Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2011 11:13 - СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ! Изобретателят на фантастичния браунов газ - Юл Браун е българин. Автор: alumen67
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5194 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 15.10.2011 11:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Илия Георгиев Вълков /Юл Браун/ е роден 1922г. в голяма, богато обзаведена къща в центъра на град Варна. От най - ранна възраст проявявал интерес към техниката. Често ходел в работилницата на баща си да гледа как работят машините. Завършва с отличен търговската гимназия през 1941 година. imageimage
Скоро след завършването си е призван да отслужи редовната си военна служба в Българския военноморски флот. С работата си през годините на втората световна война служи в град Хора на остров Самотраки – Гърция.След завръщането си в България записва инженерство в София. Втората световна война е към края си. Последвалите събития – навлизането на руските войски в България и установяването на “Народна власт” са фатални за неговото семейство. Отнемат работилниците, магазините, целия инвентар, машините, разграбват имуществото и всички ценни предмети на семейството. Остават им само къщата. Илия е бил принуден да работи и да учи. По-късно е бил на заточение в Белене, където е бил поставен като ръководител на лагерната радиоуредба. След общо две и половина години го освободили през 1950 година....

imageimageimage

През 1974 г. патентова едно от изобретенията си наречено "Електролизатор на газа на Браун".

След като патентова своя газ, Юл Браун успява да измине 1600 км с кола без гориво. Вместо него ученият използва 4 литра вода и две браунови батерии, които я преобразуват в газ и после отново в течност, за да се употреби повторно. Първият си генератор българинът продава в Китай през 1984 година, където и до днес се използва за изгаряне на радиоактивни отпадъци. Едно от най-интересните свойства на брауновия газ се проявява в брауновата горелка.Тя се използва за заваряване, запояване, изгаряне, пречистване на ядрени отпадъци, които след обработка с нея губят изцяло радиоактивността си, за пробиване на идеално гладки отвори, за пречистване на рудата и изсушаване на въглищата. Горелката напълно може да замести лазера. Пламъкът й има способността сам да повишава или намалява температурата, в зависимост от материала, който се обработва и е почти невъзможно да се изгориш на него. Най-важното е, че може да превърне водата в гориво. Днес такива горелки и апаратури, които използват брауновия газ се произвеждат в САЩ, където ученият живее известно време, и в Канада. Самият Вълков нарича изобретението си "хуманна вода", тъй като то не гори живите организми, но има функцията да обезврежда радиация.

БЪДЕЩЕТО НА БРАУНОВИЯ ГАЗ:
НАДЯВАМ СЕ ЕДИН ДЕН ДА ПРИДОБИЕ ОБЩА ПОПУЛЯРНОСТ, КАТО ПРЕДПОЧИТАН, ЕКОЛОГИЧЕН, УСТОЙЧИВ И ВИСОКО ЕФЕКТИВЕН ИЗВОР НА ЕНЕРГИЯ, КОЙТО Е ДИРЕКТНО ОТ ВОДАТА!

Филм за Брауновия газ в Корея:
http://www.suprememastertv.com/movie_down.php

"Историята на Юл Браун и неговото откритие - Браунов газ" - една книга написана от неговата дъщеря Деси Браун /Деспа Илиева Стоянова/.

Интервю с Деси Браун по БТВ:
vbox7.com/play:c3f92c0f

Източници:
www.yullbrown-bg.com/index.html
www.teenproblem.net/school/s/14599.html
 



Гласувай:
8



1. mmmmmmmmm - Румен Антонов....
15.10.2011 12:55
Юл Браун....
Какви Българи имаме?!:)))
И не са само те!:)))
Поздрави за поста!!!
цитирай
2. audan - Поклон на хора като Илия Вълков
17.10.2011 01:03
Бил е толкова добър техник, че от време на време го изкарвали от Белене, за да поправи това-онова. Представяте ли си колко е бил добър?!

Искал това изобретение да се узакони в България, но някои нЕучени от БАН отказали, защото това не можело да бъде нещо сериозно ...

Сега неговият генератор има представителства в много страни. Има в Румъния, но не и тук
цитирай
3. mikii - Истина или измама?
21.01.2013 09:47
ИЗМАМАТА БРАУНОВ ГАЗ
Разлагането на водата чрез електролиза на водород и кислород е известно отдавна. Така получената смес от газове изгаря имплозивно. При подходящи условия може да се подаде към горелка с малък отвор и там да гори безопасно със син пламък. При изгарянето се получава вода. Все пак за да разложим водата с електричество е нужна някаква енергия. В най-добрият случай тя ще е равна на енергията получена при горене на газовете. На практика не е така – енергията вложена за разлагане на водата е по-голяма от тази получена при горенето. Ето защо използването на такъв тип горелки е неоправдано. Освен това при самото горене се получава вода, която попадайки върху нагряваният детаил се изпарява и така го охлажда.
При двигателите с вътрешно горена положението е още по-отчайващо. Сместа от водород и кислород изгаряйки намалява рязко обема си – т.е. – в цилиндъра на двигателя не би създала никакво налягане. Твърденията, че може да се задвижи двигател с вътрешно горена с подобно смес са лъжа – досега няма такъв работещ двигател. Но дори и да се направи двигател работещ на вакуумен принцип – сами можета да си направите сметката какво огромно количество газ ще е необходимо за да се захрани. Да допуснем, че двигателят ви е с работен обем 2000 кубични сантиметра /2 литра/ При 1000 оборота в минута това прави 2 000 литра газ! А при 3 или 5000 оборота???
Добавянето на подобна газова смес към обикновен бензинов двигател/или дизелов/ също не би допринесло с нищо за икономия на гориво или подобряване на работата му. Икономиите от порядъка на 30 – 40% са измислица.
Пиша това защото лично съм разлагал вода с електричество и изгарял в горелка. Експерементирал съм при различни напрежения и токова с различен брой пластини в електролизера. Например при 10 пластини с размер колкото ученическа тетрадка и 36 волта захранване токът е от порядъка на 10 – 15 ампера!!! Това прави над 360 вата. Полученият пламък е с мощност колкото на запалка - гори със син пламък – наподобява горелка но когато го насоча срещу ръката си веднага се получава конденз от вода . При опит да разтопя метал – например домакинско алуминиево фолио - не се получи нищо освен конденз на вода върху фолиото и леко загряване – едва ли повече от 100 градуса.
Твърдението, че има някаква тайна резонансна честота на водата при която рязко се ускорява реакцията също е лъжа. Катализатор също не съществува.
Много от клипчета разпространени в интернет показващи работатана такава горелка са измама. Използвани са горелки на пропан или друг горлив газ.
И защо „Браунов газ” ??? 100 години преди раждането на Илия Вълков електролизата ни е била позната.
miki57@abv.bg Милко Милков

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312083
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031