Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2012 15:32 - 13 зли експеримента на властите на САЩ, извършени над хора. Автор: kostas
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 5518 Коментари: 3 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Американските власти често са изобличавани, че извършват множество гадни, нехуманни и смъртоносни експерименти върху хора, без тези хора да знаят и да са давали съгласието си. Наскоро се разбра, че САЩ са заразявали гватемалци с БПП, като в тази връзка можем да направим класация на 13 от най-злите (поради липса на по-добра дума) случаи на тестове върху хора, извършени от властите на Съединените щати. Този списък няма как да не ви направи „конспиративни теоретици“, защото след списъка, който предстои, вече никога не би трябвало да имате пълна вяра на държавните власти.

image

1. Мисловен контрол и насилие над деца

imageПроект MKULTRA, приложен проект 68 – сякаш изваден от някой кошмар. Ръководителите от ЦРУ са платили на д-р Доналд Юън Камерън да прави експерименти със субстанции, контролиращи съзнанието. Крайната цел е била да се разработят методи за внушение и контрол на мислите, както и такива за извличане на информация от хора със силна воля. За да бъде постигнато това, докторът е използвал пациенти от Монреал под претекст, че ще им прилага „терапия“. Повечето от пациентите са страдали от биполярна депресия и хронично чувство на мъчително безпокойство, а „терапията“ на д-р Камерън наистина им е подействала разтърсващо и незабравимо.

В периода 1957-1964 г., когато Камерън е получавал пари за проекта, той е подлагал пациентите си на електроконвулсивна терапия, надвишаваща 30-40 пъти нормалния интензитет. След това е въвеждал хората в медикаментозна кома, продължаваща по няколко месеца – време, през което отново и отново е пускал около тях кратки послания или запис с повтарящи се звуци. Като резултат жертвите забравяли да говорят, преставали да разпознават родителите си и масово страдали от сериозна амнезия.

Всичко това е било извършвано върху канадски граждани, тъй като от ЦРУ не са искали да рискуват операцията, като експериментират с американци. За да си осигури гарантирано финансиране, Камерън започнал да включва в експериментите си и деца. Поне в един доказан случай предлагал децата и за секс-услуги на високопоставени държавни служители. Докторът е записвал блудствата, след което той и офицерите на ЦРУ, зачислени към MKULTRA, са изнудвали политиците за продължаване на финансирането.

2. Войници излагани против волята си на иприт

От 1940-е разработките на биологични оръжия са във възход, като от един момент нататък властите започват да тестват тези оръжия върху собствената си армия. Знае се, че газове като иприт, изгарящи кожата, и други химикали с бавно действие – например луизит – са били прилагани при различни експерименти върху войници без тяхното знание и съгласие. Също така са били тествани противогази и защитни облекла – за целта войниците са били затваряни в газови камери и там са били излагани на иприт и луизит. Последното определено буди асоциации за газовите камери на Нацистка Германия.

ЛУИЗИТ: Това е газ, който лесно прониква през облеклото, дори през гума. След контакт с кожата незабавно причинява силна болка, сърбене, отоци и даже екземи. До 12 часа след атака с луизит по тялото се появяват големи отоци, пълни с течност – подобни на тези при други форми на тежки химически изгаряния. И това е що се отнася само до контакта на кожата с този газ. Вдишването на луизит причинява изгаряща болка в белите дробове, кихавици, повръщане и едема пулмонум (тежък белодробен оток).

ИПРИТ: До около 24 часа след излагане на иприт няма симптоми. Този газ е с мутагенни и канцерогенни свойства, причинили смъртта на много тестови субекти. Първите му действия наподобяват тежки изгаряния, които с времето преминават в язви, отделящи жълтеникава течност. Макар лечението да е възможно, изгарянията с иприт са изключително болезнени и изчезват много, много бавно. Някои от пораженията върху кожата са необратими.

Наред с потвърдените данни за експериментите върху войници, се носят и достоверни слухове, че биологичните оръжия са били прилагани и върху пациентите на болниците за ветерани – само че там експериментите са наричани „наблюдения“, за да не будят подозрение.

3. САЩ дават имунитет на касапин, избил десетки хиляди

imageДоктор Широ Иши е оглавявал прочутото Звено 731 – таен отдел за биологични и химически изследвания към японската армия по време на Втората световна война. Той е провеждал потресаващи експерименти върху хора, като жертвите му са десетки хиляди. Иши е извършвал вивисекция на военнопленници, без да използва обезболяващи. За незапознатите – вивисекцията е експериментална хирургическа операция върху живи същества (с централна нервна система), която цели изследване на вътрешностите им за научни цели. С други думи, японският лекар е разпарял затворниците за едни ненужни операции, като ги е поддържал живи, без да им дава обезболяващи.

При някои експерименти той е причинявал аборти на жени. Също така се е правел на Господ, като е предизвиквал сърдечни и други удари на затворниците и ги е излагал на екстремни температури, след което е рязал замръзналите или изгорените им крайници. Иши е наричал всички тези хора с термина „дърветата“ (или „цепениците“).

След поражението на Япония през 1945 г. тамошните власти нареждат сградите на Звено 731 да бъдат взривени. Иши заповядва останалите „цепеници“ да бъдат екзекутирани. Скоро след това извергът е арестуван. И както се твърди, прочутият генерал Дъглас Макартър лично се е договорил с Иши, че САЩ ще му осигурят имунитет за извършените престъпления, ако сподели опита, придобит от експериментите върху хора. Иши се е отървал от възмездие, понеже властите на САЩ били заинтересовани от неговата работа.

Въпреки че не са директно отговорни за описаните злодеяния, американските власти определено показват, че са повече от склонни да прощават мъченията над хора в името на напредъка в областта на биологичните оръжия, които могат да избият още повече хора. Това не е изненадващо, като имаме предвид, че случаят с Иши е просто един от многото такива.

Самият Иши умира през 1959 г. До края на живота си оглавява проучванията за биологични оръжия – средства за още масови убийства по най-разнообразни начини. С други думи, касапинът си е останал злодей до последен дъх.

4. Терор над американските градове

САЩ често правят учения на собствена територия, включващи реализация на най-песимистичните сценарии при евентуална война с биохимически оръжия. Типичен пример за това са серията военни симулации, проведени от Армията, ЦРУ и федералните. Същността на тези симулации е била действителна химическа атака. Проведени са следните нападения по въздух и по море:

– Използвайки кораби, ЦРУ разпространява магарешка кашлица (коклюш) в Тампа Бей. Това причинява епидемия от коклюш. 12 човека умират.

– Военноморските сили разпръскват патогенни бактерии над Сан Франциско. В резултат много от гражданите развиват пневмония.

– Армията атакува градовете Савана (щата Джорджия) и Ейвън Парк (Флорида) с милиони комари. Целта е разпространение на жълта треска (американска чума) и денга (остра заразна тропическа треска). Рояците оставят след себе си множество американци, страдащи от треска, коремни и дихателни проблеми. И най-лошите последствия: мъртвородени деца.

Не, може би има и по-лошо! След като рояците си отиват, идват военните, преоблечени като здравни работници. Тяхното намерение през цялото време, докато са наблюдавали жертвите, е била да изследват и да описват последствията от страданията, причинени при експеримента.

5. САЩ заразяват гватемалци с БПП

След като през 1940-е пеницилинът става утвърдено средство за лечение на сифилис, САЩ решават да тестват неговата ефективност и върху граждани на Гватемала. За целта са използвани проститутки, заразени със сифилис и други полово предавани болести (БПП) – услугите на жените били „подарявани“ на затворници, войници и пациенти с умствени заболявания. Щом станало ясно, че разпространението на болестите чрез проституция не дава очакваните резултати, дошла идеята за „имунизации“.

Изследователите тайно посипвали половите органи, ръцете и лицата на пациентите си с бактерии, причиняващи сифилис. В някои случаи мъжете даже били ваксинирани чрез гръбначни пункции. След като този път жертвите се заразили, започнало лечението. Но една трета от болните умишлено били оставени без лечение, за да продължат да разпространяват болестта.

На 1 октомври 2010 г. Хилъри Клинтън се извини за това злодеяние. Започна ново проучване, целящо да установи дали някои от жертвите все още са живи и болни от сифилис. Тъй като много от хората не са получили пеницилин, е възможно да са предали болестта си на следващите поколения.

6. Последствията от атомна бомба – експерименти върху хора

При опитите за овладяване на енергията от атомните бомби американските учени тайно са тествали въздействията на това оръжие върху хора. Проект Манхатън проправя пътя на бомбите за Хирошима и Нагасаки – тогава учените прибегнали до тестове с плутоний. Те инжектирали 18 нищо неподозиращи пациенти. На експерименти с инжектиране на микрограми плутоний били подлагани и войници, въвлечени подмолно в Проект Оук Ридж, а след това същото злодеяние било извършено и с трима пациенти на една болница в Чикаго.

Представете си, че сте безпомощен пациент, приет в болница – предполагате, че там никой няма да ви навреди. Но внезапно се появяват хора, изпратени от властите, които ви поставят бойна доза плутоний в кръвта. Разсекретените документи описват 18 такива пациенти, останали в историята само под кодовите си имена – петима от тях са живели повече от 20 години след инжекцията.

Наред с плутония, изследователите са си поиграли и с уран. В периода между 1946 и 1947 г. доктор Уилям Суит инжектира 11 пациенти на една болница в Масачузетс с уран. Финансирането на експеримента е било в рамките на Проект Манхатън. В замяна на урана, който е получил от властите, той запазвал мъртви тъкани от убитите хора, за да могат да бъдат изследвани.

7. Затворници инжектирани с Оранжев агент

След като получава средства от компанията Dow Chemical (разработваща Оранжев агент), Армията и компанията Johnson & Johnson, д-р Албърт Клигман започва „дерматологично изследване“ върху затворници. Целта е била да се установи въздействието на Оранжевия агент върху кожата. В резултат затворниците развили хлоракне, тежки обриви и гнойни пъпки – по лицето, зад ушите, под мишниците и в слабините – да, и в слабините. Твърди се, че в някои недокументирани случаи Клигман е инжектирал жертвите си с количество, надвишаващо 468 пъти позволената доза.

Представители на армията наблюдавали експериментите и с други изгарящи химикали, за да разберат как кожата се предпазва срещу хронични излагания на токсични химикали – тъй наречения процес на втвърдяване. Тествани са какви ли не продукти, ефектите от които по онова време са били неизвестни.

Докато е провеждал експериментите си, Клигман е цитиран да казва: „Всичко, което виждах пред мен, бяха няколко акра от кожа. Сякаш съм фермер, който засява девствена почва за пръв път.“ Като имаме предвид това негово сравнение, не е изненадващо, че е изтезавал и осакатявал толкова хора, без каквото и да било угризение или състрадание.

8. Операция Кламер (Paperclip)

Докато в Нюрнбергските процеси разглеждали етиката и правата на човека, САЩ тайно вербували нацистки учени и им раздавали американско гражданство. Операция Кламер се нарича така заради кламерите, с които били прищипвани новите лични документи и новите длъжностни характеристики на нацистите. Някои от тези учени са извършвали експерименти като хирургическо „ашладисване“ на близнаци и физическото им свързване в едно тяло, премахването на нерви от тялото без обезболяващо, тестове на експлозии върху хора. Работата им в Нацистка Германия продължила в няколко топсекретни проекта за САЩ.

Тъй като тогавашният президент Труман издава анти-нацистки заповеди, проектите са пазени в дълбока тайна, а учените са получили и фалшиви политически биографии, чрез които тези чудовища са можели да живеят на американска земя като свободни хора. Макар в случая да нямаме преки данни за експериментите, пренесени и подновени в САЩ, е важно да имаме предвид, че САЩ са събрали едни от най-големите злодеи в света, за да им възложат незнайни и потенциално злокобни изследвания.

9. Рак за Пуерто Рико

imageПрез 1931 г. д-р Корнелиъс Роудс получава финансиране от „Институт Рокфелер“ за провеждането на експерименти в Пуерто Рико. Той заразява пуерториканци с ракови клетки, за да проучи последствията. Тринадесет от хората умират. Може би най-потресаващото е обяснението на Роудс за избора именно на хора от Пуерто Рико:

„Порто рикците (ориг: Porto Ricans) са най-мръсната, най-мързеливата, най-изродената и крадлива сбирщина, която е населявала планетата. Направих всичко по силите си, за да продължа процеса на екстерминация, като убих осем и причиних рак у още няколко от тях. Всеки лекар би бил щастлив да се гаври с тях и да измъчва тия нещастници.“

Дали някой, който вярва, че мисията на живота му е да избива пуерториканци чрез разпространение на рак, е най-подходящият човек да ръководи американските проекти, свързани с химическите продукти за военни цели? Дали същият този човек е най-удачният да оглави Комисията за атомна енергия на САЩ? Може би не, но Роудс е заел точно тези позиции, като става и вицепрезидент на Американското общество за борба с рака. И колко жалко, че нямаме информация за действията му, докато е оглавявал разработката на химически оръжия.

10. Пентагонът лекува чернокожи онкоболни със свръхдози радиация

1960-те години. Министерството на отбраната провежда серия от експерименти с радиация върху бедни афро-американци с ракови заболявания. Жертвите са били информирани, че „ще получат лечение“, но без уточнението, че „лечението“ ще е от Пентагона – чрез изучаване на високите нива радиоактивно облъчване върху тялото. За да не могат пациентите да потърсят сметка от властите, декларацията за съгласие на това „лечение“ е подписвана и от двете страни само с инициали, които практически нямат никаква стойност в съда.

В друг подобен случай д-р Юджийн Сенгър, спонсориран от Агенцията за атомна енергия в мирно време (готино име), провежда аналогичен експеримент върху същия тип пациенти. Бедните чернокожи американци получават много високи нива на радиационно облъчване в областта на гърдите, като резултатите са изключително силни болки, повръщане, кървене от носа и ушите. Поне 20 от потърпевшите умират.

11. Операция „Среднощен климакс“

Тази операция е проведена в Ню Йорк и Сан Франциско, по-точно в солидни сгради, специално построени, за да може в тях да бъдат изследвани въздействията на ЛСД върху нищо неподозиращи индивиди. За да подмамят хората там, от ЦРУ са превърнали тези къщи в… публични домове.

Проститутки, наети от ЦРУ (да, имало е такава практика), са водели „клиентите“ си във въпросните сгради. Вместо веднага да правят секс с тях, проститутките им давали различни субстанции, най-често ЛСД. Понякога действието на ЛСД е било комбинирано и с употребата на марихуана.

Експериментите били наблюдавани зад полицейско огледало – резултатът бил нещо като извратено порнографско шоу на живо. Твърди се, че ръководителите на експериментите са описвали заниманията си като „забава, забава, забава. Къде на друго място едно американско момче с гореща кръв може да лъже, да убива, да мами, да краде и изнасилва по поръчка и под защитата на най-висшите инстанции“? Но най-гадният аспект си остава този, че на някого му е хрумнала идеята да дрогира неподозиращи мъже с опиати, на които все още не са се знаели въздействията.

Архивен филм, в който бивш служител на ЦРУ описва
някои от престъпленията на щатските власти.

12. Тестове на радиация върху невинни хора от Тихоокеанските територии

Преди да полетят бомбите за Хирошима и Нагасаки, САЩ провеждат многобройни ядрени тестове в Тихия океан, включително Кесъл Браво. Детонирана над атола Бикини при Маршаловите острови, най-мощната H-бомба, която САЩ са пробвали, отделя толкова радиоактивни частици, че те неизбежно достигат до жителите на съседните острови. Последствията са типичните болести заради радиационно облъчване и появата (за години напред) на бебета с деформации.

Може да се добави и нещо като предзнаменование за събитията в Хирошима и Нагасаки – една японска лодка е попаднала сред радиоактивния прах от бомбата при Маршаловите острови. Всички рибари се разболели, а един от тях починал – по онова време събитието предизвикало международен скандал.

13. Тускиги

Наскорошното признание на САЩ, че властите умишлено са заразявали гватемалци със сифилис, буди асоциации за едно подобно проучване. Между 1932 и 1972 г. учени набират 400 чернокожи наемни селскостопански работници от района на Тускиги, щата Алабама. Целта е наблюдение върху естественото развитие на сифилиса. Но учените никога не са казали на всичките тези мъже, че имат сифилис. Напротив – жертвите са били заблуждавани, че ги лекуват от „лоша кръв“, което е позволило на изследователите продължително да изучават симптомите и последствията от истинската болест.

image

През 1947 г. пеницилинът става стандартното лекарство срещу сифилис. Освен че са прикривали информацията за заболяването, учените са „забравили“ да кажат на пациентите си и че имат цяр за мъките им. И така проучването било провеждано в течение на 30 години.

След като злодеянието беше изобличено, станахме свидетели на толкова яростни реакции, че президентът Бил Клинтън поднесе официално извинение – съжалявал, че държавата е „поръчала и ръководела едно толкова расистко проучване“. И макар този експеримент да е ужасяващ, трябва да отбележим, че всъщност е сред най-леките измежду злите посегателства от страна на САЩ срещу невинни хора.

* * *

Автор: Робърт Уобаш

източник - www.otizvora.com/2011/02/2442/Гласувай:
141. apostapostoloff - Ето защо през последните години
15.03.2012 09:24
милиони американци емигрираха в Куба!
цитирай
2. vidrica - Има ли го това някъде на английски? ...
15.03.2012 15:48
Има ли го това някъде на английски? Моля за линк ако го има!
цитирай
3. анонимен - Виж в публикацията, където шрифтът е в синьо, това са линкове към източници
15.03.2012 21:02
Виж и накрая на текста, където е даден източника.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15668200
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031