Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2012 12:08 - Кой победи във великата отечествена война? Светозар Яръй. Превод от руски.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4437 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Москва, Кремъл, Путин и неговите ционистки съратници. От eltimir.ucoz.ru
Последният идеологически коз на Кремъл е празникът на победата.

На 28 април 2010 г. в Държавната дума, в помещенията на ЛДПР се състоя кръгла маса, на тема: "Нови гледища за  великата отечествена война (ВОВ)"

Първият доклад изнесе А.Н. Севастянов, известен автор на редица книги, който сам себе си нарича руски националист. Какво докладва този т.н. руски националист? Общият смисъл на доклада му бе прост. Севастянов говори, че преди тази война представяха за идеологическа, т.е. война на идеологии и системи: комунистическата идеология и система, против фашистката национал-социалистическа идеология и система. И това, по мнението на Севастянов, било уж лъжа. По негово мнение тази Велика Отечествена Война (ВОВ) е била, не война идеологическа, а война на две нации, т.е. руско-германска война, в която уж бил победил руският народ. Ето така Севастянов описва същността на ВОВ... За обосноваване на извода си Севастянов за кратко се гмурна в историята, опитвайки се да представи историята на Русия, като постоянна и непримирима война на руснаците с германците. За евреите Севастянов не каза ни дума, все едно че в историята на Русия евреите не са играли и не играят ключовата роля. Севастянов прекрасно разбира еврейския въпрос, но според мнението му, главният конфликт в историята на Русия не е между руснаците и евреите, а между руснаците и германците. Т.е. Севастянов "мести стрелките" от евреите към германците.

Описването на историята е ключът. От това, кой - как описва историята, произтичат преценките и изводите. Но понеже аудиторията добре разбира каква страшна роля в историята на Русия са играли, не германците, а еврейската мафия, на Севастянов се наложи да доказва недоказуемото. Затова той се отказа да анализира фактическата история на Русия, а се впусна да да описва предполагаемото страшно бъдеще за руския народ, което уж би настъпило, ако беше победил Хитлер.

За доказателства на описаното страшно бъдеще Севастянов не измисли нищо ново, а взе известната ционистка фалшификация, наречена "Планът ОСТ".

А това, че "Планът ОСТ" е откровена ционистка фалшификация, не е известно на много хора, понеже по съветско време всяка правдива, а още повече - антиюдейска информация, беше забранена. Но на Севастянов тази информация е добре известна. На него се препращаха много материали по тази тема. Но въпреки това Севастянов с пяна на уста се опитваше да доказва недоказуемото: че "Планът ОСТ" бил истински документ.

Но понеже "Планът ОСТ" не е намерен, като автентичен документ, Севастянов започна да доказва неговата автентичност с помощта на косвени доказателства.

Всъщност основното време на доклада на Севастянов бе изгубено не за анализ на реалните факти от ВОВ, които са повече от достатъчно, за да се оцени тя, а в размишления за "страшното" бъдеще: Какво би било, ако беше...
 

Севастянов започна да разказва за 6-те варианта на "Плана ОСТ". Но и самият брой 6 говори много. Говори, че никакъв реален "План ОСТ" не е имало, а е имало само неколко варианта на изготвени фалшификации.

Ционистите са големи майстори на фалшификациите. "Планът ОСТ" е бил съчинен от ционистите много години след края на световната война – чак 1953 г. Този ционистки мит бил измислен даже преди мита за Холокоста – измислен от тях чак 1967 г...

..............

Интересно е да се отбележи, че двата мита, за "Плана ОСТ" и за Холокоста имат някаква номерологическа връзка. За ционистите числото 6 е мистично, а 666 е супер мистично (това е числото на юдейския месия, звяра - антихрист). В мита за Холокоста са загинали 6 милиона, не 5 и не 7, а именно 6. И вариантите на измисления "План ОСТ" също са 6. Ето какви са ционистките игри в мистиката.

Но да се върнем към Севастянов. Некои първоначални варианти на "Плана ОСТ" били предназначени за пълни идиоти. В частност ционистката пропаганда твърдяла, че според "Плана ОСТ" Хитлер искал на мястото на Москва да създаде море. Очевидно, това физически е нереално, но с тази глупост, без да се притесняват, пълнели главите на измамените съветски хора. Съветският човек бе свикнал да сърба всякакъв булумач, защото цял живот го тровеха с лъжлива комунистическа пропаганда, а всяка правдива информация в СССР беше забранена. Всякакви опити да се каже истината в СССР водеха до незабавно арестуване и затвор по чл. 58 от НК (за антисъветска и антикомунистическа пропаганда, агитация или дейност).

 

После този митичен "План ОСТ" ционистите започнаха да го подобряват и да изнамират все нови и нови негови версии.

Жидоболшевишката пропаганда винаги е била пълна с редки абсурди и противоречия. В частност, по време на ВОВ и дълго след нея, Хитлер и неговия елит бяха изкарвани за идиоти, германците за страхливци, а съветските воини, за изключителни герои, унищожаващи сами стотици германци. Обаче тези т.н. германски идиоти и страхливци, завладяли цяла Европа и стигнали до Москва. Пропагандата не съответстваше на действителността, но юдокомунистите това никога не ги смущаваше. Ако фактите противоречеха на комунистическата пропаганда, толкова по зле за фактите. При Севастиянов подходът към фактите е аналогичен. Впрочеем, за реалните факти той се постара изобщо да не говори. Неговата ционистка пропаганда се градеше, не на факти, а на предположения.

Всъщност, за какво бе измислен от ционистите "Планът ОСТ"? Целта е била примитивна: да се задръстят руските мозъци и да се разпали ненавистта на руснаците към германците и към фашистите. За да излъжат руснаците и да им "обяснят": защо и против какво точно те трябва да воюват с германците. И после ционистите да воюват с германците, с ръцете на измамените съветски роби.

Първ започна да разпалва ненавистта на руснаците към германците "министърът на пропагандата на СССР" Иля Еренбург, заедно с друг евреин - ционист Гросман, те натрупаха планини от лъжи и призиви към ненавист. Евреите винаги насъскват народите, едни срещу други.

Еврейската мафия обича да върши мръсната работа с чужди ръце. Особено им е приятно да воюват с чужди ръце. Това те най-го обичат.

Всичките тези ционистки фалшификати, от вида на "Планът ОСТ", "Холокоста" и др. влизат в комплексния план за историческо фалшифициране на Втората световна война. След войната, 1946 г. Фондът на Рокфелер отпуснал 139 хиляди долара, само за това, чрез средствата за масова (дез)информация да се внедри в общественото мнение лъжлива официална версия за Втората световна война. Прочетете за тези неща, поне от Ралф Еперсън, в "Невидимата ръка" или от Истархов, в "Ударът на руските богове".

Затова всичко, което е официално написано за Хитлер, Третия Райх и Втората световна война, е мръсно ционистко раздуване. И само евреин, шабесгой или прост човек може да разпространява тази дезинформация.

Еврейската мафия винаги е водела ционистка пропаганда за разпалване на ненавист между руснаците и германците, два арийски, бели, расово родствени народи. Ако руснаците и германците се обединят, скоро би дошел края на жидомасонската мафия. Затова ционистката мафия винаги е действала на принципа "разделяй и владей".

Първата световна война е била напълно ненужна за Русия. Но жидомасонското обкържение на Николай II съумяло да го принуди да влезе в тази война, при това, не на страната на германците, а на страната на жидомасонската Англия. Даже Разпутин е убеждавал Николай II да не воюва против Германците, защото иначе Русия я очаква крах. Което се и случи. А Разпутин просто го убили (английските юдомасони)

Има много версии за причините за убийството на Разпутин. Но главната версия е, че са го убили затова че е настоявал за съюз с германците.

1933 г. в Германия на власт дошел Хитлер и вече към 1938 г. той напълно очистил държавния апарат от евреи. След което световната юдомасонска мафия му обявила война. И за да унищожат въстаналите под ръководството на Хитлер германци, на жидомасонската мафия била нужна внова световна война и те я организирали.

По време на Великата Отечествена Война (ВОВ) юдокомунистическата пропаганда от утро до вечер заливала с лъжи главите на съветските хора с цел разпалване на ненавист към германците. Особено се стараел, та чак буквално изскачал от еврейските си обувки, любимият сталински пропагандист Лля Еренбург.

Ето какво пише този жидоболшевишки пропагандист:

"Ние разбрахме, че германците не са хора. От сега думата "германец" ще е най-страшно проклятие за нас. От сега думата "германец" означава - зареждане на оръжието. Няма да говорим. Няма да се възмущаваме. Ще убиваме. Ако не си убил поне един германец, денят ти е изгубен напразно. Ако мислиш, че вместо теб, германец ще убие твоят съсед, ти не си разбрал заплахата. Ако ти не убиеш германеца, той ще убие тебе. Той ще вземе близките ти и ще ги мъчи в своята окаяна Германия. Ако не можеш да убиеш германеца с куршум, убий го със щик. Ако на твоя участък е затишие, ако ти чакаш боя, убий германеца преди боя. Ако ти оставиш германеца да живее, той ще обеси руснак и ще опозори руска жена. Ако ти си убил един германец, убий втори. Няма за нас нищо по-весело от германските трупове. Не брой дните. Не брой километрите. Брой само едно - убитите германци. Убий германец! - това те моли старата майка. Убий германец! - молят те децата. Убий германец! - вика родната земя. Не изпускай. Не пропускай. Убий!"  
24 юли 1942 г. - Еренбург И.Г. Война.

И това е писал т.н. интернационалист. Ето какво е еврейският интернационализъм. Обърнете внимание на пропагандисткия ход на Еренбург: "Ако ти оставиш немеца да живее, немецът ще обеси руски човек и ще опозори руска жена". Каква нежна загриженост на евреина Еренбург за руските хора. Ах, ах, ах, колко "добрички" са тези бедни и нещастни евреи. 40 милиона от най-добрите руски синове те вече са били унищожили и изведнъж започнали да жалят руснаците. Какво им е станало изведнъж? Защо Еренбург не е написал, че Хитлеристите ще обесят ЕВРЕИТЕ и ще опозорят еврейките? Това нежна загриженост за раснаците ли е и забравяне на евреите? Съвсем не. Това просто е мръсна и лъжлива жидоболшевишка пропаганда. Нейният смисъл е, да изопачи смисъла и съдържанието на войната. Да я представи, като война на германците, не срещу юдоболшевишката мафия, а война уж против руския народ. Задачата на пропагандата на Еренбург е да разпали ненавист в руснаците към германците, за да водят евреите войната срещу германците с руските ръце.

Подобна ционистка пропаганда днес води господин Севастянов.

Севастянов е днешният Еренбург!

...Севастянов е дърт сталинист и антифашист. Неговите антифашистки дела са напълно аналогични с пропагандата на такива дърти ционисти-антифашисти, като Прошечник и Марк Дейч. Това за сетен път потвърждава, че всеки антифашист винаги е ционист, под каквато и маска да се крие! Еренбург се прави на защитник на руснаците, и Севастянов се изкарва руски националист. Но антифашизмът е принципен ключ, който лесно сваля всички маски.

Всяка война е борба за власт. Всяка война е – не война на народите, а война на елита. Елитите водят войни, а народът е просто - средство за водене на войните... Има народни елити, и тогава победата може да се счита за победа на народа. Но има и антинародни, окупационни елити. Победата на такъв елит никога не е победа на народа. Победата на антинародния елит винаги води до продължаване на окупацията и угнетяването на окупирания народ.

За да се даде оценка на т.н. велика отечествена война, трябва предварително да се прецени елитът на СССР, в началото и в края на тази ВОВ...

1917 г. властта в Русия е била престъпно заграбена от комунистическата болшевишка партия с помощта на преврат. Комунистическата партия, конкретно, не е била политическа партия, в академическия смисъл . Политическата партия е организация, която се стреми да вземе властта с легитимни избори. Хитлер е взел властта по напълно легитимен начин. (Добавка от преводача Г.С: Всъщност, и идеологиите, и политическите партии, са юдейска измама за разделяне на народите и за насъскването им, едни срещу други, по древния юдейски метод - "разделяй и владей" познат ни още от Римската им империя. А и всички предишни, и следващи империи, като "турската", например, са само и единствено - юдейски, сатанински!!)

На комунистите не се удаде да получат подккрепата на руския народ. На изборите за учередително събрание 1917 г. болшевиките събраха всичко 25 % от гласовете. След което те трябваше да работят в учередителното събрание заедно с другите политически партии. Но те извършили държавен преврат и завзели властта по престъпен начин. Затова комунистическата партия е комунистическа банда или мафия, а предвид това, че практически вичките лидери на комунистите са били евреи, това е юдокомунистическа мафия.

Комунистическата власт в цялата си същност е престъпна. Прикриваха я зад различни табели: съветска власт, власт на работниците и селяните, диктатура на пролетариата и т.н. Но всичко това са измамни названия.

Т.н. диктатура на пролетариата, всъщност е диктатура на ккомунистическата партия. а вътре в партията, това е диктатура на управляващата върхушка – на централния комитет, а по-късно, на политбюро. Това е, относно това, чия е тази диктатура.

Що се отнася до същността на самата диктатура, то, веднъж Ленин, в пристъп на откровеност написал много кратки и много ясни думи, показващи същността на диктатурата на пролетариата: "Диктатурата на пролетариата е - с нищо не ограничавана, с никакви закони, и без абсолютно никакви правила, опираща се непосредствено на насилието - власт". (Ленин В.И. Полн. собр. соч. т. 12, с. 320).

Тези забележителни ленински думи показват цялата престъпност и бандитизъм на комунизма. Комунизмът не е глупост, а е престъпление.

Комунизмът е престъпна идеология. Комунизмът е престъпна система.

След реализирането на лозунга "диктатура на пролетариата", т.е. унищожаване на националната култура и елит, и заменянето им с управляващата еврейска мафия, в обществото настъпва културна катастрофа. Нивото на културната деградация на обществото надминава всики възможни описания (Г.С: но сега виждаме, че посткомунистическата демокрация далеч надминава и комунизма в културната и всеобщата деградация!). Еврейските мафиози никога не са били културни хора и никога не са можали да дадат на човечеството нищо друго, освен лъжи, измама, подлост и мерзост. След завземането на властта от комунистическата (юдейска) банда, в обществото се възцарява т.н. пролетарска интернационална култура, т.е. създава се атмосфера на пълна диващина и мракобесие. Няма да описвам пролетарската култура. Това трябва да се опише отделно...

Руският народ се вдигнал на борба с комунистическите окупатори, но за съжаление (с решаващата намеса на западните окупационни сили), бялото движение изгубило тази война против червените. Победила т.н. съветска власт - власт на комунистическата мафия. Руският народ попаднал под най-жестоката, в цялата своя история, окупация. Най-добрите представители на руския народ, просто били физически унищожени. Около 40 милиона от най-добрите синове на Русия били унищожени от комунистическата банда. Всички останали започнали живот в робство, в условия на окупация.

(Г.С: За приемащите скептично горните заключения ще цитирам следния автентичен документ:

Писмо на евреина Бухарин, когото обикновено причисляват към "руснаците", публикувано от него, в лондонския еврейски вестник “La Revue universelle” March 1, 1928г:

"Да, Русия определено умира. Въобще никъде не съществува и никога не е съществувала, в нито една страна, класа от населението, животът на която да е бил по-лош, отколкото в условията на съветския рай... Ние правим експерименти върху живото тяло на съветския народ - дявол да го вземе, точно така, както в кабинета по анатомия, студентът медик рови в трупа на някой скитник. Прочетете внимателно и двете наши конституции. И в двете, искренно е записано, че на практика, нас не ни интересува ни Съветският съюз, ни която и да е негова част. Това, което ни интересува е универсалната юдейска световна революция, за която ние винаги сме жертвали всичко, включително и самите себе си. Тук, в Русия, в наща страна, където сме абсолютни господари, ние не се боим въобще от нищо. Страната, омаломощена от войни, епидемии, смърт и глад, които са все по унищожителни, но знаменателни средства за нашето дело, повече не е способна и за най-малкия протест, ни за най-малкото възмущение, намирайки се постоянно под незаспиващото внимание на ОГПУ и нашата армия. Често ние сами се учудваме на това търпение на народа. Можете да бъдете уверени, че в целия СССР, нями ни едно семейство, където, по един или друг начин, да не сме убили бащата, майката, брата, дъщерята, а и изнасилили; също, сина или други роднини или приятели. И това е отлично! Още повече, че Феликс Дзерджински спокойно се разхожда из Москва, без никаква охрана, и даже нощем. Когато го упрекнахме за тази непредпазливост, той само се разсмя и каза: "Какво? - Те никога няма да се осмелят - верицата им кучешка”! И той е абсолютно прав. Те наистина никога няма да се осмелят. Що за странна страна!?" (Дзерджински е полски евреин, говорел и пишел на идиш, както и Ленин!). Превод от руски

Най-първият признак на окупацията е задушаването на демократичните свободи и гражданските права. Комунистите веднага ликвидирали демократичните свободи. Свободата на словото и всички останали демократични свободи при всичките комунисти (Ленин, Сталин, Хрушчов, Брежнев) били напълно забранени.

В началото на ВОВ, 1941 г. власта в СССР е принадлежала на юдокомунистическата мафия. Руснаците живеели в състояние на робство на КПСС. Ето такова е било фактическото положение в началото на ВОВ. А и в края на войната, в резултат на т.н. победа, ситуацията си останала същата: руснаците продължили да живеят в тази същата юдоболшевишка окупация.

Съветската власт винаги се е отнасяла към съветския човек, като към скот (добитък), в пълно съответствие със заповедите от Талмуда. Най-високият върх на робството е бил по времето на Сталин... Всички несъветски и некомунистически книги били забранени. Всички некомунистически идеологии, философии и религии били напълно забранени. На руските хора е било забранено да четат сериозни книги. Било е забранено да мислят. Забранено да говорят. Хората живеели в състояние на панически страх. Страхували се да четат, да говорят, да гъкнат. Страхуъвали се да мислят... Живеели като животни, като скотове. Повече от всичко комунистите ненавиждали селяните. Не им издавали лични документи, устройвали им гладомори. А защо ли? Защото селяните по същество са способни да живеят напълно независимо от държавата. А комунистите искали всички да зависят от тях, всички да са им роби.

Съставът на елита в началото на ВОВ е общоизвестен. Това е бил откровен антируски ционистки окупационен елит. И в 1945 г. след т.н. победа, елитът на СССР си останал същият - антируски, окупационен. Ето този юдомасонски елит и победи в ВОВ. Към руския народ тази "победа", разбира се, няма никакво отношение.

Руският народ за тази комунистическа банда е бил просто пушечно месо. Съветската власт винаги се е отнасяла към съветския човек, като към скот. Това се е проявявало във всичко. Но именно по време на ВОВ това отношение се проявило по н ай-ярък начин. Съветската власт безжалостно разходвала съветските войници.

Така е било и по времето на съветско-финската война 1939-1940 г. Съветската власт победила фините, затрупвайки ги с труповете на своите съветски роби - строители на комунизма. На един убит финландец падали 10 съветски войника. Финландците изгубили в тази война около 20 000 войници. А съветската власт положила 200 000 съветски войници

Такова е съотношението в загубите и през ВОВ: на един убит германски войник - 10 съветски роби на КПСС. Хитлер изгубил на източния фронт около 3 милиона души. Съветите - около 30 - 40 милиона. Естествено, еврейската мафия крие тези данни и до сега. От кого ги крие? От руския народ. Днес кремълската клика посочи нова цифра на загубите - 26 милиона, но тази бройка е лъжлива, както и всяка информация излизаща от Кремъл, където са се наместили ционистките окупатори.

Комунистическата пропаганда обича да крещи за това, че Хитлер уж убил 30 милиона съветски хора. Но в действителност Сталинската юдоболшевишка банда е убила 30 милиона съветски хора. За какво? За да съхрани престъпната си власт.

Ето кой реално победи във ВОВ - еврейската мафия.

Еврейската мафия, след като завзе властта, първо унищожи свободата на словото и започна да води масирана комунистическа пропаганда, задръстваща мозъците на съветския човек. Всички средства за масова информация били зграбени от комунистическите окупатори и от там всеки ден върху главите на съветските хора се леели потоци лъжи и заблуди. Именно затова мнозинството от съветските хора не са имали никаква представа за реалната действителност.

Но не всички руснаци се поддавали на пропагандата. Най-разумната част от руския народ разбирала ситуацията. 1941 г. в плен на Хитлеровците попаднали около 4 милиона съветски войници. Попаднали по две причини: поради бездарното сталинско ръководство и поради това, че много руснаци не желаели да бранят тази поганска съветска жидоболшевишка власт.

Ционистът Севастянов се стреми да представи ВОВ, като война на руския народ против германския народ. Но това е очевидна лъжа, която и на него самия е добре известна. Не руснаците са воювали против германците, а съветите.  Всички онези, които се считали руснаци, започнали да воюват на страната на Хитлер, в това число и в елитните войски СС. Такива са били огромно количество - повече от 1 милион души. Това е огромна армия. Доброволческа руска армия.

А тези руснаци, у които юдокомунистите са унищожили националното и расово самосъзнание, и от които са направили безмозъчни интернационалисти, воювали на страната на сталинската юдокрация. Така че, не руснаците са воювали против гермнаците. Руснаците са воювали и от двете страни, също, както е било и през гражданската война.

В елита на войските на СС са воювали:

- 30-ти кавалерийски казашки корпус, под ръководството на изявения бял генерал Краснов;

- 29-та дивизия СС (Първа Руска)

- Полкът СС «Варяг»

- Полк СС «Десна» и др. и др.

На страната на Хитлер воювала и Руската освободителна армия (РОА) под ръководството на ген. Власов.

Руските казаци повече от всичко ненавиждали т.н. съветска власт и дали на Хитлер 8 дивизии войски СС, 2 охранителни дивизии на главното управление на СС, 2 охранителни дивизии на вермахта и дивизията на полевата полиция.

Така че, и самото название на тази война - велика ОТЕЧЕСТВЕНА война, също е лъжливо, както е лъжливо всичко което са измислили комунистите. Това не е отечествена война, а продължение на ГРАЖДАНСКАТА война.

Неотдавна областният съвет на Лвов прие историческо решение, да не се използва понятието "Велика отечествена война", понеже е лъжовно понятие, несъответстващо на историческите факти. Това е първата ластовичка.

Мержду гражданите на СССР, настраната на Хитлер воювали войските на Степан Бандера, воини от прибалтика.

Въобще, на стрната на Хитлер воювали воини от 50 различни народи на света. При което те воювали и в елитните войски на СС.

Във войските на Хитлер, в елитните СС воювали даже такива национални дивизии, като:

- мюсулманската дивизия Ханджар;

- албанската дивизия Скендербег;

- френската дивизия Шарлеман;

- унгарската кавалерийска дивизия;

- хърватската дивизия Кама;

- фламандската дивизия Лангемарк;

- валонската Валония;

- холандската Ландстром-Нидерланд, и др.

Ето какво е било реалното положение.


Севастиянов винаги, и преди и сега е бил отявлен антифашист и антирасист. В лични разговори той просто кипи от ненавист към германците и украинците. Така могат да ги ненавиждат само дъртите ционисти.

...Тази война е имала, не национален, а многонационален характер. Против какво са воювали многонационалните воини на Хитлер? Против чумата на 20-ти век - юдокомунистическата система.

Т.е. всъщност това е била ВОЙНА НА СИСТЕМИТЕ И ИДЕОЛОГИИТЕ!

Севастянов разказва басни, че уж Хитлер ненавиждал руснаците. Но това е очевидна лъжа. Хитлер не е бил националист. Той е бил расист. За него германец и славянин са представлявали ЕДНАТА бяла раса!

Много бездомни руски деца, германците вземали и ги възпитавали в семайства на СС-овци. Рауснаците ги вземали даже в СС. В тези елитни войски воювали и руските офицери и генерали от белата армия, като Краснов и Шкуро.

Имам къщичка на село, 30 км от Волколамск. Там още живеят старци, които са живели под Хитлерова власт. Питал съм ги: "Как живеехте при Хитлер?" Те казват: "Чудесно живеехме". Ето какво е било. Преди за подобни мисли и думи веднага биха ги разстреляли. Да. Престъпната власт на юдоболшевиките се държеше на лъжите и разстрелите. Затова всички са мълчали за това, как са живеели при Хитлер.

Баща ми разказваше, как по това време той е бил готвен за предаването на града. Когато Хитлер се доближил до Москва и завзел Химки, той се включил в московското радио и успял да предаде, че утре ще е в Москва. И знаете ли какво се случило? Евреите избягали от Москва, а всички цветя в Москва, руското население изкупило! Всичките, до последното. Ето какво е било реалното положение. Московчани искали да срещнат Хитлер - освободителя, с цветя, хляб и сол. Както са правели и в другите региони на Русия.

Мнозинството московчани се бояли от Сталин и го ненавиждали. Именно затова той и не присвои на Москва званието - град герой, въпреки че именно под Москва била постигната първата победа. Неможел да прости Сталин ненавистта към неговия престъпен режим.

...Тази война е била именно вонна на идеологиите, война на символите: на юдокомунистическата идеология против арийската идеология, на юдокомунистическата ценностна система, против арийската ценностна система, на жидомасонската сатанинска петолъчка, против божествената арийска Свастика.

Днес цялата комунистическа идеология е разбита на пух и прах. И от всичките комунистически митове остана само един мит: митът за победата на руснаците в т.н. велика отечествена война. Сега управляващата кремълска окупационна клика се държи за този мит с нокти и зъби. Ако цялата им идеология се спука, и властта им ще се спука.

Затова от тази т.н. победа, кремълската клика иска да създаде нов култ.

Нека отбележим, че денят на победата те въведоха чак 20 години след победата - 1965 г.

Преди това този празник не беше особено нужен на кремълстата клика. Те имаха достатъчно комунистически пропагандни козове. Имаше с какво да раздухват народната истерия и да обединяват народа под своята власт. А сега от всичко това нищо не е останало. Кремъл е идеологически гол. Последният им коз е празникът на "победата".

Затова в Русия сега остана само култът към т.н. ден на победата. Свещенният трепет, затаенят дъх, особената лексика, думите за паметта, престорената грижа за ветераните - всичко това предизвиква пристъпи на повръщане.

Пътуваня на младоженците до паметника 1941-1945. Ежегодни издиганя на нови паметници и мемориали. Възраждане на най-лошите традиции на съветската монументално-графическа пропаганда.

За преживелите войната, тя е останала като много важно, но просто, едо от събитията в живота. Не трябва да воюваш 4 години, за да мислиш през останалата част от живота си само за войната... Никакво отношение нямат паметниците, монументите и музеите и останалата пропаганда, към живота.

Да се мисли през останалата част от живота само за войната е просто умопомрачение

Паметниците за Великата отечествена война са един от друг по-безвкуски. Площадите оформени с вечния огън са апотеоз на брежневската школа, на архитрктурно-градоустройствената деградацип и непрофесионализъм. Стелите стоящи във всеки район са ужасни.

След победата над Наполеон в Русия издигнали може би 20 паметника. А след победата над Хитлер - десетки-хиляди.
Правят ги и до сега. Започвайки от задължителния за всяко село, боядисан с пет слоя сребърна боя, боец, и завършвайки с най-тъпите гранитни композиции в центровете на всички руски градове.

Веднага след войната паметниците бяха скромни, но с времето Денят на победата стана повод да се накичат жените, по повод необходимите жертвоприношения пред новия култ...

Но само денят на празник на култа явно не е достатъчен. Ционистите измислиха нов ход - георгиевска лентичка. За да я носят, не само един ден, а цялата година. И сега за тях денят на победата не е само един ден, а е ВСЕКИ ден. И колко измамени роби си сложиха тази пропагандистка лентичка, като нова пионерска връзка. Този който е заграбил средствата за информация и телевизиите, може да задръства главите на народа, както си поиска...

...Моят роден дядо преминал през цялата война, бил летец герой, в последните години на живота си със своята пенсия не можеше да си купува даже лекарствата и да се храни нормално. Добре че бях му останал аз. Помагах му някакси да живее нормално. На кремълските окупатори той вече не бе нужен...

Към края на живота си дядо ми много неща преосмисли. Прочете "Майн Кампф" на Хитлер и ми каза: "Да, аз отдавна вече подозирах, че са ни заблуждавали. Трябвало е да воюваме на страната на Хитлер. На тези не сме им нужни. Те само чакат кога ще измрем, за да не харчат за пенсии и помощи".

Митът за "победата" е нужен на Кремъл за да обедини някак народа и да го възглави.

Но този мит много ИМ е полезен от идеологическа гледна точка. Преди ТЕ задушаваха руснаците с комунистически пропагандни щампи, от типа: буржоазия, експлоататори, контрареволюционери, бели, антикомунисти, антисъветчици, врагове на народа и др. За ТЯХ беше лесно да заливат противниците си със всякакъв жупел, да им лепят всякакви етикети, и да "обясняват" на народа, защо убиват най-добрите хора.

А сега с какво да затварят устата на хората? Старите епитети и етикети вече не вървят. Само един жидоболшевишки епитет остана - ФАШИСТ (и - антисемит). ТЕ измислиха още неколко епитета - ЕКСТРЕМИСТ и ТЕРОРИСТ. Ето тези етикети - табели ТЕ все още могат да окачват на порядъчните хора. Но с епитета ТЕРОРИСТ не им е много убобно. Терористичните актове (орагнизирани от тях) се случват, а терористите ги няма. А виж, обвинението - ФАШИСТ (и антисемит) е главният им жлъчен епитет.

(продължава в следващ постинг




Гласувай:
5



1. ok3223 - Глупости на 90%.
18.05.2012 12:36
Само се трепиш човече, няма кой да ги чете.
Баламите поумняха, а умните измряха
цитирай
2. antonra - Много ценен труд
04.01.2015 14:13
Това е един много ценен труд, който трябва да се цитира винаги, когато глупаци бълнуват за някакъв "Ден победы".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314257
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031