Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2012 21:40 - Вълкът в овча кожа - Съдържанието на АСТА не е достъпно публично!! Автор: worldissue
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1276 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мистериозното споразумение АСТА се споменава всеки ден в новините, но същите новини забравят да посочат, че съдържанието на това споразумение НЕ Е ДОСТЪПНО ПУБЛИЧНО! Създателите му не искат да знаете какво има в АСТА, защото разбират, че няма да приемете потъпкването на собствените си права. Те също знаят, че това, което искат да ви натресат като закон, затрива едновременно понятията демокрация, конституция и суверенитет.

Нека разни актьори, продуценти и тем подобни, развиващи разни теории по БТВ как ги били окрадвали, да не се опитват да ме убедят, че приемането на някакво анонимно споразумение, написано и лобирано от група бизнесмени, без участието на обществеността, щяло да спре кражбите на интелектуалната им собственост. Подобен довод е меко казано нелеп.

Ако АСТА наистина иска да се бори с пиратството, тогава защо създателите му ГО КРИЯТ В ТАЙНА и не искат обществото да се включи в разработването му? Значи ли, че ако в Белия Дом и Брюксел решат нещо, аз автоматично трябва да го приема и да се смиря с последствията? Нали страната ми си има суверено правителство? Защо всичко трябва да зависи от волята на някакви анонимни олигарси, това ли е демокрация? Доларът е по-тежък от конституцията ли? Аз наричам подобно нещо "корпоративен фашизъм".

И последно - едно споразумение се пробутва тайно, когато то нарушава някакъв закон или противоречи на интересите на обществото. Ако всичко му беше наред, нямаше да има нужда да го крият.

Споразумения като АСТА са и удобен инструмент в борбата с активните граждани -- колко лесно ще е пиратството да се използва като предлог за следене и борба, например, с ралични опозиционни групи, граждански обединения, и най-важното - отделните граждани, които не се боят да изразяват мнението и критиката си, тъй като те са единствените, които представляват пречка за узаконяването на подобно беззаконие.


Тагове:   тайна,   съдържанието,   АСТА,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28382388
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930