Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2012 17:04 - За какво са им на Министерството на вътрешната безопасност на САЩ 450 милиона експанзивни патрони? Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2045 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Наскоро беше обявeно, че  американска компания, специализирана в ракетна техника, космически апарати, боеприпаси и други видове оръжия ATK - Alliant Tech Systems, сключила договор за доставка, през следващите пет години, на 450 милиона куршуми с експанзивна кухина за Министерството на вътрешната сигурност.

image

ATK е обявила, че с Министерството на вътрешната сигурност (DHS), Имиграционната и митническа полиция на САЩ (ICE), е сключено споразумение за доставка на боеприпаси 40-калибър в рамките на неопределена доставка. Базовият срок на договора е 12 месеца с възможност за продължаване до 4 години, а максималния обем - 450 милиона патрони.

АТК е спечелила договора с куршумите HST, които са се доказали в практиката. Специален отвор в главата на куршума позволява успешно да прониква през различни прегради и да съхранява черупката на куршума в най-сурови условия.
"Ние сме горди да разширим своята репутация като първия доставчик на боеприпаси 40 калибър, към оръжието на DHS, ICE», - казва президентът на ATK по безопасност и спорт, Рон Джонсън.


Но това не е единственият вид боеприпаси, който поръчват за целта DHS.

В допълнение, Business Insider съобщава, че Министерството на вътрешната сигурност трябва да гарантират покупката на 175 милиона броя патрони за пушки:


Ние, също така научихме, че министерството провежда публичен търг с цел създаване на резерв от боеприпаси за пушки. А именно, търсят се 175 милиона патрони калибър 223. Съответното предложение, е внесено в регистъра на Федералната агенция за държавни поръчки. Патроните 223-и калибър - това са почти същите боеприпаси, използвани от силите на НАТО - 5,56 х 45 mm.

Всичко това идва в момент, когато продажбите на оръжие в САЩ бият всички рекорди.

Производителят на огнестрелните оръжия Sturm, Ruger & Co. наскоро обяви, че във връзка с претовареността спира да приема нови поръчки до май.

По-долу е текста на официалното обявление от интернет страницата на дружеството:


Програмите на търговците на дребно на компанията, предложени от 1 януари 2012 г. до 29 февруари 2012 г. бяха много успешни и доведоха до значителен обем на поръчките на търговците на дребно на огнестрелни оръжие Ruger към независими търговци на едро.

От началото на годината, независими дистрибутори на едро са пуснали поръчки към компанията за повече от един милион огнестрелни оръжия Ruger.

Въпреки факта, че компанията продължава успешните си усилия за увеличаване на обема на продукцията, скоростта на получаване на заявленията надхвърля способността им да отговарят на тяхната оперативност. Във връзка с това фирмата временно е преустановила приемането на нови поръчки.

Компанията очаква да възобнови нормалното приемане на поръчки от края на май 2012 г..


Откакто Барак Обама встъпи в длъжност, в САЩ, продажбите на оръжие са се увеличили до извънредни височини.

Общо за 2011 г. в САЩ са били продадени 10 милиона единици.

Тази тенденция продължава и през 2012 година. Ето какво, наскоро бе публикувано на Yahoo News.


NSSF (Национален фонд по стрелкови спорт) съобщава, че само през януари са извършени 920840 оперативни наказателни проверки на хора с криминално минало (по отношение на купувача при продажбата на огнестрелни оръжия от дилъри, които имат федерални лицензии), което е с 17,3% по-високо в сравнение със същия месец на 2011.


Според "Институтът за изследвания Галъп, огнестрелно оръжие през 2010 г. притежават 41 процента от американците. Но когато въпросът бил зададен през 2011 г., числото е нараснало на 47%.

Разбира се, много американци чувстват необходимост да се въоръжават.

За тяхно огорчение, те могат да бъдат изправени пред недостиг на боеприпаси за оръжията си, като се отчита степента, в която правителството купува боеприпаси.

Така че това кара всеки да купува най-много оръжия?

Като цяло, според това, как икономиката продължава да се разпада, ние не се съмняваме, че виждаме увеличение на престъпността на територията на щатите. Хората искат да бъдат в състояние да защитят себе си и своите семейства, когато нещата излязат от контрол. В интерес на истината, доказателствата за тези насилствени нападение над неприкосновеността на собствеността започват да идват от много краища на Америка. Много хора в движението "
оцеляващите" (видео) дълбоко са загрижени за посоката, в която се движи страната, и искат да бъдат подготвени за всякакъв сценарий.

Ясно е, че една от основните причини за загрижеността е все по-големия проблем на организираната престъпност в САЩ. Според ФБР, САЩ сега е дом на 1,4 милиона членове на банди, и това е ръст от 40% от 2009 г. насам. Много от населените места, в действителност са под контрола на тези банди, както и много от тези банди, определено не се колебаят да прибягват до насилие. , Живеещите в тези населени места обикновени американци трябва да имат някакъв шанс срещу тези банди в случай на сблъсък с тях. (Като една от причините за нарастването на търсенето също сочат към съществуващия в населението страх от евентуално затягане на продажбите на огнестрелно оръжие в САЩ в периода на президента Обама)


Но това не обяснява, за какво са им толкова много боеприпаси на DHS (САЩ-МВР).
Да, нашият свят става по-нестабилен, но при какви обстоятелства, DHS планира да употреби тези 450 милиона патрони?


image

Източник




Гласувай:
4



1. eltimir - Препечатах го
11.04.2012 12:43
Препечатах теста в моя сайт
http://eltimir.ucoz.ru/
под заглавие "Гражданска война в САЩ". Когато хората престанат да вярват на Злото, скрито зад думички като "демокрация", тогава това Зло губи голяма част от своята сила.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28372478
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930