Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2011 19:21 - Защо никой от тези картели - джиесем-оператори и разпределителни дружества - не е подведен до момента за мошеничество? Автор: georgimarinov Автор: georgimarino
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3485 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 27.04.2011 20:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вчера реших да погледам новините и на Руската телевизия за да видя какво става по света. Може на някой да му е направило впечатление, че по нашия национален ефир, освен великите постижения на правителството, миротворните бомбардировки на НАТО и компания, някой друг пожар в САЩ и сватбата на поредния принц и Пепеляшка, друго в света няма, а навярно  просто друг свят няма. Дори спряха и новините от Япония, но така е когато ефира е собственост на задокеански кукловоди и предаванията са като за американци – колкото си по тъп, толкова си по управляем.      Но исках да споделя нещо друго.

   В новините пуснаха репортаж за това как и техните мрежови оператори надписват сметките и ощетяват потребителите си, до тук нищо ново. Оказа се че някаква пенсионерка решила да заведе дело и доказала че събирайки минутите от написаните и във фактурата разговори за денонощие надхвърлят 25 (двадесет и пет) часа, Руския съд не се поколебал и признал цялата фактура за недействителна и отменил въобще задължението и за месеца. И до тук нищо ново, може някога и наш съд да осъди Български оператор, а дали ще остави за негова сметка и реално проведените разговори като наказание е по скоро в сверата на фантастиката, не защото е невъзможно, а защото все още не са се родили до толкова неподкупни съдии, но това е друга тема. 

   По нататък в репортажа се казва че в знак на солидарност с други пострадали, започнала да им помага безвъзмездно (най-вероятно е пенсиониран юрист) и тука нищо ново, самаряни сигурно има и в България.

   Започнали се масово дела при които и направило впечатление че във фактурите се вписвали разговори, осъществяването на които изисква специална апаратура, особено за междуконтиненталните. При направените проверки се разбира че оператора няма такава или не използва и спътникова комуникация, т.е. няма как да бъде осъществена такава връзка. И тогава и хрумва, че въобще не води делата по правилния начин. До момента искането и е само за отмяна на дължимите суми (както е у нас към мобилни оператори, електроразпределителни дружества и т.н.) а пропуска основното, дружествата МАМЯТ потребителите си.
Не съм юрист, но не мога да си представя че в Българския НПК (Наказателно Процесуален Кодекс) няма член по който мошеничеството да не подлежи на наказание. Оказва се че по законите на Руската Федерация наказанието за този вид деяние започва от три (3) години затвор за длъжностните лица.
А колко ли е наказанието по Българския НПК. И защо никой от тези картели не е подведен до момента за мошеничество или попълване на официален документ с невярно съдържание (какъвто е фактурата), ако длъжностното лице знае какво го очаква, дали ще прави каквото шефа му нареди?

   Обръщам се към всички имащи, имали или ще имат проблеми с различни мамещи ни, подсказвайте на адвокатите си да се водят не към намаляване на несъществуващите Ви задължения а към вкарването в затвора на мошениците независимо от ранга им. Както винаги, отначало ще „изгарят” дребните риби, но неминуемо ще дойде ден когато няма да има кой да им слугува и нещата ще си дойдат по местата – България няма да е банановата държавица, рай за мошениците от целия „цивилизован” свят.  

Дай Боже!




Гласувай:
5



1. zabylgarite - Правителството
28.04.2011 07:19
не може да повлияе почти никак на съдебната система,където нищо не се случва. Крадци на милиони от хазната получават условни присъди,всички министри ги оправдаха дотук.....повече примери няма да давам....

на цените не можели да повлияят....пазарна икономика имало

на заплатите не можели да повлияят положително.....от работодателите зависело......

на лихвите на банките пак видяхме не могат да повлияят.....дране до кокъл има и още изстъргват.....

на мобилните оператори не могат да повлияят,говорим най-скъпо.....

на цените на лекарствата също не могат....най-скъпите лекарства купуваме...също и за децата си.......

да попитам:какво управляват тия? че и ония? предните?
за какво ни са?

да ги хрантутим и да ни наставляват от екрана,където ги показват като някакви велики актьори...

а те са лоши даже и актьори.....

но са едно със слугите журналисти купени скъпо и прескъпо

няма полза от такава власт
само бреме след бреме за хората,и то които работят
цитирай
2. nikikm - Обяснение
28.04.2011 19:39
Изразявам комплименти за горния коментар №1.Също,така искам да добавя защо е така.А,е така защото всички гореизброени причинители на злините на българския народ,включващи от икономически до политически субекти и фактори,властващи и опозиция,плюс неправителствени и други организации,плюс всички външни фактори и организации,държави и междудържавни и наддържавни органи,да не изброявам повече са МОШЕНИЦИ ОТ ЕДИН ОТБОР.Няма как да играят против себе си ,освен от време на време,за "заблуда на противника". А,противника в случая сме ние,обикновените хора,народът! А, по презумпция,властта е наша,но не си я искаме!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28354421
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930