Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2011 10:21 - Великият прокуден Г.Сотиров за езика на Василий Велики. Автор: demograph
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2200 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Георги Сотиров е един от българските търсачи на истината. Българското му сърце вълнуващо премахва завесите спуснати от времето и от манипулаторите на историята.

Когато решите да повярвате или не: - послушайте сърцето си.

То ще ви покаже пътят към корените на нашия род. Изборът кому да повярвате ще ви покаже и какъв сте в същност.

Насладете се на свободната мисъл на един велик изгнаник на правдата българска.

"...Говорът на пришълците гърци е комбинирал някои характерни форми с езиковите форми, внесени от Египет или от някъде другаде.
 Налице са голям брой факти от историята лингвистиката, археологията,

нумизматиката и фолклора извън споменатите в тази студия, които подчертават извода, че езикът на Константин Велики е бил една по-стара форма на славянския диалект, който е станал известен като български език. Събирайки и класифицирайки тези факти, може да се получи един интересен изследователски проект...  Затова нека следващите примери бъдат разглеждани като добавяне на багри към това, което беше казано по-преди.

• Лаоник Халкондил казва, че е установил, че трибалите са били най-древният и най-големият от всички народи. “Сега те биват наричани българи”, казва той.

• За Страбон трибалите са били траки.

• Дион Касий смятал трибалите и дарданите за мизи.

Според Цезар Бароний, Константин Велики твърдял, че е потомък на Веспасиан. Ние знаем, че Веспасиан е основател на рода Флавий. От друга страна, латинската дума “fla v i u s ” означава “рус”, докато “руси”, като съществително, означава “руснаци”. Човек се изкушава да пита дали един рус славянин някак си не е станал латинизирано на F l a v i a n ( u s ) . “Веспасиановата връзка” на Константин подсказва една цветиста литературна заврънкулка, която е напълно лишена от обаяние. Да предположим, че някой ни каже, че бащата на Веспасиан е бил наричан от своите роднини и приятели ЧИЧО СЛАВИ ПЕТРОВ. Как едно такова варварско име ще бъде латинизирано така, че да се понрави на римска публика? Едната възможност е – а възможно е да има и други – да смени името си на TI T U S  F L A V I U S  P E T R O ; което е точно името, записано от Светоний.  Юлиан казва, че семейството му е дошло от Мизия край Дунава, където хората били известни с това, че са много твърдоглави; веднъж съставили си мнение и взели решение, те никога не го променяли. Как може някой да спомогне да се мисли, че толкова отдавна, още по времето на Юлиан, в Дунавската равнина е имало някакви твърдоглави българи – в днешната всекидневна реч ИНАТ БЪЛГАРИ?
Човекът, за който се предполага, че е казал на гърците как да правят кисело мляко (йогурт) , се е казвал АристейКазва ни се, че той е научил това изкуство от нимфите. Ние не знаем къде Аристей е срещнал тези нимфи
• От Херодот научаваме
, че Аристей е бил голям пътешественик, че е ходил далеч, чак до Иседон, и че е написал поема, наречена “Аримаспиите”.

Плиний говори като че ли е чел писанията на Аристей
и добавя, че в Тракия той е бил първият човек, който смесил мед с вино.

• Страбон е познавал хора, които твърдели, че Аристей бил учителят на Омир.
• Диодор Сикул ни казва, че е възможно Аристей да се е преместил на място близо до планината Хемус, където завършил живота си.

Възможно ли е при едно от своите продължителни посещения в Тракия Аристей да е срещнал някои местни жени (“нимфи”) , които са му казали как се прави кисело мляко? Свидас ( S u i d a s ) нарича Аристей един от гигантите. От други източници можем да научим, че “гигантите” по всяка вероятност са били тракийски народ на Халкидическия полуостров.

Тези, които не вярват, че  езикът на Константин Велики е бил тракийски, т.е. славянски диалект, известен като български, би направил услуга на историографията, ако само могат да покажат какъв друг език трябва да е бил. 

Следва продължение



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28297044
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031