Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2011 21:14 - Новият Севтовен Ред ще е Световен концлагер! Сатанинските планове, представени 1969 г.!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2249 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

д-р Лоурънс Дъниген, за лекцията, прочетена от д-р Ричард Дей на 20 март 1969 г.
По време на срещата на Питсбъргското общество на педиатрите 1969 г. д-р Дей беше професор по педиатрия в медицинския колеж "Маунт Синай" в Ню Йорк. преди това заемаше поста директор на отдела по медицина в Американската федерация по планиране на семейството, финансирана от Рокфелер. На лекцията присъстваха около 80 лекари. Преписаният тук аудиозапис е направен 1988 г.

(каква ще е)
НОВАТА ГЛОБАЛНА СИСТЕМА

Край на чувството за безопасност

Нищо не е постоянно. Наново ще бъдат прокавани и преименувани улиците. Районите, които известно време не сте посещавали, ще ви изглеждат непознати. Заедно с останалите неща, тези изменения ще предизвикват във възрастните хора усещане, че е време да си отиват, че те вече няма да успяват да се приспособят към промените в някога добре познатите места. Жилищата умишлено ще се държат незаселени и ще започнат да овехтяват, а в некои райони ще се рушат цели улици. За тези, които не могат да се приспособят, това ще създава усещане за "джунгла".

В тази връзка той (лекторът д-р Дей)отбеляза, че сградите и мостовете ще се строят с такива разчети, че след известно време да започнат да се рушат. Ще се увеличи броят на автомобилните, авиационните и железопътните катастрофи. Това още повече ще увеличи чувството за незащитеност, потвържадвайки тезата, че няма безопасни места.
Известно време след презентацията, в нашия район рухна току що построен мост. След това бе открит дефект в още един нов мост, и той също се срути.

Помня че четох за различни случаи по цялата страна - ту тук, ту там, се срутил търговски център, точно в момент, когато бил пълен с купувачи. Помня също, че при нас имаше търговски център (първият в когото ми се наложи да вляза), и поради голямото струпване на хора, цялото здание започна да вибрира. Тогава ми мина мисълта: не е ли това случай, за който говореше проф. Дей?
Разговарях със строителите и архитектите, но в отговор чух: "Не, това е добре, че зданието вибрира; значи е гъвкаво, а не е твърдо".
Може и да е така; ще поживеем, ще видим.

А в некои райони градовете ще се поддържат, както трябва. Така че, не навсякъде в градовете ще има развалини.

 

Използване на криминала за целите на управление на обществото

Ще се създават, и затънтени гета, и райони, в които ще се поддържа ред. Хората, които успеят да се измъкнат от разрухата в гетата, ще се научат повече да ценят важността на успеха в живота. Т.е. ако те, да кажем, напуснат "джунглата" и отидат в "цивилизацията", ще могат да се гордеят с постижението си. И няма да изпитват жал към останалите в наркоджунглите и в рушащите се квартали.

След което прозвуча доста учудващото заключение: "Ние предполагаме, че ще съумеем да държим престъпността в границите на оставените на произвола квартали, така че много да не засяга, престижните райони".

Трябва да отбележа, че след 20 години, не привеждам буквалните цитати, така че, когато казвам че цитирам, аз предавам общия смисъл на казаното, близък до дословното, но не винаги.

Помня че зададох въпрос: откъде може да бъде толкова уверен, че криминалните елементи ще останат само там, където се иска? Но той продължи, в смисъл, че ще се наложи да се увеличи нивото на сигурност в районите, които са по-престижни...
Струва ми се че в Обществото на Джон Бърч имаше такъв лозунг: "Поддържай местната полиция, и не допускай да се консолидира". Дали нямаше това предвид професора, говорейки за сигурността. Не беше казано ясно.

Така или иначе, той каза още, че ще се появи цяла нова индустрия за домашни системи за сигурност, и ще бъдат разработени заключващи системи и сигнализация, която ще предава сигнал направо в полицейското управление, та хората да могат да бранят богатството и благосъстоянието си. Нали все някаква част от престъпността ще прескача и в по-престижните на вид райони, в които ще има с какво да се облажи. И пак това бе поднесено като "спасителна" възможност: "Да, ние пораждаме цялата тази престъпност, но даваме и средствата за защита от нея". Това като червена нишка минаваше през цеялата прзентация: Признание за злодеянията, с последващо самооправдание: "Вижте, че ви даваме и изход".

Намаляване на американското промишлено превъзходство

Обсъждаше се американската промишленост. Тогава за пръв път чух понятието - глобална взаимозависимост. Показаният план се състоеше в това, че в секторите от промишлеността и търговията в единната глобална система, на различните страни ще бъдат определени различни роли. Положението, САЩ да продължават да имат превъзходство, относителна независимост и самодостатъчност, ще се наложи да се промени. Тук той за пореден път заяви, че за създаването на нова структура, първо трябва да се разруши старата; и американската промишленост бе един от тези примери.

Промишлеността на САЩ ще се наложи да се ограничи, за да се даде на другите страни шанс да създадат своя промишленост, иначе, така те никога няма да успеят да са им конкуренти.

Стана дума и за стоманолеярната промишленост и особено за автомобилостроенето, че от Японя ще се изнасят коли наравно с автомобилите произведени в САЩ, но произвежданите в Японя ще бъдат по-качествени. Произвежданото в САЩ ще бъде такова, че ще се чупи и разпада на части, и така хората ще бъдат склонни да предпочитат вносното, и това ще окаже известна подкрепа на чуждестранните конкуренти. Като един от примерите се привеждаха японските автомобили. Не помня 1969 г японски автомобили въобще да са се продавали в Америка; във всеки случай не бяха популярни.

Идеята беше, че към Форд, Дженерал Мотърс или Крайслер, а и които и да са други, да се натрупва отвращение, поради най-различни дреболии, като да речем, ръчките за стъкла се изскубват, и разни пластмасови части ще се чупят, макар че ако бяха направени от метал, нищо подобно не би им се случвало. Патриотизмът в духа "купувай американското" скоро ще отстъпи пред практичността: ако купиш японско, германско и въобще - вносно, то ще ти послужи по-дълго, и ти само ще спечелиш от това.

На патриотизма предстоеше да слезе под котата на уважението. В течение на изказването си той споменаваше, че преднамерено ще бъдат произвеждани бракувани или ненадеждни изделия, и не само за разрушаване на патриотизма, но и за съдаване на источници за дразнене на тези, които ги ползват. И пак повтори идеята, че не трябва да се чувстваш в пълна безопасност и да се потвърждава гледището за света, като не особено надеждно място.

Съединените щати ще са между лидерите в информацията, средствата за комуникации, високите технологии, образованието и селското стопанство. Предполагаше се, че на Америка и нататък ще се гледа, като на един вид крайъгълен камък на глобалната система. Но тежката промишленост предстоеше да бъде изнесена извън тази страна. Между аргументите против тежката промишленост прозвуча доводът, че ни стига вредата от дима, нанасяна на екологията, чрез комините на заводите и промишлените отпадъци. Нека това го вземе на плещите си някой друг. И това пак се предполагаше, да се представи като вид "изкупление", което американците са били длъжни да приемат: вие ни взехте промишлеността, но пък спасихте екологията ни. Така че ние почти нищо не сме изгубили.

Преместването на маси население по икономически причини - равно на разрушаване на националните устои

И в тази връзка стана дума за това, че в промишлеността хората ще започнат да губят работа, което ще повлече след себе си нужда за преквалификация, а главното, - за преместване на големи маси население. Преместване на маси от населението може да се предизвика и от стремеж на хората да се придвижат към "слънчевия пояс". Но на новото място те ще се окажат без собствени корени, а на такова място, където се съберат много "пресадени" хора, да се изменят традициите им е по-лесно, отколкото там, където са израснали, където са били семействата им и където са корените им.

А и тези неща, като системата за медицинско обслужване, например... Ако вие "слизате" от североизточен промишлен град и се "пресаждате", да речем, в "слънчевия пояс" или на югозапад, то вие с по-голяма готовност ще се съгласите на каквото и да е медицинско обслужване, което може да се намери там, от вида на строго контролируемо, отколкото в местата където са корените ви и където имате подкрепата на вашето семейство.

В този контекст бе споменато (той използваше множествено число - "ние"), че "ние" първо ще вземем под контрол пристанищните градове: НЮ Йорк, Сан Франциско, Сиетъл. Същността е, че това е част от стратегията: ако контролираш пристанищните градове, разположената между тях централна част на страната ще бъде принудена да се предаде (по отношение на философията и начина на живот). Централната част, т.е. Средният Запад, изглежда е запазил консерватизма си. Но ако ликвидирате промишлеността и работните места, и започнете да преселвате хората, то това е стратегия за разрушаване на консерватизма. Ако изчезне промишлеността и хората станат безработни и бедни, те ще приемат всяко изменение, ще пожертват моралните принципи и привързаности за да преживеят. – Това не е моя философия а е философията на докладчика.

Но да се върнем към тежката промишленост. Някаква част от нея ще бъде запазена, за да остане като "разсадник" за запазване на необходимите производствени навици, за в случай че основният план не сработи по желания начин. Тоест, без навици и средства за производство стрната наяма да остане. Но това е само план за в случай на непредвидени обстоятелства.

Предполагаше се и се очакваше, че глобалната специализация ще бъде продължена. Но, ще се повторя, една от целите на всичко това е, че в условията на такава глобална взаимозависимост, националната самобитност ще отслабва. Всеки регион ще бъде зависим от този или онзи жизнено важен елемент от други региони. Ние всичко ще станем по-скоро, граждани на света, отколкото граждани на някоя конкретна страна.

Спортните състезания като инструмент за обществени изменения

Тук можем да поговорим за физкултурата и спорта. За отслабването на национализма, американският спорт трябва отчасти да се промени. В САЩ трябва да получи развитие и популярност международният вариант на футбола. Това беше доста интересно, понеже в тогава, в този регион, за фитбола практически нищо не знаеха. В 1950-тте години, имах неколко приятели, които учеха в дуги начални училища; те там играели футбол, а тогава това беше екзотика. Но така или иначе за професор Дей, футболът бе международен вид спорт, който ще се пропагандира и налага, а традиционният американски бейсбол ще бъде отслабван и вероятно ще го ликвидират, понеже може да го възприемат кати прекалено американски. А именно за подобни работи, за ликвидации, говореше той.

Първата мисъл би била, че ако на играча се плаща малко, той няма да иска да играе за малко пари, ще изостави бейсбола и ще премине в някой друг вид спорт или дейност. Но Дей каза, че системата не работи така. Всъщност, за да се разбие бейсбола, трябва рязко да се вдигне заплатата на играчите. Идеята е в това, че абсурдно високите заплати ще предизвикат известно недоволство и антагонизъм от страна на населението, което ще негодува заради прекалено високите заплати на играчите. Също и сред самите спортисти ще расте недоволството поради разликите в заплащането, и те ще започнат да напускат спорта. Тези високи заплати ще разорят и собствениците на отборите, и враждебно ще настроят привържениците на бейсбола и тогава те ще започнат да подкрепят футбола. Той не каза че това непременно ще стане, но ако "международният дух" не се разпространява достатъчно бързо, това може и да стане.

Той разказа още некои работи за американския футбол, в същата връзка. Спомням си че, да се ликвидира футбола ще е сложно, защото го играят масово, и в колежите, и в професионалните лиги, и затова "да се раруши" ще е по-трудно.
Във футбола има и нещо свързано с насилието, а хората имат  забележима психологическа нужда от такова компенсаторно насилие. Затова, в тази връзка, футболът вероятно може и да остане, за задоволяване на тази потребност

Същото е и с хокея. Хокеят вече има по-изразен "международен дух", и затова трябва да се "пробутва" и в бъдеще. Предвиждаше се някаква международна конкуренция в хокея и особено във футбола. А в онова време "неждународостта" на хокея се простираше само между САЩ и Канада. Това донякъде ме порази, защото не очаквах, този лектор да ме впечатли, като хокеен запалянко, какъвто съм аз.
И не се оказах прав. Той точно знаеше за тази игра и за ролята и в плана за изменение на спортните състезания.
Но както и да е, футболът трябваше да стане "крайъгълен камък" в спорта, понеже той вече има световна популярност - в Южна Америка, Европа, некои региони на Азия, и към този списък трябваше да се добави САЩ.
Всичко това трябваше да допринася за международното съперничество, и по този начин ние всички ще станем граждани на света, а не на някоя отделна страна или нация.

Беше засегната темата и за лова, което не е и учудващо. За лова трябва оръжие, а на контрола над огнестрелното оръжие в този план се отделяше голямо внимание. Не помня добре подробностите, но идеята беше, че притежанието на оръжие е привилегия, и не всеки трябва да има право да го притежава. Ловът не е достатъчно основание за притежаване на оръжие и трябва да се въведат ограничения. На тези не многобройни привилегировани хора, на които ще бъде разрешено да ловуват, ще се наложи да вземат оръжие под наем или да го заемат от официални лица, но няма да имат свое собствено. В каря на краищата, не всеки има нужда от оръжие (така бе казано от лектора).

Много важна част от плана в областта на физкултурата и спорта бе спортът за момичета. Физкултурата за момичета ще се налага задължително, за да замести игрите с кукли. Кукли ще се продават и в бъдеще, но няма да са в такова количество и разнообразие, както сега. Куклите няма да се популяризират, за да не мислят момичетата за деца и за раждане. Момичетата трябва да са на спортната полощадка - там, където са и момчетата. Никаква особена разлика между тях не трябва да има.
След куклите ще последват и чайните сервизи, и всичко друго, което традиционно се считаше за "момичешко". Всичко това ще гасне и у момичетата ще се появяват все повече момчешки увлечения и занимания.

Помня също, че страниците на спортните списания ще се пълнят с резултати от състезания за девойки - наред с тези за момчета. И след 20 години в нашите вестници ще започнат да се появяват резултатите от женски състезания, заедно с мъжките.
Всичко това е насочено към изменение на образеца за подражание – каква трябва да е девойката. Така, растейки, тя ще се стреми да стане спортистка, а не майка.

Насаждане на секса и насилието, чрез индустрията за развлечения

Постепенно кинофилмите ще стават все по-откровени, по отношение на секса и сквернословитето. Защото, в края на краищата, сексът и сквернословието съществуват, така че защо да се преструваме, че ги няма? В кината и телевизиите ще се показват порнографски филми. По това време още нямаше видеомагнетофони, но той отбеляза, че ще се появят видеокасети и видеомагнетофони, и те ще са достъпни за домашно ползване, също като в кината и в телевизора. Той каза и нещо от рода: "Ще виждате, как хората правят във филмите всичко, което можете да си представите".

Целта на всичко това, както каза той, било да се изнесе сексът на показ. И тази теза той повтаряше не един път: "Сексът на показ, пред очите на всички".
Насилието ще се изобразява по-реалистично, за да се притъпи възприемчивостта на хората към подобни неща. Кой знае, може да дойде такова време, когато хората ще станат свидетели или участници в реално насилие. С времето ще стане ясно, към какво води всичко това. Т.е. насилието в индустрията за развлечения ще стане по-реалистично, и в резултат хората ще започнат по-лесно да се адаптират към него.

Ще се измени и отношението към смъртта. Хората ще престанат да се плашат от нея, и по-леко ще я приемат; и при вида на мъртви или ранени хора, няма да изпадат в ужас. На нас не ни е нужно изнежено население, което ще припада от това, което ще види. Хората просто ще се научат да казват: "Не бих искал това да ми се случи".
Това бе първото изявление, от което следва, че планът включва и многочислени човешки жертви, които ще бъдат видяни от онези, които останат живи.

Именно този конкретен аспект на презентацията изплува в съзнанието ми, след неколко години, когато излезе филмът за Самотния рейнджър, и аз всех малкия си син на премиерата. В началото на филма имаше неколко много жестоки сцени. Една от жертвите убиха с истрел в черепа, и на мястото, където влезе куршума, тъканта избухна и плисна кръв. 
Помня как съжалих, че съм довел сина си, и се разгневих на изложението на доктор Дей. Не че той е създал филма, но за това че се е съгласил да е част от този процес. Този филм предизвика в мен отвращение, след което напълно възкресих в паметта си тази страна на презентацията му.

Що се отнася до музиката, той каза просто и ясно: "Музиката ще стане още по-лоша". 1969 г. рокмузиката ставаше все по- и по-неприятна. Интересното е, че той каза "ще стане още по-лоша", признавайки, че тя вече е лоша. Текстовете ще станат по-откровени в сексуално отношение. Повече няма да се издава сладка, романтична музика, като тази, която съчиняваха до тогава. Всичката стара музика ще отделят за определени радиостанции и грамофонни плочи, та възрастните да могат да я слушат, а младите ще имат други - свои радиостанции с музика, която ще става все по-лоша и по-лоша.

Той каза нещо такова, че едната възрастова група няма да слуша музиката на другата. Възрастните хора просто ще отказват да слушат този боклук, който ще се предлага на младите, а младежите ще приемат тази помия, защото тя е станала символ на тяхното поколение и им е позволила да се обособят от възрастните. Помислих си, че това едва ли ще продължи много дълго, защото даже подрастващите няма да искат да слушат такава "чалга", ако могат да слушат по-приятна музика. За съжаление се излъгах.
Некои, достигайки 20 години, подобриха музикалния си вкус, но като цяло, той се оказа прав. Мнозина привикнаха към тази "чалга" и нищо друго не им и трябваше. Мнозинството от тях просто не понасяха истински красивата музика.
Той каза също, че в музиката ще бъдат заложени някакви инструкции и послания за младежите, макар че никой няма и да знае, че в музиката има нещо. Всички ще мислят, че това е просто гръмка музика. По това време аз не разбирах добре, какво има предвид, но поглеждайки назад, мисля че сега знаем що за инструкции има в музиката за младежта.

И той отново се оказа прав. Индустрията за развлечения ще стане инструмент за въздействие върху млдежта. Тя няма да промени по-старото поколение, понеже хората в години, вече няма да изменят своите навици, и затова измененията ще бъдат насочени към младите, които още са в стадий на формиране.
По-старото поколение не само няма да се измени, но това вече няма и да има особено значение. Защото те ще са изживели своето, и ще се формира младо поколение, и именно то ще е важно за бъдещия 21 век.

Той също отбеляза, че старите филми ще се върнат отново на екраните. Чувайки това, си помислих, за некои стари филми, които бих искал пак да гледам, и си помислих: интересно, тях също ли ще преиздадат?

Заедно със "завръщането" на старите филми и музика, за възрастните ще се появят и други привилегии, като – безплатни пътуваня, облекчения, намаления и данъчни облекчения. Твърдеше се, че това ще е един вид награда за старото поколение, което е преживяло голямата депресия и Втората световна война. Те са го заслужили и ще бъдат възнаградени със всичките тези преимущества, а възвръщането на старата музика и старите добри филми, ще им помогне да преживеят последните си години комфортно.

След това презентацията започна да придобива по-зловещ обрат. С отмирането на това поколение (а това ще стане в края на 1980-те и началото на 1990-те години, т.е. в наши дни), ще започне постепенно "затягане на гайките", и това затягане ще се ускорява. Старите филми и песни ще ги приберат по-на далече, и индустрията за развлечения от миналото също ще изчезне............



 

Следва (по възможност):

– Ограничаване свободата на придвижване и имплантиране на "удостоверения за самоличност";

– Контрол за количеството и качеството на хранителните продукти;

–  Управление на климата;

– Разбирането - как хората реагират, означава умение да ги принудиш да правят това което на теб ти е нужно;

– Фалшифицираните научните изследваня;

– Тероризмът;

– Управлението на финансите, 

И още, и още, и още...


 

Русская народная линия 
- Единая электронная карта

от портала на Джеф Рензе,

26 август 2011 г.




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28357240
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930