Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2011 14:35 - ПРОКЛАМАЦИЯ НА ФЮРЕРА ПРЕДИ БИТКАТА ЗА МОСКВА - Автор: allvin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2784 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изпълнен с дълбока грижа за съществуването и бъдещето на нашил народ, на 22 юни аз се реших да отправя към вас повик, да предотвратите в последния миг насоченото срещу нас нападение на неприятеля: Властниците от Кремъл възнамеряваха - днес това вече ни е известно - да унищожат не само Германищ, но и цяла Европа.

Другари, междувременно вие сте разбрали вече две неща:

1. Този противник се беше подготвил военно за това нападение по такъв грандиозен начин, че и най-страшните опасения бяха надминати.

2. Тежко и горко на нашия народ и на целия европейски свят, ако този варварски враг беше успял да пусне в движение своите десетки хиляди танкове преди нас!

Това щеше да бъде гибелта на цяла Европа. Защото този противник се състои не от войници, но в по-голямата си част, от зверове.

Другари, сега вие можахте да видите със собствени очи „рая на работниците и селяните”. В една страна, конто би могла да изхранва целия свят със своята просторност и своето плодородие, цари мизерия, каквато ние германците не можем да си представим. Това е резултатът на една вече 24 годишна еврейска власт, която, като болшевизъм, се приравнява в основите си към общата форма па капитализма.

Носителите на тези системи, обаче и в двата случаи са евреи и само евреи.

Войници,

Когато ви повиках на 22. юни, за да отстраните тази грозяща нашето отечество опасност, вие се опълчихте срещу най-голямата военна сила, която светът е виждал до сега. В не повече от три месеца, обаче, ние успяхме, благодарение на вашата храброст, мои другари, да разбием една след друга танковите бригади на противника, да унищожим неговите дивизии, да вземем безброй пленници и да завземем безкрайни пространства - не празни пространства, а такива, от конто този противник живее и от където се снабдява неговата гигантска военна индустрия със сурови материали от всякакъв вид.

След няколко седмици трите негови най-важни индустриални области ще бъдат окончателно в наши ръце.

Вашите имена, мои войници от германската войска и имената на нашите храбри съюзници, имената на вашите дивизии, полкове, военни кораби и въздушни ята, ще бъдат свързани за вечни времена с най-грамадните победи в световната история.

Вие пленихте над 2 400 000 пленници; взехте в плячка над 17 500 танка и унищожихте над 21 600 оръдия; 14 200 самолета бяха свалени или разрушени на земята.

Пространството, което германските и съюзните войски завзеха до днес, е двойно по-голямо от това на Германския Райх през 1933 год. и четири пъти по-голямо от това па английската метрополия.

От 22 юни насам се пробиха най-силните укрепителни системи, преминаха се грамадни реки, превзеха се безброй градове, разрушиха се бункери и крепости. От далечния север, където нашите извънредно храбри съюзници - финландците - за втори път доказват своето геройство, до Крим вие стоите днес, заедно със словашки, унгарски, италиански и румънски дивизии, повече от 1 000 км. навътре в неприятелска страна. Испански, хърватски н белгийски войски се присъединяват, други ще последват.

Защото - може би за първи път до сега - тази борба се схваща от всички народи в Европа като обща акция за спасението на най-ценния културен континент.

Огромен, обаче, е и трудът, който се полага зад вашия гигантски фронт.

Почти 2 000 моста са построени, с над 12 метра дължина; 405 железопътни мостове бяха възстановени: 25 000 км. железен път е пуснат отново в използуване. Дори над 15 000 км. железници бяха пригодени към обикновената европейска ширина на релсите. Хиляди километри пътища се намират в работа.

Големи области са получили вече своето гражданско управление. Там животът ще затече в най-скоро време по разумни закони. Грамадни складове с храни, горивен материал и муниции са готови.

Тези небивали до сега военни успехи бяха постигнати при това с жертви, чието число - колкото и тежко да е това за отделния човек и неговите близки - не възлиза още на 5% от това на жертвите от световната война.

Това, което вие, мои другари, постигнахте, заедно със съюзните войски, по отношение на храброст, геройство, лишения и трудности, в само три и половина месеца, го знае най-добре този, който сам изпълняваше своя дълг като прост войник през последната война.

В тези три и половина месеца, обаче, мои войници, бяха създадени най-после предпоставките за последния, страшен удар, който ще срази още преди настъпването на зимата този противник. Всички приготовления - доколкото стоят в обсега на човешката възможност - са привършени. Този път е подготвян планомерно крачка по крачка, за да се постави врага в онова положение, в което ние ще можем да му нанесем смъртния удар.

Днес започва последното, голямо решително сражение за тази година.

То ще улучи смъртно този противник, а с него и подпалвача на цялата война, самата Англия. Защото с унищожаването на този противник, ние отстраняваме последния съюзник на Англия в континента. С това, обаче, ние отстраняваме от Германия и от цяла Европа една опасност, каквато не е грозила континента от времето на хуните и монголските племена. Ето защо, германският народ ще бъде с вас, повече от всякога, през тези последни седмици.

Това, което постигнахте вие и нашите съюзници, задължава още днес към най-дълбока благодарност. В идните, трудни дни обаче, вас ще ви придружава цялото германско отечество със затаен дъх, изпращайки ви своята благословия. Защото, ако - дай Боже - победите, вие ще подарите на това отечество не само победата, но и най-важната предпоставка за мира.

Главна квартира на Фюрера. 2 октомври 1941 год.

Адолф Хитлер

Водач и главнокомандващ на германската армия.


image



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317008
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031