Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2012 11:01 - Ефектни спиртни билкови настойки, от професора по медицина Столешников А.П. - Ню Йорк
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 20948 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Спиртните насойки от билки, продавани навсякъде, са с лошо качество. Те са изготвени напълно наопаки: спиртът - много, а билките - малко! А това си е чиста дискредитация на лечението с билки и принос в разпространението на алкохолизма!

Спиртните настойки (извлеци) от билки са много необходими. Първо, те запазват бликите извън сезона им. Спиртните настойки могат да стоят в бутилка, ако щете, и 100 години. Неголямо шишенце със спиртна настойка можете да държите и в автомобилната си аптечка, за всеки случай. И помнете, че спиртните настойки и водните настойки (чаеве) от едни и същи растения, напълно се различават. Защото спиртът е разтворител на мазнини и извлича от растенияте предимно спирто-разтворимите мазнини. А водните настойки извличат само водоразтворимите вещества и не извличат мазнините. Затова настойките от една и съща билка, ако едната е чисто спиртна, а другата - водна, са различни.

Затова за спиртна настойка е най-добре да се употребява 35 - 40 градусова ракия, а не 70 - 90 градусов спирт. Защото ракията, понеже съдържа и вода, ще разтваря, и водоразтворимите, и спирторазтворимите вещества - поравно.

Спиртните настойки трябва да се правят така:

1). Ракия 35 - 40 градуса, или разреден спирт, до съответния градус. Спирт не трябва да се употребява! НЕ ТРЯБВА!

2). Взимате голяма стъклена бутилка и я пълните до горе, примерно, с най-люти, червени чушлета. Или с живовляк, или с каквото считате че ще ви е нужно. И наливате бутилката до горе, с 40 градусова ракия, или водка. И това е всичко. Тя може да стои (на тъмно) и100 години, и колкото по-дълго, толкова по-добре, и толкова по-силна ще е.

Употребява се, в зависимост от обстоятелствата и нуждите.


 

http://www.herballegacy.com/ и http://www.zhealthinfo.com/doctor.htm

и:

https://www.herbdoc.com/index.php?&c=1


 

Всеки човек трябва да има вкъщи и в автомобилната си аптечка, неколко извънредно важни спиртни настойки, и на първо място –следните:

1). Най лютите червени чушлета, които можете да намерите. Прави се, както е описано по-горе. Ако нямате чушлета, използвайте лют червен пипер и ракия.

Използва се при всички видове кървотечения и сърдечно-съдови проблеми.

Например: виждате катастрофа. Лежат хора с откъснати крайници и открити разкъсни рани. Взимате бутилката с лют червен пипер и обилно поливате раните. И не се бойте. Лютият пипер не предизвиква болки в откритите рани, а само на лигавиците!

Лютият червен пипер спира кървотеченията и извежда от шоково състояние. Употребява се и при стомашни кървотечения - вътрешно.

Още примери: вървите по улицата, лежи човек, в съзнание или не, на човека му е зле. Вадите от джоба си шишенцето с люта спиртна настойка, и с пълен капкомер, или направо от шишенцето, капете или сипвате неколко грама под езика, до идване на човека в нормално състояние. Червените чушлета са първостепенно кървоспиращо и антишоково средство, във всяка ситуация! Употребяват се за тази цел, от американските индианци, още от древността.


 

2). Спиртен извлек от живовляк

Живовлякат е единствената противоотрова при ухапване от змии, скорпиони, оси, животни, а също и при гнойни рани и отоци. Употребява се с накисната памучна кърпичка, която се поставя върху раната. Ако е лято и живовлякът е много, той се счуква или смила с месомелачка, или с каквото може, до течно сътояние. И при ухапване от змия, на ръка или крак, крайникът се омотава с настойката и кърпичките се сменят, след изсъхване.

3). Чесън – във всякакъв вид, вътрешно и върху раните, като естествен антибиотик с неограничен спектър на действие. И помнете! ЧЕСЪН И ИНФЕКЦИЯ, НА ЕДНО МЯСТО НЯМА!

Така че, при всеки отделен случай вие трябва само да съобразите, по какъв начин да доставите чесъна до мястото на инфекцията. Ако инфекцията е обща, чесънът постоянно се употребява вътрешно (+върху евентуалните открити рани). Не е задължително да се яде пресен чесън, но трябва. При непоносимост може да се прави

чеснов чай или чеснова спиртна настойка. На гнойна рана чсънът се поставя накълцан, в марля.

И помнете, че за да ликвидирате гноен процес във всяка рана, раната трябва постоянно да мирише на чесън и лук!

И в никакъв случай да не употребявате химични "антисептици", антибиотици и кислородна вода, понеже всички те предизвикват изгаряня върху раните. И в резултат болниците са пълни с болни, с гигантски назарастващи с години, гнойни рани, от които те "успешно" умират.

4). Във връзка с катастрофалната епидемия от бронхиална астма, астматиците не трябва да живеят без лобелия http://en.wikipedia.org/wiki/Lobelia. Винаги трябва да имате в себе си спиртна настойка от лобелия. Инхалация с лобелия, в домашни условия, с какъвто и да е парообразувател.

5). Поради свърх-тосичната околна среда, когато практически всеки има латентен СПИН, трябва постоянно да се укрепва имунитетът. А най-доброто средство за укрепване на имунитета е дивата ехинация, http://en.wikipedia.org/wiki/Echinacea, но не и градинската. Чаят от дива ехинация трябва да замени в бита ви индийския чай. Друг стимулатор на имунитета е "Витграс джус". Сок от зелени стръкчета от каквото и да е: http://en.wikipedia.org/wiki/Wheatgrass. В САЩ се продава сок от зелени стръкчета жито - "Витграс джус". Трябва да се пие на глътки, до 30 грама. И обезателно от свежи израстъци! В това е смисълът!


 

"Суровомоноядство"


 

В последно време в руската Интернет общност получи известност суровомоноядството. Да се агитира авторът за суровоядство, след всичко което тук, и още в първата си книга "Как да се върнем към живота" е казал, е хлопане на отворена врата. Авторът, самия, беше на суровоядене 3 години. Целият въпрос тук е в частицата "МОНО". Авторът напълно може да си представи и такива ситуации в живота, когато може да се излекуваш, практикувайки, не просто - суровоядство, но и "МОНО"суровоядство само на един вид, иначе не би било "моноядство". Например, може смело да се твърди, че такава болест, като язва на стомаха, може лесно да се излекува със сурово-моноядство. Но МОНО-хранене през целия живот е идея, вредна по принцип. Понятието "витамини" е създадено преди 100 години, именно в множествено число - "Витамини"! А не един витамин. Витамините се намират в най-разнообразни източници! Витамините, всъщност са милиони, а не "дванадесет"... Науката още дълго няма да разбира въобще нищо от витамините, вследствие примитивността на методите на откриване и определяне на химическите вещества. Науката сега е примитивна и вредна. Само този, който самият няма отношение към науката, е склонен да идеализира нейните днешни възможности и да взема нейните днешни възможности, за окончателно отсъждане... Затова е правилно, именно, масимално да разнообразяваме своето растително хранене, а организмът сам ще си избере от органичните строителни молекули, онова, което му е нужно. Всяка болест, в крайна сметка, е дефицит на полезно вещество и излишък на токсини. Как да промием своя организъм от токсини, с водно гладуване, вече знаем (от сайта на Столешников). А че трябва да разнообразим храненето си с тревното (билково) разнообразие, точно това тук и целим.


 

Превод от руски Г.С.


 

Извадка от книгата на проф. Столешников А.П.

"Чем наполнить организм?" Нью-Йорк 2011 год.


 

http://zarubezhom.com/


 


 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28355030
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930