Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2011 19:48 - Северна Корея - съвършената диктатура. Автор: katana
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1987 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мой стар приятел /Бог да го прости/ беше по тия места. Времената бяха Ким Ир Сенови. БКП-то си управляваше. Живков нямаше и намерение да се разделя с властта. Като се върна, нещо се умълча… Събрахме се да пийнем по нещо. Сръгахме го да разказва.

Пичове, у нас е свобода, рай, рахатлък и адски демократично място! Дори в СССР цари тотална слободия в сравнение с тия!

Като кацнали, ги поело тяхното ДС. Добре облечени юнаци, с маратонки. Дали им по една книжка с Идеите „Чучхе”, на руски и ги настанили в хотел. Помолили ги учтива да се запознаят с книжката. Нашия я отворил и ахнал. Към книжката, карта. Излиза, че Ким Ир Сен сам е победил японците. После е победил американците и само от добро сърце приел възстановяването на договорените граници.

Но самите идеи „Чучхе” са били нещо фантастично. Представлявали нещо като конфуциански приказки. Ким Ир Сен е на гости при селяни. Някакъв го пита как да увеличат добивите с ориз. Вожда казва „Слагайте тор. Колкото повече тор, толкова по-големи добиви”. Моя приятел казва, „Защо не ги е накарал да ядат направо тор, не е ясно”. И все в този дух.

Преди да тръгнат по задачите си, ги завели да видят някаква статуя на Ким Ир Сен. Била най-голямата в света. Моя приятел казва „Баси статуята! Обувката му, колкото лека кола „Волга”. И я сложили на някакъв площад, несъразмерно малък спрямо статуята. За да я видиш, трябва да си счупиш врата, като гледаш нагоре. И се чувстваш дребен, като мравка пред нея.

Тръгнали по задачи. Пътищата са еднопосочни, минават по дигите на оризищата и колите се изчакват по кръстовищата. Колите са 100% държавни и са модели от късния социализъм. Молотовки и разни други екзотични транспортни средства. Тяхното ДС юрка с Нисан Патрули. Станало така, че се засичат с някакъв камион натоварен със зеле. На камиона 5-6 човека и пъпли бавно. Нисаните не спират и камиона се метнал в дерето, заедно с хората…  Естествено, Нисаните не спряли.

И друго каза. Не вървеше да се смеем, ама как ги различавахме по ранг партийците им. Колкото по-голяма значка с Ким Ир Сен има, толкова е по високо в йерархията.. И колкото повече химикалки има в горното джобче на куртката.

Като финал каза следното, „Братче, тия са изградили съвършената диктатура! Знаят всеки кореец къде се намира по всяко време.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318022
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031