Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2012 19:38 - Откъде почва развалата? Как евреите станаха господари на парите и финансите на "суверенните" държави? Автор: balkan1
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 7376 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Как и защо се е удало на банкерите-лихвари да придумат аристократичните владетели на Европа да им преотстъпят правото за емитиране на пари, си остава една загадка. Все пак се знае от историята, че холандците първи попадат в клопката им преди повече от 300 години. Така, през 1688 г. банкерите-лихвари предлагат на принца на Орания (област в Холандия) да сложи на главата си английската корона, ако се съгласи вече като английски крал да им предостави правото за емитиране на пари в Англия. Те му обещават, че неговият тъст Джеймс II няма да пострада, че той — холандския принц, вече като английски крал, ще може да заема от тях всякакви парични суми с 8% лихва, че всяка банкнота, която те отпечатват и пускат в обръщение ще носи надпис с изричното указание, че при желание на притежателя ще може да се обменя в тяхната „Bank of England“ срещу златни или сребърни монети и ред други обещания… Явно непознавайки ролята на книжните пари в стопанския живот на хората, принцът на Орания се съгласява с тях. Английският крал Джеймс II е прогонен скоропостижно от кралството си и намира впоследствие убежище в двора на Луи XIV, а Уилям III и Мери заемат английския престол. Шест години по-късно се учредява „Bank of England“ — 1694.

Банкерите-лихвари наричат новата си банка така, неслучайно! По този начин се налага всеобщото убеждение, че тази банка е правителствена и че напечатаните от нея пари са собственост на държавата. Това била действителната причина, поради която твърде малко хора посещавали банката, за да обменят своите банкноти срещу златни монети. Всеки англичанин имал пълно доверие в тази „английска“ банка и бил убеден, че в нея, винаги и когато поиска, може да обмени всички свои банкноти срещу златни монети. Собствениците на „Bank of England“ естествено злоупотребяват с това неограничено доверие, като напечатват милиони банкноти без златно покритие и ги пускат в обръщение. По този начин те се обогатяват с милиарди. Още в самото начало банкерите-лихвари пренебрегват поетото задължение, всяка емитирана банкнота да има златно покритие. Ако тези мошеници например печатат 1 000 000 лири на банкноти и ги дават в заем, то те би трябвало да пазят същото количество лири в златни монети. В действителност те можели да покрият със златни монети само 2% от тази сума, т.е. в случая 20 000 лири. Останалите 980 000 лири оставали без златно покритие, само на хартия! Тези 980 000 лири тогава идват като чиста печалба за банкерите-лихвари при положение, че заемът е безлихвен. Но те давали хартиените пари в заем срещу 8% годишна лихва. Сиреч към тези 980 000 лири чиста печалба се прибавя и печалбата от 8%-ната лихва, която е — 80 000 лири. И така чистата печалба на банкерите-лихвари нараства на 980 000 + 80 000 = 1 060 000 английски лири. И всичко това, при положение, че те рискуват само с 20 000 лири в златни монети! По този начин акционерите в „Bank of England“ мултиплицират парите си и тръгват да завладяват света. Тези мошеници в момента, в който са започнали да емитират пари, без да спазват необходимото договорено златно покритие, са се превърнали във фалшификатори, и то от грандиозен мащаб.

„Тридесет и три години след като Кромуел разрешава на евреите отново да се установят в Англия, там идва един холандски принц от Амстердам. Той бил обграден от цяло множество евреи от онзи еврейски финнансов център. След прогонването на неговия кралски тъст, той благосклонно приема да се възкачи на британския трон. Последица от това е въвеждането на държавните заеми чрез основаната шест години по-късно «Bank of England», с цел кредитиране на британската корона. Дотогава Англия се справя със финансите си без да прави държавни дългове, но с идването на евреите на това се слага край. По това време възниква и заложната къща, като търговско предприятие. Историята на второто установяване на евреите в Англия оставя дълбока следа от машинациите им, в резултат на които английската нация здраво се обвързва с дългове. Всяка степен и титла, която придобивал евреинът и нарастващото му участие във вътрешните работи на нацията се придружава от многократно нарастване на държавния дълг към «Bank of England». Върховата точка на задлъжняване е достигната, когато при кабинета на Аскуит и Лойд Джордж, вкарани от евреите в скандала «Маркони», заради воденето на първата световна война се стига до задлъжняване на английската държава с фантастичната сума от 6 000 000 000 лири несъществуващи пари. Тази безсрамна измама след края на Първата световна война е надмината посредством едно дефлационно намаляване на платежните средства, което опропастило много британски производства и причинило обедняването на милиони хора…“

Уилям Гейли Симпсън („Which Way Western Man“ стр. 622) цитира А. Н. Фийлд в „All These Things“ (изд. „Omni Pubs“, 1963)

Какво е попречило на английския крал Уилям III да печата и пуска в обръщение пари със собствения си лик, пари, които нямаше да му бъдат вменени като дълг, пари, които са безлихвени? Това е едно съвсем рационално обяснение, защо банкерите-лихвари неистово мразят монархическите режими по света и така назоваваните от техните платени медии — „фашистки диктатури“?

chitanka.info/text/16086/4#textstart

Още нещо по въпроса -
forum.skycode.com/topic.asp
 
Гласувай:
121. tihatavoda - grigorsimov-" Откъде почва развалата?...."
01.04.2012 10:43
За каква " развала" става въпрос ? Превръщането на Англия в Световна Империя , която произвежда най-евтините и качествени стоки в света , това ли е" развалата" ? Нещо не е така . Все пак , съществуват анализи според които , времето на Кромуел и нашето време много си приличат . И тогава , както и сега в Западния свят, БОГАТАШИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНОТО БОГАТСТВО .На Кромуел му се е наложило да редуцира излишните глави . Това е дало поле за изява на ВЕЧЕ съществуващият търговски и финансов капитал . И така , до следващата редукция .
цитирай
2. kozme - Тайната е в...
01.04.2012 11:07
Масонството. Всички банкери са задължително масони.
цитирай
3. анонимен - Банкерите, първо са евреи, и след това - масони
01.04.2012 17:47
И естествено, съвсем не всички евреи могат да припарят до банкерското съсловие, а само една незначителна, привилегирована част. Еврейското общество, както и масонското - в частност, се делят на безброй степени на "посветеност" и привилегированост. Така че, обикновените евреи, по информираност, по възможности и по съдба, малко се различават от неевреите (гойим - добичета).
А масонството е древна еврейска форма за безусловно подчиняване (организиране), физическо и духовно, първо - на еврейския народ, а в последниите векове, и на неевреите. Но трябва да се има предвид, че мнозинството масони - неевреи, всъщност са скрити евреи. И именно те - скритите евреи, представящи се за местни хора, с имена еднакви или наподобяващи местните, вършат главната подмолна дейност, понеже мамят хората, че масонството не е чисто еврейско, сатанинско дело.
А госпожата - tihatavoda, вярва на официалната "история" че преди (еврейските) революции хората били живеели много зле, та революциите ги били "освободили". А истината е, че всяка революция е - необуздан еврейски терор и последващо (именно - последващо!) обезземляване, закрепостяване и заробване на народите. И точно както пише в "тайните им протоколи":
– "Още от времето на т.н. велика френска революция, ние водим народите от едно разочарование, към друго".
А на друго място пише (по памет): "Тъпите гои не могат да разберат, че след всяка промяна (или след всеки век) качеството им на живот става все по-лошо и по-лошо)". А всъщност тези процеси вървят още далече преди "великата" френска революция. А Империите, робството, педерастията, феодализма, крепостничеството, търговията с роби, комунизми и - забележете - демокрацията - са чисто еврейско дело. Особено комунизма - и като теория, и като практика, вкл. и до днес - в Китай, а и утре - за целия свят се предвижда подобна на Камбоджанската комунистическа диктатура. Или, с по-прости думи - СВЕТОВЕН КОНЦЛАГЕР, или Световен Архипелаг ГУЛАГ.

Разобличавай евреите - спасявай България!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 16364631
Постинги: 3967
Коментари: 7020
Гласове: 7998
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031