Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2011 00:44 - ГРЪЦКАТА КОМПАНИЯ "ГЛОБУЛ" И БЪЛГАРСКИТЕ МУТРИ - ПЕРФЕКТНО СРАСТВАНЕ. Валентин ФЪРТУНОВ. nikstan.blog.bg. Автор: samvoin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3187 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 29.04.2011 00:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако не си платиш навреме, наетите от Космо България Мобайл (Глобул) бандити, започват да ти звънят по телефона: „Плащай, че ще ти _ _ _ майката в червата!”
Добре известната максима „Живот на кредит = робство”, изглежда тепърва ще светва като червена лампичка за повечето българи. Днес робите са с двойни окови – на труда и на кредитите. Състоянието е отдавна и добре познато на жителите на световните демокрации. Ще ви цитирам едно писмо от Чикаго, което получих тия дни: „…една дълга безкрайна тема е, че всички в Америка са под наем. Да плащаш заем за къщата си 30 години със сложна лихва и накрая ако не си платиш таксата и да ти я вземат! А ако я оставиш на сина си, той ще я плати отново, плащайки данъци за дарението, което е получил!!! Затова тук купуват къщите на бащите си, теглейки нов заем със сложна лихва, защото е по-поносимо във времето. Никой няма кеш пари да си плати данъка.”
Темата наистина е безкрайно дълга, но тук искам да ви опиша един „страничен ефект” от живота на лизинг, който наскоро дълбоко ме потресе. Ако дори и съвсем оскъдно ползвате дистанционното за телевизора си, няма как да не сте усетили, че медийното пространство напоследък е „глобулизирано” в най-прекия смисъл на думата. С поредната си рекламна кампания гръцкият мобилен оператор Глобул отново е тръгнал на лов за балъци. Лъскави телефони, направо без пари… промоции в стил „ако не ви хареса, връщаме ви парите!”…, големи началства от гръцката фирма участват в рекламните клипове, ум да ти зайде!
И ние, балъците се връзваме. Рекламната манипулация залага на страстта на хората към лъскавите високотехнологични новости, но и на липсата на всякакви навици да се четат договорите и особено онова, което е написано с дребния шрифт. А и да си говорим по същество – едно младо момче или момиче, какво смятате, че вижда в рекламните блокове? То вижда лъскавия телефон, скъпите печалби от игрите, толкова! И през ум не му минава, че зад това е скрита грозната и алчна физиономия на корпоративната печалба, която няма да се спре пред нищо. Договорът е подписан, мечтаният телефон е получен и изведнъж, след няколко месеца реалността се отваря за да покаже нелицеприятната част от „сделката”. От дребния шрифт на отдавна загубения договор са цъфнали едни цифри за плащане, косата ти да се изправи. „Евтиният” телефон, „безплатният”, „почти” подаръкът започва да бълва едни сметки, сто, двеста лева, нагоре и играта загрубява. В повечето случаи безработният младеж/девойка тия сто, двеста, триста лева ги нямат. Нямат и елементарна грамотност за последствията. И след няколкото писма, които получават изведнъж се пръква нещо, което е всичко друго, но не и лъскавият имидж на гръцката телефонна компания.
По телефона започват да звънят едни грозни гласове, които говорят отвратителни неща, заплашват, псуват „Плащай, че ще ти _ _ _ майката в червата!”. Говори се за съдебни дела, адвокатски хонорари, съдия изпълнител… И младият (а и не само) поклонник на лъскавите вещи загубва и сън и апетит, нещата са неудържими. Намесили са се така наречените фирми за събиране на просрочени задължения.
Накратко казано – мутрите.
И така, гърците от Глобул те мамят както си искат, вкарват те в рекламни капани, но ако след това не си платиш неочакваните солени суми, гърбина да ти е яка. Бандитските компании за събиране на вземанията се задействат по добре изпробваните рекетьорски методи от 90-те, но вече в съвсем законен вид. От това е възникнал един цял огромен бизнес. Имаше го у нас и през 90-те, но тогава му викахме рекет. Сега, на нашия пазар са стъпили и цяла дузина чужди компании, истински майстори в събирането на несъбираеми вземания. Сред тях са немската „Кредитреформ" (Creditreform), българската „ЕОС Матрикс", част от германската финансова група EOS, която пък е част от фамилията Otto, американската D&B „Дън енд Брадстрийт" (Dun&Bradstreet), „КофасИнтеркредит" (CofaceIntercredit), която е собственост на Coface – Франция, мултинационалната компания „Експириан Скорекс" (Experian-Scorex), „Мелон България", дъщерна на гръцката Mellon, българската МДМ и др. Разбира се, едва ли някой се заблуждава, че международните имена са нещо друго, освен фасади зад които се подвизават българските мутри.
И да, въоръжени вече не толкова с бухалки, колкото с добри адвокати, кол-центрове, съдилища, съдии-изпълнители, нови и напълно „законни” методи за психологическо въздействие. И понеже говорим за силов бизнес и мутри, то основната технология за постигане на резултати е заплахата, тормозът, психологическото взривяване на нещастния, омотан от маркетинговите лъжи на гръцката телефонна централа Глобул, длъжник.
Ще кажете – голяма навалица от мутрафони за стотина-двеста лева на някой смотаняк с виснало чене за лъскави дрънкулки. И ще сгрешите. Не за навалицата – тя наистина е голяма и още по-голяма ще става. Но не иде реч за стотината –двеста лева на някой смотаняк. Думата ми е за невероятна индустрия, която цъфти на благодатна почва.
Бизнес надхвърлящ вече 104 милиарда лева!
Да, говорим за междуфирмената задлъжнялост в България. Говорим за това, че мутрите със и без бели якички много бързо се ориентираха към тази манна небесна. При положение, че стандартната процедура в българския съд доби ориенталския навик да се точи необезпокоявано с години, въпросните силоваци бързо излязоха на мода. Официалният им комисион е между 15% и 30% от дължимото вземане, но истината е, че при „трудните”, на практика отписани случаи, каквито са сигурно поне половината от висящите дългове между фирми в страната към момента, комисионът главоломно качва проценти и може да достигне и надхвърли 60%, че и нагоре.
Предполагам, че аритметиката ви прилично работи. Дори да приемем, че е в сила минималния процент комисион за колекторите от 15%, това означава, че на масата са сложени над 15 милиарда лева суха пара. Този, който може да прибере дълговете и ги върне на кредиторите ще прибере 15 милиарда лева!
Че защо им е на мутрите да ходят да се главоболят от кръчма на кръчма за някакъв смотан рекет, при което ще се налага да делят и с полиция, и разните други темидови инстанции, като могат да приберат милиардите, без зор, изцяло в рамките на закона, без да се налага да учат (ой, завалийките, това ги мори) нещо ново. Тази дейност, с нищо не се различава от откровения им рекет през 90-те, само, че като е законна с никой не делят!
И тук дебело искам да подчертая, че както винаги, не е виновен тоя дето лапа, а тоя дето му дава. А раздавачите са известни – това са преди всичко банките. Това са разните лихварски институции, като вече речените банки, лизингови компании и разни други, като гръцката Космоте, наричаща се у българско Глобул.
И понеже това са в 99% от случаите чуждестранни корпорации, не мога да не отбележа с кого се сдуши най-напред прехваления международен корпоративен елит щом пристигна в България.
С мутрите естествено, както е в цитирания случай. Перфектно срастване на гръцката компания Глобул с българските мутри.
И както казах в началото цялата история тръгва далеч оттук. На запад отдавна обикновените роби живеят на кредит, всичко е ипотеки, лизинги, кредитни карти. Това е много удобно, защото най-процъфтяващите „демокрации” превръщат човека в безропотен илот, който прави само това, което му е наредено. Затова няма революции. Затова вече от десетилетия всичко на запад е мирно и тихо. Да изхвърчиш на улицата днес, не е същото каквото е било само преди по-малко от век. Тогава, просто си търсиш друга работа. Сега, да останеш без работа означава десетки парни чукове да ти се стоварят на главата, защото си омотан целия в ипотеки на жилището, лизинги на колата, заеми за хладилници телевизори, печки, телефони – всичко! Останеш ли без работа – цялото ти семейство изхвърча на улицата в най-буквалния смисъл – без покрив и покъщнина.
Между другото, иска ми се да припомня на българина, че той е трън в задника на западняците, защото е уникалната нация, която „излезе” от социализма с близо 80% собствени жилища и вилни/селски имоти. На този българин, който си имаше свой собствен частен покрив над главата, ипотечен ярем нямаш как да му наложиш. Същото беше и с колите…
Оправяйте се с каквото имате! Кредитът е робство…
.......

grigorsimov
- Всичко е така, че и по-лошо, но...  всичките т.н. "компании" или "международни корпорации", без изключение са еврейски, а не гръцки, австрийски, руски, американски, и т.н. А еврейски, не означава, на отделни евреи, а на световната им мафиотска свърх-организация!
И симбиозата между "компаниите" и българските мутри, също не е случайна, понеже мутрите и рекета са дело на същата световна еврейска мафия. А и няма финансова или друга далавера за милиони, на върха на която да не стоят евреи, в които отива лъвският дял от всеки крупен грабеж.
Така че, българските мафиотски милионери са само подставени лица - доверени  управители на чужда собственост.  За тях, и за всички преки изпълнители, надолу по веригата, се дават само проценти... или - куршум, за по-лесно и по-евтино.



Гласувай:
4



1. анонимен - За(па)дни "ценности" - стават само за канализацията
31.05.2011 10:03
Всъщност, новите технологии са пълни тъпотии като цяло. Телефонът е слушалка най - вече, в най - добрия случай и фотоапарат. Никой не те кара да го купуваш НА ДОГОВОР!!! Да, купен в свободна продажба е по-скъп, но плащаш еднократно и - чао. А факта че младото поколение бива зомбирано с идиотски технологии, е неоспорим. В общи линии - каквото и да ти предлагат в магазините на мобилните оператори, искат ДА ТИ БРЪКНАТ В ДЖОБА. Що се отнася до кредитния ярем - само идиоти се връзват 30 години да изплащат жилище...Е.ем ти западните ценности - педерастия, наркомания, бачкане до припадък / кариеризъм, живот "на заем", пълна зависимост и робство...да си ги заврат отзад!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28296548
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031