Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2011 21:48 - Лъжите и заблудите на модерната наука. Автор: nikstan
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3788 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Битката срещу Сатана трябва да бъде спечелена и на земята. Майк Адамс от Natural News пише: Искам да споделя с вас няколко навременни размисли по наболели теми. Както обясних и във важния мини документален филм, крайно време е да свалим фалшивата фасада на „модерната наука“ и да изобличим философските основания, които позволиха толкова болка, страдания и унищожения – все извършвани в името на „науката“.

image

Светът на „науката“ ни даде атомните оръжия, ГМО, ваксините, токсичните синтетични химикали, пестицидите и психиатричните опиати. Използва невинни хора в смъртоносни медицински експерименти и предизвика мащабно генетично замърсяване на планетата чрез безотговорно разпространение на генетично модифицирани организми. Но учените настояват, че създавали един по-добър свят – както казаха преди две десетилетия: „По-добър живот чрез химията.“ А сега, едно поколение по-късно, си имаме работа с един колапс на живота върху нашата планета – толкова голям и опустошителен, че го определят като шестото най-значително измиране на живот на Земята.

Как можа науката да проправи пътя на това унищожение?

Гледайте мини документалния филм The God Within (Скритият Бог) за отговори на този въпрос. Ние отхвърляме основните философски заблуди на науката. Във филма търсим отговорите на въпросите защо науката е толкова смъртоносна и опасна. Като начало отхвърляме лъжовната философия, проповядвана от прочутия физик Стивън Хокинг, който настоява, че хората са биологични роботи без съзнание, без свободна воля, без разум и без душа. Казано с неговите думи, взети от книгата му „Великият дизайн“:

„Трудно е да си представим, че можем да имаме свободна воля, след като поведението ни се определя от физичните закони – така че, изглежда, ние не сме нищо повече от биологични машини, а свободната воля е просто една илюзия.“

Досущ повечето ортодоксални учени, Хокинг вярва, че хората не са същества със съзнание. Следователно ние не сме способни на състрадание, любов, мъка, страдание или на собствени решения, идващи от свободната ни воля. Тази пълна неспособност да бъде призната стойността на съзнанието в живите същества е принцип и сърцевина на злото, върху което е изградена модерната наука. Самото отсъствие на състрадание (или съпричастност) е движещата сила за възхода на великото зло.

image

Стивън Хокинг:
Един от най-изявените проповедници на
Ариман

Интересното тук е, че това е и заключението на един член на научното общество – професора по психология Саймън Бейрън-Коен от университета в Кембридж, който в една от книгите си пише, че злото се поражда там, където умира състраданието. Той обяснява как психопатите нямат „никакво състрадание“ – това означава, че не признават и не ценят мислите и чувствата на другите.

Но ето че този тревожен факт е и главният принцип в ортодоксалната наука, която вярва, че чувствата и мислите са просто „биологични рикошети“ на химическите процеси в мозъка – в тези процеси нямало дух, воля или съзнание. Като имаме това предвид, излиза, че основополагащата философия в ортодоксалната наука – такава, каквато е днес – е психопатична и изпълнена със самозаблуди. Съответно това е причината творенията на тъй нареченото „научно“ мислене – пропагандирането на ГМО, увреждането на деца чрез масови ваксинации, мащабното химическо отравяне на природата – да са тъй крещящо психопатични по своята същност. Целенасоченото генетично замърсяване на света чрез семена, създадени по „терминаторска“ технология, е опасно злодеяние на една психопатична индустрия, която работи без каквато и да било съпричастност към живите същества.

Съвременната наука е психопатична във всяко отношение

Определението за думата „психопат“ в речника е следното: „Човек с антисоциално разстройство на личността, което се изразява в агресивно, перверзно, престъпно или аморално поведение без състрадание или разкаяние.“ Това определение чудесно пасва на поведението, което наблюдаваме в много корпорации, извършващи престъпленията си зад паравана на „науката“: компаниите, разработващи и произвеждащи ГМО, пестициди, флуорид, психиатрични опиати, химиотерапевтични средства и ваксини.

Всички те имат психопатично поведение. Всички те се представят за „научни“ институции, като агресивно нападат онези учени, които не са съгласни с тях – как? – както определят аргументите на противниците си като „ненаучни“. Именно това извратено, престъпно и аморално поведение – както и тоталната липса на съпричастност към живота – е присъщо на болшинството съвременни „научни“ корпорации и може да бъде определено с една дума от речниците: психопатично.

imageФармацевтичните компании непрекъснато се занимават с медицински експерименти, включващи неминуемо мъчение на животни. Ваксините се произвеждат, като определени съставки се извличат от органите на умрели лабораторни маймуни – приживе те са държани в неописуемо ужасяващи условия за живот. Производителите на ваксини провеждат експерименти и върху деца от по-бедните страни.

Компаниите, произвеждащи ГМО, провеждат генетични експерименти с реколтата, като сериозно увреждат хранителната верига и биологичния баланс в природата. И всичко това е защитено от чадъра на „науката“. Както и да го наричаме, един факт остава – а той е, че тези действия са психопатични и основани на философията, че живите същества нямат съзнание или душа.

В медицинските факултети преподават за болестите и лекарствата, но не преподават на бъдещите лекари една философия за ценността на съзнанието и душите на техните пациенти. Мисълта, че пациентът има дух или душа, е толкова чужда на модерната медицина, че цялата ортодоксална медицинска система без право на обжалване отхвърля съществуването на холистичната медицина, лекуваща както тленното, така и духовното в човека. Сякаш самият разум не съществува.

Отричането на разума (и взаимодействията му с тялото) само по себе си е форма на научна лудост, от която страдат умовете на днешните доктори и медицински изследователи. Но това, разбира се, не важи единствено за медицината. Тази арогантна самозаблуда се шири и в средите на физиците – филмът The God Within ни занимава предимно с тях.

Ще бъдем ли слепи последователи на науката до пълното ни унищожение?

Едни от най-интелигентните физици като Стивън Хокинг изцяло се придържат към зловещата вяра, че хората са същества без съзнание, без разум и без свободна воля. Това представлява едно дебело подчертано предупреждение, че човечеството не трябва да се оставя на едната сляпа вяра в „науката“, която го води към самоунищожение. Тъй наречената наука ни доведе до ядрени катастрофи, опоскването на природни ресурси, химическо изтощение на обработваемата земя и непрестанното измиране на важни животински видове за екосистемата като пчелите и прилепите.

Тъй наречената наука облъчва телата ни с радиация, дрогира децата ни, замърсява пространството с електромагнитни облаци (дори от клетъчните телефони), трови водоизточниците и изражда генетично нашето бъдеще чрез нарастващата тежест на химикали, изменящи ДНК на хора и други живи същества. Тъй наречената наука води човечеството към гибел, докато обещава прогрес. Тъй наречената наука се е превърнала в съвременното оправдание за настъплението на злото – унищожението на живота из цялата планета единствено заради плановете на шепа политици и няколко корпорации. (Не е това единствената цел – нещата са много по-сложни; вижте лекционния цикъл „Духовете на мрака“ и статията „Идването на Ариман“ – бел. Стопанина.)

С други думи – науката стана синоним на злото

Заради пълната неспособност за разпознаване на разума, действията на науката вече не са само „престъпления срещу човечеството“, а граничат със сатанизъм. (Ето как авторът Майк Адамс, без да е антропософ, стига до истината само по пътя на размишленията и интуицията – бел. Стопанина) В името на „науката“ унищожават животи, докато в същото време, колкото и да е шокиращо, същите тези „учени“ разправят как били спасители на света! Викат: „Ако не отглеждаме генетично модифицирани храни, хората ще измират от глад.“ А в същото време отказват, да речем, на индийските фермери да запазят семената от една реколта за посяване следващата година. Те отказват на земеделците изконното право да засяват земите си със семената, които са събирали със собствения си труд – освен ако не плащат за патента на монополистичните корпорации на злото, които правят така, че семената са годни само за една реколта, след което се самоунищожават.

Тези практики са същинско зло, извършвано в името на науката. Наложени са от злодеи, които съвсем буквално са психопати – защото нямат способността да ценят живота или чувствата на другите. Те са демоните, които бродят по нашия свят и които унищожават всичко по пътя си, като успоредно с това атакуват и онези, които се осмеляват да защитават живота. (Отново бомбастично попадение на г-н Адамс! – бел. Стопанина)Тези демони или трябва да бъдат трансформирани в добро, или трябва да бъдат унищожени, ако се надяваме на продължително бъдеще за живота на нашата планета.

Длъжни сме да отхвърлим безумната и бездушна „научна“ идеология

imageВреме е ние, жителите на тази планета, да се отречем от безмозъчната и бездуховна философия на научното общество, като приемем една разумна и по-възвишена философия, която е запозната със света на съзнанието… Не само човешкото съзнание, но и съзнанието на всички живи същества: животните, дърветата и растенията. Само чрез философията, която обхваща действителността на съзнанието, разума, душата и свободната воля, можем да се надяваме да придобием мъдрост и мир. Само ако почнем да ценим живота, ще имаме надежда и да го опазим. Само ако разпознаваме страданието на другите, можем да се научим да го лекуваме или предотвратяваме. Само като се освободим от празните и безсмислени основи на модерната наука можем да се надяваме, че ще спрем унищожението, което се шири по света.

Смяната на философските разбирания е следващата стъпка в човешката еволюция

Разберете – истинските решения за световните проблеми не се изчерпват със забраната на ГМО или на определени химически пестициди. Необходима е цялостна философска надстройка, която ще издигне човешкото разбиране от овехтялата Нютонова ера към Квантумната ера с нейното ново разбиране за съзнанието на хората и това на животните. С други думи, следващата фаза на нашата еволюция изобщо няма да дойде от областта на науката, а по-скоро от областта на философията.

Без един такъв напредък в разбиранията и съответните коренни промени в човешките ценности – без тях хората никога няма да имат гарантиран живот за в бъдеще. Ако следваме „науката“, сякаш е наш учител и водач, ще я следваме до неминуемото ни самоунищожение. Защото науката няма душа. Тя няма и дух. Тя няма и разум. Тя е една празна черупка от измервания и изчисления без смисъл и съдържание. Тя няма какво повече да предложи на нашата цивилизация, докато не почнем да оценяваме състраданието, разума и свободната воля. Защото само на тази основа можем да се надяваме, че правилно ще почнем да прилагаме различните клонове на науката по начини, които ще защитават живота, вместо да го погубват.

Автор: Майк Адамс

Източник: Natural News





Гласувай:
3



1. penchoan - Едни от най-интелигентните физици ...
14.07.2011 09:00
Едни от най-интелигентните физици като Стивън Хокинг изцяло се придържат към зловещата вяра, че хората са същества без съзнание, без разум и без свободна воля.


Това твърдение се основава на медиен пиар, а не на действителността. Интелигентността на Хокинг може да се постави под съмнение. Досега не е известно някакво негово откритие, което да е признато и проверено с лабораторни изпитания. Той си остава един медиен герой, който е намерил своя ниша, пълнейки с фантастика науката. Но никой от сериозните учени не му обръща внимание.
Наистина днес науката е прогнила система, лишена от хуманизъм и представлява празна черупка, откъсната от духовния свят и отричаща вселенския разум.
цитирай
2. valsodar - "Главните интереси на Хокинг ...
14.07.2011 10:30
"Главните интереси на Хокинг са свързани в космологията, квантовата механика и теорията на струните. " - би ли уточнил, кой от трите би проверил в лаборатория?

Статията е интересна, но твърде пресилена в негативизма си спрямо науката, за да вдъхва доверие с безпристрастността си.
цитирай
3. penchoan - "Главните интереси на Хокинг ...
14.07.2011 13:12
valsodar написа:
"Главните интереси на Хокинг са свързани в космологията, квантовата механика и теорията на струните. " - би ли уточнил, кой от трите би проверил в лаборатория?

Статията е интересна, но твърде пресилена в негативизма си спрямо науката, за да вдъхва доверие с безпристрастността си.


Точно това имам в предвид:
Хокинг се насочва само към такива теми, които са в областта на фантастиката и не могат да се проверят. Затова и истинността им клони към нула. Особено в теориите за Големия взрив, черните дупки, гравитацията, времето и т.н. Би трябвало да се прояви и в някоя друга област, където да докаже интелигентността си. Такива писатели-фантасти - с лопата да ги ринеш.
цитирай
4. valsodar - Точно такива като него се раждат ...
14.07.2011 14:28
Точно такива като него се раждат един на милион и няма как да ги ринеш с лопата.
Я помисли, ако ти бе с неговото заболяване би ли успял да постигнеш това, което той въпреки него е успял?
И за да критикуваш научните му достижения, би трябвало да си вещ поне в сферата, в която той се занимава, доколко ти разбираш от квантова механика и математика за да оспориш достоверността на твърденията му?

Апропо, ако може да се каже, че науката и религията имат някъде обща допирна точка, то тя е именно в сферата на квантовата механика и хора като Хопкинс, в момента правят неща, сравними само с таланта на Едисон, Архимед и Нютон, дали изключително сериозен тласък в развитието на човешката цивилизация.

Не е коректно да се разглеждат така безкрайно опростенчески нещата, както в статията по-горе. Според нея си излиза, че е по-богоугодно да си бяхме останали в средновековието, когато основното лечени за почти всички болести са били основно кръвопускане и молитви.
Ако смяташ, че това е правилно, защо тогава ползваш достиженията на цивилизацията и благата, които тя ти предоставя. Отречи се от тях, наметни една плащеница и се оттегли в някоя пещера встрани от света и противните му учени!

:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28315136
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031