Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2012 20:58 - За един долар
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3064 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Масонската символика присъства в много държавни документи на САЩ и върху парите, разбира се. През 1931 г. Федералният резерв на САЩ поставя на гърба на еднодоларовата банкнота пирамидата и всевиждащото око на Луцифер.
Разгледайте една банкнота от един долар. В лявата й част е изобразена пресечена пирамида, над която господства триъгълното око на "Великия архитект на Вселената", както е прието да се изобразява върху документите на масонските ложи. За свободните зидари "Великият Архитект на Вселената" е окултен обект на поклонение, затова редом с пирамидата надписът "Ние вярваме в Бог" изглежда доста кощунствено, тъй като истинният Бог се подменя с обекта на масонското поклонение.

Пирамидата се състои от 13 етажа, всеки камък в нея символизира мястото на всеки народ и човек по отношение на върха.
 

Символът на властващия връх - триъгълното око на "Великия Архитект на Вселената" е увенчан с латински надпис от 13 букви - "Annuit Coeptist", който потвърждава правото на "избрания" народ на световно господство. Символиката на числото 13, което в окултните ритуали е един от знаците на сатаната, присъства нееднократно в много от рисунките на еднодоларовата банкнота. Официално се смята, че означава броят на първоначално обединените щати. Но всъщност освен обикновения окултен смисъл, 13 е и числото на юдейския народ, състоящ се от 12-те израилеви племена и тринадесетото - племето на хазарите, приело юдаизма - "духовните" юдеи - масоните. Под символичната пирамида на световното господство на "избрания" народ са написани думите, които отразяват главната цел на юдейско-масонската цивилизация - "Novus Ordo Seclorum" - "Новият порядък на века". Надписът е от 17 букви, а римското число MDCCLXXVI (1776) се състои от 9 букви. Общият брой на буквите в девиза и датата е 26, т.е. 2х13. Между другото в този девиз е допусната грешка (вероятно съзнателна), защото последната дума би трябвало да се напише Saeclorum (или Saeculurum), но написано без грешка, сумата не би била равна на 26. В дясната част на банкнотата е изобразен орел, носещ щит с 13 ивици и държащ в дясната си лапа клонче от акация с 13 листа и 13 пъпки. В масонската символика акацията е свещеното дърво на мъдростта и знанието. Тук акациевото клонче символизира масонското "просвещение" на света. За онези, които няма да поискат това просвещение, орелът носи в лявата си лапа 13 стрели, заплашващи всеки от 13-те етажа на поробеното човечество. И за да няма никакво съмнение в какво се състои главният смисъл на "Новия порядък на века", орелът държи в клюна си лента с латински надпис-девиз от 13 букви - "E Pluribum Unum", означаващи "От множеството - едно", т.е. от множеството народи да се създаде единна космополитична общност, управлявана от "избрания" народ, към който масоните се причисляват. Като добре познат символ на "избрания" народ, над орела виси звездата на Давид - печатът на Соломон - знак на юдеите и Израил. Цялата тази символика присъства и в държавния печат на САЩ, утвърден през 1789г.
 

В средата на ХХ век общият брой на членовете на масонските ложи и организации само в САЩ надминава 50 млн. души. Масонски ложи и клубове от типа на "Ротари", "Лайънс", "Кювеник", "Елк" и много други има във всеки американски град. Дори в най-малките населени места има първични масонски организации. Масоните се гордеят със САЩ. Смятат я за своя страна - "масонска държава", "велика масонска държава". "Масонството - пише масонът Хенри Форд, - е най-добрата опорна точка на Съединените щати. Масоните знаят на какво да учат децата си."
 

Само във Вашингтон живеят 500 хил. членове на масонски ложи и организации, близки до тях.
 

"Своята държавническа дейност аз градя върху принципите на масонството. Смятам, че тези принципи трябва да се разпространят в целия свят, върху тях трябва да се гради цялата цивилизация." из реч на Труман.
 

Труман,- президент на САЩ е смятан за един от най-добрите оратори сред масоните, чиято кариера започва през 1909 г. с встъпването му ложата Белтън. През 1917 г. той вече е майстор на ложата, а когато става президент е с най-високата масонска степен. Именно Труман дава заповед за бомбардировката над Хирошима и Нагазаки. С изключение на Айзенхауер, Кенеди и Никсън, всички американски президенти са били масони. Особено активни сред тях се смятат Джонсън, Форд, Рейгън и Буш.
.........................

http://www.sibir.bg/blog/profit4/?catID=31954
 




Гласувай:
5



1. tsevtanandreev - АЗ СЪМ ИЛЮМИНАТ!!!
03.06.2012 21:23
ПРЕДИ УЧИЛИЩЕ ДЯДО МИ ВИНАГИ МЕ ИЗПИТВАШЕ ПО НУМЕРОЛОГИЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28296268
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031