Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2012 16:59 - БРАВО НА ВИКТОР ОРБАН! ДАНО НЯКОГА И НИЕ ИМАМЕ ТАКЪВ ПРЕМИЕР!!! Автор: wilim
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 9720 Коментари: 11 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Унгарският министър председател Виктор Орбан буквално разсипа Брюкселските управници! Пред унгарци в румънския град Байле Туснад той заяви: "Брюксел пропилява седмици, за да определи размера на клетките за кокошки, да принуди фермерите да слагат играчки в свинарниците или да се тревожат, че душевният покой на гъските е важен европейски проблем  докато в същото време стотици хиляди граждани губят работата си, гледат как рухва финансовата им система и чувстват, че става все по-трудно и по-трудно да оцеляват"! "Кризата е криза на Брюксел. Брюксел е основната спънка да се намерят пътища за разрешаване на икономическите проблеми!"!!
През март т.г. Орбан оспори авторитета на Барозу и компания, като ги обвини, че са само изпълнители, понеже не са избирани от никого...в резултат на което ЕК веднага блокира близо 500 млн. евро за Унгария!!! Но унгарският премиер не се уплаши! Който е бил в Брюксел знае за какъв гигантски хайлазлък, корупция, лапане и безмислен труд иде реч! Изобщо не искам да коментирам и новопостроените "грамади" на ЕП и ЕК, пред които бледнеят и най-помпозните архитектурни творения на болшевизма. В тази връзка се сещам как преди години малкият ми син все бъркаше Европейския със Съветския съюзи:)! Детето на 5 годинки, а явно баба му все за СССР му е говорила, та то все ме подпитваше- Тате, тате...каква е разликата между двата "съюза"! Никаква, тате...отговарях му без да се замисля...а ето - прав съм бил:)!
Между другото- цялата дандания е заради опитите на Орбан да води някаква що годе самостоятелна политика. Мотивирайки се с кризата, а също и с пълното си мнозинство в Унгарския парламент лидерът на дясната партия ФИДЕС и премиер Виктор Орбан предложи пакет от мерки за подобряване на ситуацията в страната му! Някой от тези мерки бяха: по-силен контрол върху съдебната система и пълен контрол върху националната банка! Веднага наскачаха купища ЕВРЕопейски либерали и демократи и обвиниха Орбан, че подкопавал устоите на демокрацията и прочие изтъркани глупости. А истината е, че никой вече не е свободен да управлява собствената си държава. Как така контрол на банката? Ама нали тогава ще ограничат кредитите и робите ще станат по-малко роби!!! Това световните кукловоди и брюкселските им прислужници не го позволяват. В името на демокрацията....че в кое друго име!!!
У нас Жан Виденов беше пръв и единствен, който се пробва да направи нещо подобно и то много преди да сме и помирисали ЕС! Може на някой да не им харесва, но това е истината. Доста аспекти от историята на Виденовото управление още дълго ще бъдат с печат "строго секретно", като например опитите за връщане на целия външен дълг и т.н. Та - всички помнят какво стана през 1996-1997........как ни го "набиха" световните кукловоди, пардон- финансисти!!!
А колкото до сегашните ни управници- няма как да не се изкуша да ги спомена:)! Та - като ги видя и все се сещам за император Калигула /всъщност се казва Гай Цезар Германик/ и конят му Инцитат, който бил провъзгласен за сенатор. Така Калигула показал на сенаторите, че са обикновени кукли на конци. Та- сегашните ни управници не са нищо повече от едни Инцитати, "назначени" тук с посланието "Надежда всяка забравете"!!! 
...   Та - стискам палци на Виктор Орбан и се надявам да НЕ ОСТАНЕ САМ СРЕЩУ ЛАМЯТА!!!



Гласувай:
9



1. andrei - И аз му стискам палци да успее да се пребори
30.07.2012 17:24
с брюкселските бюрократи,но за това трябва здраво дупе,а не като нашия пръдльо да превива угоднически гръб!
цитирай
2. nikikm - С възхищение!
30.07.2012 21:07
"... Та - стискам палци на Виктор Орбан и се надявам да НЕ ОСТАНЕ САМ СРЕЩУ ЛАМЯТА!!!"
И пожелание за успех!И за последователи!
цитирай
3. muerte - Ти наистина ли смяташ, че за виденовата криза са виновни от ЕС???
31.07.2012 14:34
Човече - иди се гръмни нейде. Сериозно! А с политиката на Орбан скоро Унгария бял ден няма да види. А ако толкова ти е домъчняло за вече вмирисания труп на псевдокомунизма - припкай в С. Корея. Там всичко е "както трябва"!
цитирай
4. raders - Човече - иди се гръмни нейде. Сер...
31.07.2012 16:30
muerte написа:
Човече - иди се гръмни нейде. Сериозно! А с политиката на Орбан скоро Унгария бял ден няма да види. А ако толкова ти е домъчняло за вече вмирисания труп на псевдокомунизма - припкай в С. Корея. Там всичко е "както трябва"!


Парадоксът е, че авторът не е комунист, напротив, твърди, че е антитомунист /поне за такъв се мисли/. Дори беше някога дясномислещ, доколкото си спомням. Но в момента най-много го е яд на демократите и евреите за нещо. Без да предлага алтернатива, разбира се, защото не я вижда. Що се отнася до душевния покой на гъските и прасетата, аз съм съгласен с него. Изглежда, че между чиновниците в Брюксел има прекалено много защитници на фауната и прекалено малко - на хората.
цитирай
5. wilim - КАКВО СТАВА В БЛОГ.БГ ТОЗИ ПОСТ Е МОЙ!!!
31.07.2012 16:48
КАКВО СТАВА В БЛОГ.БГ. ТОЗИ ПОСТ Е ПОСТ НА WILIM!!!! ПУСНАХ ГО В 16.34!! А НЯКОЙ ГО Е КОПНАЛ!!! НЕ ПОЗНАВАМ АВТОРА!!!
цитирай
6. svilen75 - Леле, колко глупости само в една ...
31.07.2012 21:10
Леле, колко глупости само в една статия ...
цитирай
7. raders - КАКВО СТАВА В БЛОГ. БГ. ТОЗИ ПОСТ Е ...
01.08.2012 16:40
wilim написа:
КАКВО СТАВА В БЛОГ.БГ. ТОЗИ ПОСТ Е ПОСТ НА WILIM!!!! ПУСНАХ ГО В 16.34!! А НЯКОЙ ГО Е КОПНАЛ!!! НЕ ПОЗНАВАМ АВТОРА!!!


:) И това се случва. Тук всеки копва по нещо от някъде и се представя за автор. Но Григор Симов е известна личност.
цитирай
8. cocascola - до автора
04.08.2012 23:05
Как би могъл да оправдаеш безотговорната финансова политика на правителството на Орбан ?! Разсипничеството макар да е във форинти, чак в Брюксел го "оплюха". Не съм ходил за едноседмична почивка в Унгария, но имам приятели унгарци, които живеят там. За тях Унгария е "country of the debt" и по думите им ние в България сме супер Автора е демонстрирал в тази статия абсолютна некомпетентност и повърхностен поглед над популистките изказвания на господина, на който е посветена статията. Форинта преживя колапс и сега тепърва ще търпят негативите, а за автора залагам 50лв, че не харесва единствената дясна партия в България ГЕРБ и е против нея.
цитирай
9. pando - BRAVO
05.08.2012 21:39
za statiata.
Mojete li da prevedete YOU TUBE -"KIDNAPPING IN MARYLAND",tam ima istoriata na edna balgarka i problemi s amerikanskoto pravorazdavane.Blagodaria.
цитирай
10. анонимен - - на pando:
07.08.2012 11:04
Лично аз, автора на този блог, не мога да преведа нищо от YOU TUBE, понеже интернетът ми е бавен и не мога да гледам никакви видео клипове. А отделно, слабо разбирам английски. Но дано някой се наеме.
цитирай
11. kleotemida - А защо не в Южна Америка? Там няма ли "псевдокомунисти"? Или не ви харесва как се развиват?
20.09.2012 11:15
muerte написа:
Човече - иди се гръмни нейде. Сериозно! А с политиката на Орбан скоро Унгария бял ден няма да види. А ако толкова ти е домъчняло за вече вмирисания труп на псевдокомунизма - припкай в С. Корея. Там всичко е "както трябва"!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311685
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031