Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2011 20:36 - Конгресменът Луис МакФадън за Федералният Резерв. Автор: polopot
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4162 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Г-н МакФадън, служил като Предстедател на Банковата и Валутна Комисия повече от 10 години, е бил най-осведоменият човек по тези въпроси в Америка и е бил в позицията да говори с авторитет за повечето разклонения на този гигантски частен кредитен монопол.

image

Като Представител на Държава (щат), която беше между първите декларирали своята свобода от международните финансови тирани, както подобава на Пенсилвания, люлката на свободата, не се уплаши да отправи предизвикателство в лицето на паричните царе. Като се има предвид, че МакФадън е бил избиран на най-високите постове от двете Демократическат и Републиканската бюлетина, не може да има обвинения от пристрастие към него. Защото тези речи са изложени в Архива на Конгреса...

  Федералният Резерв - Корумпирана институция

Г-н Предстедател, ние имаме в наща Страна една от най-корумпираните институции, която светът някога е познавал. Имам предивд Федералният Резервен Борд и Федералните Резервни Банки, наричани Фед. Фед измами Правителството на Съединените Щати и гражданите на Съединените Щати. Грабителството и несправедливостта на Фед струваше пари, достатъчни да се плати Националният дълг няколко пъти"

"Тази зла институция разори и фалира хората на тези Съединени Щати, самата тя фалирала, и практически фалира Правителството. Тя направи това чрез дефектите на закона, чрез който оперираше, чрез лошото управление на този закон от Фед и корупционните практики на лешоядите, които го контролират"

"Някои хора мислят, че Федералните Резервни Банки са Правителствени институции на Съединените Щати. Те са частни монополи, които плячкосват на гърба на хората от Съединените Щати, за своя собствени облага и облага на техните международни клиенти; външни и местни спекуланти и мошенници –  богати и крадливи лихвари. В този мрачен екип от финансови пирати са тези, които могат да прережат гърлото на човек за да вземат долара от неговият джоб; това са тези, които изпращат пари в щатите за да купуват гласове, за да контролират нашето законодателство; това са тези, които поддържат Международна пропаганда с цел измама, чрез даването на нови отстъпки, които ще им позволят да прикрият техните предишни престъпления и да пуснат отново в движение техният гигантски влак на престъпленията"

"Тези дванадесет частни кредитни монополи бяха измамни и нелоялни към тази Страна чрез банкерите, които пристигнаха тук от Европа и се отплатиха за нашето гостоприемство, като подкопаха нашите Американски институции. Тези банкери изнесоха пари от нашата Страна за да финансират Япония във войната срещу Русия. Те създадоха режим на терор в Русия с нашите пари с цел да подпомогнат продължаването на войната. Те подстрекаваха сепаративният мир между Русия и Германия, и така вбиха клин между съюзниците в Световната война. Те финансираха пътуването на Тротци от Ню Йорк до Русия, така че той да може да помогне в разрушаването на Руската Империя. Те подбуждаха и подстрекаваха Руската Революция, и поставиха голям фонд Американски долари на разположение на Тротцки в един от техните банкови клонове в Швеция, така че чрез него Руските домове ще могат да бъдат напълно унищожени и Руските деца захвърлени надалеч от техните естествени защитници. Те също така започнаха рушенето на Американските домове и разпиляването на Американските деца.

Г-н Председател,
През 1912 Нациналната Парична Асоциация под председателството на станалият по-късно Сенатор Нелсън Алдрих, направи доклад и презентация на порочният законопроект за Националната Парична Асоциация. Този законопроект често е наричан законопроекта на Алдрих. Сенатор Алдрих не написа законопроекта Алдрих беше инструмент, едва ли не съучастникът, на Европейските банкери, които през последниет двадесет години се опитваха да установят централна банка в тази Страна и които през 1912 похарчиха и продължиха да харчат огромна сума пари за да завършат своето намерение

Ние бяхме опозиция на плана на Алдрих за централна банка. Човекът, който тогава ръководеше Демократическата партия тогава обеща на хората, че ако те се върнат на власт няма да има установяване на централна банка, защото ще имат влияние върху правителството. Тринадесет месеца по-късно това обещение беше нарушено и администрацията на Уилсън под ръководството на тези зловещи фигури от Уол Стрийт, които стояха зад Парламента, установиха тук в нашата свободна Страна остарялата монархическа институция на "Кралската банка" за да ни контролират от най-високо, и от люлката до гроба.

Федералната Резервна Банка унищожи нашият стар и характерен начин за правене на бизнес. Това е дискриминация срещу нашата първа валута, най-добрата в света, и установяване на книжни пари,  които разрушиха всяка страна, която ги приложи. Това насочи Страната към много тиранична систем. от която основателите на Конституцията се опитваха да ни спасят.   Една от най-великите битки за запазването на Републиката ни, беше битката по времето на президента Джаксън; когато втората Банка на Съединените Щати, създадена по същите фалшиви принципи, като тези които служат на Фед, беше запратена в отвъдното. След това през 1837, Страната отново беше предупреждавана за опасността да осигури на тези хищници влияние след, като се завърнаха маскирани и обединени в Администрацията и чрез нея придобиха контрол над Правителството. Това е което хищническите интереси направиха, когато се завърнаха маскирани и чрез фалшиви претенции успяха да прокарат Фед.   Опасността срещу, за която Страната беше предупреждавана, пристигна при нас и показа дълга верига от ужаси, чрез аферите на предателският и непочтен Фед.
Погледни, когато напускаш тази зала, и ще видиш доказателствата за това навсякъде. Това е ера на нещастие и за състоянието на това нещастие, Фед е напълно отговорен. Това е ера на финансови престъпления и в тези финансови престъпления Фед не е незаинтересован зрител."
Законопроектът беше копие, в основата си, превод на структурата на Райхсбанката и другите Европейски централни банки. Един милион и половина долара бяха похарчени за пропаганда, организирана от банкерите за залугване на обществено мнение и създаване в Конгреса на убеждението, че това е изумително популярно искане, и че видът валута, която идва с него, е ценна валута, на базата на човешките дългове и задължения.
Д-р Паркър Уилис беше нает от Уол Стрийт и пропагандистите, и когато мярката на Алдрих се провали - той започна работа с Картър Глас, да помогне за изтеглянето на банковият законопроект за администрацията на Уилсън. Той присвои текста на законопроекта Алдрих. Няма тайни относно това. Тестът на Федералният Резервен Акт беше следствие на първия."  
Няколко дни преди законопроекта да бъде гласуван, Сенатор Хенри Лодж от Масачузетс, пише до Сенатор Джон Уикс следното:"
Ню Йорк Сити,

17 Декември, 1913
  Ужажаеми Сенатор Уикс:   Навсякъде в своя обществен живот съм подкрепял мерки, които да извадят Правителството от банковият бизнес. Този законопроект поставя Правителството в банковия бизнес, както никога досега в нашата история.  Мощта придобита от Федералният Резервен Борд изглежда изключително опасна... 
Аз ще избягвам да държа влог в банка обект на такава доминация. Законопроектът според мен отваря пътя към огромна инфлация на нашата валута. Аз няма да подкрепя законопроекта и няма да гласувам за него, защото според мен, той представлява заплаха за нашия просперитет, стабилността в бизнеса и всеобщото благополучие на гражданите на Съединените Щати.
  Искрено ваш:
Хенри Кабот Лодж
 

Източник: личен архив на polopot


Тагове:   Фед,   хенри кабот лодж,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28356019
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930