Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2012 22:23 - СБОРНИКЪТ „ЕТНИЧЕСКИТЕ ДЕФОРМАЦИИ” Е НАЙ-СТРАШНАТА КНИГА, КОЯТО ЩЕ НИ ПОМОГНЕ ДА СЕ СПАСИМ! КНИГИ NEWS
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3381 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Етническите деформации - е сборник, чийто съставител е професор д-р Петър Иванов. Тази книга е най-страшната книга, която се е появявала в България от десетилетия насам. Тази книга е и най-опасната за новите властници.

Така че гробното мълчание, с която бе посрещната книгата, е напълно разбираемо.

Тъй като никой не е в състояние да спори с фактите в сборника „Етническите деформации”, се предпочете да се атакува чрез гробно, злобно мълчание от страна на ТЕХНИТЕ медии.

Напълно логична реакция на безсилие – няма книга, няма проблем. Нещо да ви напомня? Но при всяка форма на тоталитаризъм се действа така...- и при марксизма, и при хитлеризма, и при либералния фашизъм. По отношението към критикуващите ги – ще ги познаете...

Сборникът „Етническите деформации” разглежда най-важните теми за българското общество. Не се смайвайте като четете кои са тези теми, не се учудвайте, че те не присъстват в медиите, в парламента. Не присъстват, защото ролята и на медиите, и на парламента е да скриват най-важните теми за нацията.

И така -групите теми анализирани в сборника „Етническите деформации” са следните:
– циганизиране и турцизиране на българското общество,
– чалгаризиране и турска културна инвазия,
– социални, икономически и политически поражения и последствия от етнодеформацията.

Сами разбирате, че тези теми са абсолютно забранени да бъдат разисквани в нашето общество.

На мен, като читател, на сборника „Етническите деформации” най-силно ме впечатли частта от доклада на професор д-р Петър Иванов, озаглавена „Процесите на циганизиране”. Признавам си, че въпреки нестихващия ми от години, а от известно време и нарастващ интерес, за първи път срещнах така дълбоко и понятно да е представен този страшен процес.

Дълбок интерес в сборника „Етническите деформации” предзвиква тезата на професор, доктор на историческите науки Трендафил Митев, която гласи, че ние, българите, преживяваме „цивилизационен колапс”.

Тази теза професор Трендафил Митев е защитил по един блестящ начин, а я формулира ето така:

”... обстановка при която вече 22 години в обществото преобладава едно буквално безпрецедентно едновременно и повсеместно разпадане на националните реалности, довело до уникално и безпримерно разпиляване на социална енергия и ресурси”.

Професор Трендафил Митев разрушава мита за случващото се у нас като уж някакъв „Преход”. Припомня състоянията на преход в Германия, след Втората световна война – т.н. денацификация, японския преход, именуван дешогунизация”, дефранковизацията в Испания. Всички те приключиха, най-общо казано в рамките не десетина години. Случващото се у нас, според професор Трендафил Митев, би могло да се определи като „тежки деструктивни процеси, които се побират само в определението „цивилизационен колапс”.

Трендафил Митев формулира едно обвинение, което е напълно основателно – „един от най-големите грехове на съвременната българска интелигенция е нейната неспособност да схване нещата, нежеланието й да ги обясни, а и страхът да каже ясно на глас истината, че начинът по който бе замислен, организиран и проведен така наречения „посттоталитарен преход” в България доведе нашата нация до първия цивилизационен колапс в историята на Третата българска държава”.

Особено важно е, че професор Трендафил Митев се спира на деструктивната роля на неправителствените организации, „които изземват функциите на едни действително самоорганизирали се обществени структури”. Аз лично за първи път се срещам с такъв тип твърдение, замислете се, не е ли така – не са ли т.н. неправителствени организации своеобразни бацили, които разрушават или не допускат самоорганизацията на съвременното българско общество?

Огромен интерес буди и изследването на Костадин Костадинов „Българите между две преброявания (1992г.- 2001 г.).

Костадин Костадинов разглежда по области и съпоставя резултатите от двете преброявания. Цифрите са безпощадни – навсякаде се наблюдава общ спад на населението от българи, навсякъде има нарастване на малцинствените групи, които в определени региони са вече и доминиращи.

Доцент д-р Димитър Аркадиев, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” в студията си „Етнически деформации на населението в България” разглежда в исторически план деформациите, като първата е след завоюването на българските земи от османците.

Доцент Димитър Аркадиев формулира и препоръки към управляващите в България.

Една от препоръките гласи:” Да се ограничи или прекрати влиянието на различни организации (фондации, правозащитни, религиозни, културни и т.н.) от всякакъв род, независимо дали са от чужбина или са местни, дейността на които по същество ерозира българския етнос или заплашва националната сигурност”.

Всеки от участниците в сборника „Етническите деформации” излага своите факти, полезно е, например, да знаем, че според Антон Рачев „Нашата страна, най-бедната в Европа, плаща най-скъпите лихви по банковите кредити”....

Този сборник – „Етническите деформации” би следвало да е настолно четиво за всеки политик в България. Но това е практически невъзможно – политиците у нас са възможно най-необразованата и най-неинформираната част от обществото.

Този сборник – „Етническите деформации” трябва да бъде прочетен от всеки един журналист у нас. Но това няма да се случи, тъй като журналистите у нас са полуграмотни...

Този сборник – „Етническите деформации” трябва да е в домашната библиотека на всеки интелигентен българин. Това може да се случи.

Прочетете непременно тази книга – тя ще ви помогне да осъзнаете това, което преживяваме вече двайсетина години.
Но и ще ви даде възможност да осмислите какво предстои и така да вземете своето съдбоносно решение – да се противопоставите на гибелта на нацията ни или да й съдействате.

Изборът е изцяло ваш.

Среден път, уви, няма - или се противопоставяш на надвисналата над нацията ни гибел, или й съдействаш.


Стоян ВЪЛЕВ




Гласувай:
10



1. shtaparov - Вината е многопластова
30.03.2012 08:24
Журналистите също са виновни- не се намери честен човек от тях,който да си прежали службицата и да сигнализира на обществото за тази книга,която е опасна за всички наши властници от 1944 г. насам. Това е така,понеже на много от хората,работещи в медиите или по кормилата на властта обикновено не им достига възпитание и мъжество. Патриотичното възпитание е неделима част от Българщината и от борбата за правдата,която е потъпквана вече 70 години у нас,и който си затваря очите за истинските процеси в нашето общество,е мошеник или глупак!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311875
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031