Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2012 16:00 - Евреинът Саркози обвинен, че работи за разузнаването на Израел. 3,11,2007. Автор: brink
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6689 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 24.03.2012 06:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Българските читатели заслужават да са наясно що за човек е "френския" президент, та по този начин по-лесно да си обяснят политическото му поведение.

Като че неговите брачни проблеми не бяха достатъчно основание за притеснение, "Сарко Саянинът" изведнъж се пръкна като най-скандалното прозвище на френския президент Никола Саркози. Влиятелният френски всекидневник Le Figaro, миналата седмица разкри, че френският лидер някога е работил - и загатна, че вероятно все още го прави - за израелското разузнаване като саян / sayan ("помощник" на иврит), един от хилядите евреи - граждани на държави, различни от Израел, които си сътрудничат с т.нар. katsas - служителите на Мосад.

image

Писмо, изпратено до френски полицейски офицери миналата зима - дълго преди президентските избори, но някак запазено в тайна - разкрива, че Саркози е бил вербуван за израелски шпионин. Френската полиция по настоящем разследва документи, касаещи предполагаемите шпионски дейности на Саркози в полза на Мосад, за които Le Figaro твърди, че датират от 1983. Според автора на съобщението, през 1978, израелският министър председател - Менахем Бегин - е наредил инфилтриране на френската управляваща голистка партия (Gaullist Party, Union pour un Mouvement Populaire). Първоначално за вербуване са били набелязани Patrick Balkany, Patrick Devedjian и Pierre Lellouche. През 1983 е бил вербуван "младият и обещаващ" Саркози - "четвъртият човек".

Бившият агент от Мосад - Victor Ostrovsky - описва как действат саяним в книгата си "By Way Of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer ". До тях се достига обикновено чрез близки в Израел. От израелец с близки например във Франция може да бъде поискано да подготви писмо, в което пише, че човекът, носещ писмото представлява организация, чиято главна цел е да помага на евреите от Диаспората. Би ли могъл френският роднина да помогне по някакъв начин? Те изпълняват много различни роли. Саян, който има агенция за автомобили под наем например, би могъл да помогне на Мосад да наеме кола, без да попълва обичайната документация. Саян наемодател би могъл да уреди настаняване, без да се предизвиква подозрение, банков саян би могъл да уреди финансиране за някого по средата на нощта, ако нуждата го налага, а доктор - саян би могъл да третира огнестрелна рана, без да докладва в полицията.

А политически саян? Очевидно е какво би могло да значи това. Саяним са резерв от хора, в готовност, които ще бъдат дискретни относно дейностите си в името на лоялността си към "каузата", безрискова система за рекрутиране, която дърпа от милионите евреи извън Израел.

image

...Когато стане въпрос за събиране на разузнавателна информация в интерес на Израел, веднага изниква въпросителен знак върху моралния калибър на обсъжданото лице...

От символично значение е факта, че министър председателя на Израел - Ехуд Олмерт беше на официална визита във Франция непосредствено след разкритието на Le Figaro - привидно да дискутира ядрените планове на Иран и Палестинския въпрос. Гордата и чепата Франция под новия си, предполагаемо схватлив президент се надява да играе по-важна роля в объркания свят на Близкоизточната политика. В понеделник, Саркози отлетя за Мароко - прародителският дом на голяма част от френското еврейство - малко след като връзката му с Мосад стана публично достояние. Няма ясно доказателство дали разкритието ще направи Франция още по-непопулярна в арабския свят, отколкото тя вече е - особено в официалните среди.

"Ние сме убедени, че новият президент ще продължи с премахването на анти-израелската съпротива," авторитетно се изказа Sammy Ghozlan - президент на еврейската общност в Париж, скоро след изборите. Франция е дом за 500 000 евреи, повечето сефарди, произхождащи от Северна Африка и средиземноморието. Самият дядо по майчина линия на Саркози - Арон Малах / Aron Mallah е пристигнал от Солун, Гърция и се смята, че има значително влияние върху своя внук. Въпреки, че е с римокатолическо възпитание, "Саркози изигра ключова роля за задействане на френското правителство да направи необходимото за да се справи с лошите ветрове, заплашващи най-голямата еврейска общност в Западна Европа", отбелязва Давид Харис / David Harris, изпълнителен директор на Американския Еврейски Комитет AJC (American Jewish Committee). Саркози, в крайна сметка е политически продукт на главно еврейския елитен квартал Neuilly-sur-Seine, където той дълго време е бил кмет.

Мюсюлманското малцинство във Франция далеч не е изненадано от разкритието на Le Figaro, въпреки, че някои изразяват престорено разочарование. Някои бяха по-прями. "Франция не се управлява от французи, а от лакеите на Ционисткия Интернационал, които контролират икономиката," се оплакват от Radio Islam, което проявява тенденции към войнстващ ислямизъм. Когато Саркози беше министър на вътрешните работи на Франция и се изказа за мюсюлманските имигранти, наричайки основно мюсюлманските протестиращи "измет", те отвърнаха, наричайки го "Саркози - sale juif (мръсен евреин)". Очевидно няма добри чувства между петмилионната френска мюсюлманска общност - най-голямата в Западна Европа и френския президент, който има причини за безпокойство. Той усърдно ухажва израелците - толкова се знае.

Без връзка с всичко казано дотук, ще добавя, че жената на Саркози - бивш модел - Карла Бруни Саркози, вероятно случайно, също има еврейски произход. Тя е родена Карла Жилберта Бруни Тедечи (Tedeschi). Тедечи е еврейска фамиия от северна Италия.

image




Гласувай:
11



1. lyubomircholakov - Преди години излезе книга, в която ...
23.03.2012 16:41
Преди години излезе книга, в която се изнесоха данни за количествения състав на ЦРУ, КГБ и Мосад. Подчертаваше се, че Мосад е най-ефикасната разузнавателна служба в света - по-ефикасна от ЦРУ и КГБ, взети заедно. Но по интересна беше информацията за количествения състав на тези служби: в ЦРУ - около 40 хиляди души (естествено, не само агенти, а всички - от чистачката през анализаторите и агентурата, та до шефа), в КГБ - около 80 хиляди. В Мосад - 1200. Тоест, в най-могъщата разузнавателна служба в света работят по-малко хора, отколкото в Българската национална телевизия. Остава само да си зададем въпроса: ЗАЩО ЛИ?
цитирай
2. grigorsimov - Защото те са задкулисни господари на всички световни спец.служби
23.03.2012 21:30
Ттяхната работа е да обобщават и анализират данните и резултатите от работещите за тях "национални" спец.служби, и да изпълняват само такива задачи, които по обективни причини не могат да възлагат на чуждестранни (макар и подчинени) служби. Освен това, където и да имат "специални" операции, навсякъде имат предостатъчно свои едноплеменни или едноверски "сайени", готови да им помагат, срещу добро възнаграждение. Още по-лесен за Израелските служби е въпросът с информациите от специално естество, защото освен техните евреи, които са навсякъде, и винаги във властта, и винаги на всички възлови длъжности - политически, финансови, икономически, култирни и т.н., на тяхно разположение са, и самите чуждестранни спец служби, и резултатите от тяхната, уж, патриотична дейност.
Така че, ръководството, каквито се явяват еврейските служби, над "националните спец.служби, винаги е доста по-малочислено от изпълнителнския състав.
цитирай
3. kostas - То май всички ходят да си"сверяват часовниците " в Изсраел...
24.03.2012 10:09
Нашия полу- хазар Бойко постояно кисне в тази помия...
цитирай
4. patzolino - Евреите управляват света!
24.03.2012 11:45
Със или без шпиони на високите постове. Както един друг блогър отбеляза, нищо чудно "атентатите" срещу еврейски деца да са нищо друго освен новият 11.09.

Сега очакваме адекватна ответна реакция от страна на Париж. Освен, че го изкараха член на Ал Кайда, след като му пръснаха мозъка, може да го изкарат и Сириец или Иранец, че да се намери добър довод Франция да каже "да" на срещата на НАТО по въпроса за военни действия в Близкия Изток.

Докато се усетим третата световна война ще чука на вратата...
цитирай
5. blaga48 - NA WRATITE NI 4UKA NOV SVETOVEN RED...KOITO 6TE BADE POD KONTROL NA ZLITE SILI I ADA..
24.03.2012 15:29
ne se interesuvam ot musolmanskoto malcenstvo..no podkrepqm evreite..musolmanite iskat duhovniq svqt da im prinadleji.no nqma daxstane..blagoslavqm evreiskite ob6tnosti policeto na zemqta i v balgariq......neka si nadniknmem v na6ta panica...pak togava da sadim Sarkuzi...
цитирай
6. raders - Няма страшно. Мюсюлманите са много ...
24.03.2012 16:04
Няма страшно. Мюсюлманите са много и скоро ще бъдат болшинство в Европа. Надявам се, тогава да си доволен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317185
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031