Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 21:01 - Джордж Сорос предупреждава за приближаващия финансов колапс! Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2094 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В книгата "Провалът 2008-ма и какво означава той", Сорос предупреждава, че независимо какво прави правителството, то не разполага с никакъв способ да избегне капана в който светът попадна:

image "Така че, в действителност, това означава край на епохата? Твърдя, че това означава края на един дълъг период на относителна стабилност, основана на Съединените щати като доминираща сила и на долара като основна резервна международна валута. Аз предвиждам период на (дирижирана) политическа и финансова нестабилност, след които, се надяваме, ще последва създаването на нов световен ред".

"В такива моменти, оцеляването е най-важното нещо", казва той. Това не е само защита на техните активи. Това означава, стойте далеч от катастрофата. Според него, светът е изправен пред един от най-опасните периоди от съвременната история - периода на "Злото".

Европа спря на ръба на спускането в хаос и конфликти. В Америка, той прогнозира бунтове по улиците, които водят до насилие за тяхното потискане, което ще ограничи гражданските свободи. Като цяло, това, дори, може да съсипе световната икономическа система.

"Аз не съм тук, за да ви развеселявам. Изправени сме пред изключително трудни времена, в много отношения, сравними с 1930 год. с Голямата депресия. Ние сме изправени пред общия спад в развитите страни на света, което може да ни въвлече в едно десетилетие или дори повече на стагнация, или по-лошо. Най-добрият сценарий би било състоянието на дефлация. Най-лошото - срива на финансовата система ".

Сорос се основава на миналото си, твърдейки, че глобалната икономическа криза е също толкова важна и непредсказуема, както в края на комунизма. "Колапсът на съветската система е доста необикновено събитие, и сега в развитите страни, преживяваме нещо подобно, но не е напълно ясно какво се случва."

Докато гневът расте и се натрупва, уличните бунтове са неизбежни. "Да, да, да," казва той, почти радостно. Отговорът на вълненията може да бъде дори по-опустошителн от самото насилие. "Те (протестиращите) ще бъдат използвани да оправдаят насилственото потушаване на протестите, като тактика за поддържане на законността и реда, което, ако се стигне до крайност, може да доведе до репресивна политическа система – общество, където личната свобода е силно ограничена ("деспотизъм във фантастични мащаби").
Сорос отива толкова далеч, което предполага, че последиците за Америка, могат да се превърнат в пълен колапс на закона и реда – бунтове по улиците, финансова криза и репресивни отговори на правителството.

Дори най-добрите и най-ярките умове не знаят какво да правят, освен да бягат и да се крият. (Четете "тайните протоколи на ционските старейшини!)
Времето дойде и не може да бъде спряно.

(Времето на звяра - антихрист!)

 

Източник

24.01.2012


 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28373631
Постинги: 4302
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930