Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2011 12:01 - Американският филм Мъртва земя! Шистов газ - eltimir.ucoz.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2251 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Американските инвеститори пристигат.
Бойко Борисов от името на своята партия ГЕРБ, от името на своето правителство и със съгласието на послушните му „опозиционни” партии подписа смъртната присъда на стотици хиляди български граждани. На практика Бойко Борисов даде своето съгласие да бъдат умъртвени стотици хиляди българи, но също така цигани и турци. Не ви се вярва, нали? Не ви се вярва, обаче е вярно. Доказателство ще бъде пълното мълчание след тази публикация. Единствената реакция ще бъдат незаконните репресии срещу мен, както и следващата вълна на непрекъсвалата клеветническа кампания. Все ми е едно. Говорил съм, писал съм и ще продължа. Виждам, че и почти на всички от вас им е все едно. Но аз си пиша. Пиша с ясното съзнание, че дори пет или десет души от анонимните читатели на сайта да се заинтересуват, пак ще е победа.

Тази сутрин гледах документалния филм „Газланд”. В него е показано какви последици настъпват след като започне добив на шистов газ. В случая кадрите бяха от САЩ. Но тъй като природните закони не се влияят от обществената система, нито от военната мощ на една или друга страна, си мисля, че същото ни чака и тук, в България.

image

Копирам част от субтитрите към филма. Който може, нека го изтегли и да го види. Аз не успях да го изгледам целия, не издържах. Ще го догледам по-късно. А сега прочетете какво се казва в този направен в Съединените щати документален филм:


„Тогава не знаех, че енергийният закон от 2005, прокаран през конгреса от Дик Чейни, изключва добива на нефт и газ от Закона за защита на питейната вода, както и от законите за Чистотата на въздуха и водата, за подземните богатства, и десетина други закони за природната среда. След премахването на всички тези ограничения, компании като ЕнКана, Уилямс, Кабът Ойл енд Газ и Чесапийк започнаха да използват новата технология на Халибъртън, лансирайки най-голямата и обширна кампания за извличане на природен газ в историята, която в момента обхваща 34 щата.”

„Без вода, няма живот. ВОДА, НАВСЯКЪДЕ ВОДА И НИТО КАПКА ЗА ПИЕНЕ!”

„Навсякъде, където е обезлесено, има шахта. Има десетина. Понякога кипи и съска, както тече от чешмата. Силно препоръчително е да не пиете...

- А вие?

- Аз не пия.

Когато Кабът изпратиха хора да проверят и те казаха, че е годна за пиене, им отвърнах: "Ами ето, пийте".

Те отказаха.”


image

Ето ви я Мъртвата земя на място, където се добива шистов газ. Дали ние тук, в България можем да си го позволим?

„Моето следващо посещение е малко по-горе по улицата, където навръх Нова година кладенецът на Норма Фиорентино избухва.”

„Когато хората от Агенцията за околна среда и Кабът дойдоха тук, ги попитах: "Мислите, че майка ми може да пие тази вода? Ей сега ще ви донеса една чаша". И всички наведоха надолу глави и отказаха да пият.”


image

„В началото на ноември водата ни се оцвети. Придоби странен вкус, металически, после стана кафява като кал. Кабът изпратиха химик да я тества. Човекът я изследва и каза:

- Не пийте, не се къпете, не перете с нея, не правете нищо с нея.”

„Друг проблем, който притеснява Деби Мей е това, което се случва с нейните животни.

- Извинете, те не излизат. Козината им пада, едната котка повръща постоянно. Имаме три котки, и трите са засегнати.”


image

Същото очаква и конете на циганите, които днес подкрепят ГЕРБ и по указание на Борисов и Цветанов продължават да съсипват българския народ. Пощада и за тях няма да има, но те още не го знаят. А когато го научат, ще бъде късно, прекалено късно.

„Водата ни беше съвсем наред. Но от юни в нея има пропан и какво ли още не. Дори може да се запали. Слагате я в бутилка, разклащате поднасяте клечка кибрит и се запалва. Какво ще правят децата ми оттук нататък? Това не е тяхна грешка, те не са направили нищо.”

„Чух слухове, че има семейство, което може да запали водата си. Семейството не говори с пресата. Чудех се защо и исках да говоря с тях. Отказаха да снимам лицата им. Казаха: "Вижте, знаем, че искате да заснемете как гори водата, но не можем да го направим сега. Практически затворихме кладенеца с вода и не го използваме. Страх ни беше да пускаме водата. Можеше да избухне и да изгори къщата. Макар, че е много интересна гледка, не можем да го направим".”

На хората в Съединените Американски Щати им горят кладенците, гори чешмяната им вода. Транснационалните корпорации, собственост на евреи физически унищожават народа на САЩ. Някакъв безумен пожарникар на име Бойко Борисов реши да запали и земята на България. Да отрови водата на България. Да ликвидира българското население. По примера, а вероятно и по съвета на своите американски господари.

За пари, не за друго. Освен ако не са му заповядали и той да изпълнява послушно. И в двата случая си мисля, че ние сме длъжни да се опълчим. Срещу безумията. Срещу унищожението на земята ни и на народа ни. Срещу Бойко Борисов и срещу престъпленията на партия ГЕРБ. Иначе загиваме.

Макар съдейки по вашите реакции, или по-точно по липсата на такива, да стигам до извода, че написаното от мен да не ви интересува, бях длъжен да го напиша. Има още какво да напиша, още много. Дали ще го напиша, не знам. Дали след първата ще има и втора част, това засега не мога да кажа. Ще мисля и ще преценявам.image

Над Златна Добруджа се извива буря. Смъртоносна буря, с марка „Шеврон”. Демократична, носеща смърт и опустошение буря, идваща тук с подписа на Бойко Борисов. При мълчаливото съгласие на всички останали.

Цитирам думите, с които завършва филма „Газланд”:

„През юни 2011 Българското правителство подписа концесия на американската компания Шеврон за сондажи с хидравличен удар и добив на шистов газ в Добруджа.”

Който е изгледал филма вече знае какво означава това. Смърт. Смърт за земята, смърт за животните и растенията, смърт за хората. В най-буквалния смисъл на думата смърт. Смърт, идеща по покана на Бойко Борисов и послушното му правителство. Смърт, идеща със съгласието и одобрението на всички партии, намиращи се във властта. Смърт, идеща със съгласието и одобрението на всички официални неправителствени организации. Смърт, идеща по покана на целия политически елит у нас.


image

Някъде в Америка водата от чешмите гори. Утре ще почне да гори и водата от нашите чешми.

Ама ще ми кажете, че те не знаят. Че те не знаят нито за подписването на смъртоносните договори, нито за опасността, съпровождаща добива на шистов газ. Ако не знаят, значи не са се интересували. А щом не са се интересували, значи са обикновени посредствени мошеници, измамници на дребно, а не политически или каквито и да било лидери. Ако пък знаят, а си мълчат, значи са злонамерени престъпни типове. И в двата случая мястото им не е в управлението на страната. Също както мястото на Бойко Борисов и на цялата му послушна сган е ако не на бесилката, то поне в затвора. Да отиде и той при Киро Рашков, да зареве като магаре и заедно двете магарета да си организират един магарешки хор. Ако няма полза, то и вреда няма да има. Сега вредата е огромна. Впрочем каква ти вреда. Фактите говорят, че извършеното от Борисов е смърт за стотици хиляди нищо неподозиращи български граждани.

Започнах с финала на филма. Ето с какви думи започва той:

„Не съм песимист. Винаги съм вярвал много в приятелите си и в хората и че няма да се поддадем на безумието и алчността и ще намерим решение без да разрушим нещата, които обичаме.„


image

Когато гледах това, аз се ужасих. Когато гледат това, политиците се радват. Има ли нещо човешко в тези човекоподобия - политиците?

Докато смъртта не е настъпила, докато осъдените от Борисов хора са още живи, докато Шеврон все още не е предизвикала масов мор сред населението на България, решение все има. Решението съществува, дали обаче у нас съществува решимост да го приложим?

Нашите проеврейски, протурски, процигански и антибългарски медии мълчат. Но не мислете, че в други страни е по-различно. Навсякъде послушните на „елита” медии са за всичко, което е против основното население на страната и против интересите на това население. Следващите думи се отнасят до САЩ:

„Започнах да правя списък на случващото се в Димък: проблемите с водата, със здравето, рискът от експлозия, унищожаването на земята, липса на доверие в държавната Комисия, усещането за това, че са измамени, за безсилие, мъртви и болни животни, трудности с получаването на информация за пробивите за газ, усещането, че нещата се прикриват. С две думи, невъзможността да се води нормален живот.”


image

Шахти за добив на шистов газ. Стърчат сред създадената от тях пустиня като надгробни паметници на Живота. Лошата новина е, че вече става дума за твоя и за моя живот! За живота на всички ни в България.

Не невъзможност за нормален живот на териториите, върху които се добива шистов газ. А невъзможност за живот въобще. Ето какво преживял един американски фермер:

„Като чухме бълбукането реших да сложа найлонова торбичка над кладенеца. За минути торбичката се напълни. Аз я затворих, малко я стиснах и си помислих: "Хм, това може да е наистина глупаво". Стоях там, с пликчето, в което имаше кой знае какво и го запалих, и то изхвръкна на улицата. Ако минаваше камион, щеше да избухне!”


image

Мъртва земя. Опустошена земя. Земя, от която всякакъв живот е прокуден. Земя на победилата демокрация.

Човекът говори за кладенеца, който си изкопал в двора. Коментарите са излишни.

Демокрация. Либерална пазарна икономика. Европейски съюз. НАТО. Сътрудничество със Съединените Американски Щати. Думи, само думи. Какво ни носят те? Същото, което носят и на останалите, включително и на гражданите на САЩ:

„Ще застана зад това, в което вярвам и ще се боря докрай. Няма начин да обясня това на хората. Не можеш да ги накараш да разберат как част от теб е разрушена от действията на останалите, от егоизъм. Никой не трябва да минава през това, през което минавам аз. Да плачеш, че това е престъпление, да молиш за помощ, и да ти казват "Не!". Тук системата не работи. "Ако трябва да го опишем с една дума "Терор" е най-подходящата" Ейми живее в една къща, която може да избухне.”

image

Гори не само водата в чешмите. Гори водата в реките и ручейчетата. Изгледайте тоя филм и вижте как демокрацията се оказва несъвместима дори със самото понятие за Живот.

Системата не работи… Не, Системата си работи перфектно. Само че Системата си има определени приоритети, определена цел и тя в никакъв случай не се интересува от живота и смъртта на малките хора, обречени да мрат като мухи заради печалбите на големите международни корпорации. Системата и у нас си работи перфектно, само където никой не ни казва, че целта на тази гадна противочовешка Система не е да заживеем по-добре, а продажните ни политици да получат по-големи подкупи и по-големи комисионни. Срещу които подкупи и комисионни да разрешат на Шеврон да ни умъртви. По-ясно и по-разбираемо не мога да го кажа.


image

Пейте песни в прослава на вождовете. Хвалете Бойко Борисов. Само че утре ще ви се наложите да го правите с противогаз.

На комисии и комитети не можем да разчитаме. Нито на разните еколози и кримизащитни организации. БХК на Красимир Кънев например надава вой, ако в трамвая ударят шамар на някоя джебчийка. Но мълчи, когато се подготвя убийството на стотици хиляди български граждани. Така е не само у нас. Навсякъде е все същото:

„Това, което най-много ме ядосва, е Комисията за контрол на петрола и газа. Смятах, че тя е там, за да служи на хората, но не е така! Тя е там, за да помага на газовите и петролните компании. Попитах ги: "А кой ще защити хората?" Отговориха ми: "Никой, повикайте си адвокат".”

Кой адвокат да си повикаме? Марковски? Калашников? Аз не знам. Пък и да знам, нямам право да говоря. Не мога и не бива да предлагам нещо, ако не дам веднага личен пример. Най-вече по здравословни причини не се чувствам годен да дам такъв пример. Но бях длъжен да ви кажа пред какво сме изправени. Бях длъжен да ви кажа какво ни е подготвило правителството на партия ГРОБ. Бях длъжен да ви кажа, че и останалите партии са в мръсната човекоубийствена игра. Бях длъжен да ви кажа, че на нищо официално не можете да разчитате. Че никоя институция няма да се застъпи за вас. Защото такава е Системата. Такива са правилата на демократичната игра. Големите международни корпорации са всичко. Световният ционистки елит е всичко. Парите и материалната изгода са всичко. Ние с вас сме нищо. И никой не ни пита дали ни харесва или не.

Какво, вие не сте съгласни? Нима?

(Продължението може и да следва)

Гласувай:
4
11. chingachkuk - Греги,
07.11.2011 19:48
защо бе моето момче лъжеш така безпардонно? Вярно Бойко пречи на всите ви комуняги ама алармата и психозата я създава именно другаря Дъбов защото няма да е в далаверата човека, щото видиш ли за сондажите край Ловеч по времето на тройната ламя някой нещо да е споменавал??? Ами че една АЕЦ е къде по-опасна бе - защо никой не подскача срещу Белене, която БСП си направи далаверата там и сега ние трябва да плащаме??? Ти осъзна ли някои неща - не си, ами да се опитам да ти отворя очите тогава:
- Сондажите у САЩ са над 5000, а тука се говори за един!
- У САЩ залежите са на няма и 2км, а нашите са на поне 4!
- Тая горяща вода е от кладенеца на хората - кой нормален човек пие вода от кладенеца, нима едно време в часовете по гражданска защита не са те учили, че вода от такива източници не се пие!?!?!?!
- Къде е водоизточника на Шумен и Нови Пазар, къде е сондажа???
- Откъде накъде хидравличния удар ще предизвика земетръс???
- Откъде накъде си мислиш, че у БГ, която е в ЕС някой ще ти скрие съставките на химикалите - тука нямаме такъв закон!

Айде спрете да лъжете и мажете, че от комунистическите ви простотии ми писна вече - Руснаци могат да сондират и дупчат, а американци - не, ОТКЪДЕ НАКЪДЕ?????????????????????
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 13901673
Постинги: 3723
Коментари: 6700
Гласове: 7622
Архив
Календар
«  Декември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031