Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2011 14:29 - Новият Световен Ред - ГЛОБАЛИЗМЪТ. продължение от презентацията на д-р Дей, от 1969 г.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2967 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ограничаване свободата на движение и имплантиране на удостоверения за самоличност - биочипове

Пътуванията, вместо да са достъпни за възрастните, строго ще се ограничат. На хората ще се налага да получават разрешение за пътуване, за което ще бъде необходимо наличие на уважителна причина. Няма ли важен повод за пътуването, няма и разрешение. И всички ще трябва да имат в себе си удостоверение за самоличност. Още тогава бе запаланувано, че с времето ще бъдат разработени специални устройства с вашите данни, които ще се имплантират под кожата. Това ще изключи възможността за подправка на документи и оправдания от вида: "Изгубих си удостоверението".

Беше заявено, че проблемът при тези подкожни имплантанти е в създаването на материал, който няма да предизвиква инфекция или реакция за отхвърляне, от страна на организма, и при това, да има способност да съхранява и предава записаната информация на някакво сканиращо устройство. Споменаваше се силиконът. В онова време се считаше, че той добре се понася от организма. Него го използваха за уголемяване на женските гърди. Както и да е, силиконът в това време се разглеждаше като многообещаващ материал за решаване и на двете задачи: съхраняване на информация, която ще може да се сваля с помощта на електронни устройства, и съхраняване в тялото, без реакции на отхвърляне.

Контрол над хранителните продукти

Снадбяването с продоволствия ще бъде взето под най строг контрол. Ако прирастът на населението на се намали, тогава спешно ще бъде създаден недостиг на продоволствия, за да осъзнаят (да се внуши) хората опасността, към която води пренаселеността. Но и извън зависимостта, дали ще се забави или ускори демографският ръст, снадбяването на населението ще бъде взето под централизиран контрол, за да стига храната на хората само за изхранване на самите тях, и да се изключи възможността за подпомагане на бежанци или нелегални, не приемащи новата система. Т.е. приятели и роднини, които няма да са поставени под отчет. А отглеждането на собствени продукти ще бъде напълно забранено, за което ще се намери някакъв предлог.

Както споменах в началото, винаги има две цели: провъзгласената и реалната. Провъзгласената цел ще прикрива истинската цел, с твърдения, че отглеждането на собствени продукти не е безопасно, че чрез тях се предават болести, или нещо от този род. Т.е. провъзгласената цел ще се оправдава със защита на потребителите, но реалната цел ще е - ограничаване на снадбяването с продукти, при което, ако си отглеждате нещо сами, вие ще сте престъпници.

Управлкение на времето

След това бе споменато времето. И прозвуча още едно напълно поразително изявление. Той каза: "Ние можем (или скоро ще можем) да управляваме времето". И уточни: "говоря не просто за разпръскване на кристален йод в облаците, за предизвикване на дъжд; това вече така и така се прави. "Аз имам предвид ИСТИНСКО управление".

Времето се разглежда като средство за водене на война, средство за влияние над държавната политика. Ще можем да предизвикваме или да не допускаме дъждове, за да оказваме влияние над определени райони и да ги вземем под свой контрол. Той каза: "От една страна може да се предизвика суша, в период на увеличени добиви, и нищо няма да порасне, а от друга, да се предизвикат проливни дъждове в периода на жътвата, и полетата така ще се размекнат, че няма да могат да приберат урожая. А може да се направи, и едното, и другото".

Той не обясни, как ще бъде направено това. Беше казано само, че това, или вече е възможно, или съвсем скоро ще стане реалност.

Политиката

Той каза, че съвсем малко хора действително знаят как функционира правителството. В смисъл, че на избираемите длъжностни лица се влияе по такъв начин, че те даже не го съзнават, и осъществяват плановете, изготвени за тях, като считат, че това са собствените им планове. Манипулират ги така, че те да остават в неведение.

Разбирането, как хората реагират, е умение да се принудят да вършат това, което на теб ти е нужно.

В хода на презентацията той направи две изявления, които искам тук да отбележа. Не помня в коя точно част те бяха направени, но те са важни за разбиране на общата картина.

Първото твърдение: "Едновременно хората могат да задържат в главата си, и да действат, изхождайки от две противоречащи си една на друга идеи, при условие, че тези идеи са достатъчно раздалечени една от друга".

Второто твърдение: "Много добре е известно как рационалистите ще отреагират на определени обстоятелства или информация, с която се сблъскват. Така че, за получаване на нужната реакция, ще ви е необходимо само да регулирате информацията и данните, постъпващи при тях, или обстоятелствата, в които се намират". И понеже те ще се държат като рационални хора, то те и ще правят това, което ви е нужно на вас. При което те може и да не разбират, какво именно вършат, и защо".

Фалшифицираните на научни изследваня

След което, в същия контекст, прозвуча изявление, признаващо, по същество, че резултатите на някои научни изследваня са били фалшифицирани, за постигане на желаните резултати. Той каза: "Хората са много доверчиви; те не задават правилните въпроси". Това беше интересно заявление, понеже всички, и докладчикът, и слушателите му, са доктори по медицина, хора, чиято професия, по определение предполага обективност и безпристрастен научен подход; хора, за които науката е "алфата и омегата" на всичко. Затова, споменаването за фалшификации, за такава аудитория, е равнозначно на богохулство в църквата, което е съвършенно недопустимо...

Изхождайки от всичко това, трябва да възникне нов Международен управляващ орган и Международен съд. Признанието на ООН по това време не беше толкова широко, колкото разчитаха на нея, затова и по-нанатък ще се пологат усилия за увеличаване значимостта на ООН.

Хората все повече и повече ще свикват с идеята за отказ от национален суверенитет. Икономическата взаимозависимост ще спомага да се постигне тази цел по мирен път. Стремежът да се избегне война ще съдейства за решението, от гледна точка на безпокойството от военни действия. Беше отбелязано, че постигането на тази цел по мирен път е за предпочитане. И в тази връзка бе заявено, че войната (като средство) е "остаряла".

"Остаряло" означава нещо, което някога се е считало за полезно, но вече не е. А войната е остаряла поради наличието на ядрени бомби, защото вече е неуправляема. Преди войните е можело да се управлпват, но ако ядреното оръжие попадне в "неподходящи ръце", може да се случи непреднамерена ядрена катастрофа.

Оставаше ни само да гадаем, терористи ли се имаха предвид. Но по-късно започнах да си задавам въпроса, а какво, ако "неподходящите ръце", означава тези, за които през цялото време мислехме, че имат ядрено оръжиа, а в действителност - нямат? Нали вече стана дума за тежката промишленост, която ще запазят в САЩ за в случай, че глобалните планове не сработят. Също и в случай, ако някоя страна или някой, имащ власт, реши да "излезе от играта" и тръгне по свой път - какво ще стане в такъв случай с техния ядрен арсенал?

В числото на страните които притежават ядрено оръжие, влизаше и Съветският Съюз (ако въобще е имал ядрено оръжие). И помня че тогава в мен възникна въпросът: "Не иска ли да каже или да намекне, че доброволно са предали такова оръжие на Съветите?"

По това време за нещо подобно просто беше страшно да се помисли, да не говорим за признаване на този факт. Макар да изглежда че вождовете на Съветския Съюз са били толкова зависими от Запада, възникваше въпросът: а няма ли опасност, те да се опитат да отстояват своята независимост, имайки такова оръжие? Така че не зная, кого именно той имаше предвид, казвайки: "Ако това оръжие попадне, не в тези ръце"? Може би, просто, терористи? Във всеки случай, тази нова система ще я наложат, ако не чрез мирно сътрудничество с тези, които доброволно се откажат от националната си независимост, то чрез поставяне тази страна, на ръба на ядрена война.

Ще се нагнетява такава истерия за опасността от възможна ядрена война, и всички ще обхване такъв ужас, че ще последва мощен натиск на обществеността, призоваваща за преговори за мир, и народите доброволно ще се отказват от националния суверенитет, в името на установяване на мир, и на тази основа ще се появи "Новата международна политическа система" (Новият Световен Ред). Това бе заявено, и за онова време това бяха доста впечатляващи думи. "Ако в нужните места има твърде много хора, които ще се съпротивляват на този процес, то навярно ще се наложи да се използват неколко, а може и повече, ядрени заряди". Към тях е възможно да се прибегне, за да се убедят хората, че "ние не се шегуваме".

И след това последваха такива думи: "В това време, когато неколко такива заряди се задействат, всички, даже и най-упоритите, ще се съгласят". И той добави: "Такъв мир, постигнат чрез преговори, ще изглежда доста убедително" - в смисъл, че всичко е било отрепетирано, но никой няма да знае за това. Тези, които чуят тази новина, ще бъдат уверени, че между военните противници са се водили преговори, и те, в края на краищата, са осъзнали, че мирът е по-добър от войната.

В контекста на разсъжденията, че войната е "остарела", се твърдеше, че във войната има и нещо хубаво. Една от фразите се свеждаше до това, че да се мре, все едно ще се наложи, но по време на война хората имат шанс да проявят велика саможертва и героизъм. Ако загинат, поне ще загинат достойно; а ако останат живи, ще получат признание. Така че, във всички случаи, за войника, страданията във войните не са напразни, защото за бойните действия те ще получат награда.

Още едно от оправданията на войните беше, че: Ако многото милиони жертви в Първата и Втората световни войни не бяха паднали, а са продължили да живеят и да раждат деца, то хората вече биха били милиони и милиони, и пренаселението вече би било настъпило. Така че тези две войни били послужили за благородната цел, да отдалечат настъпването на пренаселеността. Но в наши дни индивидите и правителствата имат технологични средства за контрол, и в това отношение войната е остарела. Вече няма нужда от нея. Тя е остарела още и по тази причина, че ядреното оръжие може да унищожи целия свят. Войната, която някога беше управляема, може да излезе от контрол, и поради тези две причини, тя е остаряла.



 

Терроризмът

Обсъждаше се и темата за тероризма. Тероризмът ще се прилага широко в Европа и другите части на света. По това време се предполагаше, че няма да има нужда от употреба на тероризма в Съединените Щати. Такава необходимост ще се появи, ако Америка не се придвижва достатъчно бързо към приемането на новата система. В крайна сметка, за обозримото бъдеще такива планове не се правеха. Какво великодушие от тяхна страна!

Може тероризмът тук и да не потрябва, но подтекстът бе, че ако стане нужда, ще бъде използван. Заедно с това бе направена бележка, че американците живеят доста добре и само тероризмът ще помогне да се убедят, че светът наистина е опасно място, или може да стане такова, ако те не дадат управлението на когото трябва.

Управление на финансите

Той разгледа също и темата за парите и банковото дело. Едно от неговите твърдения звучеше така: "Инфлацията е безкрайна. След всяко число може да се поставят безкраен брой нули, а десетичните знаци можеш да поставиш където ти е угодно", - намек, че инфлацията е един от инструментите - регулатори. Парите ще съществуват предимно във вид на кредит. Така и беше. Прите са преди всичко - кредит. Но сметките ще се изчисляват не чрез налични пари или с нещо осезаемо, а чрез електронни сигнали. На ръка ще останат много малко количество пари, за такива неща, като дъвки и конфети. Всяка, малко по-значителна покупка ще се осъществява по елекронен начин. Вашите доходи и заплати ще се превеждат на сметката ви.

Ще се създаде единна банкова система. Отстрани ще изглежда, че тя не е една, но по същество, и в края на краищата, ще е само една система (и една банка, както всъщност е и сега!). Така че, когато ви изплащат заплата, на вашата сметка ще постъпи съответната сума (числа), а при покупка на каквото и да е, от вашата сметка ще се отчислява съответната сума, и няма да ви се налага да имате налични пари (а няма и да има). В компютъра ще се пази запис за всичките извършени от вас покупки, така че, ако купувате нещо в много големи количества, и някой от официалните органи реши да узнае за какво харчите парите си, той лесно ще може да проследи историята на вашите покупки и да разбере какво сте купували.

Професорът заяви, че всяка покупка на която може да се нанесе идентификационен код, може да бъде проследена. Това ще даде възможност много бързо да се установи, кой и кога е придобил дадена вещ, и къде се намира тя, ако я откраднат или дадат на другиго. Това ще стане възможно благодарение на компютрите. Възможността да се правят запаси ще бъде в максимална степен премахната. Хората просто няма да могат да натрупат каквито и да е съществени спестяваня.

Беше изказано признание, че богатството е власт, а власт в ръцете на много хора не е желателна за тези, които осъществяват управлението, така че, ако у вас се появят големи спестяваня, те могат да бъдат обложени с данък. Колкото повече спестите, толкова по голям ще е данъкът върху спестяванята ви, така че с вашите спестяваня няма да стигнете далече. Също, ако бъде забелязано че вие много икономисвате и пестите, може да орежат заплатата ви. Ще ви кажат нещо, като: "Е, щом вместо да харчите, вие икономисвате, значи не са ви нужни толкова пари".

Същността на тази идея бе, да не се допуска хората да натрупат богатство, което може негативно да повлияе на системата. Хората ще бъдат стимулирани, едновременно, да вземат кредити, и също, ще бъдат поощрявани да не изплащат вноските по кредита, за да разрушат своята "кредитна история". Същността тук е пак в това, че ако вие сте толкова глупави, та не сте способни благоразумно да се оправяте с кредита, то ще дадете възможност на властта да ви подгони заради неизплатения кредит.

Отначало всички електронни плащаня ще се правят с помощта на разни видове кредитни карти (което 1969 г. в някаква степен съществуваше (в САЩ), макар и не така широко, както сега (1988 г.). Но щом в хората се появят карти с електронна лента, и те привикнат с тях, ще бъде предложено да се обедини всичко това в единна кредитна карта, служеща за единната парична система. И тогава вече няма да е нужно да носите със себе си купчина пластмасови карти.

Следенето - имплантантите и телевизорите, които ви следят

И така, следващата крачка ще единната карта, а след това ще я заменят с подкожен имплантант. Единната карта може да се изгуби, може да я откраднат, което ще докара проблеми; картите могат и да се разменят, за скриване на самоличността. Имлантанта обаче не може да се изгуби, да се подправи или да се даде на друг човек, или – вас, и вашите сметки ще се идентифицират със стопроцентна точност.

Подкожният имплантант ще трябва да се помести в някое удобно място,например - в дясната ръка или на челото. В това време, когато за първ път чух това, не бях запознат с изреченията от Откровението на Йоана. Лекторът продължи: "Некои от вас, които четат Библията, ще придават на това значение, в светлината на написаното в нея", - и тук той премина към отричане на каквото и да е значение на Библията. Цялата работа е в здравия смисъл, имено така системата може и трябва да работи, и тук не трябва да се привнасят някакви си суеверия, прочетени в Библията. Както вече казах, в това време бях слабо запознат с думите от Откровението.

Скоро след това се запознах с текста на Новия Завет, и важността на казаното от проф. Дей беше поразителна. Никога няма да забравя това. Споменаваше се, че чрез импланти може да се осъществява проследяване, чрез радиосигнали. Имплантанти могат да се поставят под кожата или в зъбна протеза, или пломба, така че бегълци или каквито и да е други граждани могат да бъдат разпознавани по честотата на техните персонални предаватели - по всяко време, на всяко място, от всякакви служби, които поискат да ви следят. Това ще е много удобно за откриване на избягали затворници.

Също беше споменато за наблюдние над конкретни лица. Дей каза: "Вие ще гледате телевизора, а в същото време някой ще наблюдава вас, седейки зад централната станция за наблюдение". В телевизора ще бъде монтирано съответно устройство, и за негофото функциониране изправността на телевизора няма да има значение. Освен това, телевизорът може да бъде използван за следене, какво именно гледате и как реагирате. А вие даже няма и да знаете, че ви наблюдават.

По какъв начин хората ще бъдат принудени да приемата появата на такива неща в дома им? Купувайки телевизора те ще купуват и устройството. На първо време те даже няма и да подозират за съществуването на тези устройства.

Беше описано какво ще представлява кабелната телевизия, (каквато ние имаме сега) която ще замени антенната. При покупката на телевизора това следящо устройство ще е част от него, и мнозинството от хората няма и да се досещат, че нещо подобно въобще съществува. След което по кабела ще бъде подаван сигнал на устройството за следене. И когато хората узнаят, че се върши такова следене, те - по ред причини - ще бъдат твърде зависими от телевизията. точно така, като сега зависят от телефона.

Телевизора ще може да се използва и за покупки (какъвто е днешния интернет! - бел. Г.С.). За да купите нещо, няма да ви се налага и да излизате от дома. Просто ще включите телевизора и по някакъв начин ще взаимодействате по телеканала, с магазина, в който ще трябва да пазарувате. И ще можете да се превключвате между различни магазини, за да изберете хладилник или облекло. Това ще е удобно, но същевременно ще станете зависими от своя телевизор, така че от вграденото следящо устройство няма да има къде де се скриете.

Обсъждаха се също и аудиоустройства - за в случай, че властта пожелае да слуша какво става в другите стаи, освен в тази в която е видеоконтролното устройство. По този повод беше заявено: "За тази цел може да бъде използван всеки проводник , влизащ в дома ви, например - телефонният". Тези думи, казани към края на презентацията, особено ги запомних, и когато излизахме, казах на един от своите колеги, че сега ще отида вкъщи и ще изскубя всички проводници, макар че прекрасно разбирах, че не мога да мина без телефона. А колегата към когото се обърнах, бе като онемял. Не заная помни ли сега за какво говорихме тогава и какво чухме на тази лекция, но в онзи момент той беше се вкаменил.

До внедряването на всички тези новости в електронното следене, както беше споменато, навсякъде ще сноват служебни камиони и ще прокарват нови кабели и проводници. Ето как тези, които осъществяват контрола, ще знаят как се изпълнява техният план.

Притежанието на недвижимости - остатък от миналото

Частните домове ще станат остатък от миналото. Цените на жилищното строителство постепенно ще се увеличават дотолкова, че за мнозинството жилищата няма да са по джоба. Тези, които имат частни домове ще им се позволи да ги задържат, но за младите с времето ще става все по-трудно и по-трудно да купят собствен дом. На тях все по често ще се налага да са наематели в апартаменти и кооперации. Все повече новопостроени домове ще остават непродадени и ще пустеят. Но цените на жилищата няма да се намалят. Цените ще бъдат държани високи, независимо че предлагането ще е повече от търсенето, така че законите на свободния пазар няма да действат. Хората няма да могат да купуват жилища и постепенно ще се преместват в малки квартири, в които няма да има място за много деца.

След като броят на реалните собствени на жилища намалее, те ще станат малцинство. Мнозинството, живеещи под наем, няма да изпитват към тях никакво съчувствие. И тогава частните домове могат да ги отнемат, чрез високи данъци и други нормативно-правни актове, които ще се окажат пагубни за собствениците на къщи или апартаменти, а мнозинството (живеещите под наем) ще се радват. В края на краищата, ще се появят наредби, кой къде да живее, и ще е нещо обикновено, живеенето на чужди хора, заедно с вашето семейство. И тогава няма да знаете, на кого и колко да се доверявате. И всичко това ще е под контрола на централното управление за жилищно настаняване. Имайте това предвид, когато започнат да се интересуват: "колко спални има вашият дом?" Подобна информация е конфиденциална и по действащата конституция, не се отнася за правителството.

Настъпване на тоталитарната глобална система

Когато тази нова система влезе в сила, от хората ще се поиска да и дадат "клетва за вярност", с изрично пояснение, че нямат никакви уговорки и премълчаваня, относно свързването си със системата. "За хора, които няма да са съгласни със системата, просто няма да има място", каза той. – "Ние не можем да допуснем, системата да се окаже препълнена с хора, създаващи проблеми, затова за такива хора са предвидени особени места". Тук не помня точните думи, но изводът сам се натрапваше: в тези "особени места" те няма да преживеят дълго. Възможно е той да е казал нещо като "ще се избиват хуманно", но не помня точно; просто оставаше впечатление, че ако не са със системата, тя няма да ги търпи. И единствената възможна алтернатива ще е смърт.

В това отношение той каза, че "няма да има никакви мъченици". В хода на лекцията стана ясно, че той е имал предвид, че те няма да умрат със смърт, която да вдъхнови другите, както става с мъчениците. Той каза нещо като: "Хората просто ще изчезват".

И още неколко допълнителни детайли, които забравих да включа в частите, по съответната тема:

Той каза, че налагането на тази нова система, най-вероятно ще стане, по време на почивните дни, през зимата. В петък вечерта всичко ще се затвори, а в понеделник сутринта, когато всички се събудят, ще бъде обявено, че е влязла в сила Новата Система (Новият Световен Ред - Глобализмът).

В процеса на подготовка, на САЩ за тези изменения, хората ще имат много грижи и малко време и възможности да се огледат около себе си и да видят, какво се случва. Освен това ще се правят многочислени промени и ще стане по-трудно да се запазят собствените инвестиции и спестяваня. Инструментите за инвестиране ще се променят. Ще се променят и процентите на доходност, така че, ще са нужни повече усилия просто да се запази това което вече сте заработили.

Бяха казани и некои интересни неща за автомобилите. Ще изглежда че има огромен избор на авоомобили, но при разглеждане по-отблизо, може да се забележи, че в мнозинството си те са дубликати. Ще бъдат правени така, че да изглеждат различни, с хромирани детайли, с различни тасове на джантите и други подобни детайли, но при внимателно разглеждане, ще стане очевидни, че един и същи автомобил се произвежда от неколко фирми.

Неотдавна ми бе показано въплъщение точно на това. Паркирах, и забелязах мъничък Форд, не помня кой модел, и малък японски автомобил. Те бяха еднакви, с изключение на некои дреболии от типа на - броя на дупките в джантите, хромировката около номера и формата на предната решетка. Но ако се сравнят основните компоненти на колите, те бяха еднакви. Просто така се получи, че ги бяха паркирали една до друга. Порази ме приликата им и си спомних отново думите, казани много години преди това.

Бързам, защото лентата свършва. Позволете ми да обобщя казаното. Всичко това беше казано наведнъж, от един човек, на едно място, и се отнасяше за множество различни сфери от човешката дейност. А сега се огледайте и проверете, какво от това действително станало. Имам предвид измененията станали между онова време (1969 г.) и настоящето (1988 г.), и промените, които са планирани за бъдещето. Мисля, че няма смисъл да се отрича управляемостта на тези планове, и това, че действително съществува заговор.

И възниква въпросът: Какво да се прави?

Мисля, че преди всичко трябва да се доверим на Бога, да обърнем към него молитвите си и да го молим за водачество. И второ - да направим всичко зависещо от нас, та в максимална степен да предадем тази информация на другите хора, – на всички, които се заинтересуват. Някои ще плюят на всичко това, защото са заети с личните си проблеми. Но аз считам, че ние сме длъжни да информираме тези, на които това не е безразлично.

И пак, ние трябва да вярваме в Бога и постоянно да го молим да ни води, и да ни дава смелост да приемем това, с което ще ни се наложи да се сблъскаме в близко бъдеще. Но да не приемаме "мира и справедливостта" им, за които сега толкова много слушаме. Това е само шаблонна фраза!

Нека настояваме за свобода и справедливост за всички.

Источник: http://www.rense.com/general94/nwoplans.htm

Превод от английски: Donnie Darko и Sister Mercy

Превод от руски: Григор Симов (grigorsimov.blog.bg)



 

Русская народная линия
- Единая электронная карта

от портала на Джеф Рензе,

26 август 2011 г




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318422
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031