Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2011 17:47 - Еврейските банки FED изсмукват жизнениете сокове (парите) на САЩ, и на света? Автор: gogo7
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2027 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чували ли сте за 16-те трилиона долара, прехвърлени от Федералния резерв към "банки, които са твърде големи за да се разорят"?

Това, което ще прочетете сега, би трябвало да ви порази. По време на последната финансова криза Федералният резерв (ФР) тайно е правил най-крупното в световната история прехвърляне на пари, и в течение на няколко години ФР се бореше в съда за да запази това в тайна. Помните ли плана за спасение TARP? Американският народ беше дълбоко възмутен от това, че правителството е похарчило 700 милиарда доларов за спасението на "банки, които са твърде големи за да се разорят" . Така че, тези вливания са дреболия в сравнение с това, което е направил Федералният резерв. По-долу е показано, че Федералният резерв, в периода между 2007 и 2010 години, фактически е дал повече от 16 трилиона долара почти без лихва на "банки, които са твърде големи за да се разорят" . А да сте чули нещо за това във вечерните новини? Най-вероятно не. В последно време в «Bloomberg» се появи едно-друго, но даже те не дадоха пълната картина. Трябва да се разкаже на Американския народ за тези «спасителни» 16 трилиона долара, защото това е прекрасен пример, обясняващ защо трябва да се закрие ФР. Финансовата система ФР активно сортира «победителите» и «губещите», и се оказва, че «приятелите» на ФР винаги получават поддръжка и, в крайна сметка, винаги се оказват сред «победителите». Свободната пазарна система би трябвало да работи по друг начин.


В съответствие с ограниченията, наложени от Главното бюджетно-контролно управление, е бил направен одит на ФР, съггласно реформата на Дод-Франк на Уол стрийт и Закона за защита на потребителя. Общият извод е, че общият обем на всички тайни спасителни операции, проведени от ФР по време на последната финансова криза е колосалните 16,1 трлн долара.



Това е невероятно количество пари.

Имайте предвид, че целият БВП на САЩ за 2010 година е само 14,58 трилиона долара.

Общият държавен дълг на САЩ сега е малко над 15 трилиона долара.

Така, че 16 трилиона долара са почти невероятна сума.

...


По данни от одита на Главното бюджетно-контролно управление, ФР е дал 16,1 трлн. долара тайни кредити от 1 декември 2007г. до 21 юли 2010г. По-долу е даден списък на фирмите и паричните суми, които те са получили. Данните са взети от отчета на одита на Главното бюджетно-контролно управление (стр. 131):



Citigroup — 2,513 трлн.
Morgan Stanley — 2,041 трлн.
Merrill Lynch — 1,949 трлн.
Bank of America — 1,344 трлн.
Barclays PLC — 868 млрд.

Bear Sterns — 853 млрд.
Goldman Sachs — 814 млрд.
Royal Bank of Scotland — 541 млрд.
JP Morgan Chase — 391 млрд.
Deutsche Bank — 354 млрд.

UBS — 287 млрд.
Credit Suisse — 262 млрд.
Lehman Brothers — 183 млрд.
Bank of Scotland — 181 млрд.
BNP Paribas — 175 млрд.
Wells Fargo — 159 млрд.
Dexia — 159 млрд.

Wachovia — 142 млрд.
Dresdner Bank — 135 млрд.
Societe Generale — 124 млрд.
Все остальные заёмщики — 2,639 трлн.


Този доклад е бил распространен сред всички членове на Конгреса, но повечето от тяха мълчат за това. Само един от тях, сенаторът Берни Сандерс, наруши обета за мълчание.

По-долу даваме извадка от заявлението за този одит, която е взета от официалния сайт на сенатора Сандерс:


«От резултатите от тази проверка вече знаем, че Федералният резерв е предоставил повече от 16 трилиона долара финансова помощ на някои от най-големите финансови институти и корпорации в САЩ и в целия свят»

Добре, а другите неща?

Защо водещите републиканци и демократи не крещят за това кърваво престъпление?

След огласяването, този скандал би трябвало няколко месеца да не слиза от първите страници на вестниците.

Но не е така. И знаете ли какво още? ФР не само е дала 16,1 трлн доллара почти безлихвени кредити на "банки, които са твърде големи за да се разорят" , но им е дала повече от 600 милиона долара, за да помогне за стартиране на програмата за екстренно кредитиране. По данни на Главното бюджетно-контролно управление ФР е вложил поразителна сума — 659,4 млн. в «платежи» на финансовите институции, което и стартира финансовата криза.

Оказва се, че трилионите долари са изпратени зад океана. По данни от одита, примерно 3,080 трлн долара са отишли в чуждестранни банки в Европа и в Азия.


Защо нашите долари се използват за подпомагане на чуждите банки, когато в същото време десетки милиони американски семейства изнемогват?

Освен това, да не забравяме, че много от тези кредити са били предоставени при почти безлихвени условия, което е позволило на много от тези финансови учреждения да приберат големи печалби.

Съгласно неотдавнашна статия, по оценки на «Bloomberg», крупните банки са получили докъм 13 млрд долара, възползвайки се от това, че лихвите по кредитите на ФР са по-ниски от пазарните.

...

Сега, тези "банки, които са твърде големи за да се разорят" станаха по-големи от когато и да било. Съвкупните активи на шесте най-големи банки на САЩ нараснаха с 39 % от 30 септември 2006 година до 30 септември 2011 година. Така че, те сега са още повече "банки, които са твърде големи за да се разорят" .


Ето какво става, когато позволяваме на неизбираемите бюрократи от централната банка да се занимават с нашата финансова система.

Повечето американци не осъзнават, че Федералният резерв не е част от правителството. В съда много пъти се подтвърди, че Федералната резервна система е частно учреждение, и вие можете да видите видео, където сътрудник на ФР признава, че ФР е частна собственост.


...
Започвате ли да разбирате, защо продължавам да твърдя, че е време да се закрие Федералната резервна система?


Пълният текст е тук на английски:http://theeconomiccollapseblog.
com/archives/have-you-heard-about-the-16-trillion-dollar-bailout-the-federal-reserve-handed-to-the-too-big-to-fail-banks

Превод на руски: http://www.inoforum.ru/inostrannaya_
pressa/slyshali_li_vy_o_16-ti_trillionah_dollarov_vbroshennyh_federalnoj
_rezervnoj_sistemoj_v_slishkom_bolshie_
chtoby_razoritsya_banki/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311949
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031