Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2012 21:44 - Произход от траките - шведската версия. Автор: demograph
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3668 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всички около нас и далеч от нас, претендират по някакъв начин за връзка с траките, само българските платени историци като опълченци мятат "камъне и дърве" срещу всеки опит за защита на родовата ни връзка с траките и огромното тракийско културно-историческо наследство..
Те толкова яростно защитават разгромени и вредни за България исторически тези, и така последователно отричат всяка тракийска връзка в произхода на българите, че навяват съмнение за злонамерена неграмотност.
Това ме накара, с поредица от принудителни постинги, да покажа на аудиторията, че независимите исторически школи на другите народи не се смущават да покажат родовата си принадлежност към траките.
Нещо повече. Другите подсказват на нашите паникьосани "историци" за "директната" връзка на съвременните българи с траките и за наличието на нарастващо българско народно самоопределяне като потомци на траките...Странно, нали...

Пасаж от "ИСТОРИЯ НА ШВЕЦИЯ": "Много съвременни българи заявяват, че са директни потомци на траките... /връзката към сайта - в хиперлинка накрая/
Thracians: Ancestors of the Swedes

ТРАКИТЕ; ПРЕДЦИ НА ШВЕДИТЕ - превод от Демограф

...Херодот (425 пр.Хр. пише: "Народът на траките е най-многобройният на света; Траките имат няколко имена, в зависимост от спецефичните региони които са обитавали, но техните обичаи са повече или по-малко еднакви… и само тяхното хронично разединение ги възпира да станат най-силната от всички нации.
Историята свидетелства, разбира се и че те са били най-свирепата раса, давано с повтарящата се фраза за „вечно подпийнали”, по-вероятно по време на битките, отколкото изтегнали се в леглата си. Те също биват описвани като червено-кестеняви синеоки хора, сражаващи се за собствените си племена. През трети век преди Христа, Траките са отбелязвани като имащи множество племена които рядко се обединявали, повечето имащи собствени крале.
Тракийското облекло е било добре познато. Дадени са ни няколко описания, включително и илюстрации с рисунки върху гръцка ваза. Основното им облекло им е било туника, наметало, шапка и ботуши. Тракийските войни са носили щит, копие и малък меч, като второ оръжие. Начинът им на обличане и въоръжение се наследява и от техните потомци, викингите, разбира се усъвършенствани.
Траките са споменати от много владетели от районите в които те са живели. След гръцката победа над персите (449 пр.Х.),Персийският крал Ксеркс (486-465) създава голяма армия, измежду войниците на която, Херодот споменава траки от Северо-западна Мала Азия, които са описани така:

„Траките се присъединили към похода, носейки лисичи шапки, дълги палта под техните живо оцветени наметала. Техните високи кожени ботуши са направени от еленова кожа. Те са били въоръжени с копия, леки щитове и малки мечове.”

Йосиф (1 в. сл.Хр.) ги идентифицира като племена известни на римляните като Тираси /Thirasians/, а на гърците като траки /Thracians/, от които те са се страхували като от пирати грабители. Dio Cassius, римски историк пише през 2-ри век сл.Хр. „нека не забравяме, че /Императорът/ Траян беше по рождение тракиец в истинският смисъл на думата
Тир /Tiras/ от своя страна е бил обожествяван от своите потомци, като Тур/Тор (Thuras /Thor), богът на войната . Река Атира /Athyras/ е наречена на него, а древният град Троя /Траяни или Троянци/ запазват навеки неговото име, както става и с областта на планината Таунрос/Taunrus. Тракийската земя се разпростирала от Юго-източна Европа до Мала Азия – обширен район, исторически познаван като Тракия.

Историческото родословно дърво на траките наброява над 200 племена, с няколко имена, в зависимост от съответният район в който живеели. Някои от техните племенни наименования са били Траянци/ Trajans, Етруски, Даки, Лувийци, Раманти, Пеласги, Беси (Веси), Одриси, Серди, Меди и Дентелети. Троянците създават град Троя който съществува приблизително 2400 години (от около1900 BC до 500 AD), който е бил разрушаван и построяван отново няколко пъти.

Хиляди троянски воини са напуснали Троя през 11 век BC. Те дошли на север и завладяли земя около река Дон (Юго-западна Русия), която е важен търговски път. Местните нарекли троянските нашественици „Аес”, означаващо „железните хора” заради техните ненадминати железни оръжия. Племената на троянците – Аеси (а може би - арес - арии - арийци!? Г.С.), ще се придвижат по-късно на север установявайки се в земите на днешна Скандинавия.

Аесите или Аесарите, в последствие стават известни като Свеари/ Svear, и после Шведи/Swedes. Историците отнасят народът Аес към „Трако-кимерийците” поради техните троянски предци.

Други тракийски племена запазват културното си присъствие в Мала Азия и Юго-източна Европа до 5-ти век AD.

Много днешни българи твърдят, че те са потомци на древните траки.

Бележки на Демограф:

1. Не съм сигурен 100% в превода на някои имена и тяхното произнасяне.

2. Умишлено промених заглавието на постинга за да предизвикам по-голям интерес.

3. Следващото десетилетие в историческите открития ще бъде възкръсването на траките. Признаците за това са очевидни за тези които наблюдават тенденциите в модерната историография.

Шведите твърдят, че са потомци на траките, а покрай това посочват и други народи в Европа като такива - датчани, норвежци, балтийци, германци, поляци, украинци... Гърците твърдят, че траките са гърци, което значи че гърците са траки; сърбите твърдят, че те са траките; македонците ги знаете какво твърдят- че македонците са траки и респективно те са траки, а не „татари”; румънците твърдят, че те са ромеизирани даки-траки; турците, като гърците, изкарват траките турци; руснаците се определят за скити, които древните втори приравняват с траките; албанците се пишат илири - демек траки; италианците се описват като потомци на етруско-троянците, сиреч траки;....

Другите се надпреварват за роднинство с траките и коварничко прилапват нашето велико минало.

Само ние , удобно за всички изброени, според платените ни от вън "историци", не сме траки. - Ние според тях, сме татари, турци,иранци, монголци,..с една дума – нахални натрапници.

Само не и траки. А в същност, и шведите ни подсказват, че ние СМЕ траките и сме техни роднини – първи братовчеди, които отгоре на всичко са наследили и живеят в дядовата им къща и земя!....

А нашите историци, не само че продължават да мълчат, но и организирано и настървено се опитват да провалят опитите за надникване в „забранената зона” тракийски корени на българите.

4. Мисля си, че в обстановка когато чуждестранни изследователи на историята са на крачка от ексхумацията на погребаната умишлено тракийско – българска цивилизация, е по-добре казионните ни историци поне да запазят мълчание.

Защото се страхувам, че ако си отворят устата и изрекат нещо за траките, то ще бъде поредно разрушително самооплюване.
Странна работа. Срамна работа.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28376935
Постинги: 4303
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930