Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2011 16:07 - Ще инсценират ли ядрен взрив в Израел, та после да обвинят иранците? Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2120 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ако атака срещу Иран не може да мине без подкрепата на световното обществено мнение, трябва да има конкретни доказателства в подкрепа на съществуване на планове на Иран да изтрие Израел от лицето на земята.

image

Експлозия на ядрени оръжия някъде в Израел през следващите няколко месеца, след което ще се твърди, че е в резултат на удар от Иран, което ще предостави всички необходими основания за масивно възмездие.

Проблемите между САЩ и Израел се коренят в простия факт, че никой не е сигурен, че Иран се стреми да се сдобие с ядрено оръжие. И дори ако допуснем, че той може да предприеме безумен опит срещу Израел, навличайки си неизбежен масиран контраудар.

Върнахме се в спиралата на "оръжията за масово унищожение", което доведе до катастрофалната инвазия в Ирак.

Във всеки случай, режима в Иран не е толкова глупав? Израел има най-малко петдесет ядрени бойни глави с които може да порази градовете и нефтени находища на Иран. С първи удар от страна на Иран, той просто ще си осигури гарантираното изчезване от картата на Земята.


Логиката на такава аргументация е толкова очевидна, и затова няма защо да се вярват на войнствената реторика от Вашингтон и Израел, да не говорим за групата на западните столици?

Американските кукловоди не забравят да се погрижат за противобункерните бомби за унищожение на подземни съоръжения, свързани с ядрената си програма. Това ще позволи да се избегнат цивилни жертви, или поне да ги намалят. Така че този трик е стар?

Не е съвсем така. Всъщност, не толкова. Както и в случая с последното инспирирано от Запада, сваляне на иранския режим през 1953 г., този път препъни-камък се оказват огромните петролни резерви на страната.

Преди шестдесет години, аристократичният и дълбоко консервативен д-р Мохамед Moссадек беше свален, защото влезе в конфронтация с англо-иранската петролна компания. Същността на спора се коренеше в убеждението на иранската страна, че тя е жестоко измамена по въпроса за справедливото разпределение на приходите от петрола.


Mossadegh национализира компанията - най-ценният в чужбина актив на Великобритания. Тогава Съединените щати и Обединеното кралство подеха фалшива, камбанна тревога, че в ръководството на дейността на дружеството ще бъде поканен Съветския съюз.

Вдъхновена от ЦРУ, бе проведена "Операция Аякс". В резултат на масирана кампания на градските партизани, дори и по това време, струваща милиони долари, правителството на Иран беше свалено

Повечето от парите отидоха в набирането и въоръжаването на враждебни тълпи от демонстранти. След това на власт като марионетка на западните интереси беше инсталиран конституционният монарх Мохамед Реза Шах Пахлави. Англо-иранската нефтена компания стана British Petroleum.
Страстта на Иран да получи ядрено оръжие е легенда, прикриваща истинските интереси на Запада в Иран. Както и преди, целия шум е за петрола.

Унищожаването на ядрените съоръжения на Иран ще остави голям кратер в земята, но правителството ще остане непокътнато. В действителност, такава атака почти сигурно ще укрепи иранската общност в подкрепа на великото плашило за Запада, президентът Махмуд Aхмади Неджад и консервативните духовници, които упражняват реалната власт в страната.

Ако американската политика се състои в подхранване на вътрешния смут, за да се даде възможност да направят революция в духа на "Аякс", то я чака горчиво разочарование.


Вярно е, че много иранци всъщност биха предпочели едно по-спокойно западно правителство в либерален стил. Санкциите оказват голямо влияние върху по-богатите, най-вече светската класа. Неспокойните младежи завиждат на свободата на западните си колеги. Ограниченията на външната търговия е не само дразнещо - те влияят неблагоприятно на икономическата дейност на древния народ от търговци.

Но този път, очевидно, народно въстание, дори и с всички средства за сваляне на нежелани правителство с арсенала на западните разузнавателни служби, да го извършат, няма да бъде толкова лесно.

Никой в ​​Иран не иска още една, наложена, колониална администрация на шаха.

Аз съм абсолютно убеден, че нарастващото вътрешно напрежение е неразделна част от мащабните усилия, за дестабилизация, всъщност началните етапи на "Операция Аякс" номер две. Но сами по себе си те са малко по-болезнени убождания.

Няма видими индикации, че те имат и най-малко влияние върху общественото мнение. Каквото и да е било, всички иранци са разбрали, че истинската игра е за притежание на петрола. В края на краищата, те се научиха от самата история.


Те не са убедени, че перспективата да открият себе си в друга американска антиутопична колония, като Ирак или Афганистан, е наистина привлекателна. Американските военни действия и необузданите "изпълнители" говорят сами за себе си.

Така или иначе, за контрол върху иранските петролни полета, Западът трябва да доведе на власт сговорчиво правителство или да нахлуе в страната. Инвазията винаги е много по-лесно да се започне, ако обществената инфраструктура е разрушена.

Идеална възможност за това може да е ядрена експлозия в израелска територия. Това са и предвестниците на една мрачна перспектива.

Западното и по-специално израелското разузнавания обявиха причината за последната загадъчна експлозия в иранските съоръжения, които се смятат за седалище на готовите ядрени бойни глави, от провалените опити да ги инсталират на ракети.

Сюжетът е - Иран се готви да зареди ракетите и след това да ги използва срещу Израел.

Тази невероятна глупост навреме и без въпроси си прокарва пътя към всички, свързани с корпорациите творци на новинарски заглавия.


Ако планът е да се взриви израелско ядрено оръжия, да речем, някъде в отдалечен район на пустинята Синай, и след това да се обвини Иран, това ще бъде нищо повече от един модерен вариант на древната история на военното дело.

Израел ще застане в класическа поза на пострадалата страна, нанасяща с подкрепата на САЩ, чрез ответни удари с масово използване на конвенционални оръжия - вместо да разкрива съществуването на собствения си свръхсекретен ядрен арсенал.

Съответно, с поражението на Иран се създават условия за наземна окупация на такива ключови точки, като нефтените полета.

Новият доклад на МААЕ, че Иран скоро ще се сдобие с ядрен статус, предизвика раздвижване, въпреки факта, че при такава поразителна разлика, в сравнение с предишни доклади, агенцията създава впечатлението за пропаганда, създадена в резултат на извиване ръце от далечен Вашингтон.

Въпреки това, има интересни признаци на вътрешни напрежения в Израел. Звена на разузнавателните служби, Мосад и Шин Бет, показват осезателна нервност.

Меир Даган и Ефраим Халеви - и двамата бивши началници на Мосад - директно се изказват против атака срещу Иран. Те се чудят как една страна, заради своята собствена защита ежегодно получава милиарди от данъкоплатците в САЩ, намира сериозна опасност в Иран


Защото една атака срещу Иран, ще предизвика такава несигурност, която не предвещава нищо добро? Има ли вероятност да надмине всичките "11септември" взети заедно? Военните също са малко засегнати, защото при нормални обстоятелства те щяха да се нахвърлят на Иран, като хрътки на стероиди.

Нетаняху е изправен пред предизвикателства по отношение на Иран, в собствения си офис. Пред централата на партия Ликуд се състояха многохилядни протести във връзка с пързалянето на страната към протофашистка държава, в която се предлага да се въведат драконовски ограничения върху свободата на словото. Израел е в състояние на обърканост и нестабилност. Над Иран са надвиснали тъмни облаци.

Израел има дълга история в назначаването на ръководителите на Хамас в ивицата Газа или Хизбула, отговорни за изстрелваните ракети, когато те идват от страна на Ливан.

Всико това е само зарегистриран факт. Израел атакува собствените си граждани, както през 60-те и 70-те "години на оловото," тайната армия "Gladio" (операцията на НАТО за създаване на тайна мрежа на съпротива срещу окупационните сили на Варшавския договор в случай на нахлуване в Западна Европа) нападаха граждани на европейски държави, за да изплашат избирателите от левите партии. Както се очакваше, вината се хвърляше върху градските партизански банди на марксистките тайни агенти, изпратени от спецслужбите.

В същата светлина трябва да бъдат оценени обвиненията, че Иран е оборудвал ракети с ядрени бойни глави, с които ще атакува Израел. И все пак, си струва само да подхвърлиш една успешна идея, и откриващите се възможности да привлечеш хората към нея. Искрено се надявам, че съм сгрешил.

By Richard Cottrell

Contributing writer for End the Lie

Източник




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316612
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031