Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2012 11:24 - РЕКЛАМАТА В СЕГАШНАТА Й ФОРМА! Автор: kolevdobri
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2605 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Рекламата е ИЗНАСИЛЕНО НАТРАПЕНА ИНФОРМАЦИЯ Без да я искаме.
Като натрапница, която обсебва нашето съзнание, незабелязано, въпреки заблудата, че можем да контролираме процесът по непукизъм, който си НАЛАГАМЕ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕМ.

Колко пъти сте си казвали гледайки някаква реклама: Да бе, да му се не види, точно от такава информация имам нужда.

Обикновено или гледате като зомбирани, с надеждата да свърши по-бързо, също като проститутка, която трябва да вземе парите на клиента, колкото се може по-бързо, проклинайки го, ако не може да свърши бързо. Същата работа.

 

Днес погледът ми спря на надписите върху една бутилка от Пепси. Та за какво става на въпрос? Познати неща, ако купите толкова бутилки и съберете толкова етикета, след което трябва да ги изпратите на не знам си какъв адрес и МОЖЕТЕ да спечелите някаква награда. В случая някаква електронна джаджа/джага или направо дивайс. Хващам се, че няколко пъти погледът ми спира върху тази реклама, въпреки, че не е имало случай да събирам етикети и да ги изпращам някъде си за да получа нещо. Знам, че няма да го направя, но въпреки това погледът ми е там. И се питам, какво общо има тази електронна джаджа с газираната напитка? Каква е връзката по дяволите? А също се питам, кога най-после всичките тези държавни ведомства ще си свършат работата и ще ни предпазят от целият този потоп от ненужна за нас, но много нужна за монополите натрапена информация, за да забележим продукта им? ЗАЩО ДА НЕ ХАРЕСАМЕ ПРОДУКТИТЕ, ЗАРАДИ ТЯХНАТА ИСТИНСКА СТОЙНОСТ, КОЯТО ДА СЕ НАЛАГА В ОБЩЕСТВОТО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ И РЕКЛАМНИТЕ АГЕНТИ ДА БЪДЕМ САМИТЕ НИЕ, А ТРЯБВА ДА НИ ПРОМИВАТ СЪЗНАНИЕТО 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО? КЪДЕ СА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, КЪДЕ Е СЪВЕТЪТ ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ, КЪДЕ СА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ЛАЙНАРИ,НА КОИТО ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ, ЗА ДА СИ ЖИВУРКАТ И НИЩО ДА НЕ ПРАВЯТ ЗА НАС?

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГЛЕДАМ ТОНОВЕ РЕКЛАМА, ЗА ДА ВИДЯ ЕДНО ЗРЪНЦЕ ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ МЕЖДУ САМИТЕ РЕКЛАМИ?

 

И тук притеснението ми е повече за народа, отколкото за мен, самият. Аз съм си решил този проблем в немалка степен, но разбира се не изцяло. НЯМАМ ТЕЛЕВИЗОР И СЕ ОПИТВАМ ПО ВЪЗМОЖНОСТ ДА НЕ ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗИЯ, ОСВЕН КОГАТО СЪМ НА ФИТНЕС ИЛИ НЯКЪДЕ НА ГОСТИ. Но да се прибера у дома и да си пусна телевизора – ще има да вземат. Няма да ПУСНА до себе си цялата тази помия и после да се чудя, откъде са проблемите ми – като се започне от здравствените и се стигне до икономическите. И въпреки всичко, и аз съм под въздействието на монополите и политиците и рекламните им послания.

 

НО КАКВО ДРУГО ЛОШО НЕЩО ПОСТИГА РЕКЛАМАТА?

Ако трябва да проявите обществена съвест, да помогнете на някого, да почистите наоколо или нещо друго, което засяга трети лица, не вас самите, то тогава ще имате проблем в над 90 % от случаите. Психолозите го обясняват с възможността и чувството ни, заложено в нас самите, да опазим личното си пространство. Аз обаче го класифицирам като ИДИОТИЗЪМ, НАТРУПАН СЛЕДСТВИЕ НА МАНИПУЛАЦИЯ НА ЛИЧНОТО НИ И ОБЩЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ, ПОСРЕДСТВОМ ЦЯЛ НАБОР ОТ ИНСТРУМЕНТИ, ВКЛЮЧВАЙКИ В ТОЗИ ПРОЦЕС МАШИНАТА ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ, С КОЯТО ДЪРЖАВАТА И МОНОПОЛИТЕ РАЗПОЛАГАТ.

 

НИЕ ДОТОЛКОВА МНОГО СМЕ ОТЧУЖДЕНИ, ЧЕ НАПРАВО СЕ ПЛАША. НИЩО НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ИЗВЪН НАС. ТОТАЛЕН ЕГОИЗЪМ. ДА, ЕГОИЗМЪТ Е ДВИЖЕЩА СИЛА НА ИКОНОМИКАТА, НО ПРИ НАС ТОЙ Е ТОТАЛНО ДЕФОРМИРАН И ДОВЕДЕН ДО КРАЙНОСТ. НИЕ ВЕЧЕ НЕ СМЕ ОБЩЕСТВЕНИ ЖИВОТНИ, НИЕ СМЕ ТЪПИ ЖИВОТНИ. ОТ ЕДНА СТРАНА СМЕ ЗАГУБИЛИ ЖИВОТИНСКИТЕ СИ ИНСТИНКТИ, КОИТО ДА НИ ПРЕДПАЗЯТ ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ ОТ НЕПРИЯТНОСТИ И БОЛЕСТИ. ЗА РАЗЛИКА ОТ ЖИВОТНИТЕ, НИЕ СЕ ТЪПЧЕМ С ИЗЛИШНА ХРАНА, ПИЕМ, ПУШИМ, ДРОГИРАМЕ СЕ И ИЗОБЩО СМЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ ВЪВ ФИЗИЧЕСКИ РАЗВАЛИНИ. ОТ ДРУГА СТРАНА СМЕ ДЕГРАДИРАЛИ И ДУХОВНО ИМЕННО ЗАТОВА, ЗАЩОТО ДЪРЖАВНАТА МАШИНА, И МОНОПОЛИТЕ, СА НАПРАВИЛИ И ПРИЛАГАТ СИСТЕМА, КОЯТО ДОВЕЖДА ДО КРАЙНОСТ ЧУВСТВОТО НИ ЗА ЕГОИЗЪМ. ТАКА СМЕ СТАНАЛИ ТЯХНО ЛЕСНА ПЛЯЧКА И МОГАТ ДА НИ ПРОДАДАТ ВСИЧКО, КОГАТО СИ ПОИСКАТ И ЗА КАКВАТО СИ ИСКАТ ЦЕНА, ДЪРЖАТ НИ ПОЛУБОЛНИ И ПОЛУЗДРАВИ, ЗА ДА СМЕ ИМ ВИНАГИ ПОД РЪКА И ВИНАГИ МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ НА ГЛАСОВЕТЕ НИ, ЗА ДА НИ ЗАРОБЯТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.

 

СЪЩОТО Е КАТО ПРИ СОЦИАЛИЗМА. ТОГАВА НИ КАЗВАХА: ГЛАСУВАЙТЕ, ЗАЩОТО ЕТО ВИЖДАТЕ ЛИ, НАПРАВИХМЕ ВИ ДЕТСКА ГРАДИНА, ИМАТЕ УЧИЛИЩА, ИМАТЕ ЗАПЛАТИ, ДВА ПОЧИВНИ ДНИ В СЕДМИЦАТА, ИМАТЕ ПРАВО ДА СИ КУПИТЕ ХЛЯБ, БЕЗ ДА СТЕ КОМБАЙНЕРИ И КУП ДРУГИ ГЛУПОСТИ.

 

КАК МОЖЕ ПО ДЯВОЛИТЕ ДА СЕ КЛАСИФИЦИРА ПРИЗИВА НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ ПРЕДИ ИЗБОРИ:ГЛАСУВАЙТЕ?

ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМЕ БЕ ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА? ЗА ВАС ЛИ, ОТРЕПКИ ТАКИВА!? НО РЕКЛАМАТА ПРАВИ СВОЕТО. СИСТЕМАТА СЕ ПОДКРЕПЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА РЕКЛАМАТА. ВСЕ ПАК ПОЛОВИНАТА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ОТИВАТ ДА ГЛАСУВАТ И ПОДДЪРЖАТ ПО ТОЗИ НАЧИН СИСТЕМАТА, КОЯТО ГИ ПОРОБВА. НО АЗ НЕ СЕ ПЛАЩА ЗА ТОВА, ЧЕ ПОРОБЕНИ СА ГЛАСУВАЩИТЕ. ТЕ СА ИДИОТИ И СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ. ПЛАША СЕ ЗА ТОВА, ЧЕ ПОРОБЕНИ СА И НЕГЛАСУВАЩИТЕ.

И НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ ЗАВЪРШИ ВСИЧКО ТОВА - КАТО В ГОДИНИТЕ НА СЪЕДИНЕНИЕТО И БЪЛГАРСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО ЧУДО СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ИЛИ КАТО В ГОДИНИТЕ, КОГАТО НАРОДЪТ НИ Е ЧАКАЛ НЯКОЙ ДРУГ ДА МУ СВЪРШИ РАБОТАТА И СЕ Е УСПОКОЯВАЛ СЪС СОБСТВЕНАТА СИ ТЕЗА, ЧЕ ЧУЖДИЯТ УПРАВНИК Е ПО-ДОБЪР ОТ СВОЯ. ПОНЕ МОЖЕ ПО-ИСТИНСКИ ДА ГО МРАЗИ.
ЖАЛКОТО Е, ЧЕ ЗА БЪЛГАРИНА, ГОДИНИТЕ НА ЧАКАНЕ СА МНОГО ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНИТЕ НА ДЕЙСТВИЕ.

.......................

Коментар от Григор Симов:

Рекламите са не само гавра с хората, но преди всичко са - легализирана ИЗМАМА

Рекламите преследват и постигат множество цели едновременно. Една от най-законспирираните цели е, да ни внушават постоянно, че уж има множество частни, независими фирми, и между тях се води непрестанна война за пазари. А реалността е, че всичките тези, наистина, отвратителни фирми, са неизброими поделения на единния, неделим и непоклатим, световен свърх-мафиотски капитал на Световното сатанинско юдейство, към чиито представители, Христос се е обърнал с думите:
– "Ваш баща е дяволът, и вие неговите похоти искате да вършите, а той беше човекоубиец от самото начало и не се поддаваше на истината, защото в него истина няма, понеже е лъжец и прародител на лъжата".

Т.н. капиталистическа система и "свободната, пазарна икономика", по същесто са следното:
Капитализмът е - ограбване и концентриране в едни единствени ръце, капитала на целия свят.
А "свободният" пазар, на практика, а и логически, означава, че в когото са парите негов е и т.н. "пазар", негови са всички борси (и почти всичко в света), и Той, спекулативно определя цените и количеството на стоките на пазара. Той решава и в коя страна, колко капитали ще вложи, и какъв да е стандартът на живот във всяка отделна страна. Той - господарят на всичките пари и на всичките банки, вкл. "националните", а и на всички правителства, чрез пускане или изтегляне на парите, които са в обръщение, съвсем злонамерено предизвиква икономическо оживление или стагнация. И с това подтикват лумпените към бунтове, революции, терор и обезценяване на всичко, вкл. и на човешкия живот.

А има ли изход, и какъв е пътят?

За мен, изходът е в самоинформирането и информиране на другите, но само от неофициални, отричани и игнорирани източници.

Ето едно мое лаконично обобщение, което съм сложил и на задната корица, на книгата си "Срещу течението":

 

Модерната западна цивилизация има толкова общо с християнството и с човешките добродетели, колкото общо има между Света гора и Холивуд (- имената им значат едно и също, но същността им е коренно противоположна).

Още от времето на т.н. ренесанс и реформацията, могъща сатанинска сила владее и манипулира Европа и света, и води народите, от едно разочарование към друго. И както самите ционистки старейшини се изразяват в тайните си протоколи: “когато напълно подчинят света, царството им щяло да се отличава с деспотизъм във фантастични мащаби”.

Нечествите сили маскират своите античовешки и антидуховни цели с добре звучащи лозунги: свобода, братство, равенство, просветителство, хуманизъм, наука, култура, възраждане, прогрес, либерализъм и много, много други. Но това са само кухи фрази, зад които се преследва и върши точно обратното!

Така, както изкуствената стръв – блеснб, е лъскава и привлекателна, такива са и измамните учения на слугите на нечестивите сили – масоните и комунистите. И едните, и другите изпълняват волята на своите злонамерени създатели и господари. А те, господарите им, са могъща сатанинска сила, чиито цели и средства олицетворяват абсолютното зло и напълно се покриват с определението за дявола или нечестивата сила в религиозните учения!

А на нечестивите сили можем да устояваме, само ако мислим и вършим добро; търсим и разпространяваме истината; сдружаваме се и се организираме; отстояваме поне елементарната нравственост и морал; вярваме в доброто и не мразим никого!

За всичко останало "Господ ще промисли", и е промислил, защото Самият Христос е казал:
"Търсете Божието царство и неговата правда, и всичко останало ще ви се придаде"!
Амин!


И една извадка от
Архиепископ Аверкий - Таушев, от съчинението му
Признаци за приближаване края на света:

Колкото повече напредва времето, толкова по-тежко ще става. Духът на християнството – незабелязано за служещата на света тълпа, но твърде забележимо за онези, които бдят над себе си – се отдалечава от хората, като напуска света и го предава в ръцете на неговото падение. Изпълнява се предсказаното в Писанието за отстъплението от християнството, но “отстъплението е допуснато от Бога. Не се опитвай да го спреш с немощната си ръка”.
Но е престъпно да се мълчи за отстъплението, да залъгваме себе си и другите, че всичко е наред и няма за какво да се безпокоим. И макар да не е по нашите сили да спрем отстъплението с немощната си ръка, дългът на християнската любов ни повелява, не само да се отдърпнеп и да се предпазим от него, но да предпазим и нашите близки, ако те сами не го виждат и не го забелязват. В подобни случаи трябва винаги да помним прекрасните думи на св. Григорий Богослов:
С мълчание се извършва предателство към Бога“.  Не бива да се мълчи за онова, което е най-важно: спасението на човешките души!”
.......................

А за мнозината, които ще кажат: Кой ви пречи пък на вас "християните"?  Предварително ще отговоря с първите 2 точки (от 19-те) от словото на равина Райхорн, произнесено 1859 г. в Прага:

................

Всъщност... ставаше дума за рекламите...
 
Но, както и да е – който не може, или не иска, да разбере от една дума, няма да разбере и от сто!

1. На всеки сто години ние, мъдреците на Израил, обикновено се срещаме в синедриона, за да разгледаме нашия напредък по отношение господството ни над света, което Йехова ни е обещал, и нашето завоевание над неприятеля – християните и християнството.

2. Тази година, събрани около гроба на нашия велик Симеон-бен-Йехуда, ние можем да обявим с голяма гордост, че изминалото столетие ни доведе много близо до нашата цел, и че тази цел много скоро ще бъде постигната.

 




Гласувай:
3



1. анонимен - Редактирането на грешки и пропуски в публикацията - невъзможно, по вина на блог.бг!
05.02.2012 11:28
За което съжалявам и се извинявам!
цитирай
2. eltimir - Препечатах го
06.02.2012 16:23
Препечатах го във втория си сайт, където публикувам дълготрайни материали:
http://erigkan.ucoz.ru/
Със съвсем кратко въведение и с малка снимка за илюстрация.
Гриша, нещо спря да отговаряш на съобщенията ми. Или не ги получаваш? Защото именно на такива факти се натъкнах напоследък. Блокират се пощи, блокират се лични съобщения. И се чудя защо. А кой го прави, то е ясно.
Исках да те питам нещо по-лично, не е за всички читатели в блога.
цитирай
3. анонимен - На Елтимир:
06.02.2012 22:18
Съобщения не съм получавал от теб, нито в блог.бг, нито във форума на сайта ти. Само днес още не съм поглеждал в твоя сайт, понеже до сега нямах време. Ще погледна след като прегледам новите публикации в блог.бг.
Всичко добро!
цитирай
4. eltimir - Съобщенията
06.02.2012 23:56
анонимен написа:
Съобщения не съм получавал от теб, нито в блог.бг, нито във форума на сайта ти. Само днес още не съм поглеждал в твоя сайт, понеже до сега нямах време. Ще погледна след като прегледам новите публикации в блог.бг.
Всичко добро!

Писах ти в блога, няколко пъти. Утре ще пиша и в сайта, сега ще лягам, и днес имах натоварен ден с много писане и четене. Едва гледам До утре!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313180
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031