Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 19:35 - "Скритата ръка", която правеше историята, и продължава... Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4309 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В тази статия ще намерите портрети на много известни и силни мъже. Те са живели в различни епохи и са вършели техните тъмни дела в различни области. Те са с напълно различни съдби. А какво свързва всички тези хора? Всеки от тях, позирайки за параден портрет... крие едната си ръка под сако, палто, жилетки и др. Ще кажете, това е случайно? Но ние в такова съвпадение не вярваме. Ето защо, смея да представя друга версия.
Ще се опитаме да докажем, че този жест (наречен "скритата ръка") е нещо като таен знак, чиито корени са в масонството.

 

image

 

Снимка: Сталин и Вашингтон: (уж) полярни идеологии, а еднакви жестове

Причините за такова твърдение са най-малко две:

1. Присъединяване на голяма част от тези представители на елита на света към братството на "Свободните зидари" е исторически факт,  има и писмени доказателства.

2. Жестът, който наричаме "скритата ръка", в масонските ритуали, има много важно значение. Например, по време на церемонията за въвеждане в степен на Кралскта Арка, където новопосветения изрича думите: "Това е част от това, което аз признавам, в което аз вярвам и върху това ще бъдат насочени всичките ми усилия"

Степен в Кралската арка

The Royal Arch се счита за продължаване и завършване на основната 3-степен на масонството. Нейните членове се наричат ​​не само братя, а и другари, за да получат достъп до най-големите масонски тайни. Така, например, като "тайното име на Бога."

Алегории за започването на церемония се основава на текст от Стария завет, сюжета връщането от вавилонски плен в Ерусалим на трима от най-опитните зидари. По време на церемонията, на посветения се казва една тайна дума и жест, които трябва да му позволят да премине през символичните "завеси".

По-долу е показан жеста, който се изисква за преминаване през втората "завеса" (което намираме в посланието към евреите, "За втората завеса от скинията, която се нарича" Светая Светих ").

 

image


 

 Знакът на майстора - втората завеса

Според изследователя на масонството Малкълм Дънкан, при този майстор се изричат следните думи: "За да достигнете до този етап, вие трябва да бъдете перфектни майстори, но вие не можете да продължавате напред без моите думи. Ето ги и тях: Сим, Яфет и Адонирам, и моя знак (криене на ръката си в пазвата).

Този жест е символично представяне на знака, който бе даден на Моисей от Самия Бог:

"Господ му рече още: Сложете ръката в пазвата си. И той си тури ръката в пазвата, и я извади, и ето ръката му беше побеляла от проказата, като сняг.

Казва още: Поставете обратно ръката си в пазвата си. И той си тури ръката в пазухата, и я извади от пазвата си, и ето, че бе станала пак като тялото му. " (Изход 4.6,7)

В тези Библейски текстове сърцето ("пазвата") е символ на самия човек, ръката му - на неговите дела. Следователно, този сюжет може да се тълкува по следния начин: човек е това, което той прави.

Може би тук се крие причината за популярността на този жест "скритата ръка" сред известните масони. Този знак дава възможност на членовете на тайното Братство да се разпознават. В допълнение, невидимата ръка зад плата, е намек за тайни, затворени за непосветени лица, което е естеството на масонството.

 

image

 

Наполеон Бонапарт

Наполеон Бонапарт - човекът, който вдигна ръка да завладее целия свят, и почти постигне целта си. През 1798 г. той е бил посветен в масонската ложа на Филаделфия. Масоните са били неговите братя, Люсиен, Луи и Жером,  пет от шестимата членове на императорския военен съвет, шест от деветте високопоставени служители и 22 от 30-те маршали на Франция.

В едно проучване на изследователя на масонството Й. Д. Tackett са намерени тези думи:

"Странно е, че доказателствата за членство на Наполеон Велики в братството на масоните, все още не са изследвани в детайли. Като се има предвид важната роля на Наполеон в европейската политика на онова време, когато на континента масонството е формирало своя "ред от хаоса", не може да се каже, че Наполеон е могъл да не окаже съществено влияние върху развитието на масонството.

И още един цитат от есето на Taketa "Наполеон I и масонството":

"Има безспорни доказателства, че Наполеон е бил добре запознат със същността, целите и организацията на масонството, които одобрявал и прилагал идеите на масоните до самия си край."

Има данни, също така, че Наполеон редовно е прибягвал до помощта на мистични сили. През 1813 г., след разгрома на френската армия в Лайпциг, един пруски офицер открил Kunstkammer, Книгата на съдбата и Oracle, принадлежащи лично на Наполеон. Този оракул някога е бил открит в египетските потребения по време на Френската военна експедиция през 1801. Наполен е наредил да се направи превод, а след това често е прибягвал до "съветите" на тази книга. Както се казва, "служи му като стимул за най-рисковите и най-успешните му действия.

 

image

Карл Маркс

image

 


Човекът, който планира да замени монархията със социалистическа, а след това и с комунистическа република. Някои масони се опитвали да се дистанцират, от него, други твърдят, че той е носител на 32-та степен на Великата ложа.

Джордж Вашингтон

 

image

 

Джордж Вашингтон, един от бащите-основатели на Съединените Щати, смятан за «най-могъщия масон на Америка».

Волфганг Амадеус Моцарт

 

image

 


Един от най-плодотворните и влиятелни автори в историята на музиката. Бил е открит на 14-ти декември 1784 г, а от 1785 г. вече е произведен в степен "майстор-масон.

Моцарт е бил убеден, страстен масон. Произведенията му буквално са пропити с нагласи, идеи и символи на Братството на масоните. Най-ярко се проявява в операта "Вълшебната флейта" (1791). В историята се преплитат масовите сцени, буквално се възпроизвеждат масонски ритуали, които е лесно да се свържат със символите третиращи живота, смъртта, мисли и действия, характерни за философията на масонине за триединството (трите феи, трите момчета, трима гении и др.)

Освен това, за да стане майстор-масон, Моцарт, за кратко време е създал много важни произведения, предназначени специално за масонските церемонии и тържества (като придружаване на погребални процесии, встъпването на нови членове в ложата и др.)

Соломон Ротшилд

 

image

 

Соломон Ротшилд - основател на виенския клон на прочутата династия на Ротшилд. Това семейство, най-мощното на земята, до голяма степен повлиява политиката на Германия, Франция, Италия и Австрия. Фамилията Ротшилд е играла ключова роля за появата на ционизма и създаването на държавата Израел. Те се смятат за едно от тринадесетте "Големи династии на Илюминатите."

Симон Боливар

 

image

 


Генерал. Най-влиятелният и известен от ръководителите на войните за испанските колонии в Америка. Национален герой на Венецуела. Ръкоположен в Ордена на Freemasons в град Кадис (Испания), в шотландски градуси в Париж и е посветен в рицарство в Commanderies на Ордена на тамплиерите във Франция. Основател и майстор на Ложата  "Защитник на добродетелта» 1 (Венецуела) и ложата "Ред и свобода " 2 (Перу).

Йосиф Сталин

 

image

 


Терора на Сталин води до смъртта на милиони хора в СССР. На фотографиите му често можете да видите един и същи жест "скритата ръка". Можем ли да го разглеждаме като знак за принадлежност към окултното братство? Няма повече доказателства в подкрепа на тази версия. Може би защото диктатори като Сталин, знаят как да се справят с изтичане на информация.

 

image

 

 


Снимка: След като през 1940 г., един млад мъж е бил застрелян, хората на Сталин го отстраняват от тази снимка.

В заключение:

Всички тези хора, запечатани в портретите със "скритата ръка" са имали огромно влияние, но принадлежността към масоните, за повечето от тях, отдавна е доказана.

Те могат да имат различни гледни точки и да са от различни политически партии (комунизъма срещу капитализъм), но основната философия, вяра и крайната цел е била една " (Световна власт на юдейския месия - Антихрист, и поробване на цялото човечество!).

Както Конфуций казва: "Светът се управлява от знаци и символи, а не от думи и закони." Думите и политическите убеждения на тези хора, в крайна сметка, ще бъдат казани или забравени, а портретите ще останат за векове.

................

Допълнение по темата
от Григор Симов:


Удроу Уилсън, 28-ми президент на САЩ: "Откакто влязох в политиката, се отнасям към доверието на хората много внимателно. Някои от най-важните хора в Съединените щати, в сферата на търговията и производството се страхуват от някой, страхуват се от нещо. Те знаят, че там някъде има сила, така организирана, така неуловима, така затворена, така съвършена, така проникваща, че е по-добре да не говорят за това”.                                              
                                                                                                      
ИЗВАДКА ОТ РЕЧ НА ПРЕЗИДЕНТА КЕНЕДИ 
(
JFK Speach)
 
(аудиозаписа ще намерите в интернет) 

“Дами и господа, Самата дума "секретност" противоречи на свободното и отворено общество. Ние сме противници на тайните общества, на тайни клетви и тайни събрания. Защото всички сме срещу монолитната безскрупулна конспирация, която си служи най-вече с прикрити методи, за да разширява сферата си на влияние: Инфилтрация, вместо инвазия, подривна дейност, вместо избори, заплахи, вместо свободен избор...  Търся вашата помощ в огромната задача да информирате и предупреждавате американския народ, уверен, че с ваша помощ, човекът би бил такъв, какъвто се е родил да бъде – СВОБОДЕН И НЕЗАВИСИМ”! 

 И така – Кой уби Кенеди?
– Уби го тази кратка реч и решението му, държавата САЩ отново да започне да печата своите долари, а не да ги взема на заем и под лихва от еврейския „Федерален Резерв“! 
И веднага след убийството на Кенеди, печатането на долари от правителството на САЩ отново е прекратено! 
Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 25895589
Постинги: 4073
Коментари: 7189
Гласове: 8096
Архив
Календар
«  Юни, 2023  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930