 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Познавам жена, която работи за големите чужди корпорации. Работата й е свързана с проучване на българския и други пазари. Тоест дава им информация за най-подходящите начини да ни пробутват стоките си, произведени в огромната си част в развиващите се страни.
Жената не е лош човек, но просто отказва да види собствената си важна роля за нещастието в света. Същата работа е историята на "добрия" работодател, който "осигурява работа" в китайските фабрики и докато си прибира 40 хиляди долара месечно, не престава да се оплаква от мързеливите си работници, които работят само по 20 часа на ден за 6 цента на час...
Препоръчвам ви този изключителен филм - разследване.
И ще ви помоля докато не намерите обяснение на подобни гаври с човешкия живот, да не ми се хвалите с маркови облекла, които сте си "заслужили".
Честно, отвращава ме подобно нахалство.

Бих искала тук да напомня и за намерението на сегашното българско правителство да превърне "свободните икономически зони" в производствени такива. Тоест да даде зелена светлина на тез юнаци от филма. Тези зони в момента са 6 и засега просто играят ролята си на освобождаващи от данъци. Утре, кой знае...
Този проект е застъпен още в плана "Ран-Ът", препоръчвам за пореден път да го прочетете целия - рядко нагла работа.

Китай в синьо - China blue (2005)
Китай в синьо - историята на твоите маркови дънки.
Великото преселение на народите се извършва днес в Китай. Милиони хора напускат селата, за да си търсят работа в града. Повечето са момичета като Жасмин - 17-годишната героиня на филма. Тя си намира работа в шивашка фабрика за 6 цента на час.
Собственикът на фабриката г-н Лам, се смята за порядъчен човек, но в същото време неговите работници се трудят при изключително тежки условия. Режисьорът Мика Пелед ни представя този важен проблем, присъщ на глобалната икономика - безсъвестната експлоатация на работната сила в развиващите се страни.
Не само г-н Лам не си дава сметка за тази неудобна истина, а и ние самите, представителите на западната цивилизация, си затваряме очите пред нея.
Каква е истинската цена на твоите маркови дънки? На този въпрос отговаря изключително смелият филм на Мика Пелед.













Гласувай:
5



1. get - - Нищо ново (!) ... просто повторение на стари "филми" !
27.04.2011 10:01

- Не правеше ли същото "великата" Британия през времето, когато бе империя пак там в Индия и Китай(междувпрочем това е присъщо и на др. импер. държави). Това довеждаше до разстройство на местната икономика, съпровождано от случаи на масов глад и милиони жертви ! Не бе ли тя същата, която се разправяше с драконовски средства, с посмелите да и се опълчат народи ? Не са ли връх на цинизма в международната търговия и политика робството или т.нар. "Опиумни войни", с което "Империята" дословно казано, накара цял един народ, да седне на "спринцовката с хероин", по силата на военно-икономическият диктат.
- Не бе ли същото лондонско Сити това, което стоеше зад всичко, начело с Нейшънъл банк ъф Ингланд(една по същността си частна банка, обявена за държавна !) ?!!
- Просто нищо ново "под Слънцето" или по-скоро, "добре забравено" старо !

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
2. grigorsimov - Всичко това което изброяваш е така, но...
27.04.2011 12:41
Но не ти е известно, че всички империи са създадени и доминирани от евреи (юдеи), започвайки от Вавилон, през Египет (в определен период), т.н. Елада, империята на Александър Македонски, Римската империя, Арабската, Турската, Британската, Руската...
Ето защо всички те действат по един и същ начин.
Но понеже ще ти се стори невероятно, прочети поне следните думи на евреина Дизраели: !" И още едно негово изказване: "Загадъчната руска дипломация на царското правителство, която така безспокои западните страни, принципно е организирана и се осъществява от евреи".
Британският премиер, евреин, Бенджамин Дизраели - Лорд Биконсфилд, в своята книга “The life of George Bentick”, от 1852 г.: "Влиянието на евреите може да бъде проследено във всички из-бухваня на разрушения в Европа. Това е въстание на евреите против всякакви традиции, всякакви национални аристокрации, против всяка (освен еврейската) религия и против всяка нееврейска собственост. Деструкцията е семитски принцип, произхождащ от еврейската религия. Равенството (робството) на всички гои и унищожаването на гоевската собственост, са провъзгласени всред всички тайни общества, които формират паралелни правителства, а хора от еврейската раса са на върха на всички тях. Вярващите евреи сътрудничат с атеисти, еврейски банкери сътрудничат с еврейски комунистически водачи, избраният еврейски народ е в съюз с най пропадналите лумпени на Европа, понеже всичко е пуснато в ход, за да се разруши християнството”.
цитирай
3. grigorsimov - И още едно изказване на Дизраели:
27.04.2011 12:44
Още едно изказване на Дизраели в камарата на общините, от 1856 г.: "В Италия съществува власт, която ние рядко споменаваме в тази Камара. Имам предвид тайните общества... Безсмислено е да го отричаме, защото е невъзможно да се прикрие, че голяма част от Европа, цяла Италия и Франция и значителна част от Германия, да не споменавам другите държави, са покрити с мрежа от тайни общества, точно както земната повърхност е покрита с железопътни линии... Те не искат конституционно правителство, те не искат подобрени институции... Те искат да променят владението на земята, да откъснат сегашните собственици от земята им и да сложат край на църковните учереждения. А някои може да стигнат и по-далече!"
И както пиче проф. Столешников: "Който разбрал, разбрал, а ние продължаваме нататък..."
цитирай
4. get - - Нищо не ми звучи невероятно ... повечето от това, което казваш ми е известно !
27.04.2011 13:47

- Не знам как ще ти прозвучи - но какво е това евреин ?
Това го казвам, като реплика на работата "Кой изобрети еврейският народ?" от Том Сегев . Освен него още доста така наречени "нови историци" в самата държава Израел а и по света, които се опитват да си отговорят на това социално-историческо явления. Такива са Бени Морис, Ави Шлаим, Илан Папе, Том Сегев, Хилель Коэн и Симха Флапан ... и др. Към тях мога да причисля публициста Израел Шамир.
- Освен тези, интерес ще представляват и Чезаре Ламброзо, Макс Нордау и Сартр(които преценяват проблема през призмата на психологията и философията).
Представлява интерес и Гр. Климов - но той разглежда нещата през призмата на марксизма и според мен това вулгаризира и пречи да се даде ясен оговор на проблема !
- Относно проф. Ал. Столешников - интересен е както фактология ... но при него и обкръжението му се усеща много силен етно-реваншизъм, което според мен пречи при подхода и извеждането на приоритетното.
- Към това може да се отнесе и "библейският" исторически критицизъм започнал още от 18 в. и продължаващ до момента !(поддържан от Д. Страус, Ерн.Ренан, Дж. Вайс и Алберт Швайцер) ... също и в библейската археология.
- Още по-странно ми звучи изказването на "авторитета" сред съвременните "кабилисти", руският евреин Михаил Лайтман - Евреите са една вавилонска религиозна секта от VІ в.(пр.хр.). - да не пропусна той е религиозно лице, тоест равин !?

- С уважение !

от Гет ктист
цитирай
5. grigorsimov - Какво е евреин?
27.04.2011 17:10
Ще ви предложа два прости отговора или тълкуваня:
1. За да не се стига до убъркване и заплитане в неясни и недоказуеми детайли, най добре е да се каже или да се приема, че евреин, значи - юдеин или юдаист.
2. Когато се пише или казва - евреин или евреите, обикновено се има предвид т.н. организирано световно еврейство и всиеки служещи му -съзнателно или несъзнателно, поради национална или племенна солидарност. А основното качество на "организираното" еврейство е свърх-мафиотската му организация и не подлежаща на избор или дискусии - пирамидална ценртализация. И именно този самоназначил се еврейски връх, още преи хиляди години е подчинил "евреите" и ги е принудил да му служат сляпо - без алтернатива!
Ако не по друго, този факт за абсолютното им подчинение, личи от следната заповед от Талмуда: "Който не се подчини на равина заслужава смърт"!
Естествено, че не всички евреи са мафиоти и не всички евреи са сатанисти, но е достатъчно 1% от тях да са активни участници в задкулисната им - всеобхватна мафия, за да се превърне светът в затвор, какъвто и е, всъщност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314728
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031