Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2011 13:37 - Китай ще строи в САЩ затворени комунистически градове. Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4056 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 17.06.2011 00:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Благодарение на трилионите долари, които китайците спечелиха от наводняването на САЩ с евтини стоки, Китай се превръща в мощна икономическа сила. И какво ще правят с всички тези пари? По-специално, те решиха да купуват територии в САЩ и  да ги превръщат в "специални икономически зони", където могат да продължат да насърчават икономическото си господство. Една от тези "специални зони" ще бъде зоната, южно от Bois в Айдахо, и държавното управление възнамерява да отдаде тази територия. Китайската национална корпорация по машиностроене (Sinomach) планира да изгради "индустриална зона" на юг от летището Bois, която, в крайна сметка, ще заеме територия от 50 кв. мили (~ 80.5 km). Китайската комунистическа партия е мажоритарен акционер в Sinomach, така че 10-30 хил. дка от самостоятелния град, в крайна сметка, ще бъде собственост на китайското правителство. Планиран е изолиран град в Айдахо, който ще включва производствени предприятия, складове, търговски центрове и домове за китайски работници. В действителност тя е част от комунистически Китай, който ще се настани точно в сърцето на САЩ.

Според властите на щата Айдахо, идеята е за изграждане на самостоятелен град с всички служби и услуги. Тъй като модела ще бъде взет от "свободни икономически зони", каквито съществуват в Китай днес.

Може би най-известната от тези "специални икономически зони" е Шенжен. До 1970 г. тя е просто малко рибарско селище. Днес тя е един огромен град с 14 милиона души.

Ако дадете на Китай тази възможност, ние скоро ще виждаме тези "свободни икономически зони" в цялата страна.

Кредитополучателят винаги е слуга на заемодателя, а сега Китай изкупува Америка.

Междувременно Sinomach гледа не само в посока Айдахо. Представители на дружеството са в преговори за създаване на "специални икономически зони" във всички щати.


Sinomach наскоро изпрати делегация в Охайо, Мичиган и Пенсилвания да проучи възможността за създаване на "специални икономически зони" в тези щати.

Според д-р Джером Корси, правителството на САЩ вече е създало 257 "чужди търговски зони" в цяла Америка. Тези области получават "специален митнически режим...

Повечето американски политици подкрепят създаването на такива зони.

"Айдахо е последнеят щат, който казва "не" на сътрудничество с Азия", каза миналата година, лейтенант губернаторът на щата Айдахо, Брад Литъл.

Така ще върнат ли обратно, всички тези чужди инвестиции, работните места за американския народ?

Може би малко, но в действителност Китай изгражда тези "специални икономически зони", като автономни комунистически китайски общности. Някои американци ще намерят работа там, но не толкова, колкото да ни накара да вярваме, както се опитват да ни убедят нашите политици.
По време на Студената война, ние не можехме да си представим, че руснаци ще построят град в средата на Айдахо.

Но ние не трябва да се доверяваме на комунистически Китай. Техните висши военни офицери говорят за предстоящ конфликт със Съединените щати. Китай има изключителни интереси в Северна Америка. Те дори водят преговори с Мексико за военно сътрудничество.

През 2010 г. Съединените щати имат отрицателно салдо по текущата сметка от $ 561 милиарда. Това ни поставя на последно място в списъка от 191 страни. Всъщност, нашето салдо по текущата сметка е 9 пъти повече от всяка друга страна в света. Ако се вгледате в този списък, това ще ви даде реална представа как всъщност стоят нещата в кферата на търговията
(списъкът в оригинал). Кликнете за да разгледате списъка.

П.П. Сега в САЩ има китайски квартали в САЩ. Дали, след време няма да има американски квартали в СКЩ (Съединените Китайски Щати). Това е валидно за всички.


image

Източник 


 

China Wants To Construct A 50 Square Mile Self-Sustaining City South Of Boise, Idaho
08 Юни 2011 г. 03:54:34




Гласувай:
2



1. balkanec - Капитализъм е :)
16.06.2011 20:24
В него по-богатите и по-развитите икономики колонизират по-бедните и бавно-изостанали. Така е прието, демократично и правилно.

Защото иначе изкуственото подбутване на по-бавно-изостаналите да напреднат е планово социалистическо мракобесие :)
цитирай
2. анонимен - Китай
17.06.2011 00:14
В Китай се развива нещо не понятно - свръх капиталистическо/дали/ производство
при комунистически /дали/ строй. Нещо нищо не разбирам.
цитирай
3. ok3223 - Нищо лошо в това?
19.06.2011 10:42
Изоставащите са подпомгани от проспериращия и динамичен Китай.А не ограбвани, както правят САЩ в Ирак, либия, и където успеят да се докопат до нещо ценно.ИНАЧЕ ГИ ОЧАКВА ТОТАЛЕН ФАЛИТ КАТО ДЪРЖАВНО ОБРАЗУВАНИЕ, КАКТО СТАНА СЪС ссср.
Малоумни тъпаци, все лауреати на Ноб.премии изнесоха инндустрията на САЩ навън, заради евтина работна ръка и СВРЪХ ПЕчАЛБИ, И ДНЕС сащ ЕДИН СВЕСТЕН ПИРОН НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ. Десетки милиони увиснаха без работа. А разрушена от слабограмотни политици и алчни за свръх печалби къпиталисти ИКОНОМИКА не може да се възстанови за 5-10 год. Нужни са много десетки години.
В Китай още се прави СОЦИАЛИЗЪМ ПО МАРКСОВАТА РЕЦЕПТА. пЪРВО СЕ ИЗГРАЖДА СВРЪХ МОДЕРЕН И ЕФЕКТИВЕН КАПИТАЛИЗЪМ(както днес в Китай) и след това той ще се трансформира в някакъв вид китайски социализъм. Процес, който вече е започнал...
Светът върви към модерни социализми: немски, шведски, финландски, венецуелски и тн. Ще се наложи този, който се окаже най-добър, харесван и полезен за жителите на земята...за хората от 22 век нататък, а е възможно и по-рано да се случи.
Не може от 5 до 10% от населението, свръхбогаташи милиардери и обсужващите ги тайфи от политици и интелектуалци разни,да се разпореждат със съдбите и живота на останалите 90% от живеещите на земята, да ги мачкат и експлоатират, и те навечно да са съгласни с това. Да се примиряват, защото, видите ли, така било наредено от Всевишния-Господ.
Хората почват да го разбират масово. Че сме само гости на земята, че човек живее само на земята, и ча Райо и Ад, е време да оставим на поповете.Нека ходят и се оправят ТАМ със Св.Петър и Господ.Нека ги награждават и им въздават според заслугите.На практика се уверят в истиността на проповядваните от тях верски догми и истини.
А ние, обикновените хора искаме да поживеем туук на земята, през отпуснатите ни от Господ и природата 60-70 годинки.
ТУУК НА ЗЕМЯТА. сАМО ТУК, ПЪК ПОСЛЕ КАКВО САБЯ ПОКАЖЕ И КАКВО "И ГОСПОД БЛАГОВОЛИ ДА НИ ПРИБАВиИ".
АКО, РАЗБИРАСЕ, СМЕ ГО ЗАСЛУЖИЛИ С НЕЩО.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28297119
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031