Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2011 13:45 - И АТАКА разкрива истината за местния произход на българите. Автор: в. Атака
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4360 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сидеров се закани да развенчае псевдотеориите и да докаже
на света, че цивилизацията ни е сред най-старите на планетата

Българската цивилизация е по-стара от шумерската и от всички останали, за които в учебниците пише, че са най-древни. Тази истина доказва както Варненският некропол, така и Карановската селищна могила, до която стоим в момента и която е датирана от IV до II хилядолетие преди Христа. Тук са живели траки, които,противно на историческите лъжи в учебниците ни, са истинските предци на днешните българи. Въпреки че вече са открити достатъчно доказателства на тезата, че българи и траки са една и съща цивилизация обаче, учебници и псевдоисторици отказват да лансират тази теория и продължават да ни залъгват,че сме потомци на ираноезично племе и че сме дошли на тези земи чак през 7-ми век след Христа.

Истината е друга и
като стана президент,
ще я разкрия пред света


Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров при посещението си на една от древните селищни могили, откривани изобщо у нас и в цяла Европа - Карановската.Националистът отдели време в рамките на предизборната си обиколка в страната,за да посети поредица археологически обекти в Новозагорско, разказващи богатата история на тракобългарската цивилизация и доказващи, че наши предци са живели по тези земи още преди 6 хиляди години.
Праисторическата селищна могила край Караново е висока 13 метра, диаметърът при основата й е 250/150 м. До момента е проучена на площ 1700 кв. м., като археолозите са открили 7 основни културни пласта, които се отнасят до епохите на неолита, халколита и бронзовата епоха. За историците Карановската могила е истинска съкровищница на находки от най-дълбока древност, показващи каква високо развита цивилизация е обитавала тези земи. Селището е особено ценно, защото на негова територия са открити и записи от древна писменост.
"Всяка нормална държава по света при наличието на подобни находки би хвърлила луди пари за пълното им проучване и популяризиране. Тук обаче не е така. Тук управляващата върхушка отказва да лансира исторически истини, които ще бъдат революция в световната история. Селища като това могат да превърнат страната ни в международна атракция, тук могат и трябва да се правят филми,разказващи богатата история на тези земи, показващи истинското лице на обитавалите ги народи", препоръча Сидеров. Лидерът на АТАКА разказа колко исторически източници е проучил след 1989 година, за да разбере истината, която остава скрита от обществото, а именно - че

ние сме преки потомци
на т.нар. тракийска
цивилизация

"Вече има и изследвания, които показват, че има генетично покритие между днешните българи и живялата преди хилядолетия тук нация.

 

Защо не се оповестяват и разнищват тези данни, питам аз? Защо продължава да се твърди, че ние сме пришълци по тези земи? Време е истинската история да излезе наяве.Въпрос на национално самочувствие и адекватна държавност е да популяризираме богатствата си, да направим така, че вместо в Гърция, туристи от цял свят да идват у нас, защото тук реално е живяла цивилизация, по-древна и от елинската",посочи националистът. Сидеров бе категоричен, че днешните историци са длъжници на обществото ни. "Вместо да работят, за да разбиват псевдотеориите,те работят в тяхна услуга, защото така им е по-удобно. А трябва да излезем и смело да заявим пред света,

че сме най-старата
цивилизация в Европа

- цивилизация, която е обработвала редки метали и злато преди всички останали.Затова доказателства има. Трябва политическа, държавническа воля да се изкарат пред света тези неща и да се отстояват като истинни", категоричен бе лидерът на АТАКА и заяви, че със сегашните управници обаче няма на какво да се надява в тази посока.
"На власт трябва да дойдат националисти, за да развенчаят веднъж завинаги всички лъжливи теории. Когато това стане, първото, което ще направя, е да превърна НДК в голям исторически музей, в своеобразна съкровищница на всички археологически находки, които разкриват величието и древността на нацията ни.Ще създам и специален институт за България, в който място ще намерят всички съвременни изследвания, които разбулват истината за произхода ни. Това обаче,пак повтарям, могат да направят само хора с висок национален дух като българските националисти. Само когато ние сме на власт, ще научим истината за историята си.

В Караново са погребани тракийски
аристократи редом с колесниците им

Богата гробница на тракийски аристократ от първите векове след Христа и красиво орнаментирана колесница от същия период пази източната могила на днешното новозагорско село Караново, приютявало различни цивилизации от най-дълбока древност. Екипът на АТАКА, начело с Волен Сидеров, посети археологическия обект, разгледа ценните находки и взе дейно участие в историческата беседа за историята на земите ни от ранните векове на новата ера. Уви, пътят до източната могила на селото минаваше през поредица препятствия - разбито, кално и наводнено шосе, пресичащо напречно циганската махала. Тя пък дава своя принос в"гала-посрещането" на туристи с контейнери, преливащи с боклуци,помийни води по улиците, неизмазани стари къщи, покрити с пране, прасета и кокошки, които свободно кръстосват забатачената улица, на която циганчета играят в локвите.

 

"Вместо цигански катуни тук трябва да има един нов път с указателни табели, за да могат туристите да стигнат до уникалния археологически ансамбъл. Тази гледка отблъсква и убива желанието им да се запознаят с ценните находки по земите ни", възмути се Сидеров на път за източната могила.
Преминаването на неприятното трасе обаче си заслужава, като видиш уникалния древен свят, за който разказват откритията край Караново. Гробницата и погребаната в близост до нея колесница са открити през 2008 година при опити на археолозите Веселин Игнатов, Константин Господинов и реставраторът Силвия Борисова да спасят могилата от иманярско нашествие. Така те се натъкват на колесница-четириколка, разглобена и положена в земята, както повелява древният ритуал "погребение на колесница", съпътстващ погребенията на тракийските аристократи от I-II век сл. Хр. Веднага се започва с консервацията и реставрацията на историческия обект. Колесницата, която днес могат да видят посетителите, е с 4 големи колела, 1.2 м. диаметър, украсена е богато с посребрени фигури на ероси, яздещи митични същества с тела на пантери. До нея пък са открити скелетите на два коня и едно куче. Колата е положена навремето в могилен насип с височина 7 метра. Въпреки това днес липсват части от нея,отбеляза отговорничката на археологическия комплекс. На нашите земи,оказва се, вече са открити около 200 такива колесници. По-голямата част от тях,за съжаление, са открили иманяри, тъй като археолозите не разполагат със средства за сериозни проучвания на района.
На броени метри от колесницата Сидеров и екипът му имаха възможност да разгледат богата тракийска гробница със запазен тухлен свод и безброй ценни сечива и оръжия вътре - глинени съдове, посребрени монети, плетена ризница,мечове, съдове за храна и течности и прочее. Сред находките има и такива,каквито на международни търгове са оценявани на много сериозни цени. В гробницата например са открити две двустенни чаши, като една подобна на търг в Лондон е продадена за 1млн. и 800 хил. паунда, разказа домакинката на комплекса. Изключително ценен е и откритият стъклен ритон, който разкрива, че предците ни са обработвали стъкло още от ранните векове след Христа.
На тръгване Сидеров си закупи книги и дипляни, разказващи за културното богатство на новозагорския район и пожела на служителите на комплекса скоро да имат нормален път, по който да се стичат все повече и повече любопитни туристи от цял свят.

Дядово показва тайните на древното градоустройство

Патриотите посетиха и единствената селищна могила у нас, която разкрива тайните на градоустройството на селища от три епохи - бронзовата, късната античност и ранното средновековие. Край новозагорското село Дядово са открити най-древните доказателства за урбанизационни процеси по нашите земи и постепенното превръщане на малките селища в градове. Откритото в близост модернизирано селище разполагало със собствена цитадела, която била своеобразен център на политическата и религиозната власт на тракийския цар (жрец), оградена с ров,облицован с камъни. Извън него, между двата концентрични рова, са разположени жилищни участъци от същото време. Историци смятат, че през бронзовата епоха селищната могила край Дядово е играла ролята на център за селищата в целия регион. През късната античност (IV-VI век) на върха на могилата била изградена мощна каменна крепост с четири кули. През 11-12 век на могилата е имало българско село, изградено от полувкопани и наземни къщи с каменна основа,големи пещи и зърнохранилища. Националистите посетиха една възстановка на къща от тази епоха и се убедиха с очите си в далновидността и добре развитото пространствено мислене на предците ни, някои от които са изграждали и двуетажни жилищни постройки още по това време.
В района са открити още два некропола и малка еднокорабна църква, свързана с тях. Извън селището са разкрити също остатъци от грънчарска работилница и голяма пещ за изпичане на керамика.
Част от откритите при разкопките на могилата предмети днес се пазят в Археологическа база "Дядово", където често гостуват гости от Холандия и Япония - двете страни, които са участвали в проекта за проучване на селищната могила. Националистите разгледаха интересните сечива от всички епохи,разговаряха с уредниците на базата и се заканиха да се върнат отново.

 


 

 




Гласувай:
5



1. nikikm - ПОНЯКОГА
23.10.2011 01:40
и Истината може да бъде използвана за ПР, едно време му казваха-за варакосване,не помня точно,ама за смисъла ,отговарям! Което не означава,че публикуваното не е истина. Сега е модерно да се манипулира,чрез Истината!
цитирай
2. анонимен - Напълно си прав nikikm
23.10.2011 13:33
Но все пак го копирам и публикувам заради историческата истина.
А за другата, по-важната истина, за причинителите на днешното ни трагично състояние, между които са и (юдо)националистите (криптоевреи и масони), публикувам почти ежедневно.
цитирай
3. audan - ...
24.10.2011 04:22
Жалкото е, че само преди избори някои се сещат да потърсят Истината.
Има и друго.
Има значение и кой я изрича. Истината излязла от устата на едно протеже на Доган, само ще я отдалечи от някои слоеве на обществото.

Дано греша, дано ...
цитирай
4. letopisec - Спароток
24.10.2011 11:37
от екипа на Атака ли е? Защото той призова тракедониското племе да гласува за този, който признае тракедонизма???
цитирай
5. grigorsimov - Ние призоваваме българите да си отворят очите за истинската ни история
24.10.2011 15:39
И вече никой няма да успее да скрива истината. Последното са го разбрали и от Атака, и бързат да се възползват, макар и с не особено чисти подбуди.
Ето отново част от свидетелствата на летописците:
Св. Йероним, живял в 4 век, пише в своята карта:
"Мизия т.е. България". Надписът е поставен върху Македония!
Йордан, живял в шести век, казва, че в Долна Мизия, в Тракия или Македония само българи живеят.
Зонара, ато описва сражението на въстаналия през 515 г. Виталиан, начело на хуни и българи, против император Анастасий, пише, че за да защити Цариград, Анастасий изградил против нахлуването на мизите или българите и скитите една дълга стена от Черно море до Силиврия на Мраморно море.
Зонара описвайки сражението на въстаналия през 515 г. Виталиан, начело на хуни и българи, против император Анастасий, пише, че за да защити Цариград, Анастасий изградил против нахлуването на мизите или българите и скитите една дълга стена от Черно море до Силиврия на
Мраморно море.
Константин Багрянородни пише, че до император Хераклий (610-642), България се е намирала под римска власт.
В малкото житие на св. Климент Охридски се казва, че св. Климент произлизал от
европейските мизи, които поради множеството си се наричат българи.
За една битка, от 378 или 488 г.в центъра на балканския полуостров, Енодий пише: "Сблъскали се два народа, които никога не са се плашили от смъртта. Чудили се един на друг, че се намират равни на себе си и че в човешкия род гот се осмелява да противостои на българин и българин на гот. Най-сетне готите победили.
След това двете римски империи се върнали на старата си граница (до тогава България е заемала целия Балкански полуостров)
"Излагайки поражението на Сабиниан, Енодий казва на Теодорих: "Виждам пред себе си проснат българския войвода, на когото твоята десница ограничи свободата.
Те преди това поражение си мислеха, че светът им е отворен навсякъде: сега обаче считат, че само онази част на империята им е затворена, която ти защитаваш".
Има и още.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313925
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031