Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2011 17:43 - Израелският президент: 'Изкупуваме Манхатън, Румъния, Унгария и Полша' Автор: planbg
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3682 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
И като гледам, нямаме никакви проблеми. Благодарение на таланта, контактите и динамизма си, проникваме почти навсякъде."
Удивително, самият израелски президент Перес не се притеснява да разкрие намеренията на "инвеститорите":

Повече информация тук: tinyurl com/4e42wks

Най-интересното е, че тези думи излизат от устата на държавен глава, следователно тук може да се говори за целенасочена държавна политика, а не просто за бизнес начинания.

Перес не споменава България, но ние нямаме нужда някой да ни казва очевидното: виждаме рекламните листовки "изкупува всякаква земеделска земя" всяка седмица в пощенските си кутии, наблюдаваме строежите на безчислените молове, в които е предвидено да пазаруват тълпите новодошли израелци, гледаме как затворените комплекси (или просто кибуци) никнат като гъби...

Дори от вестник Дневник надушиха нещо гнило:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/07/08/1120484_chast_
ot_pozemleniia_fond_shte_stane_vnoska_v_neiasen/
Част от поземления фонд ще стане "вноска" в неясен проект с Израел

В сутрешното предаване на ТV 7 министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви, че за целите на подготвян общ проект с Израел за "регионална банка за производство на храни" България ще задели част от държавния поземлен фонд като вноска.

"Ние имаме едно немалко предимство - че България притежава немалка територия като държавен поземлен фонд, който е 2.5 млн. декара. Тези държавни ниви се отдават под аренда и част от тях могат да бъдат заделени, разбира се, комасирана част, която да бъде българската вноска, така да се каже, в този общ проект", обясни министърът. От думите му не стана ясно апортна вноска ли се има предвид, както и какъв ще е юридическият формат на този проект.

"Прагматизмът е свързан с това, че България притежава една от най-плодородните и чисти земи в света, това е факт. Обединявайки нашата чиста и плодородна земя с еврейските технологии, които са най-високите в света и, разбира се, с техните инвестиции, ние можем да направим една наистина регионална банка за производство на храни. А имаме ангажимента и на ООН и на ФАО, че това, което се произведе, може да бъде насочено и към нуждаещите се", заяви Найденов. По думите му в проекта могат да бъдат включени и пасища, тъй като израелците са водещи в света по отношение на генетиката и техните крави са най-високо продуктивни.

За т. нар. регионална банка за храни беше съобщено вчера след съвместното заседание на българското и израелското правителство в София. За "Дневник" от земеделското министерство казаха че засега не е ясно по какъв начин ще бъде реализиран проектът и предстои създаване на работни групи, които до есента да изработят детайлите по сътрудничеството.

Пръв за подобни идеи в началото на май заговори премиерът Борисов, който заяви, че като инвестиционни приоретити България трябва да заложи на производството на храни и минерални води, с които да изхранва света, а освен това и на атомна енергетика и строителство на нови ски писти.
Месец по-късно при посещението си в Израел земеделският министър Найденов съобщи, че там е обсъдена идеята за общи проекти в областта на производството на храни.


--------------------------

Не продавайте земята си, колкото и да се нуждаете от пари! Поземлените фондове, зад които стоят израелци, се стремят да изкупят максимална площ, да я "комасират" (окрупнят) и след това да я препродадат на еврейски фирми, които да строят кибуци и да я ограждат с бодлива тел и табелки: "забранено за гои".

Подготвя се палестинизацията на България... Не ставайте съучастници в това ужасяващо престъпление!


 


Тагове:   евреи,   земя,   изкупува,   Перес,


Гласувай:
5



1. allvin - Точно така-не продавайте земята си!
12.09.2011 18:12
Но виж,не бих имал нищо против да продадем на чужденците политиците ни! (макар че като ги гледам те отдавна сами са се продали).
цитирай
2. анонимен - planbg.blog.bg
13.09.2011 18:15
Проблемът не е само в полициците. Огледай се наоколо- мислиш ли, че оглупялата от консуматорство и мазохистичен секс маса наоколо, сполучливо наречена от Главната Тиква на републиката 'матриал' би имала нещо против заселването на 'жълтата еврещуга' в земята на дедите й?! Надали, та нали с евреите идват и 'инвестициите'. Господи, прибирай си вересиите, че се не трае вече!
цитирай
3. nkf - А изкупуването на имоти от русна...
15.09.2011 11:59
А изкупуването на имоти от руснаци?Добре е и там да се драснат поне два реда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314321
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031