Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2012 01:40 - За кръстоносния поход срещу тютюнопушенето (Алтернативно мнение на един заклет непушач). Николай Слатински
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3544 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Аз не съм пушач - абсолютно. Когато близък човек пуши се разстройвам, защото така си съсипва здравето, а мои приятели и роднини пострадаха от пушенето - след определена възраст те дълбоко съжаляваха, че са пушили и са си вредили, но беше късно.
  Обаче има две неща, които ми пречат да възприема спокойно случващото се у нас.
  ♦ Първо, и свръхбюрократичният, все повече паразитен чиновнически клан на ЕС, и с три пъти повече страст сегашната наша власт започнаха да налагат една след друга нови и нови забрани.
  Този разгул, този разврат, този размах на забраните силно ме смущава - либералното, уважаващото човешките права, търпимото отношение към другите се замества със забранителен фундаментализъм, който нарушава все повече лични пространства, нахлува в индивидуалните ни светове, опитва се да регламентира всяко наше действие, а скоро ще иска да регулира и всяка наша дума, преди да пожелае да режисира и всяка наша мисъл.
  А това е вече описано: виж Олдас Хъксли, "Прекрасният нов свят"; Евгений Зимятин, "Ние"; Джордж Оруел, "1984".
  За такова ли забраняващо либерално и демократично пазарно общество бяхме ние преди 22 години?
  
  ♦ Второ, кръстоносният поход срещу тютюнопушенето ми се вижда прекалено лицемерно начинание, защото се извършва във време, когато:
  - Край нас от всички видове медии се носят мътни потоци от пороци и порнография.
  - Всички видове наркотици са напълно достъпни у нас, продават се директно пред училищата и университетите. Дори НАТО е в Афганистан за да се бори срещу тероризма, а всъщност под зорките очи на натовските мисионери с десетки и стотици пъти нараства производството на опиум, с който се финансират терористични групировки и чийто хероин зарибява младите хора в натовските държави...
  - Проституцията е де факто легализирана и се навира в очите ни демонстративно, достъпно и деморализиращо.
  - Лица с престъпно минало управляват държави в ЕС.
  - Да се извърши кражба в особено големи размери от националното богатство, държавните поръчки, европейските фондове или контрабандата се нарича легитимно финансиране на политици и партии.
  - Разгонен с виагра нерез бе премиер на държава в ЕС и вкарваше малолетни проститутки в президентските резиденции.
   - Елитна call girl влезе преди време като първа дама в президентски дворец в друга държава от ЕС.
  - Пълната свободия на аморалното, пошлото, циничното и перверзното е с абсолютно разрешителен режим в демократичните държави от евро-атлантическата общност и така унищожава ценностната система, оскотява и пристрастява цели поколения, превръща Западът (към който ние вече принадлежим) в един разголен и разгонен свят, взрян в своя пъп и малко по-надолу.
  С други думи – целият спектър на опасните, мръсните, порочните, застрашаващите нашето физическо, психическо, морално и ценностно здраве дейности, активни мероприятия, пиар-и, операции и афери се ползват с абсолютна свобода, но ние сме въвлечени в епохална битка с тютюнопушенето, която трябва да погълне огромна обществена енергия, да противопостави едни българи на други, да породи нови корупционни практики и накрая да се провали, както се провалиха всички скъсали с реалността агитации и пропаганди и при социализма, и след него...
  Защото лечението на повечето пороци става не със забрани, а с терапия и освестяване на душите, с търпение и осветяване на тъмните ъгълчета на манталитета.
  
  Големият диктатор обичаше да казва: Няма човек, няма проблем.
  Малките диктаторчета обичат да казват: Има забрана, няма проблем...
  
  Николай Слатински
  01.06.2012 г.

от: Личен сайт на доц. д-р Николай Слатински,посветен на изследвания в областта на националната сигурност

 





Гласувай:
2



1. nikikm - Почти без да чета,
14.06.2012 23:28
нямам време в момента.
Аз съм от по-старите българи.При нас алкохолът и цигарите бяха порок,на това ни учеха родителите ни,а това е най-верният източник от който можем да черпим опит! И ОСНОВЕН! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!.При това, някога тютюнът беше естествен.СЕГА Е НАРКОТИЗИРАН! НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯ С ПУШАЧИТЕ! ТЕ ПРЕСЛЕДВАТ СОБСТВЕН ИНТЕРЕС и УДОВОЛСТВИЕ! В НАЦИОНАЛЕН МАЩАБ,ТОВА СИ Е СЪГЛАСИЕ С ГЕНОЦИДА,НА КОЙТО СМЕ ПОДЛОЖЕНИ! ЕЛТИМИР ПОНЕ ДА МЪЛЧИ.Нацията и нейното здраве-НАД ВСИЧКО!
цитирай
2. grigorsimov - Тук явно не става дума само за пушачите, а за приучаване към понасяне на всякакви забрани
14.06.2012 23:54
Става дума за преднамерено натрапване на забрани, със закон и със строги санкции, по волята (не)известно на кого. И ако прочетете публикацията, сам ще се уверите, че пушенето и забраната му е най-малкият проблем, макар за отдавна "зарибените" пушачи, ако не за всички, то в много случаи, проблемът да си е доста сериозен.
цитирай
3. eltimir - Вижте тук
18.06.2012 17:03
http://eltimir.blog.bg/politika/2012/06/14/bokluk-boiko-borisov.967716
Майната му на Боклук Бойко и на цялата им ГРОБ-арска сган!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319144
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031