Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2012 16:00 - Историческо решение: ООН призовава за свобода на словото в интернет и свобода на историческия ревизионизъм относно ВСВ! Автор: samvoin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3846 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

5 юли 2012 г. Съветът на ООН за правата на човека прие историческа резолюция за правото на свобода на словото в интернет. Малцина знаят и, че преди година Комитетът на ООН прие не по-малко знаменателно решение, постановяващо, че преследването на граждани за отричане на холокоста е недопустимо за страните подписали Конвенцията за правата на човека. Демократичните медии не забелязаха този сензационен документ.

Новината е скрита в Европа, а в частност и у нас! 

Организацията на Обединените нации (ООН) е създадена в края на Втората световна война, като съюз на държавите враждебни на Германия, и до днес това положение не се е изменило особено. Но все пак ООН стана по-критична към американо-ционистките властелини,понеже много държави от Азия, Африка и Латинска америка не са склонни безпрекословно да се подчиняват на диктата на Вашингтон и Тел Авив. Обединените нации, например, ясно и нееднократно осъждаха израелската политика на апартейд към палестинците.

Позицията на ООН към взривоопасния проблем по т.н. "отричане на холокоста" до сега беше неясна. В много европейски страни изследователите и политическите анализатори, които считат че "геноцидът на 6 милиона евреи в нацистки газови камери" е лъжа, с цел пропаганда на ционистите и техните съюзници, и които твърдят че могат да го докажат, - се подлагат на тормоз от пресата, на публичен остракизъм, уволнения от работа, а понякога и на унищожение, буквално или чрез вкарване в затвора. Неотдавнашни примери за известни хора, уволнени заради съмняване в холокоста, са телевизионният водещ Кен Йебсън в Германия и виенският професор по икономика Франц Херман.

Сега обаче стана известно, че ООН е подготвила неочакван удар срещу угнетителите на свободното изследване и изразяване на мнения: От 11 до 29 юли 2011 г. в Женева се проведе 102-то заседание на Комитета към ООН за правата на човека. Комитетът прие следното задължително решение за всички държави подписали Конвенцията за правата на човека към ООН (в това число Гермаания, Франция и Швейцария):

"Законите преследващи изразяването на мнения за исторически факти са несъвместими със задълженията, които възлага Конвенцията за правата на човека, на подписалияте я държави, относно уважаването свободата на словото и свободното изразяване на мнения. Конвенцията не разрешава никакво обявяване на забрана за изразяване на погрешно мнение или неправилна интерпретация на събития от миналото". (Абзац49, CCPR/C/GC/34)От самосебеси се разбира, че да се установи, кои мнения са "погрешни" и кои интерпретации са "неправилини", е възможно само чрез свободно изследване и свободно обсъждане. Това са въпроси за науката, а не за съдиите по наказателни дела. А и резултатът от изследването не може никога да е така окончателен, че при поява на нови факти и изводи, да не е възможно да бъде преразгледан. Правилото, което е в сила за науката, естествено трябва да е в сила и за правосъдието в правовата държава. Затова решението на Комитета към ООН по правата на човека, определено се отнася за френския закон за преследване, който бе приет, в часност против френския изседовател на холокоста Робер Форисон. (т.н. "закон за паметта").По отношение процеса срещу Форисон, в решението ясно е написано:
"Криминализацията на собствено мнение на лицата е несъвместима с чл. 1. ал. 19 от Конвенцията за правата на човека: Преследването, заплашването или стигматизацията на лица, а също и арест, задържане под стража, съдевно преследване или лишаване от свобода, за мнение, към което лицето може да се придържа, е нарушение на чл.1. ал. 19".

Решението на комитета означава, че вече действащите закони са незаконни, и че са били незаконни още при приемането им. Така че, всичките произнесени присъди по такова обвинение трябва да бъдат отменени, а осъдените трябва да получат компенсации.

Решението на Комитета, на руски, може да се види тук":

http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrc/docs/CCPR-C-GC-34_ru.doc

 

Забележка:

Комитетът по правата на човека към ООН е организация, занимаваща се с надзор и изпълнение на Международния пакт за граждански и политически права в страните участници в Пакта. Комитетът по правата на човека е създаден 1977 г. Състои се от 18 членове, избрани измежду държавите участнички в Пакта, с тайно гласуване, за срок от 4 години, които работят в лично качество, а не като представители на своите страни.

Важна функция на комитета по правата на човека е тълкуването на Международния пакт, с цел да се разсейват всякакви съмнения относно обхвата и смисъла на неговите членове и алинеи. Тези тълкуваня се публикуват във вид на Забележки от общ характер. Забележките служат на държавите участнички за ръководство при прилагането на положенията от Пакта.

***

Уж неутралната и демократична Швейцария е особено ярък пример, как властта заблуждава гражданите си, чрез медиите и партиите: Когато 1994 г. се провеждаше общошвейцарският референдум относно "закона - намордник", с украсеното название "наказателен закон против расизма" или "Антирасисткият закон" (чл. 261 от НК), на електората внушаваха, че Швейцария е длъжна да приеме този закон, като подписала Конвенцията на ООН по правата на човека. Сега самата ООН посочва, макар и с голямо закъснение, че това е било пълна лъжа.

 

Върховните съдилища на Франция и Испания през миналите месеци вече отмениха съответните закони в своите страни, докато в същото време немскоезичните медии и до днес успешно крият информацията от публиката, за решението на ООН, както и трябваше да се очаква. Това бе възможно затова, защото Германия и Австрия са под непосредствената опека на ционистите и съюзниците им.

Но все пак, и тук може да се забележи мълчалива промяна в поведението на органите на правосъдието: След като местният съд в Регенсбург още на 11 юли2011 г. осъди британския епископ Ричард Уилямс за отричане на холокоста, тази присъда още в средата на първата седмица на Великия пост, беше отменена от Долнобаварския върховен съд в Нюрнберг. В същото време съдът постанови, че съдебните разноски на Уилямс трябва да възстанови държавата Бавария.

Също и за други процеси в Германия се съобщава че през изминалото време били прекратени. Учередителят на ЕВРОПЕЙСКО ДЕЙСТВИЕ швейцарският ревизионист Бернард Шауб обаче още не е получил никаква информация: против него на 25 юли 2011 г. прокуратурата на град Валдсхутинген (Баден- Вюртенберг) започна разследване по обвинение "в подозрение в народно подстрекателство" (така в Германия наричат оспорването на холокоста).

image

Бернард Шауб

Бернард Шауб в Швейцарии не само на два пъти си губи работата, не само че семейството му (с деца на 1, 8 и 10 годинки) бяха лишени от квартира, по политически причини, само неколко седмици преди това, но към всичко това той вече два пъти е бил осъждан за "расизъм" (така се нарича в швейцария оспорването на Холокоста!!). Веднъж го осъдили на парична глоба, а втория път на три месеца затвор - условно.

 

Германското правосъдие предполагало, че е намерило повод да зе заяде със Шауб, когато 2006 г.в Техеран, по покана на президанта Ахмединеджад, се проведе станалата вече знаменита "Конференция по Холокоста". Шауб участваше там, както и Форисон, и други известни ревизионисти. След това той оглавяваше вече забранения "Съюз за реабилитация на преследваните за отричането на холокоста" (VRBHV), който той основа, заедно с Хорст Малер и Урсула Хафербек, в който по онова време участваха неколко стотин активни ревизионисти от цяла Европа и зад океана.

 

Конференцията, а следователно и докладът на Шауб, били заснети от неизвестни хора, както и устният доклад, който ревизионистът направи пред неколко заинтересовани приятели, след завръщането си в родината. Други неизвестни хора направили филм от този материал и го разпространили на DVD по целия свят, под името "Радостна вест от Техеран". На филма имало и субтитри на много езици. Този филм бил пуснат отдавна и в интернет, където го намерило и Германското правосъдие. Германското правосъдие не можело да преследва Шаубе за изказваня извън Германия, но затова пък можело да се хване за факта, че изказванята му могат да се видят в интернет от ползватели в Германия.  Но наистина, само при условие, че се докаже, че самият Шаубе е пуснал филма в мрежата или е помолил някого да го направи. Разследването за което говорим бе предшествано от печална история, която трябва да бъде разказана, макар и накратко:
По това време децата на Шаубе посещавали Свободното Валдорфско училище в Шопфхайм(Шварцвалд). През ноември 2010 г. тях безсрочно ги изгонили от училището, на улицата, без предварително предупреждение и без какъвто и да е повод. Причината не била назована, но разбира се, причина е имало. В училището разбрали, кой е баща на децата и действали така истерично, както им мнозинството съвременници, поддали се на религията Холокост. "Отрицателите на холокоста", както и членовете на семействата им, даже ако това са малки деца, се считат за еретици, съвременни парии, които почти автоматично попадат под публично преследване, в духа на съвременния "лов на вещици". И който не участва в този тормоз, сам попада под подозрение.  И затова участват(почти) всички...
 

Превод от руски: Г.С.

Очаквайте превод и публикуване на приложението към тази публикация: 
          "Мисленето Освобождава"!!!




Гласувай:
9



1. milady - mnogoo to4no i umno ka´zano..)
26.07.2012 12:47
Izvinete ,4e pisha na maimunica ( v Germania sam ) ,no tova koeto razledvate mi pravi ogromno vpe4atlenie !! Rabotia pri Intelektualci i..duma ne moje da se kaje..po povod nalojenata Cionistka Propaganda .Koga nay posle Istinata 6e bade otkrita .., pone za po-goliamata 4ast ot ob6estvoto..S uvajenie .JULIA
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313294
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031